Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

LOGOUT blog

Ma kicsit elszomorított a Samsung 840 Pro 128Gb :U

Volt rajta ~40Gb szabad hely, mint úgy általában (rendszer, programok, egy-egy játék kerül rá), de átmenetileg sok helyre volt szükségem a HDD-s RAID tömbön, ezért áthelyeztem ide egy ~35Gb-os filet, amiről azt hittem gyorsan lezajlik majd.
    Az elején szépen beindult, de az első pár százalék után (tehát kb. amint megtelt a Windows write cache) hamar leesett a másolási sebesség ~30, majd ~20Mb/s köré, és olyan 15Mb/s-en végzett (mikor még nem volt koppig tele, bár igaz, hogy az ajánlottól kevesebb szabad hely maradt rajta, potom 3-4Gb, de azért nem ~0).

Szóval úgy tűnik, hogy az utolsó 2/3 részt már kimondottan lassan lehet szekvenciálisan teleírni. :U

Tudom, hogy ez az odabent RAID-0 szerűen párhuzamosított írások és a wear leveling algoritmus ellentmondásából adódik, de talán mégis durva egy kicsit, hogy ilyen hamar leesik az írási sebesség és ilyen alacsonyra, ahogy fogy a hely (elvben végül is a párhuzamosítás maradhatna az utolsó néhány száz Mb szabad hely erejéig is, de a wear leveling-nek sem kéne ennyire agresszíven beleszólnia ebbe, míg Gb-os nagyságrendű szabad területekről beszélünk, nem az utolsó pár száz Mb-ot írjuk tele, sőt, a megelőző időszakban sem volt 2/3-nál jobban megpakolva, hogy rég egyenetlenül lenne terhelve írással).

Nem a rendszer a ludas, most futtattam egy olvasás tesztet és az vadul pörög.

Új hozzászólás Aktív témák