Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fermat
tag
válasz
scorpy02
üzenetére
internet internet, a könyv mellet a hangulat és a tardicio szol

Vegre nem volt hatrany hogy nemetes vagyok. Amugy en mindenhez vagy 4-5 megoldast írtam, valamelyik csak jo.(ha benne van a jo mindenképpen el kell fogadnia
)
Amugy nalunk is volt egy ilyen felülvizsgalati perpatvar, regimodi tanar, regimodi szemlelettel es a sajat javitokulcsat alaklamazta. Sikerult kirugatnia amgat pedig 30eve volt a az iskolanal.(20-60pont eltérései voltak.) -
Kephamos
addikt
Holnapi matekérettségire van valami tipp? Remélem lesz benne térgeometrei, azt vágom.
Ápropó, mit lehet, illetve érdemes vinni? Fgv táblázat már bentvan, számológépet viszem. Körző, vonalzó? -
-
scorpy02
aktív tag
válasz
Marianna
üzenetére
Ja a metaforás: a nagyüzemhez azt írtam hogy futószalagon, ahhoz hogy az embereket odavezetik (nem ez a szó volt de nem jut eszembe, úgyis tudjátok melyikre gondolok) azt írtam hogy visszaterelik, a harmadikra meg egyáltalán nem elékszem....
Harmadik az nem is volt, ha jól emlékszem.
-
scorpy02
aktív tag
Azt írtam, hogy a számítógépeknek a rendkívül gyors ütemű fejlődése, és az internet megjelenése/elterjedése új távlatokat nyitott a számítástechnika világában az emberiség számára. Az internet számos érdekes funkciót kínál felhasználója számára, így többek között már ingyenesen is töltehetünk le a netről könyveket. Ezeket a könyveket az ''internetes köznyelv'' e-bookoknak nevezi. (e-book = electronic book, vagyis elektronikus könyv) A letöltött könyveket nyomtathatjuk, másolhatjuk, kiírhatjuk CD ill DVD-lemezre stb... Pénztárcakímélőbb megoldás, mintsem, hogy könyves boltokban súlyos ezreket fizessünk az általunk szükségesnek tartott könyvekért. Hátránya viszont, hogy jelentős bevételi veszteségeket okoz a könyvkiadók és a könyvesboltok számára.
Valami ilyesmit írtam.
Szegény tanár szerintem a fogalmazásom végére már a haját tépkedi majd. 
Gondolkoztam, hogy fájlcserélőhálózatokat is népszerűsítsek-e a fogalmazásban, de azt már inkább kihagytam.
-
-
scorpy02
aktív tag
Az én magyartanárom ahol csak tud beleköt a dolgokba, szóval tutira nem fogja elfogadni. Sőt még szerintem abba is bele fog majd kötni, hogy én az mellett érveltem, hogy idővel a könyvek szerepét átveszik majd az adathordozók. Ez a tanár egy őskövület (ráadásul könyvmániás is egy kicsit), szerintem azt a szót, hogy számítógép csak hírekből hallja.
(írtam a fogalmazásba pda-t, pendriveot, laptopot, meg ebookot, hát nemtom. Igaz elég szájbarágósan rizsáztam ezekről a kütyükről, de úgy se fogja érteni szegényke.
) Kár, hogy nálunk magyarból nincs keresztbejavítás, mert ez a tanár nem éppen a jószívű pontozásáról híres. 
-
Marianna
csendes tag
Nem az első 2, csak a második...a felvezető szövegben 2-3. bekezdést emlegetett, de az a) részben már csak azt írta a 2. alapján.
Ja a metaforás: a nagyüzemhez azt írtam hogy futószalagon, ahhoz hogy az embereket odavezetik (nem ez a szó volt de nem jut eszembe, úgyis tudjátok melyikre gondolok) azt írtam hogy visszaterelik, a harmadikra meg egyáltalán nem elékszem....
[Szerkesztve]
Bandus: De igen, most melegszik....te jó ég már 20 perce, ajajjjj
[Szerkesztve] -
Memphysto
tag
Ja és az a metaforás az mi volt mert én aztsee tom igazán (legalábbis ott nem jutott eszembe ) mi a metafora. Arra mi volt a megoldás?
-
scorpy02
aktív tag
A második feladat az hogyan is szólt pontosan? Mert én a szókapcsolatokat, meg a mondatrészeket a második és a harmadik bekezdésből is írkáltam!
Szal ezt benyaliztam ahogyan elnézem. 
-
Marianna
csendes tag
Én is csatlakozom az érvelőkhöz
Akkor ugye ti sem írtatok bele irodalmi dolgokat? Én picit tartok attól hogy kellett volna, de nem tudtam mi illene oda. A szövegértésben az echte nem ment, meg még amiket a második bekezdésből kellett kiírkálni, hogy hogyan kritizálja...nem találtam mindhez 2 példát.Meg az utolsó feladatot kicsit összecsaptam, mert már nem nagyon maradt időm. Olyan jó már túllenni rajta, teljesen megnyugodtam 
Matekon ügyesen mindenki, függvénytáblázatot és számológépet nem otthon hagyni!
-
Kephamos
addikt
Na, én is érveltem. Az első részét annyira nem vágtam, pedig a szövegértés mindíg jól megy nekem. Remélem ötös, de valszeg négyes lesz. Remélem!
---------------
Holnap matek. Állítólag valami alkalmazott matematikus rakta össze a feladatsort, úgyhogy valószínüség számítsra nagy a valószínűség.
-
MTbc
senior tag
Nem tudjátok ki írta a szövegértés szövegét próbálom keresni de találom?
-
MTbc
senior tag
Szerintem 80 termelő - 3 vendéglő
13 termelő - 130 vendéglő mert ha jól emléxem tízszerese volt írva.
Vagy mit tudom én
[Szerkesztve] -
SzaboBeni
csendes tag
énis a novellaelemzést választottam.
Így utólag kicsit bánom ,mert bár szerintem jól sikerült,az érvelés témaköre nevetségesen könnyű volt....
Énis érettségiztem, nekem volt könnyű, de szerintem méltatlan egy érettségihez, semmilyen szempontból nem tükrözi a tudásod.
Egyedül világos gondolatvitel, és minimális esztétikai érzék kell hozzá. -
MTbc
senior tag
A táblázatba számokat kellett írni ugye?
-
Silivrian
csendes tag
Huh, ki van pipálva ez is

Szövegértés átlagos, németesek egy kicsi előnyben.
Érvelés nagyon tetszett, no irodalomtudással abszolválható. Sokan mentek ki 90 perc után.
-
Fermat
tag
echte: német melléknév, jelentése: eredeti, igazi
-
peterszky
őstag
szerintem nemsokára itt fenn lesznek a megoldások: [link]
-
MTbc
senior tag
Hi!
Én is érveltem olyanokat írtam hogy még én se hiszem el
A szövegértés hát az olyan semleges nem volt azért olyan könnyű.
Én is nagyon kíváncsi vagyok mi alapján lesz javítva.
[Szerkesztve] -
Memphysto
tag
Sziasztok!
mindenki érvelést választott????
Én a Sánta Ferenc: Kicsik és nagyok-az értelmeztem!
De ah tom hogy nem kell irodalmi példa az elsőre lehet azt választom, na mind 1!
nekem a 4 es is elég lenne! Lenne!!! -
Fermat
tag
hat ez eleg harmatos volt.
no irodalom tudas kellet,raadasul nemetes vagyok.
lusták insten megsegített
Summa summarom: 60-70pont. koppkopp
érvelés javitasara kivancsi vagyok, semmilyen irodalmi vagy egyeb peldat nem kellet felhozni. kb. írd le a véleményed.
[Szerkesztve] -
Akkor én vagyok az első, aki hazaért

A szövegértést nagyon könnyűnek, vagy inkább azt mondaná, hogy megfelelőnek találtam. A szövegalkotásnál a témák:
- érvelés: átvehetik-e, az elektronikus adathordozók, a könyvek szerepét (persze máshogy volt megfogalmazva, de az a lényege
)
- elemzés: valamilyen Sándor kortárs író egy novellája volt
- összehasonlítás: egy Ady és Csokonai szerelmes verset kellett összehasonlítani
Én az érvelést választottam, semmilyen irodalmi tudást nem igénylet. Ha tippelnem kellene, összességében olyan 85 pont körüli eredményt várok (kopkopp)
. -
piqla
őstag
Na, hogyan sikerult?

-
peterszky
őstag
sok sikert mindenkinek! ez az utolsó könnyű vizsgátok

-
Na akkor én is szeretnék sok sikert és szerencsét kívánni mindenkinek!
Lassan én is indulok... zuhanyozni, aztán suliba 
-
Kephamos
addikt
Na, lassan indulok, haramadjára is GLHF!

ui.:én fosok már... -
KMan
őstag
GL mindenkinek holnapra!
szerk: vagyis mara.
[Szerkesztve] -
Memphysto
tag
Haj-aj, nagy a baj! Úgyhiszem mindenkire ráfér egy nagy kalapal abból!
Sok sikert mindenkinek! -
onlysony
aktív tag
énis hallottam ezt -azt hazafiasság pl. érvelésre
nah de reméljük hogy lesz valami

-
Kephamos
addikt
Na, én megyek aludni, hátha jobb formában leszek tőle holnap reggel. Mégegyszer sok szerencsét és minden jót holnapra!

-
Fermat
tag
na most keltem fel de en biztos nem tudok majd aludni, raadasul 12db redbull es egy doboz koffein tabi van mellettem.

lehet en ejszaka tanulni fogok, mert most nagyon porgok
-
scorpy02
aktív tag
Több fórumot is nézegettem és a legtöbben a Nyugat első nemzedékének tagjaira számítanak holnap (Ady, Babits, Tóth Árpád...). Plusz még ''közkedveltek'' Örkény, Pilinszky, és Kosztolányi is. Babits eddig még se középszinten se emelten nem fordult elő, itt lenne már az ideje.
Egy jó kis háborúellenes vers elemzése de fincsi is lenne. 
-
Fermat
tag
levélíráshoz, igen.
bandus: az emeltszintes felv. tajekoztatos megengedett eszkozhasznalatos papiron az volt hogy fuggvenytabla(egy idejuleg tobbfele is).
gondolom igen
, de nekem azt mondtak hogy csak papir.
És az elkovetkezedno hetekben mindekinek:
''Nem az a legrosszabb a tévedésben, hogy hamisságokat tartalmaz, hanem az, hogy konok, vak és szenvedélyes.'' -Joseph Joubert-
[Szerkesztve] -
Emelt matekon lehet használni függvénytáblát ugye? És az om honlapján lévő képlettár pedig a szóbelin használható. Javítsatok ki, ha rosszul tudom
. -
-
Kephamos
addikt
Hajjaj, kezdek fosni...Ti nem?
-
Az ám, szép gravírozással
A te tollad viszont nem semmi, én nem adnék ennyit egy íróeszközért, csak ha már szerződéseket írkálok vele alá 5 év múlva
A magyart én viszont ezzel fogom megírni:![[kép] [kép]](http://img518.imageshack.us/img518/5366/dscf1069qq6.jpg)
Egyszer már szerencsét hozott
Amúgy az én tollam gondolom valami alapabb változat, kis picike, nincs 10 centi
-
Fermat
tag
Lehet felhasznaloma tanulasimondszervázlatodat
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amugy az essze jobb mint egy fogalmazas. Tobb teret enged az alkotonak.
Viszont az érveléshez kell a legnyagobb (felületes?
)tudás.
Candide hihetetlen jo, Hoffman ur felejtos.
Mit nyujt az az urhajos toll ?
En tegnap vettem uj tollat amibe fekete betét volt, de rogton csereltem kékre(+ 1200 Ft)
[link]
[Szerkesztve] -

Én is most tervezem, mit nézek át:
- korstílusok
- Arany, Kosztolányi, József, Radnóti, Mikszáth, Juhász, Örkény, meg hátha eszembe jut még valaki
- Bánk bán, Az arany ember, Az ember tragédiája, pár novella, Antigoné, meg néhány romantikus mű, pl Candide, Az arany virágcserép.. ezek azért elég széleskörűek, szóval érvelésnél tutira fel lehet használni őket.
mod: én a némettanárnőmtől kapott csokikaticát viszem majd
. Lehet fekete tollal is írni ugye? mert az űrhajós tollam feketén fog 
[Szerkesztve] -
Fermat
tag
A novellat biztosra mondanam, de az oktoberi erettsegiben az volt.Figyeltem az elozo eveket nagyon kis valoszinuseggel(0,21
) volt ket egymastkoveto erettsegiben hasonlo mufajelemzes.(oktoberben volt jozsef attila osszehasonlito elemzes, es moricz novella volt.)
és egy arany ballada nem lenne rossz huzas. ''Ponyvaregeny'' mufaj <3.
Vergiliusrol meg Radnoti Eclogai jutnak eszembe ha mar itt tartunk bandus
SOK SIKERT MINDENKINEK HOLNAPRA! 
THIS IS ÉRECCSÉGI !
(esetleges épito tippekenek orulnek
) bar en hatorakor meg atnezem az egesz 12. irodalmat+ Arany mestert. Egy eletrajz is sokat segit, ha tudod használni 
ja és 8 a szerencseszámom(és minden irásbeli 8kor kezdődik
) + Spaghetti szörny 
Ti visztek valami kabalat ?
[Szerkesztve] -
Fermat
tag
Arany ballada, velszi(
) bárdokat írt az egyik baratom magyar probaerettsegin mellettem.(Én persze márai idézetet kaptam, a budos vandorok, fuveskonyv).
Aranyt szeretem.Kosztolányi, jöhet.
Mennyire biztos tipp ?
Nekem Jozsef Attilat sulykoljak, a halálának 70 éves évforduloja miatt -
egy gyorstipp az egyik magyartanártól: Arany és Kosztolányi
-
Fermat
tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
kétlem...

-
Könyebb mint füzetbe, mert amit kapsz majd sorvezetőt, ott nagyobbak a sorközök
Mi egy 2004-es vagy 2005-ös feladatlapot írtunk meg, az egész 87 százalékra jött ki. 37 pontom lett a szövegértésből, 50 az érvelésből, ami simán lett 3 és fél oldal. Szóval én a magyartól most nem parázok 
-
onlysony
aktív tag
para van...remélem holnap lesz valami finom kis érvelés én tuti azt választanám...aztán kitudja...

nincs valami tippetek ki várható?

-
-
Kephamos
addikt
Mindenkinek sok sikert holnapra. Én 5ösre számítok magyarból...remélem meg lesz.

-
Silivrian
csendes tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Na, akkor ezek szerint nálunk egész jó a tanárgárda, 6-ból 3 helyen igen tekintélyes mennyiségű bor/sör volt felhalmozva, melyet gyorsan elpusztítottunk.

Amúgy most nekiállok egy kis magyarnak, remélhetőleg felszedek valami hasznosat holnapra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Viccrovat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Te vagy az első aki mgé ratja kívül ezt 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[kép] [kép]](http://images.netbag.hu/20070506/17071225348.gif)