Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- gerner1
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
Aktív témák
-
gabe_
őstag
Ha a költségcsökkentést is komolyan gondolták volna, nem lett volna elég egy húzósabb fordulatszámleszabályozás? Mondjuk előírhatták volna, hogy a max 8000 ford/perc a mocikra. Bár ehhez is teljesen új vezérlést kellett volna kitalálni... Amihez valószínű, hogy a blokkhoz is komolyabban hozzá kellett volna nyúlni...
(sikerült egy hsz-en belül ellentmondani magamnak...
) -
Pá
addikt
Red Bull után a Coca-Cola is jön a Forma1-be:Bővebben: link
Lehet, megveszik a Williamst. Végül is pénzük van dögivel.
Volt még egy másik hír is, de nem linkelem, mert csak annyi volt, hogy Ross Brown elkottyintotta a gumiteszttel kapcsolatban, hogy fejlődnek.
Szóval csak a szokásos de én mégis azt hiszem, hogy a Japán nagydíjra valamit produkálni fog a Bridgestone. Legalább bevetik az új gumit. -
aesir
veterán
Ha meg tudod mutatni, hogy hol panaszkodtam a V8 miatt, vagy esetleg ócsároltam volna... akkor nagyon ügyes vagy, ugyanis egyszer sem tettem ilyent. Nem véletlenül. Szerintem ugyanis minden versenyszériának így a F1-nek is elsősorban arról kellene szólnia, hogy az adott szabályok között ki tudja legjobban kihasználni a motor karakterisztikáját. Ez a V10 korszak pedig, valljuk meg kezdett egy kicsit ''fékezhetetlen'' lenni. Minden évben csökkentették a tapadás ilyen-olyan szabálymódosításokkal, a vége mindig az lett, hogy a csekélyebb tapadás ellenére évről-évre javultak a körrekordok. Véleményem és reményeim szerint egy ilyen drasztikus lépés sokkal jobban át fogja rendezni az erőviszonyokat, mint pl az idei idióta gumiszabály. Mellesleg jó lehetőség ez a pilótáknak is megmutatni ki az aki jobban tud ''lendületből'' autózni, szerintem lesznek kisebb meglepetések ezen a fronton is.
Egyáltalán nem kardoskodom a Ford vagy a Cosworth mellett, de nekik legalább a blokkot nem kell olyan szinten 0-ról kezdeni mint a többieknek. Egyetértek abban hogy a mai motorok EGYIK legfontosabb része az elektronika. De könyörgöm, rohadtul nem mindegy milyen blokkra teszed rá. Kitűnő memóriámnak köszönhetően én viszont emlékszem arra, hogy a McLaren akkor tudott nagyot homorítani a Mercedes motorral, mikor egy vadonatúj és könnyű blokkot építettek (véletlenül 2x világbajnokok lettek vele). Ehhez viszont jól jött egy kicsi előzetes tapasztalat a V10-el.
Egyszóval az egész jövő szezon nagyon lutri, előzetesen nem lehet semmire tippelni a dolgok jelenlegi állása szerint. -
simonzé
addikt
Mindenki azzal jön, hogy a Cosworthnak van a legtöbb tapasztalata V8-ban. De már vagy 15 éve egyet sem építettek az F1 számára. 15 év!!! A Ferrari tavalyig a legjobb volt 10 hengerben, nézd meg mi lett belőlük egyetlen tél alatt... A Cosworh feldughatja a tapasztalatát. A mai motorok egyik legfontosabb része az elektronika. Akoriban max. a fordulatszámszabályzó volt elektronikus, amikor a V8 korszak lezárult.
A lényeg: a 8 hengeres korszak esélyt ad, hogy boruljanak az erőviszonyok. Ennek örülök. Ja, a csodálatos memóriámnak köszönhetően emléxem, amikor 12-ről 10 hengerre állt át az F1. Akkor is mondták, hogy milyen gyengék a motorok. A turbó-korszak végén is ezt mondták. Érdekes módon mára már 1000 LE közelében vannak ezek a gyenge motorok...
Nem kell félni a V8-tól. Megoldják. -
simonzé
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Dehogy bukta. A KTM hosszabb távon örülni fog, hogy ezt a versenyzőt nem a konkurencia kaparintotta meg. Most persze hátbaszúrta a csapatát, ami nem volt egy szép dolog, de magyarként azt kell mondanom: KHIIIIIRÁJ! ;)
-
aesir
veterán
válasz
Nowhereman
üzenetére
Ezzel tökéletesen egyetértek.
-
aesir
veterán
válasz
Nowhereman
üzenetére
A Cosworth valóban független (szinte fennálása óta Ford alappal dolgozik), de mit fognak tuningolni szerinted? A függetlenséget?

-
Nowhereman
őstag
A gond, az, hogy a Ford nincs benne a buliban. A Cosworth egy független mühely aki a nagyoknak dolgozik. /pl a lotus is föleg a szellemi bedolgozással foglalkozik/
De azért remélem jövőre az utolsó függetlenként lealázzák a trösztök csapatait. Az átok kellemes lenne,
Frank tata pedig jó főnök, csak a pilóták szerepét értékeli kicsit alul. Valszeg Webber is ezen sokalt be, mert ugye eddig minden csapatában ógy tekinettek rá, mint a legerősebb láncszemre - itt meg lehordták. -
Pá
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ha első számú pilótának menne 250-be, akkor emiatt nem fog meghiusulni.
Schumira sem nézett senki csúnyán, amikor Monte-Carloban megelőzte Barikát az utsó körben. Az első számú pilótáknak ez a dolga.
Ha meg másodszámúnak ment volna 250-be akkor úgy is mindegy. -
-
Pierre
tag
Azt azért elfelejtitek, hogy Kimi negyedik éve vezeti ezt a Mekit, gyakorlatilag rá tervezték az autót, míg Monty most jött a csapathoz, és saját bevallása szerint is kellett hat-hét futam, amíg megtalálták a megfelelő beállításokat, amivel jól tudja vezetni az autót. (nem beszélve a két kihagyott versenyről). Szerintem érdemesebb az idény felétől nézni őket, ahol már nincs akkora difi. Ne is beszéljünk az idióta lekörözöttekről.
Ja, és még nincs vége az idénynek.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De majd jövőre úgyis kiderül.. -
Pá
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem értelek téged.
Te szídod a leghangosabban Barikát, hogy milyen kis másodhegedűs(finom voltam), most meg Talma esetében mennyire megértenéd.
Kettős mérce?
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
kit érdekel? most mi a jobb, ha verseny van, vagy ha sok kis barichello megy körbe-körbe, és lesi a csapattársát, hogy óppardon, csak utánad?

-
most olvasom, azért az jó dolog, hogy ez a talmácsi gyerek nem egy barichello, ő nyert, pedig azt mondták neki, hogy nem szabad megelőzni a cspattársát...

-
Pá
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szerintem meg ez a reális, minden más csak feltételezés.

A te példád azért nem reális mert Alonso és Kimi nem ugyanolyan kocsival ment. -
bdav
őstag
angoloknál is motortcseréltek Raikonnennek, mintha Kanadában is előtte lett volna, Braziliában meg Raikonnen elcseszte az edzést (igaz ez saját hibájából, de rajta nagyobb volt a nyomás), és a végén kb. egálba voltak pedig Kimi csak a 4. helyről indult + sokáig beragadt Alonso mögött.
-
bcs
aktív tag
na, akkor nézzük monti idei évét:
(év elején a mclaren is azt mondta, hogy gyengélkednek az autók)
ausztrália: 6., kimi előtt végez
malajzia: 4., kimi előtt végez
aztán valami miatt eltörte a vállát, 2 verseny kimaradt
spanyolország: 7. (kimi első)
monaco: 5. (kimi első)
(ezeken a versenyeken azt mondta, hogy még nagyon fájt a válla)
európai nagydíj: 7., kimi előtt végez
kanada: fekete zászló
usa: -
franciaország: 3. helyről esett ki, hidraulika-probléma miatt, kimi előtte volt egy hellyel
nagy britannia: 1., kimi a 3.
németország: 2., kimi az első helyről esett ki
magyarország: az 1. helyről esett ki váltóprobélma miatt
törökország: 3., kimi 1.
olaszország: 1., kimi motorcsere, gumicsere miatt a 4.
belgium: pizzonia a 2. helyről lökte ki, kimi az első
brazília: 1., kimi a 2.
szóval az európai nagydíj után mindig dobogón állt, vagy dobogós helyről esett ki (és talán kanadában egyedül a saját hülyesége miatt (a pizzoniás ütközést nem mutatták, arról nem nyilatkozom), bár ott a csapat is hibás volt)
úgyhogy merem állítani, hogy fejlődött a srác, és stabil dobogós.
(ja, azt azért tegyük hozzá, hogy németországban a 20. helyről képes volt feljönni a 3. helyre.) -
bcs
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
az, hogy nem tud egyenletesen jó teljesítményt nyújtani, még az év első felében talán igaz is volt (tavaly mindenképpen), de akkor sérüléssel bajlódott. azóta viszont, ha megnézzük az eredményeit, mindig nagyon jó helyen ér célba, ha nem lökik ki. (kocsi miatt talán kevesebbszer állt ki, mint kimi.) beérett már az a srác, és jövőre biztos, hogy úgy kezdi az évet, hogy ő akar a vb lenni.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem baj, de tapasztalat -amirol szo volt bban hozzaszolasban- biztos kevesebb van/volt ezen a teren, mint pl Merdzsonak es ez legalabb mindig kibirta a kikepzest.
hobizoli -
bcs
aktív tag
jövőre kimi nagyon meg fog szenvedni montival. én már várom, hogy ezek ketten mekkorákat fognak csatázni.
ron dennis szerintem engedni fogja, most se szólt be, hogy monti nem engedte el kimit. kimi már így is elbukta a vb címet, mind a két kocsi az első helyeken volt, hadd döntsék el ők egymás között, ki a jobb. -
bdav
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Monty ofkorz visszavonul 6 év mulva, de Kiminek még van ideje a 8ra bőven

-
bdav
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Alternatív forgatókönyv: jövőre Kimi és Montoya legyalázzák a mezőnyt, utána Kimi marad és begyűjt még 8 vb címet, miközben Montoya 3mat
ezután felébredek 
-
Motion_Blur
félisten
Játszik itt valaki az F1 Challenege 99-02 (RH2004-es MOD) nevű játékkal? Ha igen, akkor küldje el mail-ben az eredményeit, és azt is, hogy azt hogyan érte el
(bill., vagy kormány, milyen segítségek voltak be/ki-kapcsolva)
Thx
ON:Bővebben: link
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szerintem ha jövöre ''jó'' lesz a Ferrari Kimi átfog menni. Valjuk be jó Merci motor de akkor se az igazi. A McLarennel szerintem nincsen baj!
-
Motion_Blur
félisten
-
AMD Power
titán
Érdekes egy cikk. De én megse lepődnék ezen!
Bővebben: link -
Pá
addikt
Arról esetleg tud valaki valamit, hogy Schumi végül mit mondott a Bridgekre?
Bevetik őket vagy sem? -
aesir
veterán
Ha a Bridgestone a Ferrarinak jó lesz, akkor a Williamsnek is. V8-as motorépítésben pedig a Ford tapasztalata a legnagyobb, akár még jó is lehet.
Ugyan egyáltalán nem kedvelem, de azért nem írnám le a Williamset, érzésem szerint a jövő szezonra nézvést a legkevésbé fekete ló (pont a V8 miatt). -
Pá
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én ugyan nem.
Nem aláztak ugyan mint tavaly, de 3. helyen állnak a pontversenyben.
Ráadásul innen már csak javulni fognak(remélem), a V8-as motor jónak ígérkezik, most a Bridgestone is kap egy kis támogatást, motivációban nincs hiány.
Ezzel szemben a Willams ott áll magában versenyző(Webber azért marad, ugye?) és szponzorok nélkül, egy Cosworth motorrral.
Ja és Bridgestone gumival.
-
Pá
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Fontosnak fontosak, csak most éppen nem áll túl jól a szénájuk.

-
Pá
addikt
Ferrari hajlandó csatlakozni a tesztkorlátozáshoz, mert kiegyenlítődött a helyzet.
Bővebben: link
Bár szerintem még mindig 5-3 a Michelinnek mert Jordan, Minardi nem számít. Sőt, sztem a Willamsnak sem lesz olyan hű de sok pénze tesztelni. -
becso13
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudtok nekem adni egy olyan ftp cimet vagy vmit, ahonnan a 90-es evek forma 1-es osszefoglaloit lehet leszedni? Elore is koszi! -
neduddki
nagyúr
-
neduddki
nagyúr
HI'
Nzomjato a filmmuzemra!!!!!!!!!!
udv
neduddki
ps.. remelm meg tart:- ))) -
gabe_
őstag
Kiragadtál belőle egy részletet... amit a többi nélkül egy kicsit másként lehet értelmezni. Tipikus bulvár.

Amúgy abban igaza lehet, hogy a közvetítési díjak nyertesre eső részére pályázik...
Najó, nem akartam személyeskedni, csak ez egy fórum, ahol énis arc nélkül beleköthetek mindenkibe... bocs...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dennis számára fontos a bajnoki címBővebben: link
''A konstruktőrök bajnoki címének több okból is nagy jelentősége van. Elsősorban a box pozíciója, másrészt egyéb dolgok miatt.''
Ezt jól elmagyaráztad Ron
-
RIV
tag
Most mondták az Eurosporton, a gp2 futam közvetítésén, hogy valószínűleg Nico Rosberg lesz a Williams csapat második pilótája.Aki most nyerte meg a gp2-t Kovalainen előtt. Igaz most kezdődik az utolsó futam, de már eldölt.
-
Pá
addikt
Azt hittem már eldőlt az új időmérő, de úgy tűnik Ecclestone még lapátol: Bővebben: link
Kiderül még a cikkből pár új részlet az új időmérővel kapcsolatban, amit eddig nem tudtam, nekem mind tetszik. Pl féligmeddig visszajönne a kerékcsere is. Meg üres tankkal mennének. -
Integra
titán
a régi montoya
Integra
titán
válasz
gyomlosi
üzenetére
ismerek pár nagy cégvezért, akik a semmiből építettek fel nagy neves vállalatokat magyarországon és ilyenkor azt mondom, hogy le a kalappal, mert ők is leraktak az asztalra valamit. aztán eszembe jut, hogy mit műveltek ezért másokkal és hogyan viselkedtek és a gyomrom fordul fel tőlük
[Szerkesztve] -
simonzé
addikt
válasz
Markgx10
üzenetére
Pedig nem zörög a haraszt... Voltak ott dolgok a Ferrari körül. Kicsúszás a pályáról, majd visszatolás, és így is pontszerzés... Mást kizártak volna érte, nade egy Ferrarit? Égessük meg azt akinek ez eszébe jut!
Emlékszem én még sokmindenre..., de nem fogok flame-elni.
Viszont a Top3-as (Bottom 3?) listát nem nagyon értem. Ron Dennissel mi a baj? Sok vizet nem zavar, szépen csendben van ott ahol. Stoddard már más tészta, én idén Indinapolisban kicsit furának találtam a hüvelykujját... Ha annyira nem tetszett neki amit lát, miért küldte ki az autóit? Az a ''Ha már a Jordan, akkor mi is'' féle magyarázkodás elég átlátszó vala... Persze tudom, hogy miért küldte ki az autóit, de akkor meg ne mutogasson!
Ki is volt a harmadik a listán?
Ja, igen: Patric Head. Ő fejre nekem sem szimpatikus, viszont az agyát elfogadnám...
[Szerkesztve] -
Markgx10
őstag
válasz
Necrolyte
üzenetére
Semmiképpen nem arc alapján, hanem a nyilatkozataik alapján (amik tudom nem biztos, hogy hitelesen adják vissza amit mondtak) Ja, először is én Ferrari drukker vagyok így a Ferrarira való köpködése miatt került első helyre Paul barátom
Patrick Headnél meg talán Ron Dennis és Pierre Dupasquier az a két ember aki többször vádolta meg a Ferrarit csalással (kivétel nélkül mindig alaptalanul) Én meg, hogy nagyon rég óta a Ferrarinak drukkolok, ezeket majdnem úgy veszem mintha a családomat szidalamaznák.
Így jött ki az én kis listám 
Üdv:
Márk -
Necrolyte
tag
válasz
gyomlosi
üzenetére
Akkor kezdem sejteni miért nyom olyan nagyképű kijelentéseket, amikor csak tud. Amikor meg már a világbajnokság kapujában jár Alonso, akkor meg fogja magát, és elmondja, hogy az még egyáltalán nem biztos. Ellentmondásos egy személyiség...
Meg ugye ott volt az a nyilatkozata, hogy Alonso, vagy Raikönnen-e a jobb. Na, az se volt semmi... -
törölt tag
nem egyszer megkpatuk régebben hogy ''Persze mert a Misi még az autót is megtervezi..''
Hát nem, viszont:
''Ne értsenek félre, az autó természetesen fontos része a Forma-1-nek. De én a pilótát használaom igáslónak, hogy idehozhassam a legjobb embereket, és ő kihozza belőlük a maximumot. A szakembereknek a legjobb versenyzővel kell együtt dolgozniuk.''
Tényleg hasonló a két ember, egy különbséggel, 94ben Schumacher egy jóval gyengébb autóval verte agyba főbe a Hillt, és még úgy is világbajnok lett hogy eltiltották 3futamról... -
Markgx10
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nekem 3 faszi van az F1-ben akit nagyon nem bírok. előre mondom, nem ismerem őket, de nem érdekel, én így is megítélem őket
Szóval a top 3, az első akit legjobban nem csípek:
1. Paul Stoddart
2. Patrick Head
3. Ron Dennis
Ez csak az én véleményem, de már évek óta. Üdv:
Márk -
_thomas_
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
miért ismered személyesen? mert ha arról ítéled meg amit írnak róla akkor nagyon tévedsz. én is voltam olyan munkakörben hogy nagyon sokan figyelték minden tettem és bizony volt hogy olyat állítottak rólam ami nem igaz...
-
gyomlosi
tag
Hát eddig Briatore nem volt a szivem csücske a beszólásai miatt, de nem semmi amit a csávó elért eddig! Minden tiszteletem az övé! :
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szerintem ez kifejezetten jó lenne. Szívesebben látnám Őt a Williamsben mint Pizzériát. Nem tudom hogy Frank Williams mit eszik ebben a Brazilban. Viszont az kicsit feldobhatja az F1et hogy a régi nagyok csemetéi visszatérnek a sportba.
-
Motion_Blur
félisten
GP2: Rosbergé a bajnoki cím: Bővebben: link
Nem hittem volna, hogy Kovalainent meg lehet verni, valamit tudhat ez a gyerek. Ha minden igaz jövőre már az F1-ben fogja nyomni
-
-
Markgx10
őstag
Azért mert a jelenlegi pilótapiacon aki a Ferrainak kellene, egyik sem szabad. Massa meg nagyon gyors, ismeri a Ferrarit, tesztpilóta volt itt, a kezdetétől követik (és egyengetik) a karrierjét, tehát nem fog csalódást okozni. Az az általad említett 2/3-os arány meg nem helytálló. Szerintem...
Üdv: -
simonzé
addikt
válasz
Markgx10
üzenetére
Nem értem, hogy a Ferrari miért pont Massát választotta... Biztosan tudják , mit csinálnak, de én nem értem. A csapattársánál jobb, de tőle a legtöbb pályán a mezőny 2/3-a jobb lenne azonos autóval. Szóval nem értem.
A V8-as motorok témájához kapcsolódva: nem lehet, hogy a kocsikat nem lefojtással kéne lassítani? Mi lenne ha mondjuk betiltanák a Tracking controlt, a pöckölős váltót, a motorvezérlő elektronikát, stb? Mi lenne, ha a verseny nem a programozók, harca lenne? -
Markgx10
őstag
Didier Pironi, Alboreto, Berger, Mansell, Alesi és 1996 óta Schumacher

Ők voltak időrendben az én kedvenceim. Szerettem még Stefan Johannsont, Prostot és szinte mindenkit aki Ferrarit vezetett, de ez alól mindig is kivétel volt Barichello. Őt sohasem bírtam. És most megelőlegezve a bizalmat Felipe Massa lesz a nagy kedvenc, már most nagyon drukkolok neki
De ha egyet kellene választani, ki életem nagy kedvence akkor egyértelműen MS, mert neki köszönhet a Ferrari a legtöbbet. Üdv:
Márk -
aesir
veterán
válasz
Markgx10
üzenetére
Kicsi gyermekkoromban egyébként ő volt a nagy kedvenc: Bővebben: link
Elképesztően szellemesen vezetett, sokkal gyorsabb volt mint Andretti (a csapattárs), és szinte minden kanyar előtt megmutatta Andrettinek, hogy hogyan tudná megelőzni ha nem lenne a csapatutasítás
-
szvsz azért kell leszabályozni mindent, mert baromi veszélyes méreteket kezd ölteni. egy egyensúlyt keresnek az izgalom, csúcstechnika, és a biztonság között. egy 1200 pacis erőművet nagyon problémás lenne a mai pályákon valami gixer esetén úgy megállítani, hogy senki ne haljon bele. képzeld el, egy hosszú célegyenes végén 340es tempónál féktáv elején felrobban a fék. mielőtt észrevenné a pilóta, már be is gyűrődött a korlát alá. egyébként is a világ értelmesebb része kezd kinőni a hatliteres benzinmotorral rendelkező utcai autók világából, persze a jenkiknél nincs az az isten, hogy bármit is úgy csinálnának, mint a világ többi része.
Aktív témák
- i5-9400F / 16GB DDR4 / RX480 8GB / 240GB SSD + 500GB HDD
- Dell XPS gamer notebook 4K (i7 8.th, 16 GB , Geforce 1050) akció!
- Western Digital 2TB HDD-k (WD20EURS)
- Thrustmaster TCA Captain Pack X Airbus Edition
- GAMER PC : RYZEN 9 9950X3D /// 64 GB DDR5 6400MHZ CL32 /// ROG ASTRAL RTX5090 32 GB /// 1+2 TB SSD
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Mobiltelefon szerviz Apple & Android készülékek gyors javítása!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- White GAMER PC! Ultra 265 / RTX 5070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB NVMe / B660 / 850w Gold! BeszámítOK
- Óriás! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 3080 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)

Nem kell félni a V8-tól. Megoldják.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)