Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Pajac: PassMark - Intel Atom D2700
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sparks: 15 év droid után iPhone tapasztalat, 7 nap alatt
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rdi
veterán
Leírom ismét: a szakképzési alapot a gazdálkodó cégek cimkézve fizetik be az iskoláknak (olyan mint mondjuk az adó 1 %-a) és azok ebből a szakképzési célokat szolgáló eszközöket lehet vásárolni.
Semmiféle törvény nem játszik ebben az ügyben, semmiféle eladókijelölés nincs!
Ezért is értelmetlen dolog ilyesmit írni:
''Az meg önmegában szánalmas, hogy a politikusok ilyen törvényeket hoznak (gondolom nem kis kenőpénzért), hogy csak innen és innen lehet venni bármit, ahol 2-3X-osak az árak (pont ezért). Ebben az országban nem gondolkoznak az emberek?! Az iskolákat az önkormányzatok tartják fenn, amit végső soron az emberek. Az állam (ami ezt itt pl. támogatja) szintén az emberekből él. A rohadt ingyenélő politikusok azért vannak, hogy az emberek érdekeit képviseljék...''
Amivel keveritek az az állami számítástechnikai hozzájárulás , amit az iskolák az államtól kaptak, de itt sem törvény szabályozza, hanem miniszteri rendelet. Központi pályázatot írtak ki, ahol az IBM nyert a hardverben, ebből a támogatásból tehát IBM gépeket lehet venni. Hogy miért döntöttek így, azt a fantáziátokra bízom, de tapasztalati tények miatt vették ki az iskolák kezéből a döntési jogkört.
Egyáltalán szomorúan tapasztalom, hogy bármiféle utánjárás nélkül írogattok, ha jól látom középiskolás korúak főként, nem ártana egy kicsit több forráskutatást végezni... -
beencee
őstag
Nem, ez nem a mi érdekünk. Ez a politikusok érdeke.
És nem is a cégek hibája, ők el akarnak adni és reagálnak egy helyzetre. Egy teljesen nem normális helyzetre. (Pl. a központosított közbeszerzésben egy évre !!!!!! előre meg kell mondani az árat az informatikai termékekre és szolgáltatásokra. Egy év a mai informatikában...)
-
mynames
senior tag
Miután állami pénzt költenek így közbeszerzési eljárás alá tartoznak az iskolák is. aki pedig egy kicsit is átlát a dolgokon az tudja, hogy a közbeszerzés az egyik legnagyobb simlisség lehet...ha azzá teszik.
(nekünk 256-os pendrivot hoztak februárban 32.000Huf-ért,, de én már cdsak röhögök rajtuk + szomorkodom, hogy nem én vagyok a beszállító...)
-
viharhozo
addikt
Kozbeszerzes, ennyibe kerul. Egyreszt benne van az adminisztracio ktsge, az altalaban 3 ev helyszini gari, masreszt benne van az a kenopenz, amit az illetekes emberke mindig megkap. Megjegyzem, az iskolaban is kap vki lovet, mivel az osszeg miatt nem kellene palyazatot kiirni, az intezmeny megvehetne a cuccokat barmelyik kozbeszerzesre jogosult cegtol, akik ugyan meg mindig joval a piaci ar folott dolgoznak, de kozel sem ennyivel.
Egyebkent a kretaval meg a kezmosoval nem erdemes osszevetni, nem azonos a kassza. -
Ráczkölke
tag
Szerencsére nálunk ált.isk.-ban nem volt ilyen probléma, volt wc-papír mindig (egy csak példa a sok közül). Gimiben viszont megváltozott a helyzet!
Elég kicsi, de engem azért nyomaszt: minden évben beszednek tőlünk 1000ft-ot, azt mondván, h a fénymásolatokra kell... namost 1-1fénymásolt oldal nem is lenne sok, de több ilyen lapot kapunk, mint ahányból a könyv áll (és még számon is kérik tőlünk, ha valamelyik nincs meg), de akkor minek vesszük meg a könyvet, ha mindig fénymásolatokból tanulunk?!(8-9000ft + a nyelvkönyvek)
A sulink vett sok új gépet... mindent meghagytak, de a lapmonitorokat azért csak levitték a tanáriba, ami meg nekünk maradt > -
KrAt
veterán
Tudomásom szerint (anyum sulijában a gépeket én szereltem össze, és láttam az árakat) a hw-ek teljesen normális árban voltak! Egy kicsivel voltak drágábbak a bolti árnál! DE NEM ENNYIVEL! Szóval én csak azt tudom mondani, hogy a vételár, amiért anyumék vették ugyanezen beszerzési projekt (vagy mi?) keretein belül, nem voltak ilyen horroribilis összegek, szóval az iskolán belül ferdítettek (SZVSZ!!) az öszegeken...
-
Robaj
addikt
Azt azért kalkuláld bele, hogy ezeket a gépeket jó eséllyel megpályázták állambácsinál. Mi sulink is hasonló helyzetben volt, dec/jan vége/eleje, no kréta, de pont akkor kapták meg a pályázaton nyert 20 gépet, összesen 3 milla értékben.
UI: 2005 évi szakképzési hozzájárulás
Ezt csak a szakképzéshez szükséges cuccokra költhetik pályázat formájában. Krétát + wc papírt nehéz pályázni
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2159
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256-512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest