Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
igen, a GPL nagyon nagy szim, viszont csak szivar autókat szimulál, tehát leszorítóerő nincs benne
(viszont az egyik olyan szim, aminek sztem olajszaga van, annyira visszaadja azokat a régi hangulatokat..mint pl. 67-es Watkins Glen)
volt/van ugyan egy kieg. asszem ThunderCars néven, amiben voltak kis első, és persze frankó hátsószárnyak, de még voltak vele bajok...majd megnézem azóta biztos csiszolgatták. -
Pá
addikt
Szegény Schuminak kereket cserélni sem volt ideje...
Bővebben: link -
tierbatyo
senior tag
Szegény Kimi csak a szokásosat tudta mondani: ''I'm obviously disappointed''

-
Nowhereman
őstag
-
rocket
nagyúr
Ez az idomero rendszer semmit nem er, nem ertem ki talalta ki, miert jo az ha valamelyik versenyzot hatranyba hozza egy kulso tenyezo, mint pl az idojaras?
Vajon ha Button nyerne, ez ugyanolyan gyozelemnek szamitana e, mintha normal korulmenyek kozott verne meg a mclareneket renaultkat? en ugy gondolom, hogy nem, igy ez a gyozelem 2 ft-ot nem erne.
Vissza kell allitani a regi 1 oras idomerot ahol 12 kor allt rendelkezesre, azzal a megkotessel, hogy 4x3 kort mehetnek a versenyzok (ez ugye 4x1 mert kor lenne) es ami nem volt regen es emiatt kicsit unalmas volt amikor 30 percig senki nem ment ki a palyara, hogy 4 zonara osztjak fel 4x15 perces reszre, es aki nem megy ki 1-1 reszre, az elveszti az 3 koros lehetoseget, tehat 15 perces idokozonkent lenne egy 3 koros probalkozasra lehetoseg.
Raadasul a konstruktori vb cim nem dolt meg el, nem hiszem jot tenne a sportagnak, ha Fisichella szerencsejevel dolne el, hogy o elobb jott ki az idomerore.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
ez elgondolkodtatott.
Vedd hozzá azért azt, hogy a fék igen nagy arányban hat az első kerekekre...és igen sok módon állíthatják az üzemi hőfokát.
pl. Magny Cours 2. kanyarja, a lejtős jobbos fékes kanyar, használnak féket kanyaríven nagy sebeségnél is, a gázfröcsöket valszeg nem, azt inkább az alulkormányozottság ellensúlyozására használhatja vki (én is), azért hogy szűkítse az ívet, ... leginkább egy lassabb kanyarban ahol az autó stabil (tehát nem lejtős, és dobós féken, mert könyen eltehetetlenül a járgány), ha kanyarbemeneten még fékezni kell, akkor alulkormányozott lesz az autó és tolná az elejét, ezt lehet gázfröcsökkel ellensúlyozni.
Az F1-es szimulációk azok sztem majdhogynem megitélhetetlenek (ez már a második gáz szó amit használok
)
- Egyfelől sokan nagyobb nehézséget képzelnek, pedig nem ördöngösség vezetni,...viszont nagyon nagy ördöngösség az autó határain vezetni, plána századokra-tizedekre stabilan, úgy hogy az jót tegyen az autónak is,...tehát tetszen a mérnököknek.
- Másfelöl meg persze nincs alkalom kipróbálni.
Ahogy mondják, egy más dimenzió..ez nagyon elcsépelt már, de én igaznak érzem...olyan sebesség van amit szokni kell a szemnek, és nagyon gyorsan történik minden...az átlag ember nincs felkészítve...talán el sem hiszi. -
Nowhereman
őstag
Csak tudod azt inkább a ralliban szokás/meg a kézifékes forditás/, Berger inkább a kuplunggal játszot/a csuszosabb pályákon 200 környékén a fék kissé veszélyes lenne, valamint elég gyorsan elégne/. Más hogy a komerszebb pedálok túl ügyetlenek ahoz, hogy normálisan lehessen ezeket a mókákat alkalmazni. Bár sok esetben a szimulációk is meglehetősen gyengék.
-
szeva000
addikt
nevetséges ez az eredmény!
Kapja be a a FIA a köcsög szabályaival!Ennyi erről.(persze a francia kedvenceimmel együtt)
Szerettem volna látni Miskát normális körülmények között(hátha a franciákat leigázta volna),meg persze a 2meki verhetetlen lett volna.
Alfonzóról meg inkább nem mondok semmit,mert sokan megsértődnének,de attól kis köcsög persze. -
Joczeek
addikt
Grand Prix of Japan
Qualifying
1 R. Schumacher Toyota 1:46.106
2 J. Button BAR 1:46.141
3 G. Fisichella Renault 1:46.276
4 C. Klien Red Bull 1:46.464
5 T. Sato BAR 1:46.841
6 D. Coulthard Red Bull 1:46.892
7 M. Webber Williams 1:47.233
8 J. Villeneuve Sauber 1:47.440
9 R. Barrichello Ferrari 1:48.248
10 F. Massa Sauber 1:48.278
11 N. Karthikeyan Jordan 1:48.718
12 A. Pizzonia Williams 1:48.898
13 C. Albers Minardi 1:50.843
14 M. Schumacher Ferrari 1:52.676
15 R. Doornbos Minardi 1:52.894
16 F. Alonso Renault 1:54.667
17 K. Räikkönen McLaren 2:02.309
18 T. Monteiro Jordan no time
19 J. Trulli Toyota no time
20 JP. Montoya McLaren no time
Az edzés közben leszakadt az eső,így aztán Albers most nagy neveket kapott el.
Izgi rajt lesz
-
Pá
addikt
Első szabadedzésen Schumi eléggé jó volt, ahhoz képest, hogy csak két kört ment, kár hogy kicsúszott...
-
törölt tag
válasz
kapcs-ford
üzenetére

'' Riporter: Ha nem sikerül akkor mérges leszel?''
azért ez óriási kérdés
...ehez kell pókerarc, átlag ingerküszöbbel vagy csendesen ül az ember pár percig, vagy visszakérdez, hogy:
Nem tom haver,...ezt most tényleg megkérdezted? -
tierbatyo
senior tag
válasz
kapcs-ford
üzenetére
1. Magyar cikkek eredetijének mindig igyekszek utánanézni
2. f1.com-on (ugyebár hivatalos oldal) találkoztam olyan Alonso nyilatkozattal, amelyben azt firtatta, hogy milyen kár, hogy nem versenyen ment tönkre Kimi motorja, hanem csak az edzésen. Azt hiszem ez nc. Ja igen, ezt is azért kerestem meg anno, mert nem akartam hinni a magyar fordításnak. -
kapcs-ford
őstag
válasz
tierbatyo
üzenetére
Komolyan mondom eddig olvasgattam ezeket az Alonso ''lehúzos'' cikkeket, fórumnyilatkozatokat és nevetnem kell....
Az meg szánalmas, hogy az átlag embernek azt írnak amit akarnak és mindent bevesz. A gyenge, a típikus magyar rosszindulattal megfűszerezett fordításokról meg ne is beszéljünk...
Spanyolországban élek és itt követem nyomon a Forma 1-es eseményeket, híreket és nyilatkozatokat. A versenyeket végig Pedro De La Rosa kommentálja nem valami gyökér sportszakértő vagy kitudja hogy kinek a rokona.
A közvetítő tv hihetetlen profizmussal készíti az olyan kuriózium felvételeket amelyekről az igazi otthoni forma1 rajongók csak álmodnának.
Alonsonak rengeteg nyilatkozatát láttam és sok olyan filmet láttam ahol ő beszélt a f1-ről illetve egyéb más dolgokról is. A legutóbbi verseny előtti villám interview pár kérdése:
(részlet)
'' Riporter: Melyik a leggyorsabb autó idén?
Alonso: Mclaren
Riporter: Világbajnok leszel pár óra múlva?
Alonso: Ezt sajnos nem tudom megmondani mert a f1-ben bármi megtörténhet.
Riporter: Ha nem sikerül akkor mérges leszel?
Alonso: Mérges nem, mert már a jelenlegi helyezésemmel is nagyon boldog vagyok hiszen mindig az volt az álmom hogy a dobogón lehessek..''
Szerintem nem kellene olyan emberről véleményt alkotni akit nem ismersz illetve amit hallasz vagy olvasol róla az nem közvetlen forrásból származik. -
aesir
veterán
válasz
Nowhereman
üzenetére
Létezik 3-mas pedálszett akár szekvenciális, akár H-váltóval, csak egy kicsit aranyárban.
A kanyar közbeni gázfröccsözést Berger is terhelés alatt a féket is nyomva csinálta, ezt meg lehet 2 pedálos szettel is. (Egyik csapattársam tipikusan így vezet) -
Pá
addikt
Ezt figyuzzátok
Alonso: Kiminek szerencséje(!!!) vanBővebben: link

''''Már egész évben ezt hajtogatom, de senki nem hitte el nekem, hogy Kimi szerencsés. Tudom, hogy furcsán hangzik, de a motor mindig a versenyek előtt mondta fel a szolgálatot. Simán feljöhet a dobogóra, tehát nekünk nem lesz segítség ez a probléma. Talán vasárnap több gondjuk lesz...''
Any comments?
-
Integra
titán
![[kép] [kép]](http://img.index.hu/imgfrm/7/5/1/8/BIG_0000877518.jpg)
-
Integra
titán
ferrari fanoknak

![[kép] [kép]](http://imgfrm.index.hu/imgfrm/5/2/9/7/BIG_0000885297.jpg)
-
-
Nowhereman
őstag
Vannak még azért ott elég ügyes gyerekek, legalább egy tucatnyi, akik tudnak mindent amit kell, igaz ezeknek csak fele azt is hogy legyen igazán nagy. Persze VB-cimhez az is kell, hogy szerelmes legyen az emberbe a főnök.
A többség kanyaronként mást és más stilust nyom - nem is feltétlen rosszul. Barika például kifejezetten szeret egyetlen körben is a végletek közt játszani, ált a gyorsabb kanyarokat veszi puhán. Webber például sokszor átok puhán ejti be a gépet, ahonnan meg szabályosan kitör/elég jó végsebességeit is ennek köszönheti/. Senna gyakran adott kis gázfröcsöt a kanyarba bement beforditónak, de legegyedibb Berger volt a kanyar közbeni fröcsökkel, néha teljesen egyedi ideális iveivel. Kár hogy ezeket a szimulátorokkon nem lehet utánozni/mondjuk nem túl gyakori a kuplungpedál kormányokon.../. Tény hogy idén is jól jött a gumispóroláskor a ha valaki jobban tudott puha maradni.
[Sikerült négyszer bepostolni ugyanazt, hármat töröltem. Csak ha valaki esetleg érdeklődne, hogy hova tűntek a hozzászólások. - peterkeT] -
Integra
titán
jól hallom hogy kiminek máris motorcseréje volt?

-
Pá
addikt
Ezt minden motorcsere után elmondom, de ne csodálkozzatok, ha Kimi átmegy a Ferrarihoz.
Az tényleg szép, hogy ''megnyerték'' az edzést a Ferrarik, csak kár hogy ez nem valós erőviszonyt tükröz, hanem esős edzésen érték el, így nem sokat jelent. -
AMD Power
titán
Én viszont meglepödtem a Red Bull illetve David teljesítményén!
David Coulthard: (11) ''Tekintve, hogy a szokásos pénteki programunkat futottuk, igen versenyképesek voltunk a délelőtt. Az i-re a pontot természetesen szombaton és vasárnap kell feltenni, de biztos, hogy versenyképesebbek vagyunk, mint a többi idei versenyen.''
Ámen!
-
aesir
veterán
válasz
Nowhereman
üzenetére
Ez bizony így van. Akik meg az élmezőnyből motorerő nélkül is képesek jól ''lendületből'' autózni az Schumacher és Alonso.
-
bdav
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ferrariban nyet.
optimistának meg optimista vagyunk, de idén már 2x sikerült amit mondtam, szóval van rá esély hogy megint
-
AMD Power
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ha Renault lesz a bajnok akkor én meghülyülök!
Mondjuk egy Button győzelem az nagyon kedves lenne a számomra!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
simonzé
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Egyszerűen zavaró, hogy mennyire elvakult Ferrari fan vagy... A realitásérzéked is torzul miatta.

-
bdav
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
áhh, Kimi a 11. helyről is rendszeresen dobogós, ezen még nem kell aggódni. Montoya meg simán nyer...
esetleg ismét kettősgyőzelem 
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az első szektorban nagyon mennek a Ferrarik

-
LicskaiJ
aktív tag
Szerintem az idei VB-t Räikkönen érdemelné,
csak az a fránya merci motor közbeszólt. -
Motion_Blur
félisten
A 2. szabadedzésen Schumi és Barika megszerezték a 2., illetve a 4. helyet! Ha nem számítjuk a tesztpilótákat, akkor az első 2 helyet

-
AMD Power
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hiába erős és gyors ha 100 méter után széthullik!

-
bcs
aktív tag
érdekes, hogy rajkó kocsijában ilyen gyakran elszáll a motor, montiéban meg nem...
most akkor mivan?
monti az első számú pilóta, és rajkó kapja a szemetet, vagy rajkó nyírja ki a motort? -
bdav
őstag
bazze raikonnennek megint motorcsere... ilyen nem létezik eccerüen
-
Necrolyte
tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Őszintén szólva egyik sem fényes helyzet. Alonso elnyomja, vagy pedig Williams szivatja. Így legyen valaki jó pilóta...
Raikönnennel már megint mi van? Nehogy motorcsere legyen, mert akkor Ron Dennisnek olyan levelet fogok írni... -
szeva000
addikt
tudtok már valamit Kimi autójáról?
Motorcsere lesz???? -
matyics
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Jó kis összefoglaló cikk, sajnos nem arról szól, hogy milyen jól ment a Ferrari!

-
Motion_Blur
félisten
Schumacherék szenvedésének krónikája és okai: Bővebben: link

-
Petya25
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Rossi, Schumi nem egy szekrénycsávó, de Börni teljesen Tom Cruise mellettük.

-
Motion_Blur
félisten
Bővebben: link LOL ez a kép, szegény Rossi mit tud mondani Bernie-nek? Majd jövök?

-
Pá
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Olvastam az Alonso interjút is, nem így(ilyen egyértelműen) mondta, hanem valami olyasmi volt, hogy a Ferrari fel fog támadni és Schumi újra harcban lesz a címért, de nem mondta ki, hogy lesz, tehát tipp nem volt.
-
Pá
addikt
Most olvastam, hogy immáron biztosan marad Fizikó a Renaultnál jövőre(f@szt szopni).
Csak mert régebb felröppent, hogy Briatore lecserélné a második számú személyes kedvencére Webberre. -
AMD Power
titán
Coulthard nem ajánlja a Ferrarit Räikkönennek
Bővebben: link
Hát a pénz sajnos nagy úr! De szerintem ök már nem annyira a pénz miatt versenyeznek. Főleg nem az ''öreg'' rókák! -
RIV
tag
Ezt most találtam Bővebben: link
Ebből azt veszem ki, hogy ez ugyanaz a csapat amiről írtam, csak 1 évvel korábban jön. De ki tudja biztosan? -
Pá
addikt
Nemtom, korábban valahol linkeltem, elvileg Sato velük tárgyal és Bridgestone gumikon fognak menni, Honda mocival.
Egy tartalmas interjú Schumival: Bővebben: link
Érdemes elolvasni, kevés pilóta tud ilyen korreltül nyilatkozni, és sok dolog kiderül belőle.
Többek között, hogy gumi téren nincs változás...
-
RIV
tag
Miszato Haga lesz az első főnöknő a Forma-1-ben
Woking - Minden valószínűséggel egy korábbi japán szépségkirálynő lesz az első főnöknő a Forma-1-ben. A McLaren 2007-ben induló fiókcsapatát a Direxive Motorsport elnök-vezérigazgatója, Miszato Haga fogja vezetni.
Mivel immár van rá lehetőség, a szigetországi istálló a Red Bull Racing mintájára - ők a Minardit kebelezték be - szintén benevez egy tartalék gárdát a versenybe.
Ez a Direxive Motorsport lenne, amely jelenleg a Durango istállót futtatja a GP2-ben és a japán Super GT-bajnokságban.
- Japán vezető autóhatalom, a Forma-1 egyik legjelentősebb tényezője, hiszen a Honda, a Toyota és a Bridgestone révén főszerepet játszik a versenysorozatban, így igazán örvendetes, hogy a végső stádiumba jutott, s a megvalósulás küszöbén áll az új csapat létrehozása - mondta Bernie Ecclestone, akinek szavai szinte királyi áldást jelentenek az ügyre, hiszen a Forma-1 mindenhatójának véleményéről van szó.
A kiscsapat mögött állítólag a Coca-Cola áll majd szponzorként, és Honda motorok hajtanák a versenykocsikat. A régi McLaren-üzemben szállásolnák el, ám nem ez a meglepetés, hanem az, hogy a bájos szépségkirálynőt neveznék ki főnöknek. A száguldó cirkusz ötvenöt éves történetében természetesen Miszato Haga lenne az első női csapatvezető. -
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nyomok egyet esőben is, megnézem mik a kritikus pontok

-
aesir
veterán
válasz
Nowhereman
üzenetére
Megnézegettem most ezeket a listákat, hát nagyon sok szép emlék ködlött fel előttem is. Talán ennek hatására csináltam a suzukai kört is kéziváltóval

Azért, gondolom Te emlékszel, futamok után nem sok ''fapofát'' lehetett látni még ezen időszak előtt, aztán Sennával ugye ez megváltozott. Elképesztően ''brahis'' figurák voltak ezek a pilóták. Mikor elkezdtek igazáén sokat keresni, akkor divatba jött a magánrepülőgép, persze leginkább saját maguk vezették is ezeket. Vettek ilyen jetet, olyan jetet, volt aki helikoptert, Rosberg meg egyenesen egy Jumbot
Stílus, ez hiányzik nekem a mai pilótákból.
De, Tambay (is) ilyen legendás rajtoló volt
[Szerkesztve] -
Nowhereman
őstag
Egyébként jut eszembe, ugye elvileg a csapattársat nem szabadna előre engedni/amit persze ki is lehet játszani/. Mi lesz most, mikor 3 csapattársa lesz valakinek? Vagy gondoljátok el, ha Lesz mondjuk rönó-B csapat, akkor Briatore már 3 pilota lelkét is tönkre tudja vágni a kis kedvence miatt. Vagy ha valaki megveszi szépen az összes csapatot, akkor akár saját magából is csinálhat világbajnokot...
-
Nowhereman
őstag
Akkor még nem meszesedem. 86 még nem a 80-as évek vége. De távoliak már ezek a nevek. Tambay - nem ez a fószer volt az, aki pole-ról is csak ötödikként volt képes fordulni, olyan katasztrófálisan rosszul rajtolt/mondjuk Patrese se volt sose a rajt bajnoka, bezzeg Berger a 4. helyről rendre elsőnek fordult.../
Aktív témák
- Byski Áramláskijelző.
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
(viszont az egyik olyan szim, aminek sztem olajszaga van, annyira visszaadja azokat a régi hangulatokat..mint pl. 67-es Watkins Glen)

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)