Hirdetés
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aryon87
félisten
válasz deny330 #52359 üzenetére
V20 találatok
Egynéhányhoz kommenteltem én is, de nem igazán pörögnek, tekintve, hogy még nincs V20 telefon[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
BigBlackDog
veterán
-
Arcképgyáros
-
ToniSoprano
addikt
válasz deny330 #52505 üzenetére
Nekem tetszenek ezek az éjszakai képek, ezek szerint iso 100-al jó képeket lehet lőni kézből.
Aryon87: azért sokat javít hogy minden képnél be van kapcsolva a HDR, hiába ez csak egy mobil, itt kell a szoftveres segítség.Tökföld:
[link]
[link]
[link]
(a panorámát valamiért nem engedi feltölteni a kephost)Kannibálok:
[link]LG G4 dual
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz deny330 #52505 üzenetére
Szia!
Az EXIF a képekben van benne, én arra szoktam gondolni. A legtöbb képet kicsit alexpósnak érzem, illetve azért bemozdulás is látható. Próbáld meg legközelebb hosszabb záridővel és állványról (vagy, ha erre nincs lehetőség, akkor ISO-t kell növelni sajnos, záridőben ne menjél 1/4 sec fölé, mert kézből már szinte biztos, hogy bemozdul).
Egyébként nem karcos a kamera előtti üveged? A hosszabb záridős képeken kicsit furcsák, olyan csillagszűrős effekt szerűség van rajtuk.
-
Arcképgyáros
-
BigBlackDog
veterán
válasz deny330 #52892 üzenetére
Nem baj, ha rosszak, szerintem megpróbálunk legtöbbször segíteni (én legalábbis igyekszek azon lenni) és úgy azért lehet tanulni, javítani a dolgokon. De végül is a topik fő célját figyelembe véve szerintem félrevezetőek lehetnek néha az ilyen képek.
Azt javaslom, hogy mikrószálas törlővel töröld át a kamera előtti műanyagot, mert szerintem is jobb esetben zsíros, mint ahogy Dr. 444Hertz is írta. (Rosszabb esetben karcos, de talán nem annyira szörnyű a helyzet. Ezt erősebb fényben -nap, erős zseblámpa- lehetne látni a felületen.). Aztán újrapróbálkoznék.
Nappali fényviszonyok mellett szerintem felesleges manuálisan állítgatni a záridő-ISO paramétereket, ezzel nem szokott gond lenni. Lényeg, hogy az ISO minél alacsonyabban legyen, nappal az automatika meg is oldja, hogy 50-es érték van csak használva. Ha kezd feljebb mászni az ISO, akkor lehet manuálisan segíteni. Én záridőben 1/2 másodpercnél hosszabbat nem szoktam használni, hacsak nincs állvány és 1/8-1/2 másodperc közötti záridőnél is már meg kell támasztani a kezemet/készüléket.
Szóval, ha automatán hagyva az expozíciós értékeket ISO50-et látok, akkor szerintem felesleges csesztetni. Ha magasabb az ISO, akkor manuálisan lehúzom 50-re és kezdem növelni a záridőt 1/16 másodpercig (vagy 1/4-1/2 másodpercig, ha van valami stabilabb támaszték). Ha még mindig sötét a kép, akkor növelek az ISO-n is.
-
Arcképgyáros
válasz deny330 #52956 üzenetére
Erdő, Makró és az Erdő széle izé - ezek mint kép tetszenek nagyon.
A sorozat második felében jobbak már a színek.
Az elején némelyiknél az expozíciót lejjebb vittem volna.(Jók a címek. A két "Link" elég ötletes )
[ Szerkesztve ]
Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
Arcképgyáros
-
Aryon87
félisten
válasz deny330 #53770 üzenetére
Alapfotozasokra boven elegendo. Ugyes kis telefon, 1.5gb ram letere rohogve bir edig mindent. Latszik hogy jol optimalizal az LG. 6.0 van rajta.
Apropo. A gyari kamera nem tudja a HDR-t. Ez szoftveres cucc amugy? Mert ha igen, kellene olyan foto app, amiben benne van a HDR funkcio is.
Boldog lennek egy kis kisegitessel ez ugyben.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
-
tirszin
senior tag
válasz deny330 #53780 üzenetére
Nálam ez a dupla kamera nem felhőtlen ötlet, már egy is brutálisan fogyaszt. Gondolj bele, ha két szenzor+ kiolvasás+feldolgozás megy egyszerre...
Már így is nagyon melegszik 1 perc után, ami ugyebár nem tesz jót a termikus zajnak.Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
Arcképgyáros
-
Aryon87
félisten
válasz deny330 #53872 üzenetére
Fejbol tudom oket, mivel napi szinten vannak.
Kb a G4 tagokat is tudom akik itt vannak.
Ha jolszamolom kb 6 G4 tulaj szokott rendszeresen idejarni veled egyutt.
S7 ritka mint a feher hollo.
S7e meg kb mint a legendakban.
1 huawei P9, 1 Honor8, 1 V10 (vagy 1.5 honapja lattam kepet) stb..Eszembe jutott, tirszinnek van N6P..
Dr444: ja tenyleg.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz deny330 #53883 üzenetére
Hehe
Nagyon csabit a Xiaomi, igaz a Redmi szeria elsodlegesen. Kozepkategoria, de a legnépszerűbb. A MI a felsokategoriat kepviseli, mostanaban emlegtett Mi Mix pedig mar premium.
Jovore lehet beujitok valahogy egy Redmi 3s-re, vagy az ujabb, Redmi 4-re.. Kameraban is azert egesz jol telhesitenek, eleg csak Bebolint RN3 kepeit megnezni, vagy visszakeresni BalanceR RN2 kepeit..Elso K8 kepeim azok nappal keszultek, azert jobbak
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz deny330 #53885 üzenetére
2 éve még az sem érdekelt miféle képessége van egy telefonnak, hát még a fotózásos oldala. SP-ről léptem feljebb G4-re, tavasszal ismertem meg ezt a topikot, azóta untatom a népet a hülyeségeimmel és "szuper" képeimmel
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
-
Aryon87
félisten
-
Aryon87
félisten
válasz deny330 #54256 üzenetére
Igen, zajos es mosott is nemelyik..
Nekem tegnap ejjel csakn2 oram ment el arra, mire rajottem hogy egy msfajta .dll cucc kell ahhoz, hogy hajlando legyen feltenni a Nugatot..
Bar mostanaban ugyse fogok sok kepet csinalni, nincs temam..Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz deny330 #54275 üzenetére
Kp kiesik, sajna csak elofizeteses opcio jatszik. Sztem menjunk at az offtopikba, mielott hatson rugnak minket
Azt tudom hogy az S7e a masik legjobb kamera a G5 mellett..
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz deny330 #54328 üzenetére
Pedig voltak ennél jobb képeim is ezeknél.. Elvileg hétfőtől már nem leszek G5 tulaj...
Szeretem a telefont, de túl sok a hiba vele, tegnap meg végleg kikészített..[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
-
-
Aryon87
félisten
válasz deny330 #54328 üzenetére
Sikerult vegre visszaternem a V10c verziora. Legjobb volt. Esztergomi kepeim, a Balaton, Velencei-to, Janos-hegy helyszineken keszult kepeim mind ezzel a verzioval keszultek. Delutan Vorosmarty ter, karacsonyi vasar lesz a foto helyszinem, remelem tudom hozni a nyari minoseget, persze evszaknak megfelelo korulmenyekkel
Csak eso ne essen...[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
-
Aryon87
félisten
válasz deny330 #54460 üzenetére
Van itt par erdekesseg, ha DrHertz gondolkodasmodjat veszem elo
Csak ezek mind olyan alap hetkoznapi targyak/dolgok, hogy normal esetben eszedbe nem jutna lefotozni. Egy fotos gondolkodasunak elobb eszeben jut, ugyanis belegondolva minden mozzanatot le lehet kapni. Meg akar egy porszemet is.[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz deny330 #54558 üzenetére
Estiek ertelemszeruen nem sikerultek, azt meg gyakorolni kell
Kinabol amugy fillerekert lehet rendelni tripod allvanyt, az sokat segitene.
A nappaliak tetszenek, azok jol sikerultek, foleg a naplementes jelleguek tetszenekMa ki akartam menni csavarogni es fotozni, vegul letettem rola tema hianyaban es lustasagra hivatkozva
Pedig gyonyoru ido volt.[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- PlayStation 5
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- iPhone topik
- Hálózati / IP kamera