- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Aki engedély nélkül készít, alakít át fegyvert, az a “Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 325. §-ába ütköző lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettet követ el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bozso68 #2575 üzenetére
Üdv!
Nem áll szándékomban a hangulatodat rontani a vásárlással kapcsolatban, de csatlakozva Dorian kolléga, meg akkor MasterDeeJay kolléga megjegyzéséhez is, ez a 15 Joule, amit ez a cucc tud, elég harmatos. Nyáron még csak-csak elmegy egy pólót, inget viselő zsivány ellen, de télen vastagabb ruházatnál, már neccesebb lesz.
A klasszikus gumilövedékeseknek sokkal nagyobb, a megállító erejük. Én egy cseh Alfa G030-t, és egy Revenge M 14-et használok [link] [link] , ezek alapból tudnak 55-70 Joule-t. Egy 2 cm vastag bútorlapot simán átlőnek kb. 5 méterről, ahogy a fotón is látszik.
Ezt még lehet fokozni, hogy nem a szabvány 55 shore keménységű gumit használ az ember, hanem pl. 70 shore keménységűt.
A vasporos gumikkal nagy a rizikó, könnyen tönkre vághatja a fegyvert, ezeken a fórumokon van épp elég példa. [link] [link]
A másik lehetőség, amivel én is most akarok foglalkozni majd, hogy beszerezni egy ékszerészmérleget, ami grammra pontosan mér, és a riasztópatronokból kiválogatni azokat, amelyekben több a lőpor, és ezeket elrakni éles helyzetre, gyakorlásra meg azokat, amikben kevesebb a lőpor. -
válasz
Bozso68 #2575 üzenetére
Az inkább pepperball-al lenne az jó önvédelemre.
15J gumisból az a legalja, én biztos nem használnám önvédelemre. Nálam 50J-os Magnum Defender van otthon és kocsiban is, de régebben volt 100J-os Godfater-em is (IZS58M) na az elé nem mernék állni.
Otthonvédelemre kimondottan vannak nagyobb fegyverek 50-100J körül. Nem tudom mik a mostani modellek, régebben Keserű Omerta, Onesta volt 18mm gumikkal. Most valami Zalán vagy mi van, nem követem.
Céllövészetre ne használj gumilövedékeset (vagy csak védőszemüveggel), inkább ha van lehetőséged nyílt terepen gyakorolj.
Élménylövészetre inkább valami táras CO2 vagy táras felső/oldalkaros légpuska szerintem de ez is távolságfüggő, közelre ezek is vissza tudnak pattanni. (kétszer kaptam az arcomba visszapattanó légpuskalövedéket.) -
Bozso68
őstag
válasz
Bozso68 #2574 üzenetére
Végül szemléletet váltottam, egy 15 Joulos HDR68-ast vettem a nejem sugallatára otthonvédelmi szempontokat is szem előtt tartva. Azért .68-as kalibert választottunk, mert ha ütni kell, üssön.
Este a pincében egy ismerkedő élménylövészetet tartottam. Marha nagy ereje, és hangja van, még valamennyire pontosnak is mondható. Elképesztő, hogy ilyen teljesítményt engedélymentesen lehet venni. Méretéhez képest női kézben is komfortosan kezelhető. A gumilövedék pattogását komolyan kell venni, többrétegű kartondobozra rögzített céltáblában gondolkodom, ami golyócsapdaként működik. -
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
Bozso68 #2572 üzenetére
Ha CO2-es és nincs blowback az esztétikailag nem adja az "eredeti" látványt vagy érzést a fegyverhez. Azonban pozitívuma az, hogy több gáz marad, így emiatt több golyó lőhető ki belőle. A csővel kapcsolatban biztos vagyok benne hogy vannak nálam képzettebbek, így azzal nem okoskodom. Ha szeretnéd az "eredeti fegyver érzést" akkor vegyél blowback verziót, ha számodra csak a cél eltalálása a fontos és nem akarod hogy mechanikailag mozogjon a fegyver a kezedben a szánjával akkor a blowback nélkülit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest