Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KovacsUr
addikt
válasz
Marianna #614 üzenetére
Csak pár szó(kapcsolat), ahol a jelentéssel volt gond...
typically -> itt nem ''kimondottan'', inkább ''általában'', ''rendszerint''
put them on display -> nem a kirakatba kell őket tenni, csak jól látható helyre, ahonnan viheti őket a nép...
formal time -> kb. vizsgaidőszak -
KovacsUr
addikt
Szerintem inkább ''She has a date with Peter''. Ez egy kivétel, már önmagában a közeli jövőre vonatkozik, most van randija, amire el fog menni a közeli jövőben. A present continuous közeli jövőre vonatkozó jelentése szerint a mondat értelme az lenne, hogy a lánynak nemsokára randija lesz Péterrel. Most még nincs, de már tud róla. Nem valószínű.
Folyamatos időben olyan helyzetben szokott felbukkanni ez a szókapcsolat, mint például ''She realized she was actually having a date with her old school-mate.'' Ekkor sem a közeli jövőről van szó, hanem hogy az illető a randin ébredt rá, mi a helyzet. -
KovacsUr
addikt
Nem tudom... Nem elég feltűnő a link?
''For questions and negative forms, two forms of the verb are used - either the normal infinitive pattern after did (more common), or the past form used (less common):
When you were a kid, did you use to think the sun revolved around the earth?
When you were a kid, did you used to think the sun revolved around the earth?'' -
KovacsUr
addikt
válasz
kapcs-ford #235 üzenetére
Bocsánat, ez már off topic, de megkérdezhetem, merrefelé hallottad így? Én szinte kizárólag a 'did you use to...'-s formát hallottam (ami azt illeti, azt sem gyakran, általában egyszerű múlt is megfelel erre a célra). Milyen környéken éltél, ahol ez az eltejedt? (Vagy honnan való volt az illető, aki így használta?)
-
KovacsUr
addikt
válasz
kapcs-ford #232 üzenetére
De ezzel semmit sem igazoltál. Ráadásul a ''did you use to''... még gyakoribb is, mint a ''did you used to...'' Nézd meg te is a BBC oldalt, amit belinkeltem.
-
KovacsUr
addikt
válasz
Wildmage #226 üzenetére
(Pedig tényleg van ilyen, csak nem ugrott be, mert én például nem használtam soha életemben...)
Bővebben: link -
KovacsUr
addikt
válasz
kapcs-ford #224 üzenetére
Visszavontam, igazad van, bocsánat, másra gondoltam.
-
KovacsUr
addikt
Jézusom, miket látok itt! Végigolvasgatom, aztán megmondom a frankót...
[Szerk.]
Tehát ha a ''szokás'' még mostanra is vonatkozik, azaz például még nem fejezte be végleg az illető a bulikra járást:
Do you...
Például
Do you go to parties?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest