- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
-
LOGOUT
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
jerry311 #8199 üzenetére
magára hagyom 10 percre a laptopot akkor 2-3 másodperc amíg elindul a vlc, a chrome, a TC (rendszer meghajtót mutatja mindkét oldal), a lomtár stb.
Nincs valamilyen energia gazdálkodási beállítás ( akár a Windows sajátja, vagy a laptop gyártójától kapott) , vagy az ESET rosszul konfigurálva? Nekem az ESET teljesen alapbeállításokkal működik és rendben van minden.
-
Integrale
veterán
Mással nem tudom magyarázni a lassú programindulásokat. Ha most visszateszem a pipát, és magára hagyom 10 percre a laptopot akkor 2-3 másodperc amíg elindul a vlc, a chrome, a TC (rendszer meghajtót mutatja mindkét oldal), a lomtár stb.
Nincs benne a pipa akkor pedig olyan gyors mint amilyennek el is várom.
A logikát ennek ellenére azért nem látom benne, mert HDD-vel nem volt lassabb bepipált állapotban.
Ez milyen program?
-
Bodor
veterán
válasz
Integrale #8188 üzenetére
Hát akkor offoljunk még egy picit..
Bár nekem sem a munkahelyen ( HDD), sem otthon ( SSD) nincs ilyen " lassú indulás" problémám, de próbaképp kivettem a "fájlok futtatásakor" elől a pipát ( ami szerintem nem javasolt, mert pont ez a védelem értelme ) és a Firefox 2-3 másodperccel lassabban indult, mint előtte, mondjuk ezt HDD-nél, mert most munkahelyi gépen vagyok, de azért otthon is ki fogom próbálni. Szóval nálam ez a "módszer " semmit sem számít, és a védelem eredményessége szempontjából nem is ajánlom senkinek!
Egy kis szemléltetés az eseményről, az utolsó zöld karika az, amikor visszatettem a pipát... -
Integrale
veterán
HDD-nél nekem sem, átköltöztem SSD-re és gyors volt a rendszer, de ha magára hagytam a gépet pár percre (semmilyen nagyobb háttérfeladat sem ment közben) akkor utána a programok indítása 2-3 másodperc volt.
Amióta kivettem a pipát, nincs ilyen probléma. Újra bepipálom akkor előjön, ami logikus is, csak bosszantó.
semetka: Kb ugyan ott:
-
Integrale
veterán
Persze!
Beállítások\(alul) további beállítások megnyitása\számítógép\ vírus és kémprogram védelem\ valós idejű fájlrendszer védelem <- erre kattints, ne a mellette levő +-ra.
Nekem itt mind be van pipálva, kivéve a 'fájlok futtatásakor" pont.
Tegnap emlékezetből írtam, nem voltam gépközelben, ezért pontatlanul írtam a kifejezéseket.
-
-
-
petya2012
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #8179 üzenetére
oké,köszi
úgy csináltam,ahogy javasoltad,máshoz nem nyúltam
ide se kell a pipa??
rendben,köszi,így hagyom akkor ahogy a te cikkedbe írva
egyébként olyan marha nagy gyorsulást nem érzek a sata2-es konfigomhoz képest
-
TommyGun
őstag
A KingSton amúgy nem csinál vmi hasonló kis toolt az SSDkhez (?) mint ez a Samu Magician, pofás kis progi ez.
-
-
Bodor
veterán
válasz
Doky586 #8172 üzenetére
Az alapján, amit linkelt, nem úgy néz ki...
(#8171) petya2012: Örülök, hogy végre sikerült.
Ha azt gondolod, hogy a frissítéstől gyorsabbnak érzed majd az SSD-det, hát nagyot tévedsz, de legalább megnyugszol..
Egyébként miből gondoltad, hogy fogod tudni azt , hogy mitől lesz a várva várt változást, ha egyszerre cseréltél drivert, és firmware-t is ?
-
petya2012
őstag
te egy isten vagy
átállítottam arra a szabványos ahci vezérlőre és simán ment minden
köszi szépen,mindjárt csinálok másik mérést-kíváncsi vagyok
köszi szépen mindent
(#8172) Doky586
nekem régebbi volt
egyébként a tiéd se a legújjabb,nekem is ez volt rajta,de a magician4.3 felajánlotta a frissebbet a EXT0BB6Q-t
-
Bodor
veterán
válasz
petya2012 #8163 üzenetére
Én sem tudom, hogy miért nem megy a dolog, talán az az AMD AHCI driver nem tetszik neki, amit feltettél. Megpróbálhatod visszaállítani a Windows alap AHCI driverét ( jobbra a gyorstalpalóban le van írva, hogyan kell) , és úgy frissíteni. .
Ha nem megy úgy sem, akkor marad a már általam tanácsolt bootolós módszer.UI: Légyszíves használd már a hozzászólásaidnál a LINK gombot, vagy az "Új kép feltöltése a szöveghez" ! Ott van alul!
-
petya2012
őstag
-
Bodor
veterán
válasz
petya2012 #8161 üzenetére
azt írta nekem a samsungos hogy azért nem megy,mert azon van a rendszer
Ez badarság. A többieknek, köztük jómagamat is beleértve , miért megy Windows alól is?
De pont erre az esetre írtam a bootolható frissítést, aminél ugye nem számít, hogy van-e rajta rendszer.
Nem tudom, hogy minek a tiltására gondolsz, de ezt a cikket javaslom elolvasni a beállításokhoz.
Nincs olyan, hogy optimális napi írás, emiatt ne aggódj, inkább olvasgass egy kicsit a témában.
-
petya2012
őstag
-
Bodor
veterán
válasz
petya2012 #8149 üzenetére
1.
Az első kérdés, hogy miért olyan fontos az a firmware frissítés? Ha minden jól megy, akkor nem javasolt, csak azért mert van új.2. Ha mégis ragaszkodsz hozzá, illetve szükség van rá:
Ha Windows alól próbálod a Samsung Magician-nal, és úgy nem megy ( nem ismerem a programot annyira, de lehet, hogy csak AHCI módban telepített Windows alól működik helyesen, nem tudom nálad hogy van) , akkor próbáld meg bootolható ISO-val.
Erről az oldalról letöltöd ezt az ISO-t, utána csinálsz ezzel a programmal egy bootolható pendrive-ot, vagy kiírod CD-re, bebootolsz róla, és követed az instrukciókat. Nem garantálom, hogy nem lesz adatvesztésed, magyarán előfordulhat, hogy minden adat elvész az SSD-ről, szóval csinálj róla egy rendszerkép mentést, mielőtt nekilátsz a frissítésnek. -
TommyGun
őstag
Nos megosztanám én is.
KingSton V300 Win7 x64
Tudom hogy elkövettem azt a hibát hogy felraktam az Intel INF-et...
Mindenesetre AHCIben lett telepítve erre figyeltem, mindazonáltal visszaraktam a wines drivert de nem lettek jobbak az eredmények, sőt 1-2%-al mindhol elmaradtak így otthagytam az Intelest.Kollégának hasonló SSD de más konfig, ehhez képest tán gyengébb a sebességem de gondolom befolyásolja a sebességet a lap milyensége és minősége gyártója is feltételezem.
-
semetka
őstag
Az miért lehet hogy van mikor nem egyből indul a böngésző? Tudom hogy másodpercek kérdése, csak kíváncsi vagyok. Van hogy rányomok az internet explorer-re és egyből elindul valamikor meg csak 2-3 sec múlva.
-
zeusz55
senior tag
egy noob kérdés, külső vinyó sebességét hogyan tudom az oldalon használt sebességmérővel lemérni? USB3. ás!? Azon kivül hogy kiveszem a vinyót és berakom a PCbe!?
-
petya2012
őstag
sziasztok
Fire/SOUL/CD,Bodor vagy bárki aki tud segíteni
megjött a 840-es evo-m,ki is írja,hogy firmware frissítés
rákattolok kijön ez a szöveg
Your computer will be shutdown after updating firmware in 20 secounds.Please save all your work before updating firmware.Do you want to continue?
ha azt nyomom igen,akkor meg ez jön ki
Failed to update firmware on selected drive
tudnátok segíteni??
köszi előre is -
jerry311
nagyúr
Ha netan belefutna valaki...
Corsair Force 3 firmware-t upgradeltem (mert miet ne...)
Az eredeti FW 1.3.3 volt. Ezt a friss es ropogos Corsair SSD Toolbox fel is ismerte. Azt is felismerte, hogy van ujabb FW (5.07), le is toltotte, de upgrade failed. Nemi google keresgeles utan megtalaltam a Corsair Field Updater v1.1-et es a hozza valo FW-eket (5.0.2). Kicsomagolas, FW valasztas, upgrade. Minden szep es jo. Reboot. Meg mindig minden szep es jo. Ujabb probalkozas a Corsair SSD Tooblox-szal. ismet felismert mindent szepen, le is toltotte ujra az 5.07-es FW-t es immaron vegre meg is tortent az upgrade 5.07-re.Link az 5.02-es FW-hez es a Filed Updater 1.1-hez
Link corsair SSD Toolbox-hozHa valaki tud Corsair FW update-ekhez valami release notes jellegut azt szivesen vennem, kivancsi lennek mik voltak a valtoztatasok.
A Corsair egyebkent ugy all a FW upgrade-hez, hogy ha nem tapasztalsz problemat az SSD-vel, akkor ne upgradelj.
If it is not broken, do not fix it! -
mec71
tag
sziasztok
szeretném megkérdezni hogy van egy ocz wertex 2 60 gb-os ssd beépítve a laptopba a dvd meghajtó helyére .egy ideje elkezdett marha lassan bebootolni amit nem tudom minek véljek.feltettem egy szűz win 7-et 1 hete és most megint 2 perc a boot 20 másodperc helyett.Van valami tanácsotok?
Köszi
Ati -
-
Doky586
félisten
válasz
HZoli87 #8139 üzenetére
Szerintem meg más van odaírva... :-)
Vagy szerinted az én első két képemen az van odaírva hogy nem támogatják a SATA150-et, a harmadik képem meg azt jelentené szerinted hogy még a SATA300-at sem támogatja? szerintem nem.Nálad a kép azt jelenti (szerintem) hogy az Adatátvitel módja SATA300, de a lemez alkalmas lenne SATA600-ra is. Nálam az első kettőnél mutatja hogy a sebesség a lemez max sebességével azonos, de az alaplapi vezérlő többet tudna. Harmadiknál mind a vezérlő mind a lemez tudása maximumát nyújtja.
-
Predator2
addikt
Helló
IRST driverből az ajánlott változat win7 x64-es op rendszerre még most is a (Intel Rapid Storage Technology illesztőprogram and utility verzió:11.7.0.1013)?
Asrock z77 extreme 4-es lapom van.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #8126 üzenetére
Hogyan tud egy eszköz az elérhető sebességek közül olyat aktívnak jelölni, amire nem képes?
Mert lehet én nem tudok magyarul vagy angolul és az "active" szónak van valami mesebeli jelentése is, de az Active UDMA mode és mögötte az érték, valahogy azt sugallja, hogy éppen ezen a sebességen működik.Mellesleg díjaznám, ha kicsit lenyugodnál mielőtt posztolgatsz, akkor talán nem keverednél ellentmondásba saját magaddal:
#8124: Köss egy SATA3-as portra egy SATA2-es meghajtót, akkor is ezt fogod látni...
#8126: Ergo, köss egy SATA3-as portra egy SATA2-es meghajtót és máris 300MB/s (3Gbps) lesz odavésve...Most akkor SATA3-as porton SATA2-es eszközzel ugyanazt fogom látni, mint SATA3-as porton SATA3-as eszközzel vagy valami mást?
-
válasz
jerry311 #8125 üzenetére
Holt nyelven írok vagy mi? az UDMA az ESZKÖZ (a meghajtód, az SSD-d vahy HDD-d) által támogatott maximális átvitel, nem pedig a SATA port-é. (Az idézet sem azt írja, hogy az a SATA port sebessége). Ergo, köss egy SATA3-as portra egy SATA2-es meghajtót és máris 300MB/s (3Gbps) lesz odavésve...
-
jerry311
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #8124 üzenetére
Nem én találtam ki hanem a HDSentinel fejlesztője.
"The maximum and currenlty selected Ultra DMA modes are displayed. The latter determine the current theoretical maximum data transfer rate between the disk and the host. Of course larger value is better."
Ugyanez az érték HDSentinelben SSD-ről (sajnálatos módon az előző screenshot HDD-ről volt):
Nehezen tudom elképzelni, hogy egy 3 Gbps SATA2 interface esetén 6 Gbps-t írna ide, mint aktív sebességet (vagy átviteli módot).
-
-
MadKet
tag
-
HZoli87
veterán
-
Ice&Lime
veterán
Tudom, hogy már késő és nem vagy vele kisegítve, de tényleg el kell mondani, ha másik ssd-t tervezel a jövőben és azoknak is akik szeretnének ssd-t venni, hogy sokkal jobban járnak, ha garanciásat vesznek minimum 3 évvel és boltban (már akiknek fontos az, hogy legalább 3 évig ne dobja ki a pénzét az ablakon).
Lehet, hogy a hirdetésekben így olcsóbb, de nagy a valószínűságe, hogy ha valami baja lesz, akkor nem tudja kicseréltetni. És, sajnos úgy néz ki a dolog, hogy rendszerint történik az ssd-kkel valami a 3 éven belül - ahogy az előzőekben megtárgyaltuk, inkább a vezérlő fog meghibásodni, mint a sok írás lenne a probléma az átlagos használatnál. Tényleg csak jóindulatból mondtam. -
jerry311
nagyúr
GOTO topic összefoglaló!!!
...
Ezek a sebességek természetesen egy SATAII vagy SATA3 porttól erősen függenek, mert nyilván egy SATAII (3Gbs) nem fog tudni 550MB/s-ot kisajtolni magából, inkább olyan 260-270MB/s lesz vége. Ebből kiindulva, mivel a mai SATA portok egyikének korlátait sem érik el az SSD-k 4K írás/olvasás eredményei, ezért mindennapi felhasználás során nem fogunk különbséget érezni SATAII vagy SATA3 rendszer között.
... -
MadKet
tag
Sziasztok,
Tegnapi nap végre volt időm beszerelni és felpakolni a win7-et az SP900-ra. Kérdezném hogy SATA2-vel ezek az eredmények jónak számítanak-e?
Amit furcsállok picit az 10 óra alatt 290 GB összes írt adatmennyiség. Gyakorlatilag csak annyit csináltam hogy felraktam a rendszert, egy-két alap progit, lefuttattam a teszteket és 1 játék ment fel.Előre is köszi!
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Mac tulajoknak jól jöhet a DriveDX nevű alkalmazás.
Szépen, normálisan megmutat minden infót az SSD-nkről. Szépen kiadta nekem, hogy tavaj November 5 óta 640 gigát írtam összesen a Samsugn 840 EVO-ra.
Kérdésként pedig felmerült bennem, hogy ez az érték vajon sok e? (tippem szerint bőven jó)
-
soldi3r
veterán
hello! a hdsentinel mikor mond 90%-ot egy uj ssd-re?
nem szoktam nezegetni, csak amikor betettem epp elindult es feltunt, valami remlik, talan ha nincs trim? -
dewfah
tag
Sziasztok!
Tegnap reggel nem bootolt be a lenovo y580 notim a benne lévő OCZ agility 3-al. Bebootolt és restartolt folyamatosan. Ma újra telepítettem a rendszert, de milyen proggival nézzek SSD állapotot rajta? Crystal disk megfelelő?
Üdv,
Gergő
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Fujifilm X
- Futás, futópályák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Drón topik
- Androidos tablet topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Robot fűnyírók
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Update 07.30. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!