Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Breki

veterán

válasz ledgeri #37236 üzenetére

Kevered a dolgokat:

A „miért nem cseréltél mindent azonnal” kérdés ott bukik meg, hogy incidens után a Facebook gyakran ideiglenesen korlátozza az érzékeny módosításokat. Pont ezért nem lehet ilyenkor mindig azonnal emailt, belépési adatot vagy más kritikus elemet cserélni – a rendszer sokszor blokkolja vagy függő státuszba teszi.

Úgy látszik ezzel, te nem nagyon vagy tisztában.

Én ezt a témát eléggé köbe jártam másfél hónap alatt, leírtam korábban nagyjából , szinte mindenkivel beszéltem ez ügyben, sz Irorsszági központon keresztül az Amerikaiakon át az itthoni szervekkel, dokumentációkat olvastam, kb 8-10 Facebook visszaszerzős külföldi csoportot követtem. Szóval nem hiszem, hogy sok újdonságot tudnál nekem mondani

Az „email cím és fiók nem ugyanaz”, mintha ezzel cáfolnál bármit. Nyilván nem ugyanaz – viszont ha az email fiók kétfaktoros és nincs kompromittálva, amit direkt megvizsgáltam, akkor azon keresztül nem lehet hozzáférést szerezni a fiókhoz. Ez pont a védelem része.

Azért maradt be két megbízható eszköz mert pont erre volt szükség ahhoz, hogy belépve maradjak és ne záródjak ki a fiókomból. Egyik eszközöm eszközön van ugye konkrétan a hitelesítés és ez direkt maradt beállíttatva megbízható eszköznek. illetve ilyenkor pont, hogy ajánlott aktívan használni ezeket, az eszközöket hogy a Meta felismerje és engedje a módosításokat.

Nem kell együttérzés, és utólagos mindentudás se!!!
    Én tudom mit hibáztam az első feltörés előtt és mit nem most.

Korábban sose volt egy fiókom se feltörve, hiába próbálsz beskatulyázni.
    Leírtam korábban amennyire egy nyilvános fórumon le lehet, hogy mi okozhatta ezeket a támadásokat, szóval itt nem nemtörődömségről vagy hanyagságról van szó.

És pont ezért írom, le ezeket, hogy segítsek esetleg később másoknak akik így járnak, és segítsek megelőzni az ilyen támadásokat.

Ez a mondat árulkodó:
    „2008 óta csak kívülről szemlélem”

A platformok (pl. Facebook) biztonsági rendszere 2018–2024 között teljesen átalakult, csak szólok. :-)

Új hozzászólás Aktív témák