- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
addikt
válasz
legiaap #17678 üzenetére
Telefonnál minden esetben az a cél hogy az ISO a lehető legalacsonyabb értéken legyen. Teszteld majd napsütésben az automatát, mert emlékszem, nekem a Galaxy S II autoban le tudott menni ISO40-re, manuálisan viszont ISO100 volt a minimum amit engedett. (azért LG Camerával ki lehetett hozni ISO50-et) Minél alacsonyabb az ISO-d, annál zajmentesebb, tisztább a képed.
A rekesz fix.
A záridővel lehet játszani, értelem szerűen az ISO alacsonyan tartásához (vagyis az érzékenység minimumhoz) hosszabb záridő kell, hosszabb idő kell a telefonnak hogy megfelelő fényt gyűjtsön be.Példa: normál beltéren, lámpavilágításnál a F2.4-es fix rekesznél (iPhone) ISO200-ISO400 kell a gép által elfogadott leghosszabb, 1/15-1/20-ad záridőhöz hogy megfelelően világos legyen a kép. Ha egy külső programmal felülírom, és 1/15 helyett 1/5-öt használok, akkor az ISO-t a harmadára csökkentve (ISO64-ISO125) ugyanolyan világos képet kapok. Viszont sokkal kevesebb a zaj a képemen.
Hátránya, hogy míg az 1/15 csakcsak ki lehet tartani kézből, az 1/5-öt esélytelen. L920 esetén a stabi akár még az 1/4-et is bemozdulás mentesen megtartja, vagyis te kézből nagy biztonsággal tudsz beltéren ISO100 körül fotózni, és itt mutatkozik meg annak a telefonnak az előnye.
Értelemszerűen ha több fény van, és nem indokolt a hosszú zár, érdemes lejjebb venni.
Az ISO növelésével a képzaj nő, így minden körülmények között ennek elkerülésére kell törekedni.Példának álljon itt egy régebbi hozzászólásom.
-
Blyan
félisten
válasz
Vasinger! #17698 üzenetére
Lehet trükközni, de a fénymérést nem lehet átverni.
Van alkalmazás, amivel ha fényes felületre fokuszalunk, akkor láthatóan iso50-et állít be a soft (kiírja a képernyőre), es lehet fixállni ezt az értéket.
Tehát 50-es marad. Igen ám, de a fénymérés és a záridő is fixalva lesz, es láthatatlanul sötét képet kapunk.
Sajnos az iPhone-nal ez nagyon le van korlátozva.Egy alkalmazás van ahol ezt meg jobban meg lehet kerülni, de az 1mp-es záridőt, alkalmaz, gyakorlatilag letámasztás nélkül nem lehet képet lőni.
Az iPhone 5 nagyon jó képet lő azzal. Csak macerás, nem egy ad-hoc dolog. -
Vasinger!
nagyúr
Beszélgettek itt a zajról, meg minden, de tessék, ha zaj kell akkor itt az iPhone 4, ebben van rendesen
Beltérben, egy éjjeli lámpával.
-
Blyan
félisten
válasz
djzolko #17687 üzenetére
Ezzel egyetértek.
Bár elég felére csökkenteni a méretet, és akkor már jó.
Egyrészt, kétlem,hogy 4K-s monitora lenne otthon, hogy 8MP-el lenne a natív felbontás rajta. Márészt fotó nyomtatáskor is egy kb 9x13-as kép készülne belőle, amin szintén nem fognak világítani a zajok. -
djzolko
tag
De tudja utánozni a 808 feature-t.Utólag le kell kicsinyíteni 800x600-ra, és egyből megszépül minden.
De én továbbra is azt mondom, hogy aki fotózni szeret, ne akadjon fent egy kis zajon. Hiába zajtalan a fotó, ha nem mutat semmit.
A 920 egyéb téren pedig erős. Jó az auto WB, jó a dinamikája, jók a színei és van benne stabi is. Nem hibátlan, de mégis jó ránézni a fotóira. 1:1 méretben pixelelemezgetni meg nem fotózás.
-
Blyan
félisten
válasz
legiaap #17684 üzenetére
Elvileg igen, de a nagy büdös helyzet az, hogy
a: a szoftver elég gyér úgy tűnik, és ezen Te hiába állígatsz nem fogsz tudni javítani
b: hiába PV van ráírva, mint fent a kolléga írja, ez egy csöpp kis szenzor, a zajosodást nem tudja kiszűrni, ez fizikai képtelenség. Jobb algoritmus kellene, és jó fénymérési beállítás - amit egy szoftver frissítés tudna kompenzálni. Vagy csak a csoda kamera modul szar. Válassz. -
legiaap
félisten
-
-
irgum
addikt
iPhone-on semmit nem lehet állítani mint tudjuk az alap kamera app-ben. Mégis ha van fény, szuper képeket lő. Ezek a dolgok, amiket állítgatni lehet sok mobilon, pl fehéregyensúlytól kezdve az élességig, meg rekesz mi a tököm, nem a mobilos fényképezés gyakorlatához igazodik. A telefon fényképező funkciója csak a pillanat megörökítésére szolgál. Nem kell tökéletesnek lennie, arra ott vannak a cél eszközök, a fényképező gépek. Szóval túlozva azt gondolom, morbid dolog egy telefonnal 100 apró beállítást kezelni. Inkább csak előkapom ha van valami érdekes és kattintok. De ha valakinek az a hobbija, hogy kis tudású eszközből akarja kihozni a maximumot, ez érthető és elismerésre méltó.
-
Blyan
félisten
válasz
legiaap #17678 üzenetére
Minő meglepetés, a rövidebb záridő okozza a jobb képet, mivel nem ég be minden.
Te tényleg lusta vagy utánaolvasni, ugye?
Legiapp, a többin azért nem látszik a zaj, mert annyira ki van égve a kép, hogy a zajt jelentő fehér piszkok nem látszanak. De ettől még a kép maga szar.
(#17680) irgum
Alapvetően ez így van, és a 920 attól beégés egyelőre, hogy pont ilyen ad-hoc képkészítésre találták ki.
Az, hogy a 808-on játszadoznak a beállítással, ezt megértem, mert többet is ki lehet hozni belőle, főleg sötétebb helyszíneken.
-
djzolko
tag
válasz
MR007RM #17675 üzenetére
A tükrösöknél is egész a középkategóráig van zöldkocka mód, amivel ugyanígy meg tudod csinálni. Attól meg egy kép nem lesz jó, hogy jól van exponálva és éles. Ez csak az első lépés, de nem az egyetlen. E mellett rengeteg példa van rá, hogy a zajos és kissé életlen kép is lehet szenzációs. Erről az jutott eszembe, mi lenne, ha a rally autókban is PRND lenne a fokozatkiosztás.
(bevallottan szerettek fotózni, akkor tessék kicsit tanulmányozni a témát
)
-
MR007RM
addikt
"Nos, azt gondolnám, alap fényképezési tudással rendelkeztek."
Tudod pont azaz őrjítő számomra a 808 kapcsán, hogyha nem tudsz semmit sem, akkor is van esélyed jó fotók készítésére, míg egy komoly fotómasinánál szerintem muszáj elsajátítani valamit. Szóval előkap és lő és örül. Kicsi, könnyű és még telefonálni is tudok meg a többi...
-
Blyan
félisten
válasz
legiaap #17670 üzenetére
Néz, ha s.gghülye is vagy a fotózáshoz (vagy tök lusta elolvasni egyetlen oldalt, amivel megértenéd az alapokat), logikával ki tudod következtetni, hogy minél kisebb a shutter érték, annál sötétebb lesz a kép.
(#17672) djzolko
Így van, hagyja automatán. Játsszon az ISO értékkel, úgyis ahhoz lövi majd be a szoftver a záridőt, és állítgathatja az EV-t. Erre itt egy táblázat, bár mobilról van szó, azért ha megnézi a F2-es értéket, láthatja, hogy mely záridőhöz milyen értéket állítson.
Az egyes cellákban az EV értéket találjuk. Az EV értéket az alábbi módon is ki tudjuk számolni:
EV = log2(apertura érték2 x (1/záridő) x (ISO érzékenység/100)). A számszerű EV értékre a valóságban nincs nagy szükségünk, a táblázatban mindössze azt érdemes megfigyelni, hogy ugyanazt az expozíciós értéket többféleképpen is elérhetjük. Ha megnézzük a záridő oszlopát, láthatjuk, hogy 1 másodperctől 1/4000 másodpercig lépkedhetünk el, mindig felezve az előző értéket. Tehát ha eggyel kisebb záridőt választunk, akkor feleannyi ideig éri fény a 'filmet'. Ugyanez mondható el a blende átmérőjéről is: ha eggyel nagyobb rekeszértéket állítunk be, akkor annyival kisebb blendével fényképezünk majd, hogy feleannyi fény jut a 'filmre'. Ha tehát eggyel nagyobb záridőt választunk, de eggyel nagyobb F számot is, akkor a záriő növelése miatt (pl. 1/60 helyett 1/30) kétszer annyi fény jut be a gépbe, de a nagyobb F szám miatt viszont feleannyi. Így tehát összességében ugyanolyan expozíciót érhetünk el más záridő/blende beállítással is: ezért vannak ugyanolyan expozíciós értékek a táblázat átlóiban.
Miután megvan az EV érték, azon kedvünkre változtathatunk, ha rendelkezik a fényképezőnk expozíciós kompenzáció állítási lehetőségével. Ezt az alábbi módon szokták megadni: -3EV --> +3EV, 1/2EV lépésben.
Ez azt jelenti, hogy –3as EV értéktől +3as értékig változtathatjuk a kiszámolt értéket 0.5-es EV értékenként. Persze ezt úgy kell értelmezni, hogy a kiszámított értékhez képest tudunk le, illetve fel menni 3 EV értékkel. Így világosíthatunk és sötétíthetünk a készülő képen.
Átlagos érték: -2EV --> +2EV, 1/3EV lépésben.
Kiemelkedő érték: 3EV --> +3EV, 1/2EV lépésben (vagy inkább 1/3 lépésben). -
djzolko
tag
Szerintem ezek azért elég jók.. annak ellenére is, hogy nem 808 a képminőség. De úgy zusammen nézve a képet, nagyon faja.
forrás: Flickr
-
legiaap
félisten
Ez a rekeszidő állítás nem gyári cucc, plussz progival tudom megoldani.
Próbálgatom itt a szobában és annyit vettem észre, ha mondjuk 4-re állítom és letámasztom a telefont, akkor egyrészt totál fényes lesz a kép, úgy hogy nem lehet kivenni a semmi sem, másrészt miután ellőte csomó ideig akadva követi az eseményt a kamera.
Ha a másik szélső értékre állítom 1/8000-re, akkor meg olyan sötét lesz a kép, hogy pl. csak a szobalámpa fénye lesz látható, meg a búrája kicsit.Persze van egy csomó leírás a neten, de tele vannak mindenféle képletekkel, amiket totál nem értek. Állvány nélkül meg totál nehéz szórakozni ezzel.
-
Blyan
félisten
válasz
djzolko #17666 üzenetére
Figyi: a telefonoknál fix Apertura értékek vannak, szóval ezt kár ide hozni. Ez a fényképezőgépek sajátja, ahol lehet a blende nagyságot szabályozni. Telefonnál erre még várnunk kell, gondolom még a 808 sem képes erre.
(megnéztem F2,4-es apertura értékű modul van benne, fixen)
(#17669) djzolko
Megértheti, de hiába érti, nem ér semmit ez számára, mert alkalmazhatatlan. Max azt tudná kiszámoni vele, hogy az adott képet érdemes-e megcsinálni vagy sem - ez meg marhaság.
-
Olyan de olyan jó volt reggel 5 előtt beindítani és emlékeztetni a szomszédokat arra, hogy még megvan.
Melóban sem tudták megállni szó nélkül a hangját! Muahahaha! -
djzolko
tag
válasz
legiaap #17661 üzenetére
Tényleg lehet záridőt álltani? Na, az szuper! Tapasztald ki.
Van egy olyan szabály, nevezhetjük alapszabálynak*, hogy f16-os rekesz mellett, iso100-on 1/100s záridőt kell állítani napsütésben, hogy helyes legyen az expód. (Persze, ha felhős, akkor mondjuk már csak f11, ha még borúsabb, f8, ésatöbbi..) Ebből vissza lehet számolni, hogy f2-es rekesznél iso100-on milyen záridő kell neked. (a rekeszértékek így változnak egész fényértékenként: f2 - f2.8 - f4 - f5.6 - f8 - f11 - f16, minde egész rekeszváltozás felezi, vagy duplázza a záridőt, attól függ, merre indulsz. Jelen esetben 6 fényértékkel kisebb a rekeszed, azt jelenti, hogy 1/100 -> 1/200 -> 1/400 -> 1/800 -> 1/1600 -> 1/3200 -> 1/6400 záridő kell, f2 mellett. Ha ilyet nem tud, akkor szűkíteni fogja a rekeszt, bár bevallom, nem tudom, mire képes a mobil, és mire nem, de a "fizika" ez mögötte.) Szóval így szépen nekiállhatsz kísérletezni. Ezt nem érdemes állítgatni, csak akkor, ha konkrét célod van. Pl. ha este szeretnéd, hogy minél alacsonyabb maradjon az iso -> kevesebb zaj, akkor állítsd mondjuk 1/10-re, ha statikus a témád, a képed sikerülni fog, mert a stabilizátor megfogja a kezed remegését. Ha svenkelni szeretnél egy villamost, akkor állítsd olyan 1/50-re, ha egy F1-es autót a ringen, akkor 1/400 körülre, ha meg akarod fagyasztani, akkor 1/4000-re. Ha nincs konkrét célod, akkor nyugodtan hagyd automatán. Az iso-t nappal nyugodtan tartsd 100-on. Egyébként a neten nagyon jó írások vannak a záridő-rekesz-érzékenység trióról, és az expozícióról magáról, ha érdekel a dolog, érdemes utánaolvasni, mert egyszerű, de sok mindent kell észben tartani, így az a legjobb, ha az olvasottakat a gyakorlatban is kipróbálod.
(persze, amennyit enged a kameraszoftver)
* napos 16-os szabály, ilyesmi néven találni meg a neten. Egyébként: rekesz-záridő
-
Blyan
félisten
válasz
legiaap #17661 üzenetére
Nos, azt gondolnám, alap fényképezési tudással rendelkeztek.
No, Shutter, vagy magyarul a záridő: Ennyi ideig engedi be a fényt az optika, mértéke másodpercben van megadva (általában annak ugye egy törtrésze).
Minél gyengébbek a fényviszonyok, annál tovább nyitva hagyott blende kell egy megfelelő világos képkészítéshez, egész sötétben akár 1-30 mp-ig is.Az ISO és a Shutter érték a fényviszonyoknak megfelelően egymástól függően kerülnek kiosztásra automatikus módon - arra törekedve, hogy minél kisebb legyen a bemozdulás mértéke.
Jellemzően: minél nagyobb az iso érzékenység, annál rövidebb záridőt lehet használni, csak ennek ugye ára van, zajos lesz (lehet) a felvétel.
És fordítva is igaz: minél alacsonyabb iso értéket használunk, annál hosszabb záridőt kell alkalmazni, ennek meg ugye az a hátránya, hogy egyre nehezebb bemozdulás nélkül megtartani a telefon - ergo kell egy állvány, letámasztás - vagy egy OIS. -
dionaea
őstag
válasz
legiaap #17661 üzenetére
bakker n8 on nem lehet állítani. egyébként a minimum az 1/4??
minél nagyobb a szám annál több fény kell, pl sok fénynél lehet megállítani a képen a marketes autót a hídon. kisebb a szám tovább tart a zár idő. viszont ha hosszabb akkor már állvány kell. pl 1/60 nál már fényképezőt is nehéz kitartani szvsz
én még fényképezőnél is max iso 200 at használok jó tükrösnél 400 at. de már az is picit sok lehet. de van itt jobb fotós emberke majd le írja jól. -
MR007RM
addikt
válasz
djzolko #17656 üzenetére
"50 helyett 64 vagy 100 helyett 160"!
Hú kár volt fejtegetnem. Tudom hogy az iso növeli a zajt, csak a gyakorlatban mondom én hogyan érzem. De lehet tévedek mikor nagyon jót szeretnék lőni és nem nyomom be 50-re, mert a 64 az nem olyan jó.
Juha Alakarhu flickr fotói is tele vannak iso 64-el, pedig azt nem lehet beállítani. Vajon miért? Ez a teló egy kicsit máshogy működik mint a többi főleg a fényképezőgépekhez képest. Automata és egyben annál jóval több.(#17657) woland_y2k: "ti meg a 808 topicban csak annyit voltatok kepesek atvenni, hogy porosodik a 920 kameraja. olvasni, ertelmezni."
Nekünk annyi is elég!Egyébként igazad van. Itt hagyjuk ezt az egészet.
(#17661) legiaap: Én korábban csak azt akartam érzékeltetni, ha nem ugrana meg magától nagyon, akkor érdemes lehet elgondolkozni. Próbáld ki hogy jobb. Puding próbája az evés.
-
legiaap
félisten
Na akkor fotós szakiktól kérdeznék.
Mivel láttátok már mit tud az én 920-am ezért talán tudtok tanácsot adni.
Az ISO-t érdemes 100-on hagynom mindig, vagy inkább hagyjam automatán?
Shutter, na ezen még sosem állítottam. Tudom 4-től egészen 1/8000-ig állítani.
Itt mire érdemes állítani?
Igazából valaki el magyarázhatná valaki mire is jó. Ha jól sejtem záridő, de melyik érték mit eredményez? -
irgum
addikt
Mi a baj? Higgadjatok le!
-
Воланд
titán
-
djzolko
tag
válasz
MR007RM #17655 üzenetére
Márpedig a zajosodásra ez van hatással. Persze nem mindegy, hogy a világos vagy sötét részek vannak-e túlsúlyban a képen, mivel a zaj alapvetően világos pixel, a sötéten feltűnőbb.. (Ezért lehet szép a nappali iso500-as felvételed.) És nem, nem jobb, ha a gép dönti el. Tudd, hogy mit akarsz látni, és akkor te döntesz, az eredmény általában jobb. Persze itt erősen meg van kötve az ember keze, mert gyakorlatilag csak az iso-val tud játszani, ha csökkenteni akarja a záridőt, emelni kell az iso-t, a rekeszbe pedig végképp nincs beleszólás. Egyébként pont a 920 esetén nem olyan bajos a hosszú záridő, a stabinak hála 1/2s-ig bőven jó az ember kézből is. Na de nem megyek bele inkább, jobb a békesség.
-
MR007RM
addikt
válasz
legiaap #17653 üzenetére
Szerintem legalábbis nálunk a jó fotó érdekében nappal nem érdemes iso-t fixre állítani. Állványról oksa, mert nem kavar be, van plusz ideje a telónak az általa gondolt értéktől eltérni. Vagyis az a fránya bemozdulás akkor kizárva. Este meg kötelező.
Jobb az ha a gép dönti el mennyi az annyi. A zajosodás nem csak annak a függvénye. Szóval 50 helyett 64 vagy 100 helyett 160 teljesen mindegy. Persze én csak a symbis tapasztalatomra tudok támaszkodni. Csináltam már iso 500-as úgymond igen szép nappali fotót is ügyeskedéssel. Nem tudtam hogy annyi lesz, csak láttam utólag, a teló lőtte be arra és nagyon bejött.
-
legiaap
félisten
Pár friss kép. Csak úgy elővettem lőttem. Egyedüli változtatás, hogy ISO 100-ra állítottam, többi automata.
Makró
Értékelhetetlenül zajos
Kicsit jobb, de még mindig zajos
Van még több, de azokat nem merem betenni. Még ezeken is filóztam, hogy berakjam-e vagy sem.Konklúzió: Ez a telefon nem alkalmas arra, hogy csak úgy elővegyük és lőjünk hirtelen képet. Pepecselni kell a beállításokkal, letámasztani és imádkozni.
By Lumia 920 after Portico
-
MR007RM
addikt
Nokia 808 PureView
Mennék már nyaralni és jó témákat fotózni. Sajnos ahol vagyok ott ilyen nem nagyon van.
vonat
tűzcsap
repkény
por
vakító égbolt
apró növényvilág
távoli vasútállomás -
djzolko
tag
válasz
sadboy #17647 üzenetére
Ez egy lumia 800, annak van ez írva a hátuljára. A 900-nak Tessar 2.2/28, a 920-nak pedig csak annyi, hogy Carl Zeiss. Szerk: a vakuja viszont az N9-nek van ezen a helyen.. Szóval szerintem ez lehet, hogy egy N9. Biztos, hogy nem 920, látszik a fénytöréseken, hogy másképp görbül a háza.
-
djzolko
tag
válasz
sadboy #17640 üzenetére
De én mikor mondtam, hogy te fikáztál?
Hogy ne csak a szám járjon, pár kép, még az n8-as érából.
Duna
Nagyon lájtos svenk
Audi
Petőfi híd
Sziklák
Kora esti óváros -
sadboy
aktív tag
válasz
djzolko #17639 üzenetére
Először is nem fikáztam s
emilyen kamerát, semilyen telefont csak leírtam tényeket, és egyes embereknek nem tetszik hogy a 808-as tulajok ide töltenek fel képeket, elég kicsit visszaolvasni és rájössz miért írtam ezt. Egyébként azt írtam minden telefonban lehetne ilyen minőségű kamera és NEM azt írtam, hogy minden más kamera szar, vagy hogy telefonba ilyen kamera kell, a kettő nem ugyanaz. -
djzolko
tag
válasz
sadboy #17637 üzenetére
Az a baj, hogy félreértitek. Én szeretem nézegetni a 808 képeit, szeretem a Nokiát, és örülök neki, hogy képesek voltak ezt letenni az asztalra.
Viszont azt nem értem, miért kell támadni egyből valamit, ami még meg sem jelent (jelen esetben a L720), hogy szar, mert nem PV. Aztán már olyan is elhangzott, hogy az lenne a minimum, hogy minden telefon PV kamerát kapna, hiszen létezik a technológia. Arra meg csak annyit mondtam, hogy akkor lehetne mindegyik kétkártyás is, meg mindegyik IP67, és ezek alapján mind szar, ami nem az?
Elbeszélünk egymás mellett.
-
Ricardo
titán
válasz
MR007RM #17628 üzenetére
"Na és? Megvan nem? Akkor most hogy kész irány a szemetes. Jó logika."
Hol írtam én ilyet? Nem kell mindenkinek nekirontani. Nyugodj meg, nem bánt senki
Szeretem a symbiant, de mivel nem csináltak vele semmit évekig ezért a többiek lelépték. Ezért lehet megkövezni, de sajnos ez tény. Anno egy nagyon brutális rendszer volt amit nem érintős telefonokra találtak ki. nem csináltak mást vele, mint átírták itt ott, hogy menjen érintő felületen is, ez kevés volt, de nem csináltak mást csak foltozták, reszelgették.
Alapoktól újra kellett volna írni az egészet a régi szellemében, de már érintő felületre.
megcsinálták? Nem. A Meego-t mindenki dícsérte, de elkaszálták.A WP-nek még fel kell nőnie, mert számomra így kevés, a korlátai, a testreszabhatatlansága, nálam kizárják. vagy jó lesz vagy nem.
Quasi_modo Igen gondolom. Az SW legalább olyan fontos, mint a HW. nem véletlen hogy a symbianra elkezdett fejlesztések, nem kerültek át WP-re. Hidd el, mivel akkor már leölték nyílvánosan az S60-t, így gondolkodás nélkül meglépték volna ha tudják. Nem csak illesztésről van szó annak a zszoftvernek le kell kezelni azt a képméretet, és nem keveset dolgoznia vele. nem egyszerű feladat. Ezt nagyon összerakták. ha nem akarnak égni, akkor nagyon ütőset kell majd kihozni, és gondolom nem azért nem teszik meg mert nem akarják, hanem mert nincs kész.
A Nokia általam nagyon kedvelt gyártó volt, de elcseszte. A régi rendszernek nem sikerült megújulni, a számomra ígéretes irányt elvetették, a WP egyelőre nem az én világom.
Blyan: +1 Ez nem ide való.
-
Blyan
félisten
válasz
Quasi_modo #17629 üzenetére
Persze, mert más dolguk sem volt egy brand new os készítésekor, mint egy bumfordi kamera beillesztésével foglalkozni.
Srácok, én elhiszem, hogy nagy fanok vagytok, de nagyon gáz amit csináltok. Már eleve azt sem értem, mit keres ez az egész a fotós topikban.
(#17630) istnag
Böszme nagy +1
-
istnag
addikt
Régen,hogy szerettem ezt a topikot,de ma már nem szól másról,mint a 808 -ról.
Az hagyján,hogy egy oldalon 56321493 kép van,amit 808 -al csinálnak,de minden oldalon legalább 3120 -szor be van írva,hogy a symbian a legjobb rendszer, a 808 a legjobb okostelefon.
Komolyan mondom, menjetek orvoshoz. -
-
MR007RM
addikt
válasz
Ricardo #17618 üzenetére
Korábban azt mondták a symbi hardvere gagyi. Ja tényleg elavult konstrukció?
Mert ügye csak a processzor magok száma számít sokak szerint, ahelyett hogy a nagy egészet szemlélné.
Már régen lehetett volna változtatni bármin itt is ott is.
(#17627) Ricardo: Na és? Megvan nem? Akkor most hogy kész irány a szemetes. Jó logika.
-
Ricardo
titán
válasz
Quasi_modo #17626 üzenetére
A symbiannak hány év kellett?
ugye azért is adták ki, mert a fejlesztés már évekkel a wp megjelenése előtt elkezdődött
-
djzolko
tag
válasz
sadboy #17619 üzenetére
Igen, de a 808-on a symbian végletekig csiszolt változata fut. A belle-ből is a sokadik kiadás, míg a 920-on a wp8 első kiadása. 2-3 frissítés után nem lesz ott semmi baj, a wp7-tel sincs, ami a stabilitást illeti. A 920 egyébként egy nagyon jó telefon, de ebbe kár belemenni, itt csak a kamera számít.
Quasimodo,
igen, egy van, és az jelenleg épp elég. Ahogy nézem a 808 rajongói egyben symbian kedvelők is, gyanítom akkor sem vennének wp-t, ha PV lenne benne, úgyis találnának benne hibát. Új közönséget kell majd ennek a telefonnak megszólítani, de közben jobbnak is kell lennie, mint a 808 volt, hogy tényleges fejlődésről lehessen beszélni, a jó munkához pedig idő kell. (Nem vitaindítónak szánom!) A téma indítója pedig az volt, hogy jó-jó a 720, de nem PV, és hogy miért nem PV, merthogy mindennek PV-nek kéne lennie. Én csupán ezekre reagálok, és egy percre sem vonom kétségbe a PV 808 létjogosultságát, sőt. De ne keverjük a szezont a fazonnal.
-
sadboy
aktív tag
lumia 920-ból a hype miatt adtak el sokat, a 808-ból meg a tényleges tudása miatt adtak el annyit amennyit. Lehet kicsit off de érdekes, hogy a 808-akkal tized annyi gond sincs mint a lumia 920-al.
-
Ricardo
titán
válasz
Quasi_modo #17608 üzenetére
Gondolom a WP még nincs telejesen felkészítve a PV kezelésére.
-
sadboy
aktív tag
válasz
Quasi_modo #17596 üzenetére
Bocs elfelejtettem idézőjelbe tenni a bukást.
Pontosan tudom mekkora sikere van a 808-nak, főleg hogy mindenféle reklám nélkül adtak el belőle ennyit. Anno tőlem is kérdezték minek 41 megapixeles érzékelő egy telefonba, de miután megmutattam a képeket nem volt kérdés.
-
djzolko
tag
válasz
MR007RM #17612 üzenetére
Igen, gyengébb egy kicsit, de azért nem rossz az.
A jó kamerára meg nem azt mondtam, és nem is gondolom, hogy nincs igény. A nincs igény, és a réteg igény nagyon nem ugyanaz. Ahhoz mindenképpen kevés, hogy minden mobil PV kamerával legyen szerelve, teljesen felesleges lenne.
-
Blyan
félisten
Srácok, ez nem egy kinek a farka nagyobb dolog, annyit mondtam (a felvetésedre, MR007RM, miszerint mikor jön egy 808 szintű hangrögzítő), hogy a 920-szal ilyen téren abszolút semmi gond.
Písz.
-
MR007RM
addikt
Köszi! Ezaz egy amit senki sem akar vagy nem tud megismételni. Még a Nokia sem, ami számomra rémisztő, de nem fejtem ki mire gondolok. Jobb is.
Mint olvasható más véleménye szerint nincs rá igény, illetve nem tüntetnek miatta. Hát ha így van nagyon kár érte. (Olyan hangfelvevőt mikor készítenek telóba, ami a 808-ban van? Mert ma felvettem egy komolyzenei koncertünket(4GB sajna)és tetszett.
) Biztos nincs rá igény?
A kollégáim a szájukat tartják mostanában. Mi is ez? Mi a neve? Egy frászt nem kell senkinek.
-
MR007RM
addikt
válasz
legiaap #17598 üzenetére
Azért a felhoszható hibák ellenére számomra van ezekben valami, amit még nem értek, de érzek. Kicsiben ugyanis nagyon jók a fotók, ami nem mondható így el minden mobilról számomra akárhogy is. A Nokiánál dolgozhatnak valamin, amit még nem fejeztek be. Egy 808-at is tullépő kameracsodán, de közben árulni is kell a bevételek miatt. Ha megoldját frissítésben el kell küldjék oda ahol szükség van rá. Szerintem a 41MPX Lumia emiatt várat magára, mert nem csak az anyagon múlik. Ha az kijön tuti neked is jobbat fog lőni a telód, mert a színvilág valami brutális érzést vált ki bennem a teló fotóit láttán.
-
djzolko
tag
válasz
MR007RM #17595 üzenetére
Mivel ez fotók mobillal topik, erre vagytok kihegyezve. Gondolom a procik mobilokban topikban meg azért hurrognak, miért nem kap minden csúcs processzort, a mobil építkezőknek topikban azért, miért nem mindegyik telefon ip67, a mobil fontos üzletembereknek topikban meg azért, miért nem mindegyik telefon két kártyás. Mind-mind létezik külön-külön, de akkor is értsd meg, hogy ezek rétegigények, és azt a réteget, amit le kell fedni, le van fedve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- iPhone 16 PRO l BLACK TITANIUM l 256GB l BONTATLAN ZSÍR ÚJ
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest