Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Üdv Mindenkinek! Kérlek olvasd el az Összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
Mennyire bírja egy konzol, ha szinte napi 24 órában oldalra kitartott pozícióban áll?
A piros csík helyére fúrnám fel
És alapállásban a sárga keretet foglalná a tévé.
Használaton kívül mindig balra lenne tolva a zöld keret helyére.
Tv nézés közben pedig a kék keret helyére húznám.Esetleg tudtok javasolni konzolt, ami
1. több karos, dönthető
2. minimum 55"
3. legalább 50 centit enged oldalra
4. függőleges fali felfogatású, hogy minél közelebb tudjam fúrni az ablakhoz[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz attiati #1101 üzenetére
Simán bírja nem lesz semmi baja nekem is évek óta van fent egy ilyen keskeny talpú konzolon az 55" tv.Az viszont kérdés milyen a falad anyaga.Amennyiben beton abba simán mehet a keskeny talpú vagy tégla esetleg ytong mert azért oda már erősen megfontolandó inkább egy szélesebb talpú konzol.
Amennyiben a tégla közepát találja meg a furat nincs gond,de ha a szélét vagy fugát akkor lehet baj.
Vehetsz nagyobb konzolt is általában visszafele kompatibilisek ezek.[ Szerkesztve ]
-
Baritone
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy hülye kérdés, de a tv specifikációi között a VESA 200X300 mm-t ír. A konzolok viszont 300X200 mm-t írnak. Az mindegy, hogy a két szám fordítva van feltüntetve? Magyarán nekem a 300X200 mm VESA méretű konzol kell?
-
Baritone
tag
-
K.DaRock
csendes tag
Hali!
Egy kis segítség kéne,Egy 43" Sony bravia tv-m van,amit szeretnék a falra tenni,hogy 90°-ban is fordítható legyen.Ezt a típust néztem ki,viszont nem tudom jó lenne e,mert a tv specifikáció közt VESA:100 x 200-t ír, míg a konzolnál ez fordítva van, VESA 200 X 100,vagy ez teljesen mind1,csak itt-ott máshogy írják?
A kérdés ez jó lesz e,vagy érdemesebb másikat nézni helyette? -
domzol82
újonc
A segítségetek szereném kérni!
Egy lg 55B7V tv-t tennék fel a falra, de nem tudom milyen konzolt kéne hozzá venni.
300*200 VESA és kb 19kg.
Válaszokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
Egy Sony 65xe85 -höz milyen tartót tudtok ajánlani? Gyakorlatilag fix,nem kell kihúzható,kifordítható funkció.Annyira elég,hogy alapvető molyoláshoz hozzá lehessen férni.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
atee
őstag
Sziasztok!
Vásároltam egy Maclean MC-772 konzolt. 49 colos készülékhez!
Tökéletesen megfelel az elvárásoknak. Ha valaki hasonlóban gondolkozik akkor véleményem szerint ezt is lehet ajánlani. Egyszerű szerelés és masszív cucc!D-day 2002-01-04 01:54
-
atee
őstag
Néhány kép a majdnem végeredményről. A tereprendezés még hátravan!
Látható, hogy kicsit döntve használjuk. Az ágyból nekünk így kényelmes. Nagyjából fél állásban van, tehát még jobban is meg lehet dönteni. Forgatni elméletben 180 fokban lehet. Ennek határt szab a készülék mérete. A faltól minimum 9cm max. 44cm lehet a távolság.
Teherbírás 30Kg.
A kábeleket szépen fel lehet vezetni a konzol mögött. A kis tálca (üveg) alatt rugalmasan, bárhova állítható.
Akár külön media lejátszónak, boxnak, konzolnak (elvileg 5kg. teherbírás) szerintem nem lenne a határán 7-8 kilóval sem!
Érdekes lehet még, hogy csak gipszkarton falra van lehetőségem rögzíteni. Ezért sokat gondolkoztam, hogy talán nem kellene konzolozni!
Végül ilyen molly dübel
felbátorított! Nagyobb a teherbírása mint a műanyag megoldásoknak. 8db csak megfogja és a viszonylag nagy felület miatt a falon is rendesen oszlik a terhelés!
Más kérdés, hogy a jobb oldalon tartó fát furtam. Így azokba a konzolhoz mellékelt 6x60 as csavarokat hajtottam be. A bal oldalon viszont a dübelek szolgálnak, stabilan![ Szerkesztve ]
D-day 2002-01-04 01:54
-
hunaqua
addikt
válasz domzol82 #1117 üzenetére
Rendeltem ma én is egy ilyet,csak jóban lesznek a 65xe85-el.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
tl-x
őstag
Sziasztok. Vettem egy 43-as Lg tv-t kb 8,5 kg. A régi tv helyére menne fel ami 8 éve lett feltéve 32-es és a fali karra is anno az volt írva hogy max 32-es tévéhez. Anno nehezebbek voltak a tv-k. A lukak alapján rá tudnám szerelni és a fúrást is megúsznám. Vélemény, leszakad?
-
tl-x
őstag
válasz DoItYourself #1129 üzenetére
Én is erre gondolok, csak egy kis megrősítést várok.
-
Ati bá
csendes tag
Sziasztok,
Sony KDL-55W809C TV-hez (súlya 17 kg) keresek fali konzol alternatívákat. Elvileg bármilyen VESA kompatibilis konzol jó hozzá.
Sony topikban kaptam azt a tippet, hogy ez a toldó csavar kell hozzá, de a TV-hez jár ez a csavar pár:
Így tanácstalan vagyok, hogy kell e nekem az a kit Amazonról.Még nem döntöttem el, hogy fix, vagy kicsit dönthető esetleg kihúzható verziót veszek, de a hátsó csatlakozókból ethernet, HDMI és néha USB lesz használva, ezért jó ha majd hozzá lehet férni.
A Vogel's márka termékei jónak tűnnek, viszont eddig nekem nem derült ki, hogy VESA kompatibilisek e. Valaki meg tudná ezt mondani?
[ Szerkesztve ]
-
Zοltta
senior tag
Hali, egy fali konzol kellene nekem ehhez a Tv-hez Samsung UE40MU6452UXXH. Vályogfallra kerülne, a tv- és ezért, minőségi anyagból legyen, és max 15k a keret, de örülnék ha 10 alatt is sikerülne kijönni.
Egyéb infó:. Lehessen dönteni, ha szembe állok vele, akkor jobbra dönteném, ha úgy rendeződne a szoba és a magasságtól adódóan, lehessen fel, le is dönteni valamelyest..
Gyártói oldalon, azt olvastam, hogy talpal együtt +/- 16kg akkor ez nélküle, 10kg körül lehet, maga a készülék. Ezért szeretnék örökös konzolt venni .. Sajnos nem tudom ,hogy milyen VESA felfogatású ,de lehet ,hogy 200 as, leírva sehol se láttam.Ui.. Megbízható boltból szeretném venni és nem sokat bajlódni vele, ezért ódzkodok az emagtól . Ha lehet ezen a bolton kívüli vásárlást preferálnám köszi!
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
Zοltta
senior tag
Jó persze, akkor már inkább, a falra vetítem a képet ... 65 még az kéne akkor már a házimozi projektor simán .. ..
Ez a McLaren , lesz alighanem a befutó ..
Azt nézem ,hogy a jobb oldalon az a 4db nagy csavar az ugye facsavar?
[ Szerkesztve ]
-
Zοltta
senior tag
Nos , Közben találtam, ilyet Maclean MC-723 45 kg ig bírja 40-43 " nál nagyobb tv, úgysem kerülne rá.
A Gyári képek alapján a konzol elég strapabírónak néz ki, vastagságilag.1 kérdés a [képen] pirossal bekeretezve, azok a nyílások mire szolgálnak( ez bármelyik kétkarú konzolra értem)? Elősször a konzol szilárdságára gondoltam, vagy valamiféle tápkábel elvezető vagy micsoda ?
Hát a fal mindenképp elfogja bírni, mivel a szobámmal szembe ahova kerülne, a másik falon fel van csavarozva 2db tálaló szekrény, ( Kb. 70*60cm / db ) ami telis tele , tányérral, pohár bögre stb kellékkel .
A tavaly nyáron meg a szobám egyik falára, raktam fel, egy olyan polcot ami tele könyvel, dvd-vel.Mellesleg javasolnám, hogy mikor konzolok linkelésre kerülnek ajánlva akkor a teljes neve legyen kiirva , mivel pontosabban rá lehet úgy találni, akinek szüksége lenne rá
Bocs, ha sokat zargatlak, csak ilyenekből tanulok ... Meg lehet más is.
-
dh66e
veterán
Annyit kérdezel amennyit nem szégyelsz! Erre van a topik.
Nos akkor a falad terhelhetőségével ezek szerint tisztában vagy ez lényeges.Ami itt fontos hogy nagy lesz a nyíróerő kihúzásnál forgatásnál.
A kivágások azért vannak hogy hozzá férj a csatlakozokhoz.Teli lapnál elég körülményes lenne.
A javaslatodat köszönettel figyelembe veszem. -
Zοltta
senior tag
Nyíró erőnél erre gondolsz mi ? Konzol teszt.
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Adott egy 49colos új Thomson TV. Van itthon egy még soha nem használt fali TV tartó konzol ILYEN, ami elvileg papírja szerint 42 colig és 50kg-ig jó. Na most ez lehet, hogy hülye kérdés, de szerintetek jó lehet a 49-es TV-hez ez? A TV a doboz szerint 12kg, tehát a tartó teherbírásától nagyon messze van.. Vélemény? Valaki próbált már ilyet? Köszi!
-
Dani_kp
addikt
Sziasztok.
Nem rég vettünk egy SONY KDL-40WE660BAEP Smart LED televízió és a kérdésem az lenne, hogy milyen konzol érdemes venni hozzá?
200x100-as (ma x szé)
10-15k. körül
a faltól kihúzható, kifordíthatóhttps://ingatlan.com/33821564
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest