Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bme, energetika

-
Köszi mindkettőtöknek
Akkor szerencsére nem rendelkezem megoldhatatlan problémával. 6 nap a ponthatárokig 
-
Akkor mi a helyzet, hogy ha elektronikusan jelentkeztem, de elfelejtettem képet meg aláírást feltölteni a diákigazolványomhoz? hogyan lesz így ilyenem?

-
Mint láthatod, az érettségi eredményeid ottvannak. Azok bekerültek már a bizonyítvány kiosztásakor a központi rendszerbe, így nem kell feltöltened a bizid. Ennek ellenére én valamér feltöltöttem
De egyáltalán nem szükséges (de persze nem is baj). A mérges szmájlit nem értem, tök egyértelműen le van írva 
-
Töltsek fel 12. félévi bizit is szerintetek? Végülis ártani nem árhat

-
No srácokcsajok, én végeztem

Magyar: a magyar nyelvrokonság bizonyítékai; Biblia
Töri: első ipari forradalom
Fizika: mozgási indukció
Értékelés:
A magyart jól tudtam, ott nem lehet gáz az ötössel. Törinél is reális esélyem van az ötöshöz, amihez 56 pontot kellett elérnem. Jól ment a felelés, a tanár csak kettőt kérdezett, és azokra is tudtam a választ, remélem összejön ebből is
Fizikára nem nagyon törtem magam a 96%-os írásbeli után. Ezt a tételt nem is akartam kihúzni, nem volt valami jó a felelet, de azért a 34 pont, ami az ötöshöz kell megvan szerintem
Holnap kiderül.. esetleg még ma 
-
én a 11-es tételt húztam emeltmatekon. bármi jöhetet volna, csak ez ne. deriválási szabályt egyszerűen nem tudok bizonyítani. az elemi úton való függvényelemzést elmondtam, de a deriválás, és a feladatok igencsak nehézkesen ment
amúgy mindhárom tanár nagyon jófej és szimpatikus volt, sokat röhögtek, szóval a kommunikációs készségre csak megkapom a max pontot
amúgy 20 és 25 pont közé tippelem a szóbelimet. -
ma közölték suliban az elért pontszámokat, a magyar 83 lett, a töri 64
itt jobbra számítottam.. most felelhetek 56pontra a szóbelin az ötösért... -
válasz
concret_hp
üzenetére
a max pont eléréséhez 90% kell közép, és emelt szinten is. a pontozás ugyanugy van. annyi a különbség, hogy emeltszinten már 60%-tól 5-öst kapsz, és ha legalább 3-ast értél el, akkor +7 pontot is.
-
M fizikatanárunk megmondta, h első körben ki mennyi pontot szerzett az írásbelin, de aztmondta ezek még változhatnak +/- 1-2 ponttal. Nekem így 86 pontom lett

-
No nekem sikerült az elektromos feladatot teljesen elbasznom
bár nemértem hogy gondolhattam, hogy a hasznos teljesítmény végzi a munkát, nem a veszteség... talán ha 5 pontot kapok a 16-ból. Bár ezen kívül még csak 1 pont veszteségre számítok..
A kifejtős feladat szerintem nagyonjó lett, a teszt meg 20/20 
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Kell egy ''regionális kultúra'' tétel is, vagy miatököm. nekünk van egy tételünk az Isten hozta őrnagyúr-ró, mint az irodalom határterülete, regionális kultúrának megy Lengyel József, mint iskolánk névadója.
Fizikásoknak sok sikert mára! -
sem az atlasz, sem a tankönyv nem említi őket provinciának, javítani meg nemhiszem h wikipedia szerint fognak
. De legyen nektek igazatok, nem akarok én senkinek sem rosszat
.
Engem a Janus Pannonius feladatban, az origo megoldása idegesített fel. Az a rész, hogy Béla herceg, a későbbi IV. Béla küldte-e utjára a szerzetest. Ez sztem akkor sem igaz, hiszen oda is volt írva a forrás alá, hogy Béla király utasítására ment keletre. És 1235-ben már nem herceg volt, hanem király.
mod: a szigetet meg nem ara értettem, hogy za nem lehet provincia, hanem arra, hogy szvsz azok csak sima szietek, és nem provinciák.
[Szerkesztve] -
Úgyláccik én végeztem leghamarabb
. Szerintem nem volt nehéz, bár egy évig töri faktos voltam. Amit nem tudta, ott nem is gondolkoztam, mert pont olyanok voltak, amiket sok rágódás után sem tudtam volna, inkább betippeltem valamit. Esszének asszem az F lehetőséget választottam, reformáció, kádár-kor és dualizmus. Szerintem a 80%-ba beleférek
.
A matekot elnézve épphogy megvan a 60%, de aztán lehet hogy még annál is kevesebb.. na mindegy, ötöst összehozom valahogy
-
Sok sikert fiúklányok

-
Nálunk is sokan aggódnak a kettesért, mert matektanárunk megmondta, hogy ő még szóbelin senkit sem engedett át
szerinte az hatlmas szégyen, ha valaki egy kettest sem tud elérni... mongyuk sztem is...
illetve egy gyereket átengedett, mert neki az volt minden álma, hogy bakter lehessen, és ahhoz nem kell a matek
-
válasz
Memphysto
üzenetére
A szilvásnál az aszaltszilvát valaki beszorozta 10el, de szerintem nem kellett, nekem is ennyi jött ki. A tetraéder térfogata pedig 270, te valószínűleg elfelejtettél leosztani hárommal

mod: így belegondolva lehet mégis
meg nem is szorozni, hanem osztani kellett 
[Szerkesztve] -
válasz
Memphysto
üzenetére
from om.hu
Az érettségik a hagyományoknak megfelelően hétfőn reggel nyolc órakor a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel, kedden a matematika írásbelikkel folytatódnak. Magyarból középszinten 92.826-an, matematikából 92.864-en vizsgáznak. Emelt szinten magyarból 4.302 diák, matematikából 4.163 tanuló maturál. ;) -
-
Ismét sok szerencsét mindenkinek!
-
-
Akkor én vagyok az első, aki hazaért

A szövegértést nagyon könnyűnek, vagy inkább azt mondaná, hogy megfelelőnek találtam. A szövegalkotásnál a témák:
- érvelés: átvehetik-e, az elektronikus adathordozók, a könyvek szerepét (persze máshogy volt megfogalmazva, de az a lényege
)
- elemzés: valamilyen Sándor kortárs író egy novellája volt
- összehasonlítás: egy Ady és Csokonai szerelmes verset kellett összehasonlítani
Én az érvelést választottam, semmilyen irodalmi tudást nem igénylet. Ha tippelnem kellene, összességében olyan 85 pont körüli eredményt várok (kopkopp)
. -
Na akkor én is szeretnék sok sikert és szerencsét kívánni mindenkinek!
Lassan én is indulok... zuhanyozni, aztán suliba 
-
Emelt matekon lehet használni függvénytáblát ugye? És az om honlapján lévő képlettár pedig a szóbelin használható. Javítsatok ki, ha rosszul tudom
. -
Az ám, szép gravírozással
A te tollad viszont nem semmi, én nem adnék ennyit egy íróeszközért, csak ha már szerződéseket írkálok vele alá 5 év múlva
A magyart én viszont ezzel fogom megírni:![[kép] [kép]](http://img518.imageshack.us/img518/5366/dscf1069qq6.jpg)
Egyszer már szerencsét hozott
Amúgy az én tollam gondolom valami alapabb változat, kis picike, nincs 10 centi
-

Én is most tervezem, mit nézek át:
- korstílusok
- Arany, Kosztolányi, József, Radnóti, Mikszáth, Juhász, Örkény, meg hátha eszembe jut még valaki
- Bánk bán, Az arany ember, Az ember tragédiája, pár novella, Antigoné, meg néhány romantikus mű, pl Candide, Az arany virágcserép.. ezek azért elég széleskörűek, szóval érvelésnél tutira fel lehet használni őket.
mod: én a némettanárnőmtől kapott csokikaticát viszem majd
. Lehet fekete tollal is írni ugye? mert az űrhajós tollam feketén fog 
[Szerkesztve] -
egy gyorstipp az egyik magyartanártól: Arany és Kosztolányi
-
Könyebb mint füzetbe, mert amit kapsz majd sorvezetőt, ott nagyobbak a sorközök
Mi egy 2004-es vagy 2005-ös feladatlapot írtunk meg, az egész 87 százalékra jött ki. 37 pontom lett a szövegértésből, 50 az érvelésből, ami simán lett 3 és fél oldal. Szóval én a magyartól most nem parázok 
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
Van hát
Köszi amúgy
.
kb dél óta folyamatosan iszok, de nem sikerül berúgni..el is ment tőle a kedvem, de azért nemsokára megyek elfele itthonról, hátha mégis sikerül
Kaptam sok virágot, meg olyan tollat, amivel az űrben is lehet írni, a nasa is ezt használja 1967 óta 
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Az emeltszintek szóbelije előbb van, a középszintek egyszerre.
-
válasz
commanDOS
üzenetére
Osztálytársam jelentekzett, de ő vmi infos szakra. A rajz alkalmassági annyi, hogy bemész és rejzolnod kell egy meg kétpontos perspektívákat, meg vmi köcsögöket, vagy üvegeket. Ezeket tuti, de lehet van még valami.. Ilyet még nem hallottam, hogy gépészmérnökire is kérnek rajz alkalmasságit. Akik ismerősök építészmérnöknek jelentkeztek, tőlük kérik.
Fermat: én nem izgulok egyáltalán, ha elő is jön valami para, akkor az csak az érettségi előtt pár nappal szerintem -
válasz
FehérHolló
üzenetére
Na, már vagy másfél órája lefeküdtem, denem tudok elaludni..
Ezt a pdf-et megnéztem én is anno, szimpatikus tantárgynak tűnt, meg amúgyis érdekel az ilyesmi. hamajd eljutok a mesterképzésig, még nemtudom merrefelé szakosodnék, de talán hő-, vagy atomenergetika. Egyedül az a programoás parás számomra, de csak túlélem majd valahogy.. -
válasz
FehérHolló
üzenetére
Hát, azt nem mondanám
Nagyon gázos szak? -
Ha felkeltem majd leírom neked a pontos tételeket, már be van gépelve mind a 20. Nálunk csak enynit kérnek számon. Aztmondja a tanár, hogy max. 15 perced van elmondani a nylevtant+irodalmat együtt, és inkább az irodalom az ami hangsúlyos, így a nyelvtanból elég ennyi is. Nálunk szerensére nem ilyen maximalista

most jut eszembe, egyszerűbb elküldeni, mit beírogatni. aztán ha kell valami azt megtartod, ah nem akkor meg letörlöd
majd megy a mail 
-
Összes nyelvtantétel begépelve..

Akinek kell dobjon egy privit mailcímmel, és küldöm
-
Amúgy én szeretnék valami melót egyetem mellett. Ha nemis az anyagi helyzet miatt, de egyszerűen nem akarom, h még 18-2x évesen is a szüleim tartsanak el teljesen. Valami eladói állás feküdne nekem, valamelyik plázában. Elkucorgok én ott a kis boltban, tanulni meg hátha lehet közben valamennyit.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Szvsz a te álláspontodra válaszolt, hogy ez a rendszer annak kedvez, aki tanulni akar. Viszont a kevésbé tehetősek ezt úgy tudják megoldani, hogy:
tanul mint az állat ->ösztöndíj
dolgozik
nem teszi ki a lábát a koliból, mert elfogy a pénze -> semmi/kevés szórakozás.
Namármost persze arról szól az egyetem, hogy tanulni kell, meg ugye azért jár oda az ember. Ugyanakkor szerintem mégiscsak van az egyetemista életnek egy fílingje, amibe a bulik, a szórakozás is beletartozik. Tehát tud tanulni ha akar, de ezmellett nagyonsok dologról le kel mondania. -
-
Kitisztult a sorrend végre, pénteken véglegesítettem is a jelentkezésemet.
1.: energetikai mérnök
2.: mechatronikai mérnök
3.: közlekedésmérnök
4.: gépészmérnök
Mindet a bme-n jelöltem meg. Csak lesz valahogy
-
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
Gondolom átnézik a szülei, vagy nemtudom. Én a neten fogok jelentkezni, a sorrend még nem tiszta. A bmf-et nem tudom hova tenni
Priviben elolvasnám a véleményed 
Nálam az infos cuccok nem játszanak, nem volt soha szimpatikus a programozás. Mérnöki pálya tűnik nyerőnek. -
Én még várok a jelentkezéssel, maj leadom február elején, úgyis a neten jelentkezek. Eddig úgy volt, hogy csak bme-t jelölök meg, ki is választottam már a szakokat és a sorrend is nagyjából tiszta. Csakhogy megláttam a bmf-en a had- és biztonságtechnikai mérnök szakot, ami nagyon megtettszett. Nagy kár, hogy a bme nem indít ilyet
Vélemények erről a suliról? Mennyivel gyengébb a ''nagytesó''-nál? -
Elfelejtettem mondani, hogy megscináltattam az ügyfélkapu szolgáltatást (
, nemtudom mi a pontos megnevezése), így már jelentkezhetek a neten is
upnak jó lesz 
-
Megkérdeztem az irodalomtanáromat az om.hu-n lévő középszintű tételsorokról. Aztmondta, hogy az csak egy példa, ettől eltérhetnek az iskolák. Persze a lusta tanárok kiadhatják ezt is a diákoknak..

Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Filmgyűjtés
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Lightyear - befektetési app
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Akkor szerencsére nem rendelkezem megoldhatatlan problémával. 6 nap a ponthatárokig 
De egyáltalán nem szükséges (de persze nem is baj).

itt jobbra számítottam.. most felelhetek 56pontra a szóbelin az ötösért...

Nagyon gázos szak?