Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
-
LOGOUT.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
novinyul
veterán
válasz
Helltak #124111 üzenetére
Igazából az idei felhozatal nem hozta el a várt fejlődést(kamerás részt nézve) A hardver, akkumulátor, kijelző fejlesztései szépen haladnak. De ugye pl. az akkumulátorral is mit össze szenvednek, nem jöhet ugyan avval a kapacitással
Szóval idén már nagy meglepetésre nem számítok.
-
-
-
Ixion77
addikt
válasz
Helltak #123897 üzenetére
Szerintem Moto < S25U < Vivo
Bár nem teljesen fair az összehasonlítás, mert a Vivo-nál kisütött a nap.
A gyerekes képeknél egyenlőbb a pálya. Érdekes, hogy a Samsung mennyire kiszínezte. A másik kettő képe a valósabb, de a Samsungé látványosabb. A Motonál vörös hajú lett a gyerek. A Vivónál meg zöld. A valóságot meg csak te ismered
-
-
válasz
Helltak #123658 üzenetére
Én nem tartom hasznos látószögnek, a 23mm-es főkamerák is eléggé szélesek. Beltérben semmire sem jó mert minden torz lesz a széleken, embereket fotózni nem alkalmas, tájkép fotózás meg niche. Általánosítani sem szeretnék, nyilván ahány ház annyi szokás, pusztán nem tartom életszerűbbnek a meglétét egy jobb zoom helyett.
-
bigmasterg
addikt
válasz
Helltak #123658 üzenetére
A fizikai 2x, 3x is teljesen más perspektívát ad.
Sokkal szebb / kevesebb torzítása van, jelentősebb háttér kompresszióval.
Előnyösebb azokkal portrézni, vagy tárgyat fotózni.A samsung elrendezése nem lenne rossz, hogy van minden, ha minőségben is odatennék magukat. Mert jelenleg ott a 3x-nek tényleg szinte semmi értelme, mert minőségben elmarad az 1x-től, de még az 5x-től is.
-
válasz
Helltak #121602 üzenetére
Oneplus 12 ár értékben idén a legjobb teló szerintem is, de ha egy árban volt vele, akkor én is inkább a honort választottam volna.
Nagyon jó a 6 pro mint telefon is, még az s24 ultra mellett is bepróbáltam egyet, de végül összehasonlítva jobbnak érzetem az ultrát.(Kamerát is összességében))
Így hogy 2 kisgyerkőc is van, és ha az ők fotózásuk a fő szempont, ebből a szempontból esélye se lenne az ultrának. -
-
Orgi
addikt
válasz
Helltak #121471 üzenetére
Nem hajt a tatár egyelőre + anyagi megfontolások is akadnak, mondanám, hogy Pixel 9-ben, de ha jól láttam 128 GB-nál nagyobb tárhelyes nem lesz, nekem pedig a rengeteg vezetés miatt kb csak a zenéim ennyi a telón, szóval eddig pl a O+12 lenne szimpi, ha kissé beesne az ára...
-
-
natë
nagyúr
válasz
Helltak #121230 üzenetére
Főkamerában sötétebb kicsit a Moto, de nekem jobban tetszik, hogy nem annyira "puha" , mint a OP. UW hasonló, tele is. Nüansznyi a difi. Gcam tesztnek konfig nélkül nem nagyon van értelme. Mindkettő nagyon jó készülék, a X14-gyel kiegészítve a 3 legjobb ajánlat most droid vonalon (szerintem).
-
-
-
válasz
Helltak #120329 üzenetére
Köszi előre is.
Ha lehet majd egy sorozatot a 14 ultra vs 6 pro csak természetes móddal is.
Nyilván a 14 ultra ami alapvető számomra az elődök miatt, de az előző összehasonlításod kicsit kizökkentett.
Írtam már a csoportjába is, hogy rakjanak fel teljesméretű képet, de sajnos senki nem bírta rávenni magát csak 2mp es méretben. -
-
válasz
Helltak #120320 üzenetére
Alap győzelemre számítottam, de ez nem így van szerintem.
(kár hogy megint egybe vannak ömlesztve a képek, sokáig tart így kibogozni, hogy melyik mivel és milyen módban van lőve, de így is köszi azért.)
Ultraszéles:
Kicsit jobbak a 6 pro-n a részletek, de a színek a 14 ultrán tűnnek jobbnak.
De az tuti, hogy mind a 2 ténylegesen ultraszéles.Főkamera:
Ez érdekes, mert van ahol ultragatyának tűnik a 6 pro, de van olyan amikor meg konkrétan jobb mint bármelyik 14 ultra verzió.
Gondolom több módban lőtted meg ugyan azt a képet a 6 pro-val is.Szenzor zoom:
Azt tudtam hogy a Huawei és a Xiaomi tudja a legjobb szenzor zoomot, de itt a Honor simán győzött szerintem.Zoom:
Nagyon egyszerű itt a képlet, 5x alatt nagyon hasonló amit tudnak minőségre, de utána a 14 ultra jobb.Összegezve nem merem leírni, hogy melyik nyerne ezen képek alapján.
Már csak arra lennék kíváncsi, hogy melyik lehet az a mód, amikor nagyon jónak tűnik a 6 pro.
-
-
-
-
-
natë
nagyúr
válasz
Helltak #118269 üzenetére
Színben lehet, hogy valósághűbb, de én továbbra is azon a véleményen vagyok, amin a tesztoldalak. Nem látom jobbnak a Pixel 8 Pro-t. A saját tesztemből is az jött le.
A SD vs Tensor-nál pedig nincs kérdés. 2x-es szenzorzoom mérföldekkel jobb a Honornál, persze a 3,5x-ös gyengébb/kevesebb, mint az 5x-ös. -
Ixion77
addikt
válasz
Helltak #118271 üzenetére
Jobb a Pixel. A Honor nagyon túltolta a HDR-t, és a szaturációt (pl. irreálisan kék ég) is, ezért a képek természetellenesek. Halo is feltűnően látszik sokfelé, kevesebb a micro detail, és még a microcontrast is túl van tolva.
A Pixel képei sokkal kellemesebbek, valóságosabbak, fényképszerűbbek. -
psajti
aktív tag
válasz
Helltak #102650 üzenetére
Nagyon köszi mindenkinek!
Éjszakai módban készültek a képek, viszont fókuszálás után a fényerőt teljesen lehúztam a csúszkán, hogy ne akarjon nappali világosságot varázsolni a telefon.
Ilyen volt ha teljesen az automatikára bíztam (itt van is baj bőven):
És ilyen miután lehúztam a fényerőt (itt jobban, sőt szinte teljesen visszaadta a valóságot):
S21 Plus
-
egyedülülő
őstag
válasz
Helltak #99070 üzenetére
Opponál ami szemet szúrt az a mikroszkóp lencse. Ha a többi rendben lenne, akkor ez sokat nyomna a latba.
Sajnos két telefont nem akarok venni, szóval valahol lesz kompromisszum. Csak melyik oldalon mennyi az a kérdés.
Most láttam, hogy jön a ZTE a hónap közepén egy új készülékkel 3 db 64 megapixeles kamerával.
Ami fontos nekem a lehető legjobb widescreen. Illetve a képek kontrasztosak, színekben gazdagak legyenek, részletesek, jó dinamikatartomannyal. Legalább kevesebb az utómunka vele. -
Aryon87
félisten
válasz
Helltak #98624 üzenetére
Xiaomi képalkotása jobb a szememnek. Oneplus túltolja, a túlélesítéssel szétcseszi a képet. És ez már az első fotón jól látható, a Xiaomi sokkal finomabban bánik a részletekkel, sokkal szebb a vonalélessége is.
Tetszik a képalkotása, hajlok affele hogy jövőre Xiaomi lesz az utód. Már a Mi8 is bizonyított nálam tavaly a P30Pro mellett. -
Ricardo
titán
válasz
Helltak #98604 üzenetére
Nem vagyok már topikgazda.
Valóban szerencsésebb lett volna a két telefon gyári alkalmazásával készült összehasonlítását ide, a gcamos összehasonlítást a másikba. Mivel amúgy is külön van, nem okozott volna problémát a külön topikba linkelés.
Tisztább lett volna.
Probléma akkor lehet, ha ebből rendszer lesz. -
andor80
senior tag
válasz
Helltak #94655 üzenetére
Na ez az amire se a szifon se a pixelek nem képesek .(huawei tudja még nem véletlenműl az az ő készülékeik a fotózás csúcsa)Természetes képek.NEHOGY GCAMAT használj.Undorító amit a pixel képeivel is művel.Szifon is csicskaként akarta másolni aztán az összes képe a maiakanak egy india trip..Jó készülék 125 ért nagyon rendben van grat hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro - 128 GB, ezüst + bőrtok - kártyafüggetlen
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.