Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sz.mich

tag

válasz Atlantis #294 üzenetére

Jól látod, igen, egyetlen szépséghibája van a dolognak, mégpedig az, hogy pl. a krumpli/cukorrépa betakarítása egy igen lassú folyamat, főleg, ha nincsenek meg rá az önjáró betakarítógépek, amik egyenként 400-500k euró. Én már takarítottam be cukorrépát (disznók etetése miatt), és egy igen lassú folyamat volt, hiszen függesztett és vontatott megoldásokat kellett választanom (én is az a típus vagyok, aki megveszi a gépeket). Sajnos a melós nem tudta egyszerre eltávolítani a cukorrépa levelét, és aratni is egyben, mert menten megzakkant, össze vissza tolatgatott, aztán meg leállt. Nekem meg elment volna tőle az életkedvem is, ha egyszerre ugyan, de mindként folyamatot kellett volna csinálnom több órán át úgy, hogy váltanom kellett volna percenként arra a gépre, amelyik hordta az anyagot. Jó, addigra már volt 3 nagy traktorom, így az egyik "levelezhetett", a másik pedig arathatott azzal a vontatható fenevaddal, aminek rettentően kicsi volt a bendője (Rootster 604+FT 300), így aztán csak annyi idő maradt, hogy a harmadik géppel gyorsan vigyem és kiborítsam a cukorrépát a föld végére. Ez pedig valós időben több órát vett igénybe!
    Na, de hogy miért mondtam én ezt el... azért, mert hiába nagyobb valaminek a fajsúlya, ha 3-4 órával több pöcsölést követel meg egyazon játékmeneten belül - az jó, ha valaki szeret bíbelődni. Félreértés ne essék, alig várom már, hogy meglegyen a pénz egy önjáró Holmer cukorrépaszedőre, és láthassam, ahogy a munka (gyorsabban) zajlik, de az, hogy én szenvedjek a játékélmény rovására, na, az úgy már nem állja. Azért jobb a repce és a szójabab, mert nem igényel plusz technikát. Kombájnod van, talán már kettő is, ha nagy földed is van, nem gond, pikk pakk megszedik (nagyobb vágóasztallal simán), ha az első forduló után a kombájnok után küldöd a vetőgépeket, nem kell 3/4 óra, és 350-400k-val lehetsz gazdagabb per játékbeli nap! Majd, ha már elértem anyagilag és fejlettségben egy olyan szintet, hogy nem számít egy fél millió eurós gép sem, akkor majd belevágok olyasmibe, ami még új, így 110 óra játékidő után is. Nem mellesleg egy mentésen belül történik nálam mindez. Ahol a disznók után most a birkatenyésztés jön, aztán még mindig ott van a szarvasmarha is, amik iszonyat sok gépet követelnek meg. Pénz pénz és pénz. És persze idő, amiből nincs sok. :)

Új hozzászólás Aktív témák