Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
sucec
csendes tag
válasz
Gizmo94
üzenetére
Hat az igaz hogy egy ekkora madarat nehez "titokban tartani" de szted figyelte volna barki is ha ejjel 2-3kor felszall es tesz egy iskolakort? Megha meg is latod, azt hogy milyen gep, tuti nem szurod ki. Es azert azt nem hiszem hogy sok paparazzi allt volna keszenletben ejjelente, hogy "na biztos most fog stikaban felszallni..."
Azt se felejtsuk el, hogy meg mind a mai napig nem tisztazott, hogy a holdra szallas megtortent-e, vagy csak mediahack volt az egesz.... Ha azt be lehetett kamuzni.... Es egyre inkabb ugy nez ki hogy nem tortent meg, mert akkor most 40 ev multan nem gondolkodnanak rajta ennyire....
Azert a dreamliner korul mar eddig is eleg sok negativ hir keringett, foleg ugye a csuszasok miatt, egy blama most nagyon nem fert volna bele nekik....
Az teny, hogy a gep jol nez ki, a repules is jol jott ki, plane a szar ido ellenere, a leszallas meg tokeletes volt....
Nagy sikert arattak ezzel, amire nagy szukseguk is volt.
Egyebkent azon gondolkodtam tegnap, hogy vajon egy legitarsasagnak mi eri meg jobban? Tobb dreamlinert uzemeltetni vagy inkabb kevesebb A 380-at? Nem tudom hogy egy utasra vetitve melyik az olcsobb... Nyilvan szamit hogy hanyan akarnak utazni, de ha olcsobb a jegy, akkor nyilvan tobben mintha dragabb

Udv
s -
sucec
csendes tag
válasz
Korcsii
üzenetére
és gondolod, hogy olyan bátrak lennének, hogy ekkora hercehurca közepette vállalnák be azt, hogy esetleg ténleg nem tud felszállni?...
nem hiszem... előtte szerintem 1-2* már tuti repült....
Persze megy a vakítás, hogy első felszállás meg így meg úgy, de azért egy ekkora komplex rendszernél mindig jöhetnek váratlan hibák....
Ha ténleg az első felszállás volt, akkor viszont minden elismerésem az övék. Én egy ilyet nem vállalnék be.
üdv
s -
sucec
csendes tag
válasz
Falconer
üzenetére
az addig ok, itt el is magyarázzák, hogyan cserélnek kereket, de a kettő azért nem ugyanaz:
http://www.youtube.com/watch?v=QbzK6spHyhQmindig csak az egyik kereket emeli meg, a többin nyugszik a gép.
A dreamliner honlapon levő videón pedig csak az van, hogy az egyik felét tesztelik, de nyílván a kettőt egyszerre is kell, hiszen ha az egyik oldal nem nyílik le, az majdnem ugyanolyan rossz, mintha semelyik sem... (sőt talán még rosszabb is, mert akkor az egyik szárny a földet súrolja....)
attól persze még biztos van néhány fix alátámasztási pont, amelynél fogva meg lehet emelni az egész gépet....
egyébként jut eszembe egyszer már volt szerencsém eljutni a lufthansa szerelő műhelyébe, de akkor ez még nem jutott eszembe....
Oda kell menni megkérdezni...Ha esetleg szerveznék egy túrát, érdekelne valakit?
Üdv
sucec -
sucec
csendes tag
válasz
Gizmo94
üzenetére
mondjuk az is érdekelne, hogy pl olyat hogy tudnak a földön olyat tesztelni, hogy " futómű ki-be"? Megemelik az egész gépet? Vagy valahogy aláállványozzák? Vagy ez már csak fent derül ki, hogy a srácok összecserélték a kék kábelt a zölddel, így nem fog kinyílni...?

Tök sok érdekes kérdés felmerült bennem....
Pl.: milyen teszteknek kell megfelelnie, hogy átengedjék a hatóságin? van X teszt eset, és azt mindegyiket teljesítenie kell? Egy ilyen gépnél ez gondolom több ezer - akár millió eset is lehet.... nem hinném hogy mindegyiket végignéznék.... (már csak azért sem, mert akkor még mindig a 747 tesztjeinél tartanának... LOL

Véletlenül nincs itt valaki aki ért ezekhez?
-
sucec
csendes tag
Sziasztok!
FS9: fa "zizegési" probléma.
Hogy lehet megoldani FS9 alatt azt, hogy a fák ne "zizeg"jenek? Nagyon zavar és gőzöm sincs mit lehetne vele kezdeni...
Köszi
sucec -
sucec
csendes tag
-
sucec
csendes tag
válasz
Falconer
üzenetére
Régen voltak ilyen ingyenes memória takarító progik. Esetleg ilyesmivel próbálkoztatok?
Egyébként ez számomra is fura, hogy hogy tud ennyi memóriát zabálni....?
Egy komolyabb linuxos szerver több alkalmazással 4 giga fizikai mem. esetén 0 byte-ot swap-el, akkor nehogy már egy FSX-nek 10-20 giga swap kelljen.....
Üdv
s -
sucec
csendes tag
válasz
Korcsii
üzenetére
- ha repülgetsz akkor nyílván mellé az infot néha nézegetni kell, de mondjuk az NFTC-t direkt azért írtam, mert alapvetően úgyis az elején van sok repülés, akkor még úgyis benne vagy az info-ba, utána meg már siman van időd hetente 5-10 órát rászánni, ami arra kell, hgoy ne ess ki nagyon.... Mondjuk ha nem gondolkozol katonaiaba, akkor ilyenről kár is beszélni

Azért nem csak a PHP létezik a világon... Ha érdekel az info és még nem dolgozol, illetve a suli végén jársz, akkor célszerű mindig azzal foglalkozni, ami érdekel és érdekesnek találod. Ha még az info elején jársz, akkor rengeteg "felfedezetlen terület" van előtted, amik megismerése nagyon izgalmas és érdekes tud lenni... Néha csinálj más is ne csak PHP-t, mert akkor valóban megunhatod könnyen. C#, .NET, linux, AD, java, esetleg kezdj el valami MCP-s vagy más papírt csinálni. Ezen rövidítések mögött annyi érdekesség rejlik, hogy hihetetlen....
Na ténleg fejezzük be, mert kibannolnak a sok off-ért

Ha esetleg még érdekel valami a "valós programozós" világból írj és válaszolok.
Üdv
sucec -
sucec
csendes tag
Bocs még pár dolog:
- a repülés eléggé egészség függő, azaz ha bármi van, ami akadályoz, akkor vége....
- amíg nem leszel szenilis addig tul. képpen az infot lehet csinálni ( ha meg jól tudod titkolni, még utána is...
- az infos egész nap egy irodában ül, amit ha izgalmas a munkája (élvezi) annyira nem érez szenvedésnek ( a kívülállóknak jobban feltűnik hogy már 8 órája csak melózik, mint neki

- a pilóta elvben világot lát, a gyakorlatban azért ez nem mindig igaz, mert hiába repülsz X-be, nincs időd várost nézni / fáradt vagy, alig várod hogy ledőlj... (persze azért eljutsz 1-2 helyre, de nem úgy mint sokan gondolják hogy kirepülsz valahova és akkor hawai van...)
- a világ nagy cégei között az egyik legjobb munkahely a google
bejutni nem könnyű, de ha bejutsz, isten vagy. Akkor már simán kicsengeted a PPL árát 
-
sucec
csendes tag
És persz ha igazán király akarsz lenni, akkor beiratkozol az infos suliba, elvégzed (lesz papír + tudás), majd bejutsz az NFTC-re, ott szétrepülöd az agyad és 35 -40 után "nyugdíj", át info pályára és milliomos leszel

Bocs a hosszú post-ért, de tudom milyen nehéz dönteni, ezért próbálok másnak segíteni, hogy minél több oldalát lássa a dolgoknak....
Üdv
sucec -
sucec
csendes tag
És most jöjjön ugyanennek a programozós vetülete:
- mindig tanulgatni kell az új dolgokat, soha nincs megállás
- nagy a mozgástér:
- lehet maszekolni, kiscég, közepes, nagy, multi, stb...
- a fizu ha "rabszolgaként" dolgozol sehol sincs egy jól fizetett repülőséhez képest. Ha ügyes/szerencsés/ötletes/nagy felfedező vagy, akkor akár sokkal többet is kereshetsz egy repülősnél, ha mondjuk Te alapítod a következő generációs "gugli"-t akkor akár még milliárdos is lehetsz. Ebből a szempontból info szakmában erre tul. képpen nagyobb esélyed van, mert repülésben önerőből nagyot alkotni, nagyon nehéz
Én a "rabszolga" kategóriába tartozom, azaz sajnos nem én leszek a következő Bill Gates

Viszont:
- az infonak viszonylag sok alterülete van. Ha nagyon gáz az egyik, nem túl nagy ráfordítás árán átnyergelhetsz egyikből a másikba (lehetsz: programozó, rendszergizda, menedzser, tesztelő, eladó, stb, stb, stb...)
- sok terület határos a "hétköznapi" területekkel, ami szintén lehetőséget ad arra, hogy átnyergelj máshova. Pl. ingatlan irodában dolgozol rendszergazdaként és egyszercsak elkezdesz ingatlanokkal foglalkozni, majd egy idő után abból élsz meg.....Ha magánból akarod megtanulni a repülést akkor az biztos hogy:
- a PPL 1,5-2 (mire oda jutsz) 2,5 milla
- évente X órát repülni kell, hogy ne vesszen el, illetve ha nem repülsz, nincs is sok értelme (ezeket a repüléseket szintén ki kell termelni). Ezt vagy a fizetésedből csinálod, vagy máshogy, de más ezt neked NEM fogja fizetni (ez biztos).
- lehet ilyen "vadorzó" módon repülni, hogy alapvetőleg szimulátoron, és évi 5-10 órát repülsz valakivel aki enged vezetni. Így élményhez is jutsz és még a gagyád sem megy rá (ezt csinálom én, többek között mert nincs is annyi időm a repülésre mint szeretném)Az info-ban megtanult dolgokból nagyon sok alkalmazható a hétköznapi élet során is.
Az infosok azért néha:
- túlóráznak/éjszakáznak/nagy hajtás van/nincs karácsony
persze ez munkahely függő, de azért vannak ilyenek (persze nem kötelező ilyen helyre menni.....)
- viszont adott esetben a munkaidő is rugalmas (pl.: egyik nap 11-re jössz 4kor mész, de cserébe van hétvégézés, stb....)A gépekből néha nekem is elegem van, de ez már csak ilyen. Az infos élete a "szívások és "workaround"-ok körül telik, míg a repülősöké a szabályok pontos/precíz betartásában.
-
sucec
csendes tag
válasz
Korcsii
üzenetére
Szia Korcsii!
Annak idején én is elgondolkozdtam, hogy valami repülős suliba megyek, de végül az info pályát választottam. Most programozóként dolgozom.
Tapasztalataim:
- annak idején azért nem választottam a repülős sulit mert:
- nagyon nehéz bekerülni
- az ott szerzett tudás elég speciális, illetve a papír is. Ha el tudsz helyezkedni a szakmában (ehhez ismeretség kell, nekem nem volt) akkor isten jó. Ha nem, akkor viszont gáz, mert van egy olyan papírod, amire mindenhol azt mondják, hogy "jó és?.."
- ismerek olyat aki ott végzett, és most szív mert nem kap melót a szakmában. Olyat csinál, amihez kár volt ennyit tanulni
- a repülős ipar nagyon gazdaság/multi függő:
- nem tudod csinálni maszekban
- ha válság van, akkor a repülés nagyon megérzi (lsd. malév leépítés, csődök, stb...)
- ha mondjuk el is helyezkedsz egy állat jó cégnél (ismersz valakit, szerencséd van, stb...) utána nem nagyon van nagy mozgásteret: értsd: valami miatt nem érzed jól magad, váltani szeretnél, nem igen van rá lehetőségA kérdés amit mindig feltegyél magadban:
"Tudnám én ezt napi 8-10-12 órán keresztül csinálni mondjuk 30-40 évig?" -
sucec
csendes tag
Sziasztok!
Erről a csodás FSGlobal 2010-ről tudnátok küldeni képeket hogyan néz ki Mo területén? Használható VFR repülésre, vagy ilyenről ne is álmodjak....
Egyébként milyen kieg.-eket érdemes felrakni? Még a tanulás elején járok, tehát leginkább VFR-ezgetek meg iskolakörözgetek...
Előre is köszi!
sucec
FSX és FS9 is, de inkább FSX

-
sucec
csendes tag
válasz
Korcsii
üzenetére
Sziasztok!
Ha már videónál tartunk, ez a csávó nagyon vágja a témát, olyan dolgokat megcsinál, hogy csak lesek....
Jó tutoriáljai vannak, sokat lehet belőle tanulni.
Pl.:
http://www.youtube.com/watch?v=jicrL0WK328Amikor iskolakört csinál az is mókás, mintha dróton húznák
minden pont ott van, ahol lennie kell...Üdv
s -
sucec
csendes tag
Sziasztok!
Lehet ez egy hülye kérdés, de miért van az, hogy amikor landolás után az instant replay-el visszajátszom a repülést, akkor a külső kamera állásnál a repülő mozgása nem egyenletes, hanem előre megy X-et, és utána kicsit szaggat, majd megint "előre ugrik a gép" utána majdnem egyhelyben van.... Bármikor bármit játszok vissza, ez mindig ilyen, és lényegében tökmindegy hány FPS-t állítok be....
Én vagyok a gyökér vagy ez valami beállítás?
Előre is köszi!
Üdv
Tamás -
sucec
csendes tag
Szia!
Igen végig futnia kell, hiszen azt csinálja, hogy megnézi milyen scenery-ket kér az FS, és azokhoz kéri le a képeket a netről. Utána még azokat át is kell kódolnia, így természetes hogy lassú a dolog. Hibaüzik nálam is voltak, szerintem ez többé kevésbé normális.
Mo területén túl sok jóra ne számíts, mert nincs normáls satellite kép fedettség....
Igazából arra kéne rájönni hogyan működik a google maps és ha az meglenne akkor lehetne használni az FSEarth-t ami ugyan kicsit rosszabb minőséget produkál mint a tileproxy, de cserébe gyorsabb...
Üdv
s -
sucec
csendes tag
Én sem rég kezdtem, de kb 3 hónap alatt bejártam a 2000-2004-X vonalat
a régi gépemen 2000 volt, mert azt hittem nem futna el a 2004. Aztán valakinek csináltam egy gépet, azon kipróbáltam, és nagyon jól futott. Ezen felbuzdulva feltettem a régi gépemre a 2004-et
és legnagyobb meglepetésemre elment rajta, igaz volt amikor keményen 8-9 FPS-el szakított (na de mit várunk 1,4 Celeron M-es procitól és 768M ramtól
meglett az új gép erre meg jött az FSX, de azért a 2004-et is rátoltam a biztonság kedvéért + X-plane 
Már csak jó scenery csomag kellene....
Akinek fent van az [Ultimate Terrain X] az tudna küldeni egy képernyőképet hogyan néz ki TPS adó környékén? Gödöllő reptér - TPS között mondjuk pár kép hogy el tudjam dönteni érdemes-e felrakni.
Egyébként mókás, hogy a hunagoringet még valahogy egyik szimulátorban sem sikerült megtalálnom, pedig elvben elég nagy ahhoz hogy lássa az ember

Üdv
s -
sucec
csendes tag
Lényegében nagy különbség nincs közöttük, a szöveg majdnem ugyanaz, (egyébként megsúgom már a 2000-es verziótól ugyanazt a szöveget használják
egy-két ábra más, de jelentős különbség nincsen.A lessonokból érdemes tanulni. Logikusan vannak elmagyarázva az alapok sok példával, mókás módon. Mondom arra figyelj, hogy a practice fly-okban rossz az automatizmus ami értékeli hogy repülsz...
Üdv
s -
sucec
csendes tag
Hello
Én most kipróbáltam.
Hát... hogy is mondjam. Nem lenne rossz, DE!
az FSX-ben a virtual cockpit elég jól használható, és valóságszerű repüléshez csak azt érdemes használni. Könnyen körbe lehet nézni, kezelni egérrel a kontrollokat, stb.Na most az X-plane-ben ez nem így van. Ha virtual cockpit nézetben vagy, csak szakaszokban tudsz körbenézni, folytonos módon nem! Az egérrel nem lehet kezelni a gázkart, vagy csak én vagyok béna, de nekem nem sikerült. Grafikában sztem kb mint FSX, az alap terrain adatok talán egy kicsit jobbak. Viszont a gép mozgása sztem nagyon fura...
Kezelni eleinte nehezebb. Sok olyan reptér nincs az X-plane-ben, amit az FSX már tud.
Sztem ha izmoznak még rajta a srácok 1-2 évet, nagyon fullos progi lehet. De nekem a virtual cockpit hiánya miatt egyenlőre még felejtős...
Üdv
s -
sucec
csendes tag
Sziasztok!
A flight simulatorhoz tartozó lesson-okban a Rod bácsi egész jól leírja a dolgokat. Egy dologra figyelj: amikor a leckék után vannak a teszt repülések, ott sokszor baromságot mond, illetve hülyeségeket akar. Pl.: amikor repülöd a pattern-t tök nagy hülyeségeket mond, ha azok alapján repülsz, képtelenség leszállni
amikor a downwind végén elkezdenél lassítani, akkor rád szól hogy gyorsíts 
Üdv
s -
sucec
csendes tag
válasz
Geryson
üzenetére
Igazából ezt néztem ki, de szerintem ehhez nincsen throttle quadrant csak a yoke, ami nagyon nem is zavar, mert végülis gázt kézzel is tudok adni az egérrel és még élethűbb is, mintha van egy külön valami ami nem a műszerek alatt helyezkedik el....
http://www.ebolt.hu/ProductDetail.php?ProductID=149569&CategoryID=94&nextpage=%2FSearch.php%3FReload%3DX%26PPP%3D20%26SP%3D0%26OrderBy%3DName%26OrderType%3D%26NAME%3DX%26PCODE%3DX%26DESCRIPTION%3DX
Szted ehhez tartozik throttle?
Ennyiért elég jó árnak tűnik.... főleg 2 év garival...
Üdv
sucec -
sucec
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy olyan gépet amin már elfut az MSX, ezért "jó pár év lemaradásban" vagyok hozzátok képest, és lenne pár kérdésem. Elnézést ha esetleg olyat kérdeznék, ami triviális.
Az FSX scenery-jei borzalmasak, ezért hát gondoltam hogy kipróbálom azokat a progikat, amik valamilyen térkép szolgáltató műhold képeiből készítik el a scenery-t. A gond csak az, hogy a google maps-et ezek már nem tudják használni.
Ki milyen plugint illetve progit használ? A tileproxy-t próbáltam de az nagyon lassú. Az FSEarth már jobb lenne, de ha a térképen nincs 5 nél kisebb felbontás (márpedig csak a guglinak van 5nél kisebbje) akkor az sem használható.
Van esetleg más megoldás is arra, hogy VFR-t lehessen repülni egész Mo területén?
Milyen tapasztalatok vannak a saitek pro flight yoke-al kapcsolatban? Gondolkozom rajta hogy veszek egyet, csak a régebbi fórumkban voltak olyan hozzászólások hogy lehetnek vele gondok. Ez igaz még most is?
Előre is köszi!
Üdv
sucec
Új hozzászólás Aktív témák
- Getac F110 - Ipari / Katonai tablet - I7 8665U 16Gb rammal - több db
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD/16GB RAM, szép állapotban, üvegfóliás, garanciális
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- ChatGPT Plus, Előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest