Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Atlantis

veterán

válasz sz.mich #288 üzenetére

Nem végeztem konkrét számításokat, de a többi terménynél amit az alacsonyabb árral veszítesz, azt kb. visszanyered a magasabb termésmennyiségen. Pl.: hiába van a krumplinak 250-300€ átlagára, ugyanakkora földről többszörös mennyiség bejön, mint repcéből, így az eladás utáni bevétel is kb. ugyanannyi lehet. Érdemes lenne pontosabban is utánanéznem..Gondolom búzánál ugyanígy van, alacsonyabb ár, magasabb betakarított mennyiség ---> kb. ugyanakkora bevétel.

Szóval szerintem mindegy, mit vetsz az elején, ugyanakkora bevételt tudsz realizálni terményeladásból mindegyik növénynél. Amit nem érdemes kihagyni, az a trágyázás.

Én ahogy írtam, az elején bérmunkáztam, most már nincs rá idő, van 8 földem, mindig van mit tenni rajtuk, a segítők meg némelyik feladatra nem alkalmasak, pl.: a szántást sosem csinálják meg jól, a nem derékszögű határvonalú földeknél meg kb. semmit nem csinálnak jól. Tegnap már odáig jutottam, hogy vettem hengert és téglalap alakúra hengerezem a nem derékszögű földjeimet. az elvesztett terület meg jó lesz szénának.

Új hozzászólás Aktív témák