- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zolikaDB
veterán
válasz
bodogzus #12573 üzenetére
Bocsánat, ez a verzió még csak úgy tudja a régi buta ciklussal a fúrást, ha meghívod Z-ben a ciklusban megadott biztonságira.
Egyelőre és egy darabig nekem is 430 van a kezem alatt, de az picit okosabb csak, vagy én hagytam el a régi ciklusokat, na
Puskázok, egész pontosan ->
CYCL DEF 200 FÚRÁS
Q200=2 ;BIZTONSÁGI TÁVOLSÁG
Q201=3 ;MÉLYSÉG
Q206=150 ;FOGÁSVÉTELI EL
ŐTOLÁS
Q202=5 ;FOGÁSVÉTELI MÉLYSÉG
Q210=0 ;VÁRAKOZÁSI IDŐ FENT
Q203=+0 ;FELSZÍN KOORDINÁTA
Q204=50 ;2. BIZTONSÁGI TÁVOLSÁG
Q211=0.25 ;VÁRAKOZÁSI IDŐ LENT1 A TNC az orsó tengelyében gyorsjáratban FMAX pozicionálja a
szerszámot a munkadarab fölé, biztonsági távolságra.
2 A szerszám az első fogásvételi mélységig a programozott F
előtolással végzi a fúrást.
3 A TNC FMAX gyorsjáratban húzza vissza a szerszámot a
biztonsági távolságra, itt kivár (ha megadott várakozási időt), majd
FMAX előtolással mozog az első furatmélység fölé biztonsági
távolságra.
4 Ezután a szerszám a programozott F előtolással veszi a következő
fogást.
5 A TNC addig ismétli a 2-4. lépést, míg ki nem munkálja a teljes
furatmélységet.
6 A vezérlő a furat aljáról FMAX előtolással húzza vissza a
szerszámot a biztonsági távolságra, vagy (ha programozva van) a
2. biztonsági távolságra.
Programozáskor ne feledje:
Programozza a pozicionáló mondatot a kezdőpontra
(furatközéppontra) a munkasíkban R0 sugárkorrekcióval.
A MÉLYSÉG ciklusparaméter előjele meghatározza a
megmunkálás irányát. Ha MÉLYSÉG = 0 értéket
programoz, a vezérlő nem hajtja végre a ciklust.Tehát, a régi buta ciklusokat felejtsd el, helyette ottvannak a 2-vel kezdődők.
Cycl DEF, Goto 200, ENTER, és hadd szóljonMásik dolog: létrehozol Preset-et, azt progiban 247-el hívod meg!
Heideinhain 530 magyar PDF: [link] -
bodogzus
csendes tag
-
bodogzus
csendes tag
Sziasztok!
Heidenhain TNC425 vezrérlővel kapcsolatban szeretnék kérni segítséget.
Hogyan lehet munkadarab nullpontot váltani? A FANUC-nál G54, G55 ,G56... stb. A HDH vezérlővel hogyan tudom megoldani? Jelenleg egy nullpontot beállítok és azt veszi alapul amíg meg nem változtatom, de néha szeretnék többet is használni.
Másik kérdésem a fúrással kapcsolatos:
Fúróciklusnál nem jöttem rá, hogyan lehet magasabbra emelni a fúrót. kiáll az anyagból és a fúrás kezdetének a magasságán vált pozíciót. Ha a leszorító fölött szeretném, hogy elmenjen nem tudom megoldani csak sok irkálással.
Így néz ki a program:L X+0 Y+0 Z+30 FMAX
CYCL DEF 1.0 PECKING
CYCL DEF 1.1 SET UP 2+
CYCL DEF 1.2 DEPTH -20
CYCL DEF 1.3 PECKG +2
CYCL DEF 1.4 DWELL 0
CYCL DEF 1.5 F50
L Z+2 M99
L X+60 Y+30 M99
L X+125 Y+30 M99próbáltam többféle variációt, de nem jöttem rá mi a megoldás egy magasabb kiemelésre.
Előre is köszönöm a segítséget!
Z -
zolikaDB
veterán
válasz
Klaus Duran #12568 üzenetére
De az. Viszont 5€ lenne... Delelott mondta a kereskedo.
-
-
zolikaDB
veterán
válasz
Klaus Duran #12564 üzenetére
Él és virul, döntöm a gépbe, mintha muszáj lenne
De a kíváncsiságom legyőzhetetlen - ilyen természet vagyok, az újdonság, a fejlődés, előrelépés a jelszavam!
S500 is repce?
Amúgy szerintem nem biztos, h játékos, mert 4.5€-ba megy kilója, a Rhenus meg 3.65€. -
kpityu2
őstag
válasz
Klaus Duran #12562 üzenetére
Blaser nálam feketelistán van. Egyszer csak sitty-sutty megszüntették a szikrácsolóolajukat, kompatibilis meg égen-földön nincs.
-
-
zolikaDB
veterán
válasz
Klaus Duran #12562 üzenetére
-
válasz
zolikaDB #12561 üzenetére
Már nem annál a cégnél dolgozom, de ha jól emlékszem esztergán eléggé ködölt. marón elment de az S500 jobb volt. Meg drágább.
Mostani cégnél a Blaser Vasco-7000 váltotta a Hangsterfers-t. A szerszám élettartam egy fúrónál jelentősen javult, (vagy inkább az emulzió tartósabb,) és a felületi minőség is megfelelő simításkor, DIN 226 alapanyagnál.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Klaus Duran #9910 üzenetére
Hangsterfers S747-el mik a tapasztalatok?
-
Neu77
csendes tag
Nekem ilyen van: https://www.ejendals.com/jalas/commerce/?p=/products/foot-protection/3400a/
Ez sem volt olcsó, de 10+ óra után is kényelmes, nuku lábszag, nem csúszik az olajos műgyanta padlónNéha bele potyog a forgács a szandál jellege miatt, viszont tépőzáras és könnyű lekapni.
Igaz, hogy a cég állta, de saját pénzen is megvettem volna, mert a legtöbb bakancsban fáj a lábam.. -
TGWH
őstag
válasz
soldi3r #12554 üzenetére
Ohhh hát ez ejró, itt meg még választék sincs
de tényleg, volt kb. 4-5 féle az egész boltban
Amúgy ezt sosem értettem, miért örülnek a kapitalizmusnak, mert hogy most választhatsz... ja, nem az van hogy van vagy nincs, hanem az, hogy van 4-5 darab, ebből 4-5 szar
Jahh oké nézem, van, 27 ezer akcijósan -
soldi3r
veterán
Nekem Caterpillar van, nagyon jol birja.
-
TGWH
őstag
válasz
Danivagyok #12545 üzenetére
Hol használod, irodában?
Nekem ha 2 évet kibír, akkor már kényelmetlen. Nem tudok mit kezdeni, velük, csak szenvedek. Vadi új amcsi gyártmány, beleakadtam a lábrácsból kiálló szeg fejébe, leszakadt az aljavisszaragasztottam, de valami zselés betét kellene bele, mert marha kényelmetlen. Ha pc mellett ülnék, és fél órákra mennék ki a gépek mellé, na úgy marha kényelmes lenne
legközelebb cserélem egy Beta-ra, a legolcsóbb, de a legkényelmesebb...
-
Nordik
őstag
Cipokrol van véleményetek? Uvex vagy Puma a jobb?
-
TGWH
őstag
Majd egyszer ha lesz időm - mindenre ezt mondom
-, megpróbálok összedobni valamit, de egyedül nem megy.
Legjobb lenne, ha újra megnyitnák a Bankot. -
TGWH
őstag
Estét!
A Cnc Bankról nem tud valaki valamit? Nem is tudom mióta folyik az a bizonyos karbantartás... csak nem lekapcsolták végleg?
Csak mert ha kell, akár még segíteni is tudnék... -
defede
tag
Üdv. Uraim! Szükségem lenne a v24 nevű programra, DNC módban kellene egy Deckel Maho 600W üzemelni. Megvan valamelyikőtöknek? Nagyon régen használtam de nem találom a mentéseim között. Esetleg valaki ilyen géppel dolgozik aki használja a DNC módot? Minden segítséget köszönök.
-
_stick_
őstag
válasz
Danivagyok #12530 üzenetére
Köszi, de gép pluszt passzolom, nem jók a tapasztalatok. A másikat megnézem.
-
TGWH
őstag
válasz
soldi3r #12531 üzenetére
SW még nem, most még csak Fusion 360
Jó lesz ez, a lényeg, hogy ilyen íves összefutó felületeket ne gép előtt kelljen számolgatni meg leprogramozni. Szép móka meg minden, szakma teteje meg ilyenek, de nagyon el lehet vele húzni az időt. Nekem nem lenne gond, húznám én, csak mindig más dolgom van, ráadásul kéne a másik gép, amin egy-egy ilyen szép íves felület jobb esetben napok alatt alakul ki -
Danivagyok
csendes tag
válasz
Danivagyok #12530 üzenetére
Most beugrott, hogy ezt mintha kérdezted volna pár éve,
-
TGWH
őstag
válasz
BÁ Nutrition #12365 üzenetére
Sikerült, én voltam a hülye, fordítva ültem a lovon
A titok az, hogy egy adott formát bármilyen pályán ki lehet húzni
A példa egy ilyen ,,uszadabelső'' vagy lépcsőkorlát sarka, ki mit lát belea lényeg, hogy most már tudok ívelt felületeket is
egyáltalán nem bonyolult a program, ha a megfelelő tutorialt nézed meg
A síkeltolás is marha jól jön, de pl. az első pár nap után azt sem tudtam, hogy edit-tel vissza lehet térni az adott sketch-hez, szerkesztenimindent lekövet a program az idővonalon, marha jó.
És hamarosan jön a böngészőbe szánt változat.
Na meg akkor még egy kérdés, sketch-en tudok vonalat törni, na de térben hogy megy? Le szeretném kerekíteni az adott oldalt, viszont ő továbbhúzná az ívelt rész közepéig kb. Így nem is enged lekerekíteni. Jó, mondjuk ez az aprócska rajz fejből ment, ha van előttem rajz, akkor gondolom már könnyebb.
Lehetséges, hogy nem mindegy ilyen esetben, mit kerekítek le elsőnek?
Mondjuk igen, ha ívben kell kihúzni, úgy túl egyszerű lenne, az első verzió íves volt, aztán rájöttem, hogy tud a program forgástesteket is kihúzni adott fokra -
_stick_
őstag
Sziasztok!
Huzalszikra szervizelésre tudtok ajánlani valakit? Egy charmilles és egy régi mitsubishi gép javításáról lenne szó.
Köszi -
TGWH
őstag
válasz
Klaus Duran #12526 üzenetére
Mondom én marad az nct
egy jó kis mazak-siemens-nek esélye sincs hozzánk kerülni
-
-
TGWH
őstag
válasz
zolikaDB #12522 üzenetére
Az nem sok, számold ki Bp-ről vidékre hogy érnek ki, gondolom ott a székhely. Bár azt mondják elég sűrűn kell hívni őket
facebookon is volt ebből vérre menő vita, egyszerűen csak nem kezelték a helyén azt a tényt, hogy az nct meg a haas olcsó kategória, bár volt aki a mazakot is fikázta...
-
TGWH
őstag
Hát akkor nálunk csesztek bekapcsolni
de legalább olcsó volt a gép
az volt a fő szempont
120km? Ennyire nincs közelebb semmi? Pedig itthon akár még saját céget is lehetne indítani, legalábbis nekem ez jött le, mindenhol sok a meló, és kevés az ember. Akinek meg tele van a töke a vezetőség hülyeségeivel, és van egy kis esze, indít egy új céget... na ehhez azért az is kell, hogy szerencsére a rendszerváltozáskor kárpótlásként kapott cégeknél már kezdenek kiöregedni a már akkor 15 éves gépek, a vezetőség meg kb. segghülye mindenhez. De nem baj, hulljon csak a férgese
Nem töfködtem, nekünk még régi nct-nk van, vagy 6 éves
még csak 201-es. De a többi lehet kezdi megadni magát, és ismerve az nct kiszállási és szervíz díjait, lehet inkább le lesznek cserélve
de amíg pörög 6000-ret, meg tartják az igénytelen tűrést - olyan anyagokat hoznak, ahol pl. 60mm szélességen van egyes darabok közt kb. 1,5mm
-, addig jók.
Meg ugye ez Mo, csak a multik kapnak támogatást, pályázni kb. esélytelen, marad a lízing. De ha eladnánk a kb. 6 éves nct-t, többet kapnánk érte, mint amennyit ért mikor újonnan kezdte lízingelni a cégaz úgy azért elég komoly, többet hoz, mint egyes részvények
Egy cégnél láttam, hogy pályázatot nyertek, vettek rajta egy Optimum cnc-t -
TGWH
őstag
válasz
nchelp #12517 üzenetére
Az akkor úgy cumi.
És most mi van helyette, ha meg nem sértelek?Pedig a mynct abba az irányba megy el, hogy ott van előtted minden segítség, töltsd ki és kész.
De a fanuc-os mg-t még nem láttam, csak a gombokat a vezérlőn, meg talán a hunor volt még ilyen, balra, fel, letörés, és írod a méretet, lényegében mint ha x-eket írnál.
Mondjuk ha olcsó fanuc, akkor azon nincs polár, oda már jól jöhet egy ilyen mynct szintű megoldásszerencsére olyan primitív olcsójános géppel még nem volt dolgom.
-
nchelp
tag
Nincs cég. Életem legrosszabb döntése volt talán. Az eddigi életem semmisítette meg, de ezügyben inkább megkeresem Csernus dokit, nem itt fogom telesírni a virtuális teret.
és ez az: ha valakinek ilyen elemi szinten nem megy magától a geometria, annak talán szakmát kéne váltani... Mert az ilyen dolgokat a hozzá nem értés évtizedes baja hívta életre. Néhány kivételtől eltekintve. Mert konkrétan a Fanuc elemi maróciklusai a MG-ból összevetve a HH-nal azért kimerítik a gyalázat fogalmát. Amikor már a Philips klasszisokkal jobbat tudott bizonyos szempontból. És az azért nem tegnap volt.
De hogy valakinek lyukkörre fúráshoz ciklus kelljen... Persze, van az a furatszám, de 3-6 likat tudjon már letenni a páciens polárban, nem kéne a szakmai autizmust sztárolni... -
TGWH
őstag
válasz
zolikaDB #12512 üzenetére
TE voltál ipari kiállításon, nem én
a taksonyi egység meg messze van
Végül is a Fusion 360 is ilyen, nem feltétlen kell érteni hozzá, egy pék is le tudja másolni a rajzról, ha van egy kis térlátása... az egy más kérdés, hogy a méretezést valószínűleg el fogja cseszni, ha modellből kell neki rajzot csinálnia a gyártáshoz.
Valamilyen szinten bármit meg lehet így tanulni, legyen az c++ vagy Photoshop. -
TGWH
őstag
válasz
kerobi #12510 üzenetére
Így valahogy?
http://www.nct.hu/cnc_termekek/vezerlok/kiegeszitok -
TGWH
őstag
válasz
nchelp #12508 üzenetére
Üdv, rég hallottunk rólad!
mi a helyzet, hogy megy a cég?
Nem tudom láttad-e a mynct-t, de bal oldalt a program, jobb oldalt meg illusztrációval ellátott menük, kiválasztod pl. a mélyfúró ciklust, bedobja az ábrát, kitöltöd a táblázatot, aztán beszúrja a sort ahová kéred. Gondolom furatkört vagy furathálót így még a hülye is meg tudja adni... ott egy ábra, melléteszed a rajzot, megnézed a zseb szélességét, beírod az ábrába vagy a táblázatba és kész. Tovább megyek, lépcsős zsebek, akár azt is ki lehet ebből hozni, hogy megrajzolod, a mynct meg generálja hozzá a több zsebmaró ciklust.
Meg ugye nálunk mi a fontos? Hogy mikor lesz már kész... -
TGWH
őstag
Hát igen, próbálnak felnőni a Hunorhoz a srácok
NCT-n le lehet fixálni az ablakokat, akár több felhasználó is készíthet egyéni elrendezést magának.
De legalább hallgatnak a felhasználókra, és most már pc billentyűzettel adják a vezérlőt
Ez a mynct dolog sem tűnik elsőre rossznak, gondolom a szakemberhiányt akarják csökkenteni. -
zolikaDB
veterán
válasz
Klaus Duran #12505 üzenetére
Annyi, h ebbe kva gyorsan beversz egy progit.
De ahogy én nézem, a változtatás kimerül abban, h a fizikai billentyűzetet levágták, lett érintős az egész, mert ez trendi...
Meg ennek van egy kötött felépítése, menürendszere, és nem egymás-hegyén hátán, mint a 204-es, amit vagy körömheggyel vagy cerkával nyomkodsz, ez ujjal is kb. jól kezelhető! -
TGWH
őstag
Hátháthát... fejlődik mint a Chiron, csak hát azok a bosszantó kis hibák... felnéztem a weblapra, egész pofás leírások kerültek fel arról, mit csinálj ha megáll a gép szerszámcsere közben
ezek szerint nem csak mi jártunk így
NCT Ipari Elektronikai Kft
április 30. ·
NCT 100, NCT 115 és NCT 104 VEZÉRLŐK CSERÉJE NCT 204-REMár megszoktuk, hogy a számítástechnikában és a mobil eszközök világában a készülékünkre letölthetjük az újabb és újabb szolgáltatásokat és alkalmazásokat, amelyek révén folyamatosan a legmodernebb szinten tarthatjuk kedvencünket.
Amikor szerszámgépet vásárolunk, hosszú távú együttműködésre szerződünk a gyártóval vagy forgalmazóval. Egy ilyen nagy értékű berendezés beruházásánál különösen fontos lenne, hogy ne csak a vásárláskor elérhető szolgáltatásokat és technikai szintet kapjuk meg a berendezés teljes életútjára, hanem állandóan bővíthető, fejleszthető termékhez jussunk.
Az NCT a NYUGALOM GARANCIÁJÁT kínálja ezen a téren is, mivel a Felhasználó a legfrissebb szoftver változatot az NCT honlapjáról letöltheti és telepítheti az NCT 204-re.
Ha elfogadjuk, hogy a szerszámgépek mechanikája lényegesen lassabban avul, mint az elektronikai része, akkor egy NCT szerszámgép esetén, a mechanika megfelelő karbantartása mellett, a szoftver frissítések rendszeres igénybevételével sok éven át a legmodernebb berendezéssel dolgozhatunk.A frissítésekkel csak akkor vagyunk bajban, ha egy új szoftver változat, vagy szolgáltatás új hardvert igényel.
A mostani HARDVER frissítési akciónkkal ezen próbálunk segíteni a kedves partnereinknek.* Váltson régi NCT vezérlőjéről a legújabb NCT 204-re kedvezményes áron!
Töltsön új életet a még mindig kifogástalan mechanikájú szerszámgépeibe az NCT vezérlő hardverének frissítésével! -
biker
nagyúr
ujra felvetem, hátha már valaki érez affinitást rá, vagy cnc vagy lézervágás/gravírozás kellene, 9db műanyag dobozra
van dxf file, meg doboz képe, ezen a linkenKonkrétan 8 lézeres céget kerestem eddig, 4 nem válaszolt, 4 meg nem tud XY okok miatt vállalni, hozzáteszem, csak olyannak írtam, aki megemlíti, hogy műanyagba is dolgozik.
Szóval ki tud nekem ilyen kimarást és gravírozást AKÁRMIVEL megoldani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● nem beszélgetős OFF topic!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Lemezes Playstation 5 Slim , Ajándék letőlthető játékkal!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest