- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
WiZARD #77820 üzenetére
500 nm gyepre lazán elmegy egy évben 2-300 köbméter öntözővíz, a 25 köbméteres medencébe is belemegy évente 75-100 köbméter. Innen már csak számolnod kell!
Amúgy egy jó szivattyú kb. 100-120 ezer Ft és azzal olyan 20-23 Ft/m3 a víz szivattyúzásának az áram költsége. 5-6 évente kell egy felújítás a szivattyúnak, ami az új árának kb. fele.
Ha ismered a helyi vízdíjat, akkor ki tudod számolni, hogy mennyi idő alatt térül meg és az neked megéri-e?
-
blueboi69
őstag
válasz
WiZARD #77820 üzenetére
Ez csak a fúrás ára.
Mekkora a telek?
Egyébként mire megcsinálod hozzá az aknát, megfelelő szivattyű + szűrő, az olyan 2M-ra kijöhet simán.
Namost alapvetően a fúrt kúttal locsolsz, és ha megfelelő a víz minősége (általában nem az, mert túl sok benne a vas), akkor lehet medencéhez is használni.
Az öntözés függ attól, hogy milyen és mekkora gyepet szeretnél. Nekem pl szárazságtűrő ámde prémium fűmagból vetett füvem van ez kevés locsolást igényel. Ha focipályád lesz, akkora oda kell a víz bőven! Ha inkább növények is lesznek is akkor azzal lehet spórolni, mert azoknak jelentősen kevesebb kell.
Gondolom öntözőrendszer ki lesz építve.
Én osztottam szoroztam és idén nyáron csináltattam locsolási mellékvízmérőt. Itt sajnos elég drága a víz, 1000ft/m3, így a locsolási "csak" 500Ft /m3, mert nincs csatornadíj.
Matekozd ki, hogy a kútfúrás az hány m3 víznek felel meg. Én most a füvesítés miatt elég sokat vesztettem, kb 40m3 vizet locsoltam el, de jövőre sztem ennek a fele lesz.Szóval kérdés, hogy felétek mennyi a vízdíj és mekkora füves felület lesz és milyen fűvel.
Bujdynál pl van kút, de sztem az általuk elszivárgott vízből táplálkozik a velencei tó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest