Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
KrAt
veterán
Műszaki rajzot tudok papírra rajzolni, progim nincs, így körülírom:
gyakorlatilag egy csatlakozó, melynek az alsó részén van egy apa menet, asszem 8-as (megmérem pontosan, ha vki elvállalja) a tetején meg egy kinyúló szár, amire egy 8 vagy 10 mm-es (ezügyben még konzultálok az okosabba emberekkel) belső átmérőjű csövet lehet ráhúzni, és a közepe lyukas
Gyakorlatilag ennyi, ha lenne egy esztergagépem, akkor még én is meg tudnám csinálni a menet kivételével, de sajna nem áll eszköz a rendelkezésemre
[ Szerkesztve ]
-
boecce
tag
>>>"Azért azt se felejtsük el, hogy az alapszintű trigonometria általános iskolai tananyag (sin, cos, pithagoras-tétel).ˇ"..<<<
Sőt!!!! Akinek ezirányú akár csekély bizonytalansága támadna, annak egy legyen a nagyon biztos: kerüljön mindenféle CNC-t jó messzire, amíg irtó nagy bajt nem csinál. Gondolj bele: a CNC az az ÁLTALAD megadott geometriát követné le, neked kell a geometria nyelvét lefordítanod az NC nyelvére!!!!!! Ha így nézed, legalább kétféle nyelvet kell ismerned, hogy kezdj bármit is egy ilyen géppel!!!Reggel addig röhögtünk a főnök ''viccén'' amig rá nem jöttünk, hogy amit mondott, az a napi feladat!!
-
creed30
aktív tag
Szia!
35 éves vagyok,dolgoztam már több ízben Németországban (teljesen más területen).Ha nem is anyanyelvi szinten,de meg tudom magam értetni,tehát német nyelvterület érdekelne.Azt meg tudom hogyha lehetőségem lenne kimenni,előtte a szakmai nyelvet kellene tanulnom.
Namost te tudnál KONKRÉT választ is adni a kérdésemre mindezek tudatában?[ Szerkesztve ]
-
creed30
aktív tag
Kedves iguana nem volt semmi ingerültség soraimban,az elpiruló fej az én értelmezésemben inkább rösteltséget jelez,a kidugott nyelvben sincs semmi rosszalló ha érted.........
De most már kezdek ingerült lenni
Viccet félretéve hálás köszönetem,segítettél!
Az általad beírtakhoz hasonló konkrétumok érdekelnének még,elvileg januártól indulna a már önköltséges cnc-képzés.Szeretnék minél felkészültebb lenni,meg tényleg olyat tanulni ha már pénzt adok ki rá aminek hasznát veszem a gyakorlati életben.[ Szerkesztve ]
-
batyo85
csendes tag
Oké rendben van!
Köszi szépen igazából sarkos maróval akarom csinálni.
A paraméteres példát jobban megnézve számomra ez a Do1 és End1 nem igazán világos.
A többi úgy érthető. Ha jól értelmezem akkor G1-el először beállunk z0-ra ,majd konturkövetés bekapcs. kiállunk X25-re majd ott csinál egy 25-ös sugarú kört majd fogást vesz csinál egy kört úgy ,hogy a négyedik paraméterben megadott félkúpszöggel süllyed.
Ezt addig ismétli amíg a #2 egyenlő lesz #5-el.
Ha jól értelmezem persze. -
nchelp
tag
Hármasával szét lehet válogatni, ha szükség van annyira, de azért az ritka. Nem hülyeség, csak fonalat vesztettem...
Nemrégiben kellett vésnem pár programot, a legrövidebb is 160-170 mondat körül volt, ott használtam el mind a hármat, meg kellett egy GOTO- leágazás. Mivel elég sok dolgot lemakróztam már, ami rendszeresen visszatérő dolog, így nem nagyon veszélyes.
Ha valaki sok kúpos furatot kell csináljon, makrózza le, vagy fizesse meg, és megcsinálom
nchelp
-
SirTom
tag
Ezt a vörösrezes dolgot ne nagyon emlegesd a környéken, még a végén felnyomják a mühelyt miatta
Én most kóstolgatom az új helyemen a gépeket, 50-es maró, aluba 12.000-es fordulat, 15.000-es előtolás, 1mm fogás, meg 2 fokos fogásvétellel anyagba a gép észre se vette,gondolom ezek piskóta értékek, főleg a rezedhez képest,de még mindig jobb volt mint egy 200x100-as anyargról 30mm-t lesíkolni beremegő 20-as!! maróval Ugyanis ez volt a CAM-es programban
[ Szerkesztve ]
Nincs más hátra mint előre
-
zolikaDB
veterán
Plusz: google Na nem, de esztergályos témában pontosan a már sokat említett nchelp ajánlott egy holland melót, igen komolynak tűnt.
A másik: régen még hirdetés se nagyon volt, legalábbis nem ennyi, és a fejvadász-világ fénykorát élte. Akkoriban a telefonszámcserélgetés volt a menő. Fater is így került ki 92-ben németbe. Sőt! Fizettek a jó számokért, meg volt a "fél disznót vigyünk" módszer is. E van, ez igaz, megtörtént, saját bőrömön tapasztaltam. Fater meghalt, megvan a kis telefonos füzete, de vele együtt a számok sem élnek már. Ez is egy világ volt, mostmár más van.
Sok helyen keresgéltem, az expressz tűnt a legjobbnak. De volt olyan is, h beütöttem a keresőbe a vezérlőt + országot és kiadta az ajánlatot, ahonnan 1 hívás után visszahívtak és elvileg keresik nekem a helyet. -
gamek!ller
őstag
-
nchelp
tag
A sörök között/mellett még csak-csak, de az "alatt" helyhatározó számomra ma már csak egy dögös nővel elképzelhető Esetleg még asztal szóba jöhet, ha a "sörök között" című attrakció túl sikeres volt Igaz, amióta hátul hordom a seggem, olyan még nem fordult elő velem. Pedig gyakran kísérem a sört pl szilvával
De hogy mikor jutok haza, arról lövésem nincs.
[ Szerkesztve ]
nchelp
-
nchelp
tag
Nem, a helyzet tényleg ilyen... A német Jobbörsén előbb találsz dán állást, mint ezeknél a nemzetközi fejvadászcégeknél. Épp tavaly év végén másoltam be a CNCBankon egy melót, ahol négy embert kerestek hozzájuk (Topik: Stellenangebote aus Deutschland). Persze mostanra a hirdetés lejárt. A legtisztább, ha a dán cégek oldalait böngészed, hátha van fent álláslehetőség.
nchelp
-
-
SirTom
tag
Amit Zoli említett, az szépen be van dobozolva, nem valószínű, hogy ilyen gondja lesz, ilyenen fogsz majd dolizni? Amin én voltam 2002-ben, az mostanra kb 15 éves gép lett.
Én mindíg úgy veszem, ha takarítani kell, mintha az egyik legjobban fizetett takarító lennék a környéken A mostani helyem nagyon steril, egy csepp olaj sincs a padlón, gépekből kiporszívozzuk a forgácsolt müszak végén.
Nincs más hátra mint előre
-
nchelp
tag
Ebben az a szép, hogy '98-ban pár házzal (szó szerint) arrébb laktam albérletben. A 23-ban van a dicsőséges Iszák borozó. Néhány száz ganglion élete ottveszett már...
De hát ezek akkor még sehol sem voltak... 1500 m-rel arrébb ott a Q-pers, de akkor én nem kellettem nekik, később meg már ők nekem
Értük már nem megyek visszaAzért a "piai ismeretek" tetszett, abból én is elég szerteágazóra tettem szert az évek során, aztán mégsem nagyon reklámozom honlapokon .
Az a közeli autópálya is aranyos, az M7 legközelebbi felhajtója Kaposvárnak attól a részétől kb 58-60 km-re van. Szántód felé, mert asszem, Lelle kicsit hosszabb.nchelp
-
nchelp
tag
Nos, az ilyenre felszólítás nélkül tüzet nyitnék... De minimum magával vonná a felmondásom.
Azért ilyenkor örülök neki, hogy itt német földön csak két tartományi parlamentben sikerült a dohányzási tilalmat keresztülverni (ebből az egyik Württemberg), és én most nem egy olyanban élek... Érkeznek róla a hírek, hogy erőlködnek még vele, de rendre megbukik. Érdekes az is, hogy itt nem olyan álszentek a politikusok ezen a téren, nincs törvényileg tiltva a dohányreklám.
Ha már beszedik a bagóról azokat a bicskanyitogatóan pofátlan adókat, akkor legalább hagyják elszívni. Az olyan okosságokat meg mindenki megtarthatja magának, hogy még mindig túl olcsó, kerüljön csak súlyos ezresekbe doboza. Nem kérek a nemdohányzók tanácsaiból, az olyanokéból sem, akik leszoktak.
nchelp
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● nem beszélgetős OFF topic!
- Diablo IV
- Gaming notebook topik
- QMK/VIA-as, vezeték nélküli Epomaker klaviatúra jött fémházzal
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen egeret válasszak?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest