Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fitzgerald

veterán

válasz athee76 #5618 üzenetére

Ne is mond. Én 3 különféle konfigon is próbáltam a játékot az elmúlt 7 hónapban, ebből az egyik egy kis jóindulattal középkategóriásnak tekinthető laptop.

A laptop: i3-3217u, GT740M 2GB, 8GB DDR3, SSHD. Ezen a Witcher 3 kivételével gyakorlatilag az összes tavalyi játék elfogadható minőségben futott HD-ben. Ez legtöbbször medium, néha akár high beállításokat is jelentett. Először úgy tűnt hogy a Fallout 4 is jól van optimalizálva, és csak Concorde-ba érve szembesültem vele, hogy nem. Nagyon nincs. Aztán a Corvega Assembly Plantben amikor 10-12 fps-re is leesett néha a framerate, akkor döntöttem úgy. hogy majd inkább PC-n folytatom. Össze is raktam egy belépőszintű PC-t régebbi alkatrészekből: i5-2400, 8GB DDR3, 7870 2GB.
    Ez a gép már elég volt ahhoz, hogy agyérgörcs nélkül is játszható legyen a játék medium-high-on, olyan 40-50 fps-el. Persze sok helyen így is megmaradtak a borzalmas framedropok, de oké, végülis a minimumnak megadott konfigon játszok. Januárban megvettem az egyik legerősebb 280X-et a 7870 helyére.
    Néhány dologból visszavéve, de azért mégis elég magas minőségen valamivel stabilabb lett a framerate, de nem annyival, mint vártam.
    Az elmúlt 4 hónapban gyakorlatilag platformot váltottam, és lecseréltem az összes alkatrészt a gépben. A régi cuccokat eladtam, vettem újat. Csak a ramom maradt meg, illetve abból vettem még egy ugyanolyan, 8GB-os modult. Most itt tartok:

i5-6500 @ 4.23GHz BCLK tuninggal egy Asus Z170 D3 lapban. Ez egyike azon kevés 1151-es lapnak, amelyekbe lehet DDR3-at tenni.
    16GB Kington HyperX Fury Blue 1600MHz @ 2100MHz
    MSI R9 390 Gaming 8GB @ 390X
    Samsung 850 Evo 250GB SSD
    Win10 64-et használok.

Mi változott Fallout 4-ben? Alig valami. A minimum framerate nőtt valamennyit, de így is van néha olyan stuttering, hogy ejj. Oké ultrán van minden meg a vsync is be van nyomva, de 1080p-n ezzel a hardverrel azért ne genyózzon már semmilyen mai játék. Főleg ne a Fallout 4, ami még csak nem is szép.
    Seaon Pass-t én amúgy nem vettem meg nem is fogok, de hallom hogy a Far Harbor még az alapjátéknál is gányabbul lett kódolva. De ezt még mind meg tudnám bocsájtani, ha a játék csak a felét hozta volna annak, amit elvártam tőle. Úgyhogy utolsó alkalommal vettem novemberben Bethesda játékot a megjelenés napján.
    Na megyek is vissza játszani, mert there is another settlement that needs my help.

Új hozzászólás Aktív témák