Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Atlantis

veterán

válasz sz.mich #295 üzenetére

Elismerem, rossz volt a példa, a krumpli és a cukorrépa tényleg eléggé időigényes. A répa-betakarításban egyetértek, horror azzal a vontatható, kis tartályos és ennek ellenére nem olcsó géppel. A krumplié egy fokkal jobb, szerencsére csak béreltem őket, megvenni nem fogom egyiket sem, inkább nem foglalkozom egyik gyökérnövénnyel sem, míg nem fussa az önjáró masinákra. Disznókkal még úgysem foglalkozom, csak a trágya miatt nekem nem éri meg, levágni nem lehet őket :) , szóval semmi hasznuk. Bérmunkában egyébként mentem már mindkét önjáróval, azokkal sem egy leányálom, a répaszedő kissé bénán mozog és szűken szedi a répát, a krumpliszedő sokkal jobban tetszett. Arra nem emlékszem, kellett-e ezeknél is előtte levelet levágni hozzá...

Én még egy kombájnnal tolom, eszembe se jutott venni még egyet, de nem rossz gondolat.

Viszont pl.: a búza sem igényel extra gépet, max. ha bálázol, amit eladhatsz vagy viheted a marhák alá. Bálázó azért is jó, mert ha megveszed hozzá a csomagolót is, a széna egyből szilázs lesz és nem kell szecskázni a kukoricát és tömöríteni, érlelni a cuccot, majd újra bepakolni a keverőbe.

Egyébként a marhatenyésztés sem igényel olyan nagy befektetést, a keverő kell neki, meg a szalmát terítő gép, egyik sem vészesen drága.

Tényleg: disznóknál hogyan lehet a jó kaját megcsinálni nekik? Leborítod a földre a terményt majd homlokrakodóval egyesével adagolod a komponenseket a vályúba vagy ehhez is van keverő?

Disznók helyett inkább az erdészetre leszek kíváncsi, de ahhoz kell majd némi kezdőtőke.

Új hozzászólás Aktív témák