Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
tuskooo
addikt
Laza volt tényleg...pedig rakhattak vna bele nehezebb feladattípust is, és nem. Úgy néz ki, most minden érettségi könnyebb.
-
qfm
őstag
hát ez az angol nem volt vészes
volt egy feladat ami szerintem kicsit hülyére sikeredett, de a többi nem volt gáz. -
RexpecT
addikt
Ez az angol low skilles lett
....... -
Sianis
addikt
Ki jön Miskolcra?
Sianis -
burgatshow
veterán
Egy kalappal az angolozóknak!

-
tuskooo
addikt
A faliszőnyeges feladat is hibás, kivéve, ha a javítókulcsban benne lesz Versailles mellett a Louvre is, de én ezt kétlem. Ezt az érettségit is jól összerakták..
-
tuskooo
addikt
Nem az a lényeg, hogy hol van benne, ha igaz, akkor el kell fogadniuk, sztem el is fogják

Béla 1235. szeptember 25-től volt király, kérdés, hogy mikor indult el Julianus, előtte vagy utána. Alapvetően vicces a megfogalmazás, megnézném, hogy hogyan indult el két éven keresztül.
Szerk: a zárójeles megjegyzésben az szerepel, hogy a király küldte el, így az állítás mindenképpen hamis.
[Szerkesztve] -
Foxi
senior tag
Az atlaszban elég kaka az a térkép. Igazából a legtöbb az. Na mindegy
Pl Korzika és Szardínia sincs jelölve, pedig mindkettő az elsők között lett provincia. Ráadásul kétféle betűtípust használnak pl Gallia szép nagy bötű, de alatta kisebbel ott vannak a tényleges provinciák nevei.
A Bélásban meg az a rossz, hogy egy év 12 hónap és én nem tudom mikor ment el Julianus, se azt mikor koronázták Bélát. Úgyhogy ez technikailag mindkettő lehet
-
bandus
veterán
sem az atlasz, sem a tankönyv nem említi őket provinciának, javítani meg nemhiszem h wikipedia szerint fognak
. De legyen nektek igazatok, nem akarok én senkinek sem rosszat
.
Engem a Janus Pannonius feladatban, az origo megoldása idegesített fel. Az a rész, hogy Béla herceg, a későbbi IV. Béla küldte-e utjára a szerzetest. Ez sztem akkor sem igaz, hiszen oda is volt írva a forrás alá, hogy Béla király utasítására ment keletre. És 1235-ben már nem herceg volt, hanem király.
mod: a szigetet meg nem ara értettem, hogy za nem lehet provincia, hanem arra, hogy szvsz azok csak sima szietek, és nem provinciák.
[Szerkesztve] -
-
Foxi
senior tag
Viszont az elsőben az tényleg rossz, hogy Gallia provincia nem volt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#868: Szerintem semmi rossz nincs a fasizmusról szóló részben. És a fasizmust leginkább az olaszokra lehet használni a többi csak hasonlít rá, bár ezt előszeretettel mossák össze.
Az első linkkel viszont lehet próbálkozni, bár szerintem azzal sincs nagy baj.
Egyébként arra kíváncsi leszek, hogy a 10-esben melyik lesz a jó a karikázósnál, mivel a Benes dekrétumoknak egyaránt következménye volt a magyarok idetelepülése és a szlovákok Csehszlovákiába települése. És mindkettőre van is nyíl. Bár ez lehet, hogy csak kukacoskodás, meg a saját hülyeségem védelme
[Szerkesztve] -
-
Foxi
senior tag
Ez pusztán nézőpont kérdése.
A Weeds-ben van egy hatalmas rész, nagyjából így hangzik: ''És ahogy az a Bush nevű elnökök alatt lenni szokott, megszálltuk az országát!'' (Egyébként Panamáról van szó az idősebb esetén.) Szóval nem különb egyik oldal se.
#864: Szerintem jó.
[Szerkesztve] -
Geli
senior tag
válasz
Kephamos
üzenetére
m.o. felszabadításának hadműveletei. a szovjetek politikai befolyása és polgársághoz való viszonyulása
(nem pontos szöveg,csak nagyjából)
az origos izén sztem több javitás el van rontva
a.) Határozza meg, hogy az ''A'' kép szerint kiktől vártak segítséget a fejlődő világ problémáinak megoldásához 1990-ig!
USA, Szovjetunió
A szovjetektől ki kért volna segítséget???
A kelet-eu államok:??? pont hogy tőlük akartak megszabadulni.
c.) A ''B'' képen mit jelképez Észak és Dél? (Elemenként 0,5 pont)
Észak: anyagi javakkal rendelkezik (gazdag)
Dél: ezeket szeretné megszerezni
Ez meg no comment

A munkásnő elcsalása miért minőségbiztosítási tényező??? ez meg lol
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Kephamos
addikt
A 20.-ban miről kellett írni???
-
Kephamos
addikt
Megvan... elnézést kérek...
''Az egyik esszéfeladatnál kisebb nyomdahiba volt a feladatlapokon, közölte az MTI-vel Pósfai Péter, az OKÉV vezetője. A 19. sorszámú feladatnál az MSZMP XIII. kongresszusa helyett XII. kongresszust írtak a feladványba. A hiba miatt semmiféle hátrány nem érheti a diákokat, mert arról már tájékoztatták a javító tanárokat.'' - Index.hu -
Foxi
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
A linkre:
A magyar történelmet firtató esszékérdések közül egy a Kádár-rendszerre, egy az '56-os szovjet megszállásra ...
Na ők is tudják miről írnak cikket
#852: Egyáltalán mi volt benne a hiba?
[Szerkesztve] -
peterszky
őstag
azt azért vedd figyelembe, hogy 2005-ben még indult a progmat is az ELTE-n és csak kisérleti volt a proginf.
És nem csak az emberek száma a fontos, ahogyan a te gondolatmenetedet néztem (több ember -> kevesebb pont
)
Az is eléggé fontos, hogy a jelentkezők milyen pontszámmal érkeznek.
De szerintem is csökkeni fognak a ponthatárok. ELTE-IK-n pedig általában igen alacsonyak a ponthatárok, ami igen megtévesztő lehet, mert nem éppen egy büfé szak
-
Kephamos
addikt
Azt hallottam, hogy aki a 19est választotta, az maxpontot kap, mert el van nyomtatva...
-
Fermat
tag
tanarfuggo lesz minden az irasbeli javitasnal.
[Szerkesztve] -
harry
veterán
válasz
Marianna
üzenetére
Nos hát igen, órákon egyszer végigcsináltunk egy emelt szintű érettségit, az valahol 75% körül volt, annyira nem volt vészes. Szóbeli kicsit összetettebb, egyrészt a szókincs miatt, másrészt pedig a témák miatt. Önálló témakifejtés, látsz vmit a képen és teljesen másról kell beszélni, elvonankoztatni.
-
harry
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
Mi még tavaly megcsináltuk az angol közepet, az 5-ös lett, most megyünk emeltre, kicsit neccesebb, de hát maximum gondolkodnunk kell, majd megoldjuk valahogy.
-
Geli
senior tag
jééé,ilyen topic is van

