Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
-
LOGOUT
Segítség a nyelvtanuláshoz kezdőknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geryson
addikt
Valószínűleg véletlenül került oda a kérdőjel, merthogy ha kérdőmondat lenne (aminek értelme sem lenne ebben a formában), akkor "Sind wir auf der Suche...?" mondatszerkezettel kellett volna írni a mondatot - tehát helyes sem lenne. Amúgy teljesen jól fordítottad, csak "bécsi ligába", nem "bécsi ligában", merthogy hová? Ba-be!
Ha akarsz válaszolni, akkor írhatod neki, hogy:
Sehr geehrte ... (ezt már ismered),
habe ich Sie richtig verstanden, suchen Sie einen neuen Spieler? Das Fragezeichen am Ende des Satzes hat mich etwas durcheinander gebracht.
Azaz visszakérdezel és leírod, hogy összezavart a kérdőjel a mondat végén. Elbúcsúzol (ezt is tudod, hogy hogyan kell már) és elküldöd!
-
Orionk
senior tag
Áááh lehet, hogy mégsem jól fordítottam.
Én így fordítottam le :
" keresünk egy új játékost az első csapatunkba a bécsi ligában "Viszont, akkor azt nem értem, hogy miért van kérdőjel a mondat végén. Ez egy kérdő mondat ?
" wir sind auf der suche nach einen neuen Spieler für unsere erste Mannschaft in der Wiener Liga? "
köszi szépen
-
Geryson
addikt
Sehr geehrter Herr Kainbrust!
Vielen Dank für Ihre Antwort!
Ich spreche zwar auch Deutsch, aber leider nur bedingt. Meine Stärke liegt in der englischen Sprache.
Trotz der Schwierigkeiten können Sie mir jederzeit gerne auf Deutsch schreiben. Werde mir Mühe geben, alles richtig zu übersetzen!Was wollten Sie mir schreiben?
Schönen Tag!
Mit freundlichen Grüßen:
N. A.
-
Geryson
addikt
Akkor írd inkább ezt szerintem!
Trotz der Schwierigkeiten, können Sie mir jederzeit gerne auf Deutsch schreiben. Werde mir Mühe geben, alles richtig zu übersetzen!
(A nehézségek ellenére bármikor nyugodtan válaszolhat németül is. Mindent meg fogok tenni, hogy helyesen lefordítsak! Én valami ilyesmit írnék)
-
Geryson
addikt
Sehr geehrte vagy geehrter Frau / Herr XY!
Vielen Dank für Ihre Antwort!
Ich spreche zwar auch Deutsch, aber leider nur bedingt. Meine Stärke liegt in der englischen Sprache.
Sie können mir ruhig auf Deutsch antworten (Ez nem ellentmondás? Előbb írtad neki, hogy csak kicsit beszélsz németül). Was wollten Sie mir schreiben?
Schönen Tag!
Mit freundlichen Grüßen:
AB
-
Geryson
addikt
Szia! Hát ebből így nem derül ki, hogy ez német szám-e, vagy éppen holland.
Ez egy körzetszám (feltételezel az első 4 számjegyből) és utána a telefonszám.
Példának okáért a mi számunk 24 25 234 volt Berlinben, ezt simán így hívtad városon belülről. Másik tartományból már 030 - 24 25 234 volt, itthonról meg 00 49 30 24 25 234, tehát a nulla lekerül az előhívóról és elé jön a 00 és az ország. Mobilszámok kint pl. 0171 xx xx xxx, ezt ugye itthonról szintén úgy hívnád, hogy elhagyod a nullát: 00 49 171 xx xx xxx.
A Te számod annyiban furcsa, hogy nincs ott a nulla már most sem, pedig én a német számokban mindig látom: pl. 0177 / 0171 / 0172 / 0177 / 0180 / 0800, ezt a nullát hagyod el mindig külföldről...
-
Geryson
addikt
Egyet kell értsek abban, hogy teljesen felesleges pár sort németül írni, a többit meg angolul. Egyébként valóban kiválóan beszélnek angolul a németek tapasztalatom szerint (lévén ez náluk a kötelezően tanult nyelv az iskolában).
Az megint csak "butaság" (bár béna voltam és nem olvastam a leveled első részét anno), hogy "ß" karaktert kérsz "ss" helyett, lévén ezen nem múlhat a leveled sikere, másodsorban úgy tudom évek óta nem kötelező már a "ß" helyesírás szempontjából.
Ha adhatok egy tippet: én amikor nyáron egyesületet kerestem a hokijátékosnak, akkor kb. pont annyit írtam, mint amit most németre lefordítottam Neked. Ezt elküldöd 20 helyre. Ha jön válasz, akkor meg folytatod a többivel. Elsőre ez bőven elég, esetleg bele lehet írni, hogy jó lenne ha angolul folytatnátok. Ez az én véleményem. Regény elsőre nem kell.
-
törölt tag
"a németek nem nagyon beszélnek a saját nyelvükön kívül, azaz nem szeretnek beszélni."
Ez nem igaz, angolul majd mindegyik beszel, plane az iskolazottabbak.
Szerintem azert logikai bakugras, mert ha a leveled lenyegi reszet angolul irod, akkor nyilvan azt feltetelezed rola, hogy el fogja tudni olvasni. Akkor viszont az eleje nemetul felesleges.
szerintem.
-
Geryson
addikt
Bocsi, nem figyeltem...
Sehr geehrte xy (nő) / geehrter xy (férfi)! (vagy Sehr geehrte Damen und Herren - Tisztelt Hölgyeim és Uraim!)
Es tut mir leid, dass ich Sie stören muss bzw. bei der Arbeit aufhalte!
Ich heisse István Horváth und komme aus Ungarn. Ich bin ein Tischtennisschiedsrichter und leite Spiele z.Z. bis zur Nationalliga 2. Einer meiner besten Freunde spiel hier in Ungarn in der Nationalliga 1. Sein Ziel ist es ab der kommender Saison (September 2014) in Deutschland zu spielen und im "Oberliga Herren Hessen" teilzunehmnen - um das zu unterstützen suche ich einen Verein für ihn. Meine Frage an Sie wäre, ob Sie evtl. Bedarf für einen aktiven Spieler für die erste Liga hätten?
Der Grund, weswegen ich mein Brief auf englisch weitersetze ist, dass mein Deutsch noch nicht ausgereift ist - bin aber ständig am üben. Auf Englisch spreche ich aber fliessend.
Ui.: Szívesen segítek tippekben (vagy további levélben) ha gondolod, tavaly nyáron tolmácsoltam egy U16 hockeyjátékosnak, akinek egy nagyon jó csapatot találtunk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen autót vegyek?
- Tudományos Pandémia Klub
- Windows 11
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Meta Quest 3 128gb - Garanciás 2025.10.16-ig
- Eladó! Azonnal indítható Sugar Daddy társkereső az angol piacra Készen áll a pénztermelésre
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest