Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Achill3uS

nagyúr

válasz jones965 #8599 üzenetére

nos arra nem volt időnk, hogy teszteljük mert megint elvitte az időt a cmos clear és a boot loopok.
    kb este 10re állt készen összerakva a konfig, átjött over és subaru és akkor kezdtük el locsolni a potba a nitrot.
    a következő 3 óra pontosan ugyanúgy telt mint az összes eddigi ryzen nitrozás. majd hajnali 2-3 körül megvolt a szokásos megmagyarázhatatlan áttörés és utána szépen kezdett megindulni a rendszer, ment a fullpotos restart és elkezdtük végre küldeni a cinebench-et.

a következő tények kerültek megerősítésre:
    - az IMC tuningpotenciálja nitro alatt teljesen biosfüggetlen. hiába az uj biosok amivel 3800-at lehet menni léggel, minuszban ugyanaz van mint eddig. 3000+ felejtő néha postol de belefagy a bootba. 2900 kb a max stabil órajel, időzítés kb mindegy neki CL11 easy.
    - a CPU ~5320mhz-et ment ujfent cinebench-re még 1.90v-al is. a kingpin pasztával annyit sikerült elérni, hogy ki tudtam próbálni magasabb vcore-t és valóban nem reccsen el terhelés alatt sem :K de sajnos ott wallos a proci, amin semmilyen fesz és szorzó nem változtat, max LHe segítene szerintem ami sajnos nem játszik...

mindazonáltal sikerült 2 azaz 2 ponttal megvernünk a korábbi rekordot :))

Cinebench - R15 - 2394 cb - Ryzen 7 1800X @ 5320MHz

és egy GPUPI ráadásnak.

2min 19sec 211ms with AMD Ryzen 7 1800X at 5280MHz

köszönöm a segitséget és a jó hangulatot srácok :R hajnal 4kor szereltem szét a rendszert és tértem nyugovóra, asszem most kicsit szüneteltetni fogom a Ryzen-t és visszatérek Apex-et nitrozni mert ez a cpu+lap kombó most ki van maxolva.

Új hozzászólás Aktív témák