nah,akkor egy gyors összefoglaló....magyar király volt, amikor megláttam az érvelést,már nem is néztem tovább, a papirustekercsektől kezdve a kodexeken át a bitsűrűségig mindent irtam
azért meg volt szabva rendesen h ajánlatos a konyvet védeni, ha jót akarsz magadnak,azért adtam egy kis fricskát neki
a szovegértés az felemás volt, sztem volt mar jobb szoveg is, öszességében tetszett a magyar, olyan 70-75%körül lehet,attól függ hogy agárdon milyen idő lesz, tanarnőmnek ott van nyaralőja és oda megy javitani 
matek rövid része kbebaxottnehéz volt
egyik rövid se volt ilyen nehez sztem...14pontot vesztettem a 30ból
a hosszu viszont lightos volt, 8pontot buktam, de ezzel pont lecsusztam az ötösről
''töri-érettségi'' az meg egyszerűen vicc volt....köze nem volt a történelemhez, társadalomismeret órán talán elment volna....vallás, ideologia,meg választások,eszméletlen...1848ból sikerült kihagyniuk a forradalmat-és szabadságharcot, 2.világháborúból meg a háborút...ki a tököm állitotta ezt össze?
60%talán megvan.
[Szerkesztve] -
Bdanyy
addikt
Nekme pénteken német küzép.
Én a kádárost írtam,a kalandozó magyarokat,a világgazdaságot,meg a a a...mit is?
jah megvan okatatási rendszera dualizmus korában. -
Marianna
csendes tag
Hát nekem 80% körül lesz a matek, elszúrtam pár dolgot amit nem kellett volna, de most már mindegy. Töri első része nekem néha kimondottan idegesítőnek tűnt, főleg a céhes feladat. Ott ugye nem kellett minden számot felhasználni? Ja meg a karikatúra...az A kép még oké, de a B képpel nem tudtam mit kezdeni
Esszéknél meg E oszlopot írtam, reformáció, városok és eladósodás...többnyire forráselemzés lett és alig van benne általam hozzátett dolog, szóval kíváncsi leszek 
Holnap még egy angol emelt, a mai után már ''pihenés'' lesz
-
burgatshow
veterán
Na végre én is beszabadultam a gép elé.
Ez a töri szerintem nem volt vészes. Csak olyanokat kérdeztek, amit egy átlagembernek illik tudni történelemből.
Esszék nálam L variáció tehát francia forradalom, dualizmus és Kádár eladósodás.
Mod: ez nagyon vicc: [link]
[Szerkesztve] -
Silivrian
csendes tag
A pár megkérdezett osztálytársam szerint a töri emelt rendben volt, legtöbben a Kádáros esszét írták. (meg még sok másikat
) Ketten könnyűnek érezték, ill. volt aki azért panaszkodott, mert Mária Terkát, meg Napóleont akarta még átnézni, csak 2-kor beájult... 
A közép is viszonylag jó volt, bár mondjuk a második feladat szerintem nem volt teljesen egyértelmű, a céhes. Kisesszének reformáció, kádári eladósodás; nagynak pedig Budapest a dualizmus alatt. Összeségében azért remélem meg lesz az ötös
Emelt matek igen jónak igérkezik, kérdés, hogy mennyit szórok el az apróságokon, indokláson, szövegezéseken.
A magyaron pedig az érvelésen, meg a helyesíráson múlik minden.
Összességében eddig jól alakul (kopp, kopp, kopp), bár még hátra van a fizika és info emelt, valamint mind az ötből a szóbeli xD
[Szerkesztve] -
Bdanyy
addikt
Van még itt rajtam kívül töri emeltes?

Én nehezebbre számítottam,de ez nem jelent semmit.
Tök szívás,hogy a pezsgősnél nem írtam behogy champagne,pedig még gondoltam is rá hogy több nyelvnél i silyen.Nem tudtam hogy azegy város is
Nekem matek közép 77-78-79% körül van,lehet valamit nem gúy csináltam,ahogy emlékszem.De mivel minden évben a 3 asért küzdöttem ésévvégére szereztem általában meg,ezért elégedett leszek ezzel,az 5 ös az jó poén lenne
-
norbiphu
őstag
na megnéztem a tegnapi matekot amit írtatok...
közép matek szerintem még mindig vicc, 4 év középsulis matek után sztem simán meg lehet csinálni mindet (és nem is kell hozzá kemény gimibe járni).
emelt szintű meg talán könnyebb mint a tavalyi, szeretem a statisztikás, egyszerű valszámos feladatokat és a 5-9 között, kettő is olyan ahogy elnéztem.
kíváncsi vagyok törire
-
Foxi
senior tag
Egy hét pihiiii!

Eddig tetszik az érettségi, nem volt olyan nehéz egyik része sem. Csak aztán a megoldó kulcs is jó legyen
A töriben annál a feladatnál kommentálta még valaki rajtam kívül a Benes dekrétumos feladat karikázós részénél a kósza vonalat?
-
eddie17
addikt
Na megvolt a töri is. Szerintem olyan 60% fölött sikerült, nem nagyon izadtam felette. Én esszének a reformáció, 48-49 forr. és a szovjetek magyarországon kombót választottam.
Na holnap pihi, pénteken pedig német, de attól nem tartok. Csak az a fránya matek legyen meg, rimánkodom a 20%-ért... utálom a matekot. -
qfm
őstag
nekem is ott körül lesz a matek, elvileg 91% ha nem kötnek bele valamibe amit nem vettem észre. én a reformácio-rákoczi-meg az utolsot választottam
-
Fermat
tag
ez töri olyan felemás volt. Az elso kerdes is kicsit bugyuta volt de sebaj

Az esszek majdnem tokeletesek, franciaforradalom,rákoczi szabadsagharc.
Viszont a matek 80%-90% korul van. (10-20hibapont ha nagyon szorsuszivu lesz a tanar, bar lehet par dolgot tul szigoruan vettem vagy nem rontottam el.) -
harry
veterán
Igen, nálunk is hasonló a helyzet. Órákon emgcsináltunk talán 2 vagy 3 érettségit gyakorlásképpen, na az egy vicc volt, elolvastad a szöveget, kiírtad a választ, atlaszban minden és kész is. Most meg... Magyarországon belüli népvándorlás, kiket-ki telepített be meg hasonló baromságok. Esszé tényleg nem volt rázós, azt hiszem K-t csináltam, franciák, középkori magyar cucc, eladósodás.
-
Memphysto
tag
Szerintem azért annyira nem volt egyszerű a töri, volt nehány kérdés amit csak úgy függőben hagytam, de köszönet ANDI-nak
mert őnéklküle melet 6-7 pontal kevesebb lett volna! 
Én az L-et választottam mert a dualizmus kori budapest könnyebb volt mint a többi szerintem, és az eladósodás se volt nehéz annyira! Az egyetemes kisesszé lesz gáz abban mindegy volt mit választok mindketőről ugyanolan keveset tudtam! De majd meglátjuk!
Matek, hát nemtom talán 60 %-ék vagy egy kicsit több! -
qfm
őstag
hát sztem nagyon gáz volt a töri. a matek meg a magyar rém egyszerü volt, de ez a töri nálunk az egész osztályt kifektette.

nem a kifejtősök voltak nehezek, hanem inkább az eleje, legalábbis nekem, mert 3éve szar a töri tanár és semmit nem tanit
[Szerkesztve] -
bandus
veterán
Úgyláccik én végeztem leghamarabb
. Szerintem nem volt nehéz, bár egy évig töri faktos voltam. Amit nem tudta, ott nem is gondolkoztam, mert pont olyanok voltak, amiket sok rágódás után sem tudtam volna, inkább betippeltem valamit. Esszének asszem az F lehetőséget választottam, reformáció, kádár-kor és dualizmus. Szerintem a 80%-ba beleférek
.
A matekot elnézve épphogy megvan a 60%, de aztán lehet hogy még annál is kevesebb.. na mindegy, ötöst összehozom valahogy
-
bandus
veterán
Sok sikert fiúklányok

-
burgatshow
veterán
Hajrá mindenki! Atlaszt ne felejtsétek el!

-
Fermat
tag
SOK SZERENCSÉT MINDENKINEK A MAI TÖRTÉNELEM ÉRETTSÉGIHEZ !

fel a fejjel lesz itt még háwály
még egy kis érdekesség:
ELTE IK:
2005 programtervező informatikus (BSc) ossz: 1041 elso:385 felvettek:220 116pont
2006 programtervező informatikus (BSc) ossz: 1225 elso:522 felvettek:518 106pont
ez mind spekulacio ugyebar de en nagyon alacsony pontokat josolok a az informatikus mernokoknek( 120-122pont korulit. )
[Szerkesztve] -
Fermat
tag
(emelt szobelire ertettem)
Amugy:
2005ben mernokinfora 423 embert vettek fel, ott akkora pont 126volt.
2006ban mernok infora 442 embert vettek fol, otta ponthuzas 125pont volt.
és ugyan ezena karon villamosmernoknel is ugyan ez volt ott 124rol 122pontra esett a dolog.
Most 2007ben 610 embert vesznek fol. Ez mekkora pontcsokkenes eredmenyezhet ? szerintem jo sokat
tavaly:
ossz: 1395 elso: 832 125p
most: 1473 elso: 756 pont meg kerdéses
definicio miatt Szig.mon. csökken !
Akiknek nem sikerult jol szerintem ne féljenek, ok sokkal tobben vannak és sok lud disznot gyoz

[Szerkesztve] -
Fermat
tag
én a 80pontban biztos vagyok de csalodott lennek ha nem sikerulne 90%(bar eleg razos, mert nem emlekszem hogya gulasnal vegen megszoroztam e negyvennel es 1,36al, raadasul a 18. feladat elso felet csak felig csinaltam(10pontbol mennyi levonas) meg, es az AUB elrontottam(1-2p), NECCES)
emelt Info lesz nagyon nehez, ott a maximumot kell teljesitenem, sot tobbet.
és kérdés a ponthatárok, ez a ketszáz emeber a BME mernok infon mit dobhat.
ha matek 80% és az info kilencven akkor 123pont....
ha matek 80% és az info 85% akkor 121pont...
de en a 85% matekra es egy 90% infonak orulnek, 125pont.
De majd bovebbet csak julius elejen. a szobeli eredmenyet mikor lehet megtudni ? -
harry
veterán
Most ahogy számolgattam sztem összejön 60pont, ami pedig ha jól tudom már 4es. Hát remélem valóban így lesz.
Holnap töri, atlasz már mellettem. Magyar vonatkozású szóbeli tételeket érdemes lehet átnézni mert lehet esszék között lesz valamelyik témakör. -
Memphysto
tag
Nembaj gyerekek vigasztaljon minket az a tudat hogy talán a többi gyerek is elrontotta és nem akkora a lemaradás! Holnapra ismét egy kalappal mindenkinek! A felén az írásbeliknek túlvagyunk/vagyok.
Még egyszer sok sikert holnapra!
[Szerkesztve] -
MTbc
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Te most rólam beszéltél?

-
harry
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
Én nem nagyon voltam ideges előtte, közben sem sokat változott a helyzet, de hát itt-ott elnéztem, ami azért gáz mert úgy a 4es jól jönne, hát így valszeg 3as lesz. Tetves valószínűség számítás, a ráknak kell ilyet belerakni, semmi értelme sincs. Vagy úgy lesz, vagy nem, ki kell próbálni, nem pedig számolgatni...
-
Memphysto
tag
válasz
burgatshow
üzenetére
ja sztressz! mindenütt! én is benéztem egy kicsit 1-2 feladatot! mert nem igaz hogy aki emelt szintere megy(én) nem tok kiszámolni egy egyszerű alakzat területét! csak hát nem az én tanárom javítja pedig akkor meglenne az 5- ös!!!
úúúútálom a vizsgákat!
eddig csak 2 vizsgámat nem b@sztam el: Jogsiés nyelvvizsga
ez a szám most se fog gyarapodni

[Szerkesztve] -
burgatshow
veterán
-
MTbc
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Deto mindent elnéztem.És az az idegesítő hogy nem azért kapom a rosszabb jegyet mert hülye vagyok hanem mert stresz helyzetben rosszul teljesítek.

[Szerkesztve] -
bandus
veterán
Nálunk is sokan aggódnak a kettesért, mert matektanárunk megmondta, hogy ő még szóbelin senkit sem engedett át
szerinte az hatlmas szégyen, ha valaki egy kettest sem tud elérni... mongyuk sztem is...
illetve egy gyereket átengedett, mert neki az volt minden álma, hogy bakter lehessen, és ahhoz nem kell a matek
-
burgatshow
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
Jobban átnézve a dolgot, talán a kettes megvan 25-28%-al. De a faxom tudja, mindenesetre el vagyok keseredve. Tudtam, hogy nem vagyok matekzseni, de ehhez még az sem kellett. Egyszerűen kapkodtam, ideges voltam, benéztem mindent.
-
tozo86
tag
úgy hallottam fennt van neten a töri irásbeli. tud erről valaki valamit?

Új hozzászólás Aktív témák
- Acer Nitro 15 gamer laptop! -i7 9750H, RTX 2060 6gb, 32gb DDR4, 500gb SSD, 1tb HDD
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- 262 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310 i5 8500T 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1650 S 4GB Formula Air Mesh G3 400W
- Playstation VR2 3 hónap garancia, számlával!
- 265 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 2027.12.23-ig garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
volt egy feladat ami szerintem kicsit hülyére sikeredett, de a többi nem volt gáz.
.......

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

egyik rövid se volt ilyen nehez sztem...14pontot vesztettem a 30ból
a hosszu viszont lightos volt, 8pontot buktam, de ezzel pont lecsusztam az ötösről