Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Üdv Mindenkinek! Kérlek olvasd el az Összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dh66e
veterán
-
bozsozso
őstag
Én meg vártam a segítséget, na mondom semmi reakció így jártam. Most, hogy jöttek más kérdések akkor jöttem be a topicba és látom, hogy a kérdésem nincs ott csak a kép. Azért gondoltam átlósan felfúrni is, mert ha kicsit csúszik is a furat akkor még marad kis mozgástér és lehet korrigálni. Igaz elcsúszhat így a kijelölt magasság, de legalább vízszintes lesz.
Vagy ezt rosszul gondolom?
-
Sgarrista
tag
Sziasztok!
Konzolt szeretnék a tv-nek .
Meg is van a kiválasztott típus , jó is a tv-hez.
Típus : Cabletech Cabletech UCH0120
Tv: LG43UK6300MLB
A kérdésem a következő , gipszkarton falra lenne ami a két lap között nincs semmi . ( légüres )
Egy régi szoba ajtó lett ki bontva és csak simán be lett borkulva két méretre vágott gipszkarton lappal.
Elvileg ez egy 8-as válaszfal.
Minden képen csak oda tudom rakni , a plafonról logatva nem jó a beépített szekrény miatt , a padlóról állítva meg a gyerek miatt .
Elfogja bírni a lap ami (12,5mm vastag) , vagy inkább engedjem el ezt az ötletet?Előre is köszönöm a választ !
-
hfrici
aktív tag
LG 60UJ 19 kg. erre rá merjem tenni?
-
Ferenc20
csendes tag
Sziasztok!
Bocsi ha rossz helyre írok, de nem találtam más topicot amibe jobban illett volna.
TV állványt szeretnék venni egy VESA 400x400 (Samsung 65" NU8000) alá. A TV súlya 25kg.
Ami fontos, hogy 20-25 centi helynek kell lennie az asztal és a TV között.Találtam egyet amivel elég hely lenne a TV alatt, viszont nem teljesen értem, mert a méretezéses képen min300-max600at ír, vagyis azt gondolnám, hogy állítható, de csak VESA 600x400-as támogatást említ. Ugyanezen az oldalon a többi termékükre ahol jók az állványok pl. a 400x400-asra, ott szépen felvannak sorolva egyesével Pl itt.
Valaki tudja, hogy jelen esetben vajon jó-e a 400x400as TV-re is?
Illetve mi a véleményetek a második linken lévőről? Mennyire biztonságosak ezek a guríthatós állványok? Mennyire stabilak otthoni használatra ha nem úgy gurítgatom mint az idegbeteg? Igazából guríthatós állvány lenne a legjobb, viszont tartok tőle, hogy eldől/eltörik a TV súlya alatt.
Utolsó kérdésként, láttam már több állványt ami pl azt írta, hogy max 55"ig való, viszont VESA 400x400al is kompatibilis volt, ilyen esetben mennyi az esély, hogy nem fog passzolni a 65"os TV-re?Előre is köszi a válaszokat!
-
mackosajt
addikt
Kicsit gyorsan kellene beszereznem fali konzolt, egy UE50RU7402 tv miatt. Elvileg 13,5 kg állvány nélkül.
Tégla falra menne, örülnék ha dönthető, és akár forgatható lenne.
MM, Auchan, Euronics játszik, amit helyben holnap akar meg is vehetek.
Legyen inkább stabil, ne dizájnos. Ja és nem baj ha olcsóbb.Mit ajánlotok?
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
mackosajt
addikt
Tv útmutató következő oldalán a C értéke 43-45?
Akkor az M8x30 csavar rövid, az M8x50 meg lehet hosszú.
Én pont ma jártam hasonlóképp. Másik konzollal ugyan, de csak M8x30 volt a pakkban.
A konzolhoz adott tavtartok helyett a tv-hez adottat használtam. Csavarboltban 4 db M8x45 kemény 165 Ft volt.http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
swoody
senior tag
válasz mackosajt #1670 üzenetére
Es tenyleg a masik oldalon ott volt a 43-45.
Viszont kesz lettem, bo 4 ora alatt. a m8x50-es csavar jo volt vegul mivel volt egy alatet meg a femtartonak a vastagsaga hala isten kiadta az 50-es meretet es faszan betudtam csavarni. Nagyon untam a vegere a szonyeg tiszta por a furas miatt, de az ma mar ugy marad.
Koszontem szepen a segitseged azert.
-
breezer88
tag
Sziasztok!
Sajnos nem a legmegfelelőbb topik, de ennél jobban paszolót hírtelen nem találtam.
Van egy ágy egy kanapé és volna egy TV állvány szerűség, ami még nincs meg és ezt keresek.
Itt van egy kép, hogy mi volna az elrendezés: https://prohardver.hu/dl/upc/2019-04/24/246289_p1swgpt7pugiifzf_agy_kanape_tv_mozgas.thumb.jpg
Szóval egy olyan állványt keresek aminek a tetéjén a tv-van, van rajta hely ( pár polc) néhány jövőbeli dolognak pl.: konzol, media box és ami már meg is van egy upc box.
A lényeg, hogy legyen kereke és mozgatható legyen A-ból B-be, a linkelt kép szerint.
Még annyit kellene tudnia, hogy a TV a tetéjén teljesen elforgható legyen 360 fokban. Már láttam másnál erre vásárolt tartókát ami a TV és tv állvány közé volt téve, gondolom ezzel a legegyszerűbb ezt megoldani.Az állvány méreteinél pedig az volna a lényeg, hogy ne a most elterjedt baromi széles és túl alacsony fajták legyenek. Mondjuk a magassághoz ragaszkodom, hogy az ágyban fekve egymagassságban legyen a szememmel, sőt inkább felfele kelljen nézni ( lefele semmiképp ). A szélességben megengedőbb vagyok ha csak túl széles van manapság...
Szerintetek árulnak valami ilyesmi bútordarabot vagy egyszerűbb lesz asztalossal csináltatnom egyet?
Amúgy kb olyanra gondolok, mint az íróasztalok gurlós kis szekrényei, csak fiókok helyenn polcokkal és valamivel magasabb kivitelben persze.Köszönöm!!
[ Szerkesztve ]
-
breezer88
tag
Igen-igen, pont erről lenne szó. Úgy oldanám meg a kábeleket, hogy egyfelől azért nem borzasztó nagy távról van szó, más felől a kábeleknek csak olyan mozgást kell végezniük mint amit a képen berajzoltam a tv állványnak, mert magát a TV-t egy ilyen elforgatható tartóra szeretném tenni, vagy az egész állványt megcsináltatom asztalossal és hátha ő elve meg tudja csinálni elforgathatóra a bútordarab tetejét.
A tv kábel elég hosszú és rá van dugva egy upc boxra, maga a box pedig csatlakoztatva van a tv-hez és az álványon helyezném el. Kéne egy koax meg két 220-as vezeték ( 1box 1tv ) aminek el kell érnie a megfelelő helyekig. Ez szerintem hosszabítóval nem megoldhatatlan a koax pedig remélem elég hosszúra lett hagyva, ha nem, akkor az is meghosszabítható.
Ami kicsit szerencsétlen talán, hogy a koax kábel kiállása a kanapé mögötti falrészen van, legalábbis amit eddig használtam. De van egy az ágy mögötti falrészen is, csak az egyelőre tutira nem lenne elég hosszú.
Tv alátétnek valami ilyenre gondoltam: https://www.emag.hu/tv-tarto-forgathato-17-87-tv-tarto-forgathato/pd/D3VHHYBBM/#product-gallery
vagy: http://www.netdepo.hu/konzol-fali-tarto-keszulek-allvany/tv-fali-tarto-allvany/meliconi-rotobase-elite-l-forgathato-tv-alatet
Így okésnak tűnik a dolgok? Esetleg erre az elképzelésre valami tipp, ötlet vagy konkrét állvány javaslat? vagy jobb lenne csináltatni? állvány méreteire vonatkozóan is kérnénk tippet, főleg szélesség/hosszúság érdekelne, hogy mi lenne az optimális a tv méretének arányában
szerk: tényleg, ami felmerült bennem probléma csak az, hogy attól, hogy a tv-t elforgatom a upc box/ konzol / stb. érzékelője még nem fog felém nézni sajnos... még ha csak az ágyból legfeljebb tvzni akarok minden egyebet a kanapéről csinálnék, akkor is minimum fordítgatni kéne a upc boxot különben - gondolom - nem érzékelné a tvirányítót, de ez csak feltételezés persze..
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz breezer88 #1678 üzenetére
Tényleg nem tudom, nem találkoztam még ilyen megoldással/kéréssel.
Engem nem a tv guríthatósága zavarna ilyenre létezik jó megoldás akár gyári állvány akár szekrény formájában.A kábelekkel nem tudnék megbarátkozni amik ott lógnak csavarodnak etc szem előtt.
Én tuti fali konzolra tenném -a kanapé jobb oldalán lévő falra szemből nézve-még akkor is ha pont szemből nem látnám az ágyból.
[ Szerkesztve ]
-
breezer88
tag
"Én tuti fali konzolra tenném -a kanapé jobb oldalán lévő falra szemből nézve-még akkor is ha pont szemből nem látnám az ágyból."
Ezzel az a baj, hogy ez egy 5x5 -ös szoba, illetve még kicsit nagyobb is és ez már túl nagy táv az én szememnek..
Magára a gurulós bútordarabra volna esetleg ötleted? Azt látom, hogy ami gurulós azt leginkább a CRT tvkre tervezték , ezek a hosszúkás tv álványok többnyira nem gurulósak..
Többet már nem fogok szerintem kérdezősködni, csak ha esetleg fali konzolos megoldás lenne valamiért
Köszi szépen a segítéséget!
-
dh66e
veterán
válasz breezer88 #1680 üzenetére
Ehhez asztalos kell mindenképp akimegnézi a tévéd talpát hogy milyen és ahhoz fog ajánlani neked szekrényt.
Amit esetleg gyorsan ajánlanék és árban ésszerű azok ezek lehetnek még mint állvány ami gurulhat kedvedre.
[link] és [link]Az egyedileg készített gurulós bútor sokkal drágább lesz, főleg ha fiókat is akarsz bele.
-
breezer88
tag
Köszönöm szépen a segítséget!
Igen, ezek amiket linkeltél összeségében nem rosszak, csak talán annyi, hogy nem elég tároló polcocska rajta 3 darab azért kelleni fog szerintem, illetve dizájnban nem ér fel egy szép bútordarabhoz, persze ez szubjektív.
Az egyedileg készített bútorra nagyjából én is ehhez hasonló árral kalkuláltam, de remélem azért olyan sokkal ennél már nem lesz drágább... -
senior tag
Sziasztok!
A Stell SHO 3610-nél van jobb választás egy 65"-os kb 30kg-os TV-hez?A lényeg, hogy atomstabil legyen, kihúzható, jobbra balra mozgatható legyen a TV.
Köszönöm
-
senior tag
3 típus közül variálok végül, szerintetek?
Hama 118125Köszönöm a véleményeket
-
frovery
senior tag
Sziasztok.
150×200-as forgatható konzolt keresek. Orion 32-es tv-hez. Emagról rendeltem 2db-ot, a nagyobb tv-hez jó lett, de ez az Orion elég idétlen lyuk kiosztású.
Köszönöm szépen -
ruan
tag
Sziasztok,
LG 42 lb650 típusu, 4-5 éves lcd tv-hez, milyen csavarokat vegyek, a fali konzolhoz?
M4, vagy M6-os, kb milyen hosszú kell, amivel már biztosan a helyén marad a konzol?-= StarIICraft =- Hell, it's about time!
-
takacspeter6
csendes tag
Sziasztok
Az lenne a kerdesem,hogy milyen csavarokat rakjak gipszkarton+2cm osb lap falhoz?
A tv kb 10kg.
Koszonom -
senior tag
válasz takacspeter6 #1692 üzenetére
Én egyrétegű gipszkartonra a 9.5kg-os TV-t, 8db ilyen Fisher fém dübellel tettem fel, biztos mi biztos
Bár lehet profi szakik szerint ez túlzás, de biztosra mentem.
[link] -
senior tag
válasz takacspeter6 #1695 üzenetére
Alátét kell még a konzol és a csavar közé, legalábbis amit én vettem HAMA konzolon jóval nagyobb lyukak voltak mint a dübelben lévő csavar feje.
-
frovery
senior tag
A nagyobb tv 200×200-as..a felfogató lemez négyszög de a közepénél íves.
Ez az a konzol.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs