- eBay-es kütyük kis pénzért
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Amikor reggek nem indul az autó, küzdelem az ólomszulfát ellen
- petipetya: Nagy chili topic. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
finest
addikt
Az online szótárakat nem ismerem. Ilyen gyorsfordítás céljára a MobiMouse-t ajánlanám. Abban a face value is benne van. Az utolsó mondat nekem valahogy nem illik a többi közé. Ha ezt is a nő mondja, akkor lekoptatta a fickót. Ez esetben úgy értelmezem a végét, h nekem erre nincs időm. Tehát nem tetszett a stílus, mert nem illendően közeledett...ráadásúl nagyon elfoglalt ember... Szöveg környezetből kiragadva csak találgatok, de én így értem.
-
tothbe
addikt
Na igen, a gyakran használt jelentése az a névérték (pl. részvényé vagy kötvényé), de az ide nem passzol. Itt inkább azt takarja, hogy ''Mutasd meg az arcodra kiírt(arcodból látszó) értékeidet'' vagy még magyarosabban: ''Tedd, ami az arcodra van írva!''
A harmadik jelentése pedig pl. egy körözés plakátján lehet amúgy, amikor fölül az ismer WANTED felirat diszeleg és alul pedig a leirásnál kirakják azt is, hogy Face Value: $20.000
[Szerkesztve] -
corlagon
senior tag
Sztem a ''court'' a csaszari udvar lesz, a ''pulse'' meg az udvari ugymenetre, hirekre, hatalmi viszonyokra, pletykekra es intrikakra stb.
As you will learn, Edric, my sister has the pulse of the court.
Latni fogod, Eldric, a hugom jol kiigazodik (kiismeri magat) az udvari ugyekben / csaszari modon gondolkodik stb. -
kgb87
tag
Akkor viszont lehet ez is a vége, hogy a húgom nagyon jól kiismeri magát a bíróságon/jól eligazodik az ottani dolgokban. (Érzi a lüktetését).
Ez nem jobb akkor, ha valami tárgyalásos ügyröl van szó?
Tudom, h ez két teljesen eltérő megoldás, de mit várunk egy olyan nyelvtől, amelyikben létezik egy ilyen közmondás: ''Aki viszkető fenékkel alszik el, büdös ujjal ébred reggel.'' -
chicken
senior tag
''Próbáljon csak meg leleplezni.'' Mármint ő, Muad Dib.(Merthogy rákerestem, mit is fordítasz, és a Dűne színpadi változatát találtam:Bővebben: link)
monjduk nem is emlékeztem ilyen részre, hogy Csani és Irulan egymásnak támadnak, de biztos van
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest