Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT
Aki engedély nélkül készít, alakít át fegyvert, az a “Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 325. §-ába ütköző lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettet követ el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
F-ECT$
titán
Ha azt nem tudod használni, akkor az élest sem, pont.
Egyetértek.Most kezdek a témával foglalkozni, azért érdeklődök, hogy merre induljak, hogy ne dobjak ki feleslegesen egy rakás pénzt olyanra, ami később zsákutca lesz.
Addig is szerezz be egy jó minőségű gáz-gumis revolvert
Ez ügyben merre érdemes keresgélni? -
F-ECT$
titán
válasz
#51736960 #1797 üzenetére
Az emberek 99%-a már attól összecsinálja magát
A kérdésem a maradék 1%-ra vonatkozik. Aki elmegy betörni, az általában nem az az ijedős fajta.a paprika a legjobb, ... csak el kell trafálni az arcot természetesen
Hát ez az, hogy stressz helyzetben nem biztos, hogy könnyedén közel tudsz kerülni és még pontosan is tudsz célozni. No meg zárt térben egy idő után te is érezni fogod a hatását, nem?Én olyasmi megoldást keresek, hogyha pl ketten betörnek és jönnek felém 2 vascsővel, akkor ártalmatlanná tudjam őket tenni. Ehhez elég lehet az engedély nélküli fegyver?
Kaptam már 1m-ről a combomba paintball lövedéket, utólag nagyon fájt, de akkor az adrenalin miatt szinte meg sem éreztem. Ezek a gumilövedékes / flobert / gáz fegyverek ennél erősebbek, ha lábon lövök vele valakit legalább elesik tőle?
-
Gercsa
senior tag
Ok. Van rá pénzed.
Ettől függetlenül, úgy látom a hozzászólásaid alapján, hogy elég járatlan vagy a témában, szóval először is tájékozódni kellene a szakfórumon és nem itt.
Először is a gáz-riasztó az egyik legkiválóbb önvédelmi eszköz ma.
Ha azt nem tudod használni, akkor az élest sem, pont.
A gáztöltény hatóanyaga (pláne vegyesen tárazva CS és paprika) 3-5m-en belül a támadót teljesen ártalmatlanná teszi, szemét nem tudja kinyitni, mindene ég és teljesen dezorientált lesz hosszú percekig, de maradandó sérülést nem szerez.
szakfórumon humántesztek videóval!!!!!
Szeles időben vagy zárt helyen lehet a gázzal baj, ilyenkor ajánlatosabb a gumi, ekkora traumatikus hatás pedig bőven elég a megélhetési bűnözőnek, hogy kedvét szegje.
erről is találhatsz rengeteg videót!!!
További szempontok, hogy egyrészt míg megtanulsz lőfegyverrel bánni, megszerzel minden papírt, meglövöd a minősítőt, és míg ott lehet végre a tárolóhelyeden a fegyver, addig simán eltelhet egy két év.
Ráadásul ha lőfegyvered lesz, elég egy kis szabálysértés vagy határidő mulasztás, hogy búcsúzhass tőle és minden engedélyedtől, a pénzed időd megy a kukába. Ha véletlen úgy alakul, hogy megvéded magad egyszer vele, az lesz az első hogy mindent bevonnak azonnal!!!
Tehát mivel időd mindenképpen van, addig is szerezz be egy jó minőségű gáz-gumis revolvert és tájékozódj!
szerk.: helyesírás
-
törölt tag
a gázpisztoly is bőven elég, az emberek 99%-a már attól összecsinálja magát, ha rálőnek egy durranó pisztollyal.
pár éve figyelmeztető lövésként valakinek a hasára célozva lőttem egy gázpisztollyal, a fazon úgy összeesett mintha eltalálta volna valamigázból pedig szerintem a paprika a legjobb, még a bedrogozott norvég cserediákot is leküldi szinte azonnal, csak el kell trafálni az arcot természetesen.
-
F-ECT$
titán
Ezek a gáz-riasztók mire jók? Ha pl valaki betörne, lőnék egy ilyennel, és a betörő rájönne, hogy ez nem éles, akkor mit csinálok? Max felidegesíteni tudom vele, ártalmatlanítani nem, vagy mégis? (Volt mostanában az ismerettségi körben olyan betörés, hogy a tulajok otthon voltak, a riasztó szólt, ami még a G4S-hez is be volt kötve. A rablókat ez nem zavarta, a földszintről kirámoltak, míg a tulajok fent rettegtek, és a G4 megérkezése előtt elhúzták a csíkot.)
Mi a drága? Erre a projektre azért szánnék pár százezer forintot az indulásra, és éves szinten további pár tízezret a szintentartásra.
-
Gercsa
senior tag
Hát ha önvédelemben gondolkodsz elsődlegesen, akkor remek gáz-risztók vannak, amik gumi kilövésére is alkalmasak, javaslom a 9mm.hu topikjait átnyálazni.
Alfa G030, Zoraki R1GG, Keserű pitbull
(12mm-es gumi 40-80J közt)Szabadon tarthatók, vásárolhatók, közterületen önvédelmi célra rejtett viselésre alanyi jogon kapsz engedélyt az igrenden.
Sport célú fegyver elég drága mulatság...
Nem! Annál is drágább!!
Ha az önvédelem az elsődleges cél, akkor felejtős anyagilak óriási bukta lenn.
(Egyébként majd ha meglátod mennyibe fáj a gáz-gumis megvétele + a töltények + tok + engedély + a rendszeres gyakorlás, azt is sokallani fogod szerintem)
-
F-ECT$
titán
Mostanában változtak az önvédelmi szabályok, így erősen gondolkozok egy maroklőfegyver beszerzésén. Mivel magánszemélyként önvédelmi célokra "éles" maroklőfegyverre kis eséllyel lehet engedélyt kapni, ezért 2 járható, legális utat látok. (A fegyvervásárlás mellett szeretném a fegyver kezelését és használatát is elsajátítani, mert különben nem sok értelme van az egésznek.)
1. Engedély nélküli fegyverek. Ezek közül milyen irányban érdemes nézelődni? Tudnak ezek bármilyen kárt okozni pl egy nagykabátba öltözött emberben, vagy kb annyit érnek mintha kaviccsal dobálóznék?
2. Sport célra tartott lőfegyver. A linkelt folyamatnak kb mennyi az idő és anyagi ráfordítás igénye, és a végén milyen fegyverek megvásárlását és otthoni tartását teszi lehetővé?
-
benkov_91
csendes tag
Fegyvervizsgát csak meghírdetett tanfolyamon bellül lehet elvégezni?
-
tornas
őstag
Mint olvasható, 1 millió képkocka / másodperc sebességgel rögzítették.
Szerintem a zenei aláfestése sem rossz...
És ez az oldal is elég tartalmasnak tűnik.
-
Gercsa
senior tag
Postai szabályzat tiltja hogy feladd, nem jogszabály.
MKH kártya kötelező airsoft-hoz is, de ez a kereskedelmi forgalomba hozatalra értendő.
Magánüzletben nem kell.A CIP egy nemzetközi egyezmény, mi is tagjai vagyunk és elvileg kölcsönösen elismerik a tagországok egymás próbajeleit. (Hogy ez mennyire nem igaz, lásd a kötelező MKH-t, ami CIP tagország gyártmányokra is ugyanúgy kötelező és vagy 5000HUF.)
Nem tudom mi a legális megoldás, de ha nem tisztán magánúton hozod be, akkor ott át kell jusson valami hivatalon, cégen, vámon a cuccnak.
És szerintem a minimum hogy CIP próbajel legyen a fegyerben különben honnan tudná a futár a vámos vagy bárki akinek a kezén keresztül megy, hogy az légfegyver vagy lőfegyver?Mert ugye a legtöbb országban nem 7.5J a legalitás korlát.Szóval ami máshol játék az nálunk 2-8 év.
Nem akarok találgatni, tényleg nem tudom mi a rendes módja de szerintem vannak buktatói.
-
doc
nagyúr
koszi a tippet, megkerdezem oket! bar az alapjan amit leirtal, en nem mernek ertekesebbet rendelni... bar lehet hogy valami filleres airsoft pisztolyt beprobalok mar csak ugy teszteleskeppen is
tavolkeletet meg nem neztem, az USAban vannak brutal arak (gyakran az itthoni harmada/negyede), csak amik szallitanak ide, azok teljesen elmebeteg arakon (200 dollaros kosarnal + 200 USD szallitas + 200 USD vam/ado, stb), szoval ahhoz hogy megerje, tobb szazezres teteleket kene rendelni
airsoftos oldalt mar talaltam ahonnan jo aron tudnek rendelni (20-30 USD), csak ott meg nincsenek 'rendes' legfegyverek :-/szerintem maradok a nemeteknel, csak itt meg az a problema, hogy repulon nem nagyon tudom hazavinni a cuccot, meg kell varni hogy egy kollega hazamenjen autoval, vagy amig en jovok ki motorral...
esetleg lehetne meg innen kuldeni postan, de az meg megint draga -
doc
nagyúr
nagyon koszi az infokat, ez nagyon hasznos volt
ez komoly hogy meg parittyat sem lehet postacsomagba tenni?most oszinten, ki talalta ki ezt a marhasagot? a parittya mint veszelyes kuldemeny, omg
ezekrol a jelzesekrol/minositesekrol sem tudtam, szinten hasznos volt
de ha jol ertem, akkor EU-n belul vasarolt legfegyvernel ez nem lehet problema, ugye?egyebkent ez a hulye mizeria is csak otthon van
Nemetorszagban ugy vasaroltam legpisztolyt, hogy lefenykepeztem az utlevelemet, elkuldtem emailben, majd a DHL futar hozta a csomagban a cuccot (szombat reggel raadasul)sokat kell meg fejlodnunk a nyugathoz
-
Gercsa
senior tag
Jó kérdés.
Nem azzal van a gond, hogy engedély kell-e a vásárláshoz vagy sem.
Én 2 fő indokot látok amiért meg sem próbálnám.
1.Egyszerűen a postai szabályzat tiltja, mint a parittyát és sok mást is.
Ráadásul itt még a szerencsére sem bízhatod magad mint belföldi postánál, hogy hátha nem te leszel, amit szúrópróbaszerűen megnéznek, mert EU-n kívülit mindent vizsgálnak a vám miatt.Esetleg valami maszek futár jöhetne szóba de,
2. Ha EU-n kívüli, akkor jó eséllyel cip próbajel sem lesz hozzá, de még ha van is az sem jelent itthon semmit, egyrészt mert nagy ívben tesznek rá a magyar hatóságok, másrészt meg úgy tudom 7.5J alatti egységes próbajel nincs is, mert talán csak nálunk van ez az agyrém.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bittorrent topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- RAM topik
- Óra topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- trek81 károsultjai
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest