Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
-
LOGOUT
A Fallout 4 egy poszt-apokaliptikus szerepjáték, ami a többszörös díjnyertes Fallout 3 és Elder Srcolls: Skyrim játékok alkotóinak legújabb játéka, mely 2015. november 10-én jelent meg Xbox One, Playstation 4 és PC platformokra. A sorozat főbb kiadásai tekintetében ez a rész az ötödik, amellyel a Bethesda Games Studios új területeket kíván meghódítani a nyitott világú játékok terén.
A játék a Fallout játékok történetének legmeghatározóbb napján, a Nagy Háború idején veszi kezdetét, de egy váratlan esemény következtében egy nukleáris háború sújtotta világban találjuk magunkat több, mint kétszáz évvel később. Az események helyszíne ezúttal az Államközösség (The Commonwealth), ami Bostont és a titokzatos Intézetet (Institute) foglalja magába. A játék eseményei a Fallout 3 után tíz, és a New Vegas után hat évvel zajlanak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fitzgerald
veterán
válasz
athee76
üzenetére
Ne is mond. Én 3 különféle konfigon is próbáltam a játékot az elmúlt 7 hónapban, ebből az egyik egy kis jóindulattal középkategóriásnak tekinthető laptop.
A laptop: i3-3217u, GT740M 2GB, 8GB DDR3, SSHD. Ezen a Witcher 3 kivételével gyakorlatilag az összes tavalyi játék elfogadható minőségben futott HD-ben. Ez legtöbbször medium, néha akár high beállításokat is jelentett. Először úgy tűnt hogy a Fallout 4 is jól van optimalizálva, és csak Concorde-ba érve szembesültem vele, hogy nem. Nagyon nincs. Aztán a Corvega Assembly Plantben amikor 10-12 fps-re is leesett néha a framerate, akkor döntöttem úgy. hogy majd inkább PC-n folytatom. Össze is raktam egy belépőszintű PC-t régebbi alkatrészekből: i5-2400, 8GB DDR3, 7870 2GB.
Ez a gép már elég volt ahhoz, hogy agyérgörcs nélkül is játszható legyen a játék medium-high-on, olyan 40-50 fps-el. Persze sok helyen így is megmaradtak a borzalmas framedropok, de oké, végülis a minimumnak megadott konfigon játszok. Januárban megvettem az egyik legerősebb 280X-et a 7870 helyére.
Néhány dologból visszavéve, de azért mégis elég magas minőségen valamivel stabilabb lett a framerate, de nem annyival, mint vártam.
Az elmúlt 4 hónapban gyakorlatilag platformot váltottam, és lecseréltem az összes alkatrészt a gépben. A régi cuccokat eladtam, vettem újat. Csak a ramom maradt meg, illetve abból vettem még egy ugyanolyan, 8GB-os modult. Most itt tartok:i5-6500 @ 4.23GHz BCLK tuninggal egy Asus Z170 D3 lapban. Ez egyike azon kevés 1151-es lapnak, amelyekbe lehet DDR3-at tenni.
16GB Kington HyperX Fury Blue 1600MHz @ 2100MHz
MSI R9 390 Gaming 8GB @ 390X
Samsung 850 Evo 250GB SSD
Win10 64-et használok.Mi változott Fallout 4-ben? Alig valami. A minimum framerate nőtt valamennyit, de így is van néha olyan stuttering, hogy ejj. Oké ultrán van minden meg a vsync is be van nyomva, de 1080p-n ezzel a hardverrel azért ne genyózzon már semmilyen mai játék. Főleg ne a Fallout 4, ami még csak nem is szép.
Seaon Pass-t én amúgy nem vettem meg nem is fogok, de hallom hogy a Far Harbor még az alapjátéknál is gányabbul lett kódolva. De ezt még mind meg tudnám bocsájtani, ha a játék csak a felét hozta volna annak, amit elvártam tőle. Úgyhogy utolsó alkalommal vettem novemberben Bethesda játékot a megjelenés napján.
Na megyek is vissza játszani, mert there is another settlement that needs my help.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Arc Raiders
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Linux kezdőknek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- Okos Otthon / Smart Home
- Autóhifi
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Alpenföhn Ben Nevis processzorhűtő
- Eladó konfig! I9-14900K 2TB SSD 32GB DDR5 RTX5070 12GB!
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i7-11850H 32/512 A3000 4GB /1,5 Millió/
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- Rockrider Race 940 S
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest