Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marianna
csendes tag
Fél órán vagy kiakadva?
Mi felkeltünk 6 előtt, hogy felérjünk Pestre fél 10-re, közben eltévedtünk, alig találtuk meg a sulit, és utána több mint 2 órát vártunk.
Nagyon nagyon ideges voltam, aláírásnál még éreztem hogy remeg a kezem
Utána kihúztam a tételt és megnyugodtam. Derékszögű háromszögek
Kidolgozni meg a feladatot megcsinálni több mint 1 óra volt, mert 4-en feleltek előttem. Az egyiknél elkezdtek nevetni, hogy ő már a sokadik aki azt bizonyítja, hogy a gyökkettő irracionális, meg hogy ''this is the proof of the proofs''.
Az elején elkérték a lapomat amin a feladat volt, utána el kellett kezdenem a tételt. Ha olyat mondtam ami nem volt egyértelmű, vagy nem teljesen értették hogy mit is akartam kinyögni (hmmm, voltak szép mondataim, amikbe belezavarodtam
), akkor rákérdeztek rögtön. Ami kicsit zavart, az az volt hogy amíg az egyik nénivel beszélgettem, addig a másik kettő egymással suttogott meg nevetgéltek. Aztán amikor végeztem, akkor az egyik néni megkérdezte attól aki elvette a lapomat, hogy jó-e, mondta hogy igen, beírta rá a pontot és nem is kellett róla beszélnem.
Aki kéri annak szívesen elmondom mi volt a feladat, mert gondolom nem változtatnak rajta. Meg lehet indítanom kéne egy ''hogyan húzzuk ki kedvenc tételünket'' tanfolyamot
-
harry
veterán
Belegondolva valóban volt ott több lány is, de amilyen szerencsénk lenne, tuti, hogy ők is scak másik suliból mentek oda
Amúgy belül nem tetszett, keskeny folyosók, szűk lépcsőház, mint egy börtön. Mondjuk a fa lambéria a falon nem rossz (barna szín vhogy nekem otthonos), és a teremben lévő légkondi is hasznos tud lenne, viszont amikor mi voltunk bent akkor elég hidegre volt állítva :-\
[Szerkesztve] -
9CS
senior tag
Ahh, én szerettem a rajzos mókákat. Bár mindig sokáig szenvedtem a PS (jujj törvénysértés) cuccokkal. Majd holnap megnézem mi lett volna ha. Mondjuk a tavalyi programozáson nem hiszem, hogy túltenne. Bár más a kettő. Pedig tegnap este még azt gyúrtam, hogy legyen szebb megoldás is a programozásra, aludhattam volna helyette.
-
peterszky
őstag
Amit eddig megtudtam itt az ELTE-n:
Szakmai gyakorlat: elég sokan mehetnek a Nokiához, ott az InfoPark, elvileg ott is lehet gyakorlatozni.
Órai gyakorlat:
Első félévben nem igazán
A kötelező tárgyakból csak a ProgKörön van számítógéphasználat, ezen belül Unix (Linux) és VMS. Összesen 3 beadandó, ami igen meg tudja tréfálni a hallgatóságot ( 376-an vették fel, 179-en írtak zh-t és kb 140-en mentek át
)
Második félév:
C++ (Elemi alkalmazások fejlesztése), mellé én még felvettem a Webfejlesztés II-őt, amin Javascript és PHP a tananyag.
Elég sok speci van, amik között válogathatsz: C#, Szimbolikus programnyelvek (Maple?), Linux v MS Windows Server Admin, stb.
A matekos tárgyak igen szépek
Legalábbis, amikkel eddig találkoztam. Gyakorlatok nem annyira vészesek, de a vizsgákon csak az elméletre mennek rá, igazi hányinger, de átvészelhető.
Géppark:
rengeteg server, amin dolgozhatsz, tárhelyed lehet: caesar, panda, pandora, valerie, irx, ikon, stb... (Unix alapú)
csirke, ludens (VMS)
a legjobb gép, ami itt található (dolgozni nem tudom, hogy lehet-e rajta
):
4db Compaq AlphaServer 4100-as node
node-onként:
4x600MHz Alpha 5 CPU
9x18.2Gb + 4.3Gb = 168Gb diszk
8Gb memória
A node-okat 100MB/s full-duplex memory-channel köti össze egy HUB-on keresztül.
(aladar, kriszta, geza, paula)
Kb. 500millió forint...
idézet egy 2002-es ppt bemutatóból
aztán lehet, hogy hülyeségeket mondtak nekem, ezek hallgatóktól származó információk -
concret_hp
addikt
orrvérzéses programozással majd akkor fox találkozni, ha bejutsz bme-re
bár bsc-n már 1 fokkal jobb lesz a szitu, mint a ''hagyományos'' képzéseseknek 
#1007:
BME-n azért akadnak együttműködések szépszámmal.
pl. mondjuk az egyetem egyik legtöbbet használt (nemtom ez-e a legnagyobb, de amihez a mezei hallgató hozzáfér azok közül talán) szerverét (Sun Enterprise 450 Server; 4 db 400 MHz UltraSparc processzor; 4 GB RAM; 180 GB merevlemez) pl ajándékba kapta az egyetem a suntól (még a 90'es évek végén (mi pénz még ma is egy ilyen masina, nemhogy akkor...))
nem ragoznám túl a témát, annyit mondok, hogy tudtommal az egyetemi költségvetés 40%-a kutatási pénzekből jön össze
(sokhelyen ez a 0-hoz konvergál), bár igaz jópár kutató figura is van. szóval együttműködés az iparral, az akad 
viszont gyakorlatokban nem dúskál az oktatás ez tény. első 2 félévben még van gyak rendesen, utána meg egyre siralmasabb a helyzet. (jelen félévben pl. 6db szabályozástechnika, 5db adatbázis és 3db hálózat programozás laboron sikerült részt vennem (utóbbiak viszont gyakorlatilag a feladat beadásának körülményeit taglalták, szóval ez valójában nem volt gyak))
[Szerkesztve] -
peterszky
őstag
azt azért vedd figyelembe, hogy 2005-ben még indult a progmat is az ELTE-n és csak kisérleti volt a proginf.
És nem csak az emberek száma a fontos, ahogyan a te gondolatmenetedet néztem (több ember -> kevesebb pont
)
Az is eléggé fontos, hogy a jelentkezők milyen pontszámmal érkeznek.
De szerintem is csökkeni fognak a ponthatárok. ELTE-IK-n pedig általában igen alacsonyak a ponthatárok, ami igen megtévesztő lehet, mert nem éppen egy büfé szak
-
Fermat
tag
SOK SZERENCSÉT MINDENKINEK A MAI TÖRTÉNELEM ÉRETTSÉGIHEZ !

fel a fejjel lesz itt még háwály
még egy kis érdekesség:
ELTE IK:
2005 programtervező informatikus (BSc) ossz: 1041 elso:385 felvettek:220 116pont
2006 programtervező informatikus (BSc) ossz: 1225 elso:522 felvettek:518 106pont
ez mind spekulacio ugyebar de en nagyon alacsony pontokat josolok a az informatikus mernokoknek( 120-122pont korulit. )
[Szerkesztve] -
Fermat
tag
(emelt szobelire ertettem)
Amugy:
2005ben mernokinfora 423 embert vettek fel, ott akkora pont 126volt.
2006ban mernok infora 442 embert vettek fol, otta ponthuzas 125pont volt.
és ugyan ezena karon villamosmernoknel is ugyan ez volt ott 124rol 122pontra esett a dolog.
Most 2007ben 610 embert vesznek fol. Ez mekkora pontcsokkenes eredmenyezhet ? szerintem jo sokat
tavaly:
ossz: 1395 elso: 832 125p
most: 1473 elso: 756 pont meg kerdéses
definicio miatt Szig.mon. csökken !
Akiknek nem sikerult jol szerintem ne féljenek, ok sokkal tobben vannak és sok lud disznot gyoz

[Szerkesztve] -
scorpy02
aktív tag
Nekem kijött a 0,5 viszont É.T-t azt bazira elfelejtettem, amiért a matektanárom biztos, hogy levon majd pontot, mert arra nagyon allergiás.
Jah igen, a koordináta-geometriás feladatnál a háromszög harmadik C-csúcsának mik lettek a koordinátái? ( 7;11) ?
Én ezt úgy csináltam meg, hogy az S pontot összekötöttem az AB szakasz felezési pontjával - ami ugye a kör középpontja - és meghosszabbítottam ezt egyenest. Lemértem vonalzóval az S pont és a kör középpontja közötti távolságot (2,5cm), majd háromszor rámértem a meghosszabbított egyenesre, és leolvastam a (7;11) pontokat.
Biztos nem fogok rá max pontot kapni, mert szemre nem tudhatom, hogy kerek egészek-e a koordináták, de legalább lett valami megoldásfélém.
Osztópontot megtaláltam függvénytáblában, de már nem sok időm volt sajna... -
-
burgatshow
veterán
-
scorpy02
aktív tag
internet internet, a könyv mellet a hangulat és a tardicio szol
Jó hát egy magamfajta kocka mi mást írna...
Baromira nem szeretek könyvekkel szöszmötölni. Nekem például semmi élményt nem nyújt egy könyv elolvasása, hangulatomon meg aztán pláne nem dob semmit. Az egyetlen könyv amit kiolvastam az még ált. suliban a Pál utcai fiúk volt. Annak legalább még érdekes is volt a története. A tradíciót tényleg beleírhattam volna, de most már mindegy. -
bandus
veterán
Az ám, szép gravírozással
A te tollad viszont nem semmi, én nem adnék ennyit egy íróeszközért, csak ha már szerződéseket írkálok vele alá 5 év múlva
A magyart én viszont ezzel fogom megírni:![[kép] [kép]](http://img518.imageshack.us/img518/5366/dscf1069qq6.jpg)
Egyszer már szerencsét hozott
Amúgy az én tollam gondolom valami alapabb változat, kis picike, nincs 10 centi
-
bandus
veterán

Én is most tervezem, mit nézek át:
- korstílusok
- Arany, Kosztolányi, József, Radnóti, Mikszáth, Juhász, Örkény, meg hátha eszembe jut még valaki
- Bánk bán, Az arany ember, Az ember tragédiája, pár novella, Antigoné, meg néhány romantikus mű, pl Candide, Az arany virágcserép.. ezek azért elég széleskörűek, szóval érvelésnél tutira fel lehet használni őket.
mod: én a némettanárnőmtől kapott csokikaticát viszem majd
. Lehet fekete tollal is írni ugye? mert az űrhajós tollam feketén fog 
[Szerkesztve] -
bandus
veterán
Könyebb mint füzetbe, mert amit kapsz majd sorvezetőt, ott nagyobbak a sorközök
Mi egy 2004-es vagy 2005-ös feladatlapot írtunk meg, az egész 87 százalékra jött ki. 37 pontom lett a szövegértésből, 50 az érvelésből, ami simán lett 3 és fél oldal. Szóval én a magyartól most nem parázok 
-
-
concret_hp
addikt
a csajszi a pult kérdezősködő felén van, nemtom feltűnt-e

egyébként gtk-n vannak csajok, de:
1, különböző karok diákjai elég ritkán fordulnbak meg egy helyen.
2, gtk létszáma elenyésző
eltére meg közgázra kell átmenni lyukasórába (vagy óra helyett
) ott van sok csaj. de aki a csajok miatt választ szakot/egyetemet, annak úgy is kell ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
OBrien
csendes tag
Hello!
Kozhely, de gyakorlassal. Az osszes peldafeladat meg korabbi erettsegi szinte ugyanarra a semara epul. Peldaul programozasi feladatoknal eddig szinte mindig valami strukturas (pascalban recordos) dolog volt beolvasassal, rendezessel, min/max kivalasztassal. Egyedul Accessnel lehet megszivni, ha nem mondjak meg rendesen hogy mit csinalj aztan meg mashogy pontoznak.
Udv: Brien -
norbiphu
őstag
állítólag olyasmi hogyha kapsz egy mintát, akkor azzal méregesd le, hogy milyen sorközt, meg margót használtak (ez egy rohadt nagy baromság de ez van....)
egyébként meg jó vele játszani, és hátvakarásra is jó
infó szóbelihez van egy csomó cuccom meg a többihez is, írj egy privit holnap este vagy vegyél fel msnen és szivesen odaadom (elvileg még megvannak)
[Szerkesztve] -
FehérHolló
veterán
-
bandus
veterán
Ha felkeltem majd leírom neked a pontos tételeket, már be van gépelve mind a 20. Nálunk csak enynit kérnek számon. Aztmondja a tanár, hogy max. 15 perced van elmondani a nylevtant+irodalmat együtt, és inkább az irodalom az ami hangsúlyos, így a nyelvtanból elég ennyi is. Nálunk szerensére nem ilyen maximalista

most jut eszembe, egyszerűbb elküldeni, mit beírogatni. aztán ha kell valami azt megtartod, ah nem akkor meg letörlöd
majd megy a mail 
-
peterszky
őstag
Szerintem meg csak az emelt szintű érettségin dől el, hogy ki mit tud.
A középszint egyszerűen nevetséges minden tárgyból. Magyarból szinte nulla készüléssel értem el egy erős 4-est, történelemből pedig 90%-ot. Ott vannak a források, ha copy-pastezed az egészet már megvan a 3-asod. A matekról csak ennyit: 2x + 8 = 12x - 2
( próbaérettségin volt ilyen feladat )
Az emelt szint tényleg leméri, hogy mit tudsz és hogy azt fel tudod-e használni.
A jó öreg zöldgörényes érettségiből mi már kimaradtunk
Ha azt visszahoznák, akkor elég siralmas eredmények lennének, ebben biztos vagyok. -
Én világ életemben utáltam nyalni,meg ennek minden megnyilvánulását.Mégis sikerült 1db 4-essel zárnom a 4.évet érettségit meg minden olyan tárgyat,aminek vittem a pontszámát.Tudom,h ez már más rendszer,de nekem ne mondja azt valaki,hogyha nem birt egy középsulis nyúlfark anyagot megcsinálni 5ösre(jó tudom vannnak nem tanári pályára való ökre emberek,de ha mind1ik ilyen az akkor ott már a diákban van a hiba(mert ugye ilyenkor nem kapja meg az ember az 5öst)),akkor nem fog tudni megállni a lábán egyetemen/fősulin.
Én a saját sulimból kiindulva látom,hogy NEM csak azt,és főként nem azt tanulom,amit szeretek,hanem bizony vannak nagyon nehéz tárgyak,amikkel küzdök,és amik annyira nem érdekelnek.
Aki vizsgázott már egy tisztességes(azaz nem kamu)tárgyból az tudja,hogy arra az egy tárgyra nehezebb felkészülni,mint az egész érettségire.Ha nem tud jegyeket produkálni ott akkor nem fog tudni itt sem.Sokan azt hiszik,hogy felsőoktatásban azt tanulják majd amit ők elképzeltek.Hát ez hatalamas naivság(hozzáteszem én is ilyen voltam).
Tudom vannak olyan esetek,amikor egy gyerek ki van pécézve egy suliban,és akkor akármit csinál nem kap jegyet.De NEM a felvételizők FELÉT teszi ki ez a pár extrém eset...
[Szerkesztve] -
FehérHolló
veterán
BMF-ről inkább nem mondok semmit, mert vannak bizonyos előítéleteim, de nem biztos, hogy fenékig tejfel.
BME mérnök inforól annyit tudnék mondani, hogy ha nem programoztál már előtte 2-3 évet komolyabban (nem a sulis Pascalra és Qbasicre gondolok), akkor nem nagyon érdemes.
Matekot próbáld meg megtanulni, mert igaz, hogy bekerülsz anélkül, de utána nagyon nagy bajok lesznek.
Mi az, hogy a szülők fejezik be a felvételi/érettségi jelentkezési lapot? Ez a te döntésed, és csak a tied.
Neten nagyon necces a felvételi jelentkezés, azzal vigyázzatok!!! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% - Gamemax GAMER PC! 7500F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD /
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- iPhone 17 Pro 256 GB Kozmosz - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- Dell OptiPlex 9020 MT LGA1150 félkonfiguráció
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Számlás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

bár bsc-n már 1 fokkal jobb lesz a szitu, mint a ''hagyományos'' képzéseseknek
(sokhelyen ez a 0-hoz konvergál), bár igaz jópár kutató figura is van. szóval együttműködés az iparral, az akad

Baromira nem szeretek könyvekkel szöszmötölni. Nekem például semmi élményt nem nyújt egy könyv elolvasása, hangulatomon meg aztán pláne nem dob semmit. Az egyetlen könyv amit kiolvastam az még ált. suliban a Pál utcai fiúk volt. Annak legalább még érdekes is volt a története. A tradíciót tényleg beleírhattam volna, de most már mindegy.