- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: A fapados NAS tuningolása
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #115414 üzenetére
Király! Gyerekként de imádtam volna egy ilyet
Én is terveztem hasonlót a tetőtérbe (jóval kisebbet) csak aztán kissé megdrágult a fa, és elhalasztottam. -
eattila
őstag
válasz
Franko lett!
-
zetor2000
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #115418 üzenetére
Szerintem vele lesz a legkevesebb baj, hamar megtanulják, hogyan kell közlekedni. Akkor van/lesz baj, ha veszekednek a tesók.
-
Sipi-
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #115418 üzenetére
Jól néz ki, biztos élvezik a gyerekek
-
-igu-
veterán
válasz
Szerintem teljesen rendben van. Lurkók hamar belakják :)
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #115172 üzenetére
Án, távrendelés kb. kizárva, de azért jó tudni. Szépen bemegyek 1-2 boltba, aztán előbb-utóbb lesz valami.
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #115061 üzenetére
Én ezt csináltam 8évig. De mostmár itt más gondok is voltak. Sem az emberek, sem a technológia nem volt olyan, amivel dolgozni szerettem volna.
Persze, Sipi, Dani (már el is felejtettem az itteni nickjét), és még egy maréknyi emberrel igen, de a többiek...
Ja és mellékesen már pénzt sem tudtak emelni a balfaszkodások miatt. Q és E nem tudott megállapodni, én meg már elértem a bérezési plafont, szóval a csapat, munka és pénz szentháromságból mindhárommal elégedetlen voltam és nem is lehetett egyiken sem változtatni. -
-igu-
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #115061 üzenetére
Basszus, én 20 év alatt nem hogy munkahelyet, de országot is váltottam. Négyszer... És szerintem mostanra 20+ munkahely van a hátam mögött.
-
eattila
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #115019 üzenetére
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #115018 üzenetére
Meg amikor 12 évesen majd benyögi, hogy lepattan Eplénybe a haverokhoz hétvégi buliba. Vagy Salzburgba :-D Igazából az már kb. mindegy, akkor lehet majd fél éjszaka körmöt rágni
-
Sipi-
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #115013 üzenetére
Te is tudod, hogy ez semmit sem számít
-
Sipi-
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #114743 üzenetére
Árat nem tudom megmondani, azóta rengeteget változtak biztos az árak. Mi a Hotel Lővérben foglaltunk szállást, két összenyitható szobásat. Így a gyerekek aludtak az egyik szobában, mi a másikban. Két fürdőszoba volt, ami nem hátrány
A kaja, tisztaság jó volt, egyedül a szobák nem túl nagyok, de úgyis csak aludni jártunk oda
A fürdőnek és a Family Parknak is van jó honlapja, árak is fent vannak. Nem olcsó, de tényleg nagyon jókEgyik helyen sem voltak túl vészesen drágák a kaják bent, kb. 7-8 EUR-ból kijött akkor egy rántott csirkemell krumplival. Normális adagok voltak, nem bébimennyiség
Nálunk a 2 éves is már élvezte, 3 éves is biztos élvezi. Nézd meg a képeket a honlapon. (nem kapok jutalékot, nekem is egy volt kollégám ajánlotta még tizenéve, akik Győrből jártak át a fürdőbe. A vidámparkot meg a hotelban ajánlották.) -
válasz
NauTiLUS_HUN #114434 üzenetére
-
npera
addikt
válasz
és
55 kg még? Ennyit gondolom nem lehet egy bizonyos tempónál gyorsabban fogyni, mert akkor már veszélyesen felborul mindenféle egyensúly a testben.
Én a forszírozott home office alatt híztam összesen 8 kg-ot, 96-ról felmentem 104-re. Onnan vissza 102-re, hogy most már van bejárás és újra bringázok. Gyakorlatilag muszáj bejárnom, hogy legyen bringázás, mert akkor nem hízom tovább. Jelenleg 70%-ban kell bemenni, tehát 3,5 napot kérnek benn. Legjobb, ha 4 napot megyek be, akkor majdnem 5 napot nyomok 2x 10 km-t az ingázással. Nem egy nagy durranás edzés szempontjából, de átmozgat és a fixivel kábé fél óra, így valamennyire felmegy a pulzus is és marad is fenn. Egy előnye van a fixinek rettentő sok hátrány mellett: muszáj tekerni egyfolytában és a fékezés miatt "regenerálok" is, amit még mindig piszok nehéz agyban lekövetnem. Teljesen más mozgás, mint egy szabadonfutós bringa esetén. Nem gondoltam volna előtte, hogy meg kell tanuljak bringázni újra gyakorlatilag.
Most lassan felszívják a hegyes kavicsokat is az utakról, így nem szúrja ki az országúti abroncsát. Tehát lehet menni tényleges edzőkörökre is.
-
eattila
őstag
válasz
Gratula!!!! És irigylem a kitartásod!
Mikor nekem azt mondták ősszel, hogy a fogyásomnak és a sportolásomnak nem sok hatása volt a gyereknemzési sikeremre, kicsit elengedtem magam, és felugrott 7 kiló. De lassan megint elérem az övön az utolsó lyukat
-
-igu-
veterán
válasz
Erősen gratulálok a fogyáshoz, szép munka!
-
zetor2000
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #114359 üzenetére
Az jóféle film
Pláne a Mucsi féle középső rész. -
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #114359 üzenetére
Panelprogram, szigetelés, fűtés korszerűsítés.
-
zetor2000
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #114330 üzenetére
Vélhetően árában adod, ami azt jelenti, hogy meg kell várni azt a vevőt, akinek ez tényleg kell. Az meg idő... Amúgyis a gyári folyadékos cuccok ritkák...
-
zetor2000
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #114318 üzenetére
Háttööö...
Oldschool, azt látni. A másik baj ezekkel, hogy anno csúcshw volt, ami mára semmit sem ér. A rápakolt cucc, ami esetleg, de a felfogatása gondolom olyan, hogy erre a kártyára OK, másikra már nem. Mellesleg ha működik, akkor miért szerelnénk át... Ezek a gyári folyadékhűtések amúgyse a non-plus-ultra cuccok, egy jól megbízható izé.Sokról olvastam itt-ott, hogy a CPU blokk az réz, a hűtő felület meg 100% alu. A folyadék, ami kering benne, meg nem sima desztvíz, hanem valami. A rézzel mindenesetre enyhe galvánelemet alkot, és az egyik anyag elfogy, és kilukad / ereszt, sokév használat után.
Amúgy nem kell? Hirdesd meg!... Szerintem a hardveraprón lehet lesz rá delikvens...
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #114304 üzenetére
Értelmesebb ismerősök sem fogják fel évek óta. Evvan.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
NauTiLUS_HUN #114302 üzenetére
ahhoz agy kene a fejebe
tipikusan az a haz, aminel a teglan van egy reteg fedo malter azon meg a kulso vakolat, osztjoido
szo szerint semmi szigeteles sehol, se a fodemen se falakon
gazkazan is az, amivel anno megvettek a hazat
mar azt upgrade-lve is sporolhatnanak de neeeeeem
cigit meg nem lehet lerakni ezert...aaaa
fodemre rakna 50cm hoszigetelest mar erezheto diffi lenne, hogy nem szokik ki a meleg es nem az utcat futi ott se
most amikor ment a paraztatas, hogy 5x lesz a gazszamla, meg csak hapogott
itt le van szigetelve a panel, februar kozepe ota be sem volt kapcsolva a futes
ami a lakason atmeno gerinccso fut, az is tok eleg a 22.5-23fokhoz
effektiv tavaj is december elejen volt eloszor bekapcsolva a radiator, azaz a futesi szezon kb ~2 honap
azert egy evre elosztva sem egy veszett nagy osszeg, de havonta se
100m2-re lenne havi 20-22k futesi szezonban... haljunk mar ebbe bele, de tenyleg
havi 2.5k
mikozben cigi + kv + sörike temakorben meg havi ~60-70k eltapsolodik ugyanezeknel nyuglodes nelkul
masik ismi atmegyek, ki se esik annal se a kezebol se a cigi mar gyujtja a kovetkezot meg napi 4-5 kv-t lefoz
ulunk konyhaban beszelgetunk es erezni, hogy "huz" az ablak
ahol az ablakkeret meg a fal talalkozik kozben lathato egy vekony repedes, sarkoknal egy kicsit nagyobb is
kerdeztem tole, hogy de ezt miert nem nyomod ki egy szilikonos tomitopasztaval?
aaa, neki erre nincs penze
baszki, egy olyan tubus meg a kinyomo osszesen van vagy 4k az Obi-ban, azaz ketto doboz cigi ara
szerinted majd o annyirol le fog mondani ezert?
....es ugyanezek nyignak ha emelkedik a futes ara -
Samott
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN #114302 üzenetére
Ezert hulyeseg a rezsicsokkentes. Csak halogatjak miatta a szukseges fejleszteseket.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
NauTiLUS_HUN #114266 üzenetére
Az a kisebb baj. Beázási forrás a bádogozása...
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #114261 üzenetére
Hát ezt nem egy konkrét képlettel, inkább egy csomó utánajárással neten. Van több ajánlás, kalkulátor ésatöbbi. Forgattam az energetikai tanustványt, meg a ház terveihez is volt hőigénykalkuláció árammal, gázzal meg várható költségek stb. Beletoltam némi időt pár hónapja.
Local ismerősöknek van egy könnyűszerkezetes házuk, róluk írtam először, hogy milyen fura kazánjuk van, termosztát nélkül, ami kb folyamatosan megy és náluk baromi meleg van. Tetőteres ház, 110-120m2 körül, náluk egy sima 6kW -os ukrán kazán van. Ebből adódóan biztosan elég lenne a duplája.
Felhívtam gépészes boltot, hogy mit kell tudni erről a bosch kazánról, kérdezte, hogy mit váltanánk ki vele, azt mondta, így látatlanban, hogy a 24kW-os gázkazánt ilyennel szoktak kiváltani. Nekünk meg eleve van egy klímánk, tehát egyébként is tervben volt, hogy azzal fűtünk.
Szóval most így konkrét képletet nem tudok neked leírni, hogy mivel jött ki. Van villanyfűtéses csoport ott is rákérdeztem, visszaolvastam, hogy mekkora házakba raknak ilyet, ez alapján szerintem nem lőttem mellé.
A gázkazán hiába 24kW elvi teljesítményű, vissza tud modulálni. Mivel alcsonyabb hőfokon használom (50fokos előremenő), tehát az is erősen visszamodulál, nem úgy égeti a gázt, hogy ami a csövön kifér.
Ja és a villanykazán is tud modulálni, a 12kW-osban asszem 3 vagy 4 fűtőrúd van. -
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #114237 üzenetére
Pont ezt írtam, hogy a hőpunepa a leghatékonyabb, csak a levegő-víz az nagyon drága. Ezért sikerült itthon kompromisszumot kötni és találtunk helyet a klímának. Ez ugyan levegő-levegő, de mégiscsak hatékonyabb mint a villanykazán önmagában. Úgy 3-4x legalább.
-
Sipi-
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #114134 üzenetére
Én kicsit kevesebbszer, működik. Majd nyáron be kell mennem az új gépemért, ha megérkezik (15 hetes szállítási határidőt ígértek rá).
-
-NoVa-
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #114134 üzenetére
Mi ez a drasztikus bejáráspárti dolog? Évi 1 alkalom a HR papírok miatt is pont elég, a többi 17 már csak fölösleges benzinégetés.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #114131 üzenetére
Még fel sem kelt a nap, de szakcsoportokban is úgy lázadoznak, hogy jobban agyamra ment, mint a Covid, szóval most internet felét egy időre becsukom. Előtte azért kaptak pár kiscicás képet, hogy szívni fogunk jahh, de ma is felkelt a nap, kár most hetekig ezen picsogni.
Távmunka meg tököm, ááááá. 20 évvel fiatalabb lennék és nagyon felidegesítenének, akkor kimentem volna valamerre bicajos futárnak, míg megismerem a környéket és találok értelmes melót, így most nem szórakozok semmi extrával, majd lesz valami és sodródunk a dolgokkal.
-
Samott
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN #114064 üzenetére
Jol tetted, volt most egy kis dolgom a varosban, kocsival elmentem ket szavazokor elott, mindkettonel az utcan allt a sor vege. Pedig videki kisvaros.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #114064 üzenetére
Idióta haverom tényleg képes volt PutyinosOrbános pólóban és szivárványos sállal szavazni menni. Még nem verték meg, de szerintem nincs sok ideje.
-
Vodike
tag
válasz
NauTiLUS_HUN #113837 üzenetére
Persze, megvettem. Ha megérkezik a szivattyú, akkor ráveszem magam, hogy lemenjek az aknába és bekössem a cuccokat. Én sem tudtam mindent, de rávezetett a figura. 1 napon belül válaszoltak és nekem elég profinak tűntek.
-
Vodike
tag
válasz
NauTiLUS_HUN #113830 üzenetére
Múltkor te javasoltad a vízkőmentesítőt, akkor most én is javaslok.
Írj nekik emailt kitöltve [link] a szükséges adatokkal amiket ott felsorolnak.
Basszus, én olyan kimerítő választ kaptam, hogy tőlük vettem meg a új szivattyúm+áramláskapcsolóm. Nem Pedrollo lett, hanem Leo.
Tényleg profik és szerintem jó áron dolgoznak.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #113830 üzenetére
Ez Neked jobban szakterület, de mi a víz? Ha fúrt, akkor fentre Pedrolo, ha ásott akkor lelógatva.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #113764 üzenetére
Ezzel azért most megleptél. Volt MHSZes cuccom, akad idehaza gagyi Silva, láttam normálisat, iránytűt és tájolót, "katonai" kivitelt, de mind 360as volt :-O Meg úgy egyáltalán ebben a térben és koordinátarendszerben mi más lenne? Kemény.
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #113371 üzenetére
Nem árnyékol. Jelenleg épp a panel alatt megy el az árnyék, tehát nyáron ez egyáltalán nem lesz gond.
Másrészt abba a kéménybe lesz bekötve a kandalló.
-
eattila
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #113315 üzenetére
Az összes?
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #113315 üzenetére
Sok hétvége, de más az amikor az ember magának csinálja. Mármint menet közben képes lennék kompromisszumokat kötni magammal.
A gond az volt, hogy aki kijött felmérni nőci, ő a feönökasszony. Nem is mérte le a szarufákat sem, meg semmit, csak úgy fotó alapján berajzolta, hogy miképp tud elrendezni annyi panelt, amennyi felfér. Elbíbelődött szerintem vele, mert a panelek fele az fektetve lesz, a többi meg nem, dehát ilyen ez a tető, ez van.
Szóval ők megkapták, hogy ez a terv, nosza. Felmentek, aztán a szarufák meg nem ott voltak ahol meg lett álmodva és nem tudtak úgy rögzíteni, ahogy a rajzon nézett ki.
Namost ha ez velem történik, akkor a ott a tetőn eldöntöm, hogy akkor máshogy lesz ez lerakva, és jóccakátEttől függetlenül, tuti, hogy nekem sokkal több nap belement volna, pláne egyedül. Sztem netto 1 hétnyi munkára saccolnám ugyanezt, úgy, hogy nem láttam még, hogyan kell.
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #113087 üzenetére
Talán itt ebben a csoportban ez nincs így. Mondjuk lehet azért, mert az évek során kiszívtuk egymás vérét alaposan
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #113000 üzenetére
Ha már ennyire villanyos, akkor miért nem rezsó :-D Az van legközelebb a sparhelt technológiájához, bár lekapcsolni még mindig egyszerűbb.
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #113000 üzenetére
Ó igen, este nekem is ez jutott eszembe, hogy azért egy épített konyhában milyen jól mutatna egy indukciós lap
A villanykazán COP értéke 1. Nálunk sajnos nem játszik a hőszivattyú, onnan indultam én is, hogy az kéne...
Azért hőszivattyúval sem fenékig tejfel az élet, 0fok alatt annak is van egy fűtőpatronja amit használ erőteljesen. Összeségében hatékonyabb sokkal.
Ha lehetne akkor klímával oldalék meg mindent, és hőfilmmel a padlóban, de már a vizes minden van kiépítve. -
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #112959 üzenetére
Nálunk erdészet van, tesómék onnan intézik, nem is nagyon tudok beleszólni meg már itt is megvitattuk. Bár nem lemezkandallót etetnek, hanem cserépkályhát és rendes kazánt.
Igazából a gáz sokba került, majd lett egy megoldás, ami más, de másképp is működött.
Összességében 28 fokra tekerték a termosztátot és kész, ház 2 emelet, sok szoba, kiadta, ami jött. Gáz valóban drága volt. Ezek után korszerűsítettek a fűtésen, nyílászáró csere, padlás szigetelés, külső szigetelés, és fával fűtés. Napközben nem sok fűtés, este 23 fok, de hajnalra kihűl a fél ház. És persze olcsóbb. Én meg innen a városból nem szólok bele, csak a fotelből nem tudok párhuzamot hozni a műszaki koncepciók köré.
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #112959 üzenetére
Kibasznám valahova a kertbe, még akár a grill helyére is. Backup főzési opció, ha nincs áram vagy világvége van, vagy csak úgy. Pár gallyat belerak az ember, 10p alatt lehet rajta főzni kb.
Mindig is felbaszott az, hogy bent a konyhában nyáron főzök, mert egyrészt használom az áramot arra, hogy valamit felfűtsek és használok áramot a klímával is, hogy aztán a ház belső terét mégiscsak lehűtsem. Télen ez nem gond, mert egy kisebb főzés alkalmával is simán érezhető, de nyáron elképesztő módon utálom ezt. Ráadásul már lassan 1éve visszaszoktunk a főzésre a kajarendelés helyett, és 1-3naponta főzünk. Elég praktikus lenne, ha kint tudnánk főzni, és nem csak bográcsban/grillen.
Régen is ki volt ez találva, csak szoktak erre melléképületet csinálni, nyárikonyha néven. Egyáltalán nem hülyeség. Arról nem beszélve, hogy lenne így egy megnyugtató megoldás, hogy tényleg bármi gebasz van az árammal, akkor van rá opció.Egyébként ha teakályhában lehet sütni is, akkor az is bőven elegendő, mert abban is van ugyanakkora sütőrész.
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #112955 üzenetére
Szerintem másik marketplace-t nézünk, nekem ott kb 2 találat van...
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #112955 üzenetére
10-30ezresért vesz egy kicsit lekotlottat, csak gyorsan le kell csapni a nepperek elől. Néha akad 5ösért is, nem kell újra festeni, kicsit rozsdás, de célnak megfelel. Én azt sem tudtam, hogy ebből vannak újak is
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #112703 üzenetére
Nem rohanok még, csak szerintem nem kéne várni.
Hónapok óta számolgatok, majd a végén egyeztetek gépésszel. Vezetékezést megadják a kazánnál, hogy mi kell neki, mellette lesz még egy fűtőpatron a HMV-nek, szóval sztem behúzok 6os vezetéket, aztán jóvan. Az óránál asszem 10es van.addigis:
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #112698 üzenetére
Tobbszor is irtam, hogy ez bovitve lesz csak meg nem tudom mennyire
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #112672 üzenetére
Műterhelés éppen elég. Csak süssön a nap :-D Oszt majd később összeszigszalagozzák az óránál.
-
eattila
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #112517 üzenetére
Csak itt a kommandósok Bren2 -jében tár sincs
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #112368 üzenetére
Milyen három? A cikkben kétféle van. Amúgy nemtudom, nem is tudtam, hogy kétféle van.
Megkérdezem asszonyt, de lehet ő sem tudja.Voltunk vérvételen a HeimPálban, azt mondják, hogy ott van a legjobb cöliákia labor. Tegnap telefonáltunk és mondták, hogy a vérvételből a tesztje pozitív lett és mindenképpen gluténérzékeny.
A tejmentes dolgot egész jól megszokta, nyilván a mindenféle magtejek elég édesek ahhoz, hogy kellemes ízük legyen és viszonylag könnyű tejmentesen főzni is. Vannak egyébként vegán tejfölök meg sajkrémek, növényekből. Nem mondom, hogy jók, de na.
Ami rossz, hogy tejcsokiban is van tej, tehát sok sütemény/édesség kiesik.
Találtunk pl egy jó fánkot a spar-ban, az az egyik kedvence. Kb fél éve tartjuk ezt a tejmentes dolgot, de már kérdezgeti, hogy meddig lesz még érzékeny a tejre.
Namost ha kiderül, hogy mostmár nem eheti a 90%-át annak amit szeret, akkor eléggé le lesz törve. A tejre ráfogtuk, hogy fáj tőle a pocakja, ez egész jól feldolgozható, de a sok lisztes dolgot nem fogja érteni. Tejtől egyébként tejkiütése lesz, 1-2pötty.Szóval majd pár hét múlva megyünk vissza a kórházba tanácsadásra, hátha ott többet tudnak mondani.
Viszont most elolvastam mégegyszer. A cöliákiás az vérből kimutatható és nála vérből mutatták ki, tehát akkor egész életen át tartó diéta. -
zetor2000
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #112308 üzenetére
A napokban olvastam, hogy a Panasonic elkezdi gyártani a Teslának a nagyobb cellás akkukat. Ez nem a 2170 hanem valami 4centi átmérőjű izé lesz. Több hasznos anyaggal, +10-25% hatótáv.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #112208 üzenetére
Egy elborult elmét érdekli a profit? Nyilván nem tudjuk mi és miért zajlik le benne. Mikor valakinek szétrugdalják a homokvárát, oszt megkérdezed, hogy hát volt értelme? Gyerek meg csak pislog és maga sem érti. Aztán vagy kinövi vagy nem. Lehet el van a maga kis valóságában és azzal sincs tisztában, hogy országon belül mi van. Láttunk már ilyet is. Vagy kurváraképben van és titkolja, vagy teljesen adhoc látott neki tervek nélkül, de én még arra tippelek, hogy nem hülye és tudja mit akar, csak senki más nem logisztikázta össze. Visszaadja Kárpátalját a magyaroknak, szerintem azért harcol és így még szorosabb barátságban leszünk... Na jó, ez nem poénos.
Most terjed a neten, hogy Ukrajnának mennyi természeti adottsága van, de jó ég tudja, hogy erre blazírozik-e, vagy ha igen, akkor eddig miért volt olyan szegényes ország.
Inkább jöhet a járványügyi kérdéskör, hogy ha most beesnek az országba 100ezres nagyságrendbe, akkor mi lesz újra az EÜvel és a coviddal
Mondanám, hogy nem áll meg és fel sem adja, de amilyen rendszer van arrafelé, másnap bemondja az állami TV, hogy Kínától Svájcig foglalta el a földkerekséget és kész, amit mond úgyis az van.
-
eattila
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #112208 üzenetére
Attól fél, hogy lúzernek fogják tartani, azért nem áll meg. Szerintem. Bár szakértő az nem vagyok.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #112195 üzenetére
Nekem még ezeket nem nagyon akarták odaadni, kurrens cucc volt és vigyáztak rá a raktában :-D Valamelyik kiküldetésre aztán még csokit is szereztünk. Bár azóta sem vagyok benne biztos, hogy az volt.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #112182 üzenetére
"McKenzie Intelligence Services"
Ez ilyen valami mesterséges intelligencia? Mert akkor még bármi is lehet, ahogy tévedni szokott
-
eattila
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #111970 üzenetére
Ki az mán?
-
-NoVa-
veterán
válasz
Véleményünk van bőven, aztán néha még értelmes is akad. Nem lehet mindig csak drónos audiós téma.
Ha meg mégis, akkor a Sony LinkBuds-ot csöndes környezetben használatra nagyon ajánlom, ha épp nem 70+K HUF-ot kérnek érte. Mikrofonja tökéletes, hangja jó, a lyukon át meg tényleg semmit nem izolál, szépen szól a külvilágra kevert tiszta zene.
-
Jahno
veterán
válasz
Majd pont ehhez nem értünk, mi?
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #111030 üzenetére
Na, közben utánanéztem, a hőszivattyús bojlernek kell minimum 13m3 hely. Namost nálam a kamra 8m3 és a kazánhelyiség is ekkora, szóval akkor ez bukó.
Akkor marad az, hogy a mostani tartályba belelógatok egy fűtőpatront, aztán később napkollektor lesz rákötve és ennyi. -
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #111027 üzenetére
Igen, onnan indult az ötlet, hogy van már ilyen, de csak 80-100literesek. Utána nincs köztes lépcső van 300literes.
Namost nekünk meg már a HMV tartály adott, ami 150L
Gondoltam, hogy miért ne vennék csak egy hőszivattyút, minek vennék meg egy kisebb tartályt is hozzá....Szóval most az jutott eszembe, hogy mégiscsak veszek egy olyat, ami készen van, berakom a kamrába, hogy azt hűtse le és vele sorban lesz a 150lityis tartály. Persze az lesz a hálózat felől. És később a nagyobb tartályhoz tudok illeszteni napkollektort, aztán vagy lesz egy 3utas szelep ami kapcsol a két tartály között vagy maradnak sorban, de a hőszivattyús akkor keveset fog dolgozni.
Ennek egyedüli hátránya az, hogy a hőszivattyús, ami a ház melegét használja, az pont télen fog dolgozni sokat. Viszont nyáron meg pont jó lenne, ha hűtené a kamrát, de olyankor meg a napkollektor fog segíteni... szóval ezen még agyalnom kell
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #110777 üzenetére
Magasles van
-
blueboi69
őstag
válasz
Jaaaa tényleg, egyszer voltam is nálad, nem tudtam, hogy még ott laktok. Ott tényleg nincs semmi
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #110778 üzenetére
Saját főzésnél igen, de azért azért sokszor kész cuccot is veszünk. Felvágott, joghurt, mittudomén mi, egy csomó olyanban is van cucor, amire nem is gondolnál.
50-60p bringázás könnyebben belefér, mert felcsatolom az utánfutót és viszem a gyerekeket is. Tornázásra meg nem visz rá a lélek
Egy időben csináltam az applikáció alapján amit Igu ajánlott. Kb pár hétig tartott a lelkesedés nálam és asszonynál is.Tetőre felmenni nem lett volna para, egyébként is végzek kertimunkát, barkácsolást stb.
-
Jahno
veterán
válasz
Akkor ezzel meg is lehet nyitni a szezont, első feladatként építsünk egy emelkedőt.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #110768 üzenetére
Hasonló felépítésű haversrác próbálkozott mindenféle séta + minimál kaja kombókkal, de nagyon nem sikerült. Most berakatott valami gyomorszűkítőt, fogyott rendesen de szerintem most meg ezért néz ki szarul. Mostanában tán összefutunk és megnézem, kifaggatom. Ő nem gyerekkel megy a nyakában, de hosszabb távot és hegynek felfelé, szóval ott szintemelkedés volt rendesen.
Mostanában jó gyengék a lábaim, valamelyik hétvégén kertek alatt én is megyek tesztelni egy kört, vagy ha jobb idő lesz akkor gyárból hazafelé megint egy kis gyalogos kerülővel.
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #110768 üzenetére
Mi ősszel és tavasszal szoktunk túrázni, olyankor a 4.5éves is a nyakamban van, kb 18kg + a hátizsák a cuccokkal, de azért a 30+kg az már érezhető
Síkvidéken sétálsz? Én a kutyákat szoktam időnként kivinni, itt szerencsére rengeteg érdekes hely van ahol el lehet sétálni.
De leginkább a bringát várom, mert az gyorsabb haladás és jobban kíméli az üzileteket.
Ha én leadnék 15-20kg-ot, akkor borzaszót boldog és elégedett lennék. -
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #110751 üzenetére
Grat!
Nálam is erősen súlygondok vannak, alig várom, hogy jobb idő legyen és lehessen többet kint lenni és mozogni meg bringázni.
Én is igyekszem cukrot kizárni, de teljesen nem tudom, szinte mindenben van cukor, pedig jó lenne. A sok édesítő sem tudom mennyire tesz jót, ugyebár a természetes édesítőktől fosok, no meg drágák is, cserébe imádom a csokit, én egy nagy tábla milkát is ültőhelyemben simán megeszek.Most azon vagyok, hogy kenyeret leépítsem, de nekem baromi nehéz, mert én nagyon sok főételhez is eszek kenyeret. Próbltam pufirizst, régen utáltam, most teljesen jó lenne, de abban is sok a kalória, csalóka a dolog. Finncrips, wasa, amit néha tolok. Most, hogy jön a tavasz, hozzáférhetőbbek a zöldségek és igykeszünk a zöldségek irányába tolni az étkezést.
Szóval fenetudja, csak kell több mozgás. LEgutóbb kimentünk gyerekekkel, kutyákkal kb 2órára, utána már éreztem mindkét térdemet
Szóval ha van bármi tipp ami bevált, akkor jöhet -
npera
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN #110754 üzenetére
Nálunk most vasárnap indult a fociedzés. Rohangásztam másfél órát a gyerekekkel, az utolsó 30 percben meccs volt, amire az edzők is beállhattak. Én hátvéd voltam, de néha előrementem "csatárkodni". Rettentően izgultam, hogy nehogy rálépjek valakire, vagy ráessek vagy szügyön rúgjam a labdával.
8-éves kiscsajokat edzünk, kábé 3 db olyan nehéz, mint én. Egyszer egy cselezés közben a kislány rálépett a lábamra, de mivel én futásban voltam, így elsodortam magammal. Nem lett baja, mert lágyan emeltem, ahogy a lábamon állt és utána puhán esett. Egy belerohant a lábamba, az is megúszta. Egy pedig izomból sípcsonton rúgott a labdával, ami rápattant egy másikra. Az is megúszta. Szóval nem csináltam bajt
Közben esett kis jégeső, meg volt pár zápor, de ha mozog az ember, akkor mindegy.
-
zetor2000
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #110751 üzenetére
És csak úgy céltalanul jössz-mész, vagy van valami konkrét célja a sétáknak?
Úgy értem, a mozgáson (fogyasztáson) túl... lakótelep körül, háztömb körül, utcák körül... vagy csak amerre van indíttatás, gyerünk? -
eattila
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #110740 üzenetére
Az szep. Ez csak mozgas, vagy bojtoles is?
-
Jahno
veterán
válasz
És mellé kaja meg egyéb rettenet változások is vannak, vagy csak mész előre ész nélkül és már a mozgás hasznos?
-
Sipi-
őstag
válasz
A nyári km számhoz képest nagyon gáz. Őszintén nekem a legjobb akkor volt, amikor az első Covid lezárás volt. Minden hétvégén mentünk legalább az egyik nap (volt amikor mindkét nap) túrázni március végétől őszig. Most is nagyon hiányzik már a túrázás, de még hideg van hozzá.
A fogyáshoz gratula! Hogyan érted el ezt? Étrend és séta vagy egyéb sport is?
-
npera
addikt
válasz
Én kell, hogy bringázzak, mert különben nem jó irányba megy a súlyom (tömegem)...
A majdnem 2 év 90%-ban home office nem tett jót nekem sem. Híztam kábé 5 kg-ot az eredetihez képest. Most február 9-től enyhítenek a korlátozásokon, egyre többet lehet majd bemenni, akkor tekerem a pedált és az használ.
Hajrá neked is!
-
-igu-
veterán
válasz
aztaqrva
gratulálok az elhatározáshoz -
Sipi-
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #110729 üzenetére
Az gáz, ha januárban a kiemelkedő tevékenységem az volt, hogy gyalog egyszer elmentem a pékségbe kenyérért?
Autó viszont több, mint 600 km.
Holnap már megint nem megy a gyerek suliba, mert egyik osztálytárs covidos lett. Idén még csak néhány olyan nap volt, hogy mindkét gyerek ment suliba egyszerre. (Bár a gyerekek logisztikáját ez jelentősen egyszerűsíti)
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #110141 üzenetére
Betörés nem lesz a BTKban, csak olyan, kifosztás, lopás, magánlaksértés, mellé még opciós a rablás is, ha odahaza vagy oszt jónapot, majd valami ügyvédúr összerakja belőle a szakszöveget. Az biztos, hogy nappal kell csinálni, akkor kevesebbet kell ülni
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #110001 üzenetére
Nem vagy köteles bejelenteni az invertercserét. A szaldós elszámolásnál is ez van, hogy ha lejár a szaldós elszámolási időszak és invertert cserélsz -akár ugyanolyan teljesítményűre- akkor átkerülsz bruttoba. Erre írták sokan, hogy hát senki nem tud róla, hogyha invertercsere történik.... nemtudom ez a gyakorlatban is működik-e, vagy megvan nekik az inverter gyári száma vagy akármi.
Bővítésnél az invertercsere számít egyébként, nem a panelek teljesítménye. Én most 8kW-os invertert tervezek rakni, hogy ha csak egy tetősík lesz lefedve, akkoris későbbi fedésnél ne kelljen invertert cserélni. -
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #109997 üzenetére
Jaaaa ezt most tavasszal le akarom tudni, nem tologatom évekig.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
NauTiLUS_HUN #110001 üzenetére
Ha invertert kell cserélni, az még nem para. Ha nagyobb teljesítményűt szeretnél, akkor van para.
Nekem most az irodában van az inverter. Nem tudom, hogy ide eleve fel akarták-e tenni, de tény, hogy mikor szerelték, még garász volt...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
NauTiLUS_HUN #109997 üzenetére
Elég, ha a szerződése megkötődik. Azaz most feltesz egy 9 kW-os invertert 4 kW napelemmel, aztán pár év múlva a többi panelt. Akkor van para, ha új szerződés kell, mert kapacitást növelnél.
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #109987 üzenetére
Miért?
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #109957 üzenetére
"Kandallóval nem tudom mit nyersz"
Az leginkább hangulat miatt. Én sem gondolom, hogy érezhetően lehetne bármennyit is fűtésre rásegíteni. Fázós rokonok szívesebben jönnének ha be lehet gyújtani és szívesen látjuk őket
"hőszivattyúhoz azért rendesen szigetelt ház illik"
illik, nem illik, most erre nem fogok költeni. Számolgattam sokat, nagyon macera itt a mi házunknál és nagyon sokba kerülne és emiatt nagyon sokára térülne meg, mert annyit nem dob a helyzeten. Komolyan.
Esett itt a hó pár napja, nézegettem a tetőket. Az ikerszomszédunk ami tökugyanez a ház, a tető is közös és egymásból fűződik át, tehát egy egységként tekinthető. Odaát nincsen fűtés, mert beszart a kazán teljesen még ősszel, tehát full fűtetlen a ház. A tetőn a hó tökugyanúgy olvad, mint nálunk! Tehát pl a tetőn kevés meleg szökik. Egyedül a tetőablakoknál van eltérés, náluk jegesek az ablakok, nálunk már leolvadtak, de pl amikor esett a hó, akkor havasak voltak az ablakok is és jellemzően hajnalra kívülről jegesek. Ebből gondolom, hogy olyan sok meleg nem jut ki."nem tudom most hány fokos vízzel fűtötök"
50°C-os víz jön ki a kazánból. A szenzorok szerint 48°C, de beleszámolok némi veszteséget, bár ennyit sztem nem szigetel egy rézcső. A kazán maga nem írja ki, van egy poti rajta amivel beállítom a kívánt hőfokot és kész. Ősszel és tavasszal ez vissza van véve pár fokot, de semmiképp sem 45°C alá, mert a HMV-et ennyire fűtőm.
Nézegettem hőszivattyús HMV tárolót, elég comos áruk van -
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #109341 üzenetére
Áramszolgáltató felé le kell kapcsolnia, hogy ha pld. utcában karbantartás van akkor ne tápláljon vissza és órán kívül ne basszon meg senkit. Azt lesz majd a jó, ha mindenki ilyenkor összevissza kötözget, vagy próbál okoskodni mágneskapcsolókkal a vezérelt árammal, szolgáltató karbantart valamit, júzernél nincs termelés, vagy magától lekapcsolt, ember nyakig van a trafóházban amire páran majd manuálisan ráindítanak valami kiserőművet visszatermelve...
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #109342 üzenetére
A "nem kötheted" az nem garantálja azt, hogy valaki nem úgy köti be. Mondjuk sok értelme nem lenne úgy kötni, az tény.
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #109340 üzenetére
Oks,azért köszi, hogy megnézted
-
eattila
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #109323 üzenetére
Tart. Mert igény van rá.
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #109325 üzenetére
Óra előtti kismegszakító? Honnan nézve előtti? Én úgy tudom, hogy az utcáról jövő áram először az órába megy, utána a kismegszakítóba, amiből fázisonként van egy darab és utána megy be a házba ahol van több kismegszakító. Vagy nem?
-
eattila
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #109315 üzenetére
Ne keverd az agymosással....
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #109315 üzenetére
Pl a 100%os pályázat az talán november elején. Az 50%-os meg asszem tavaly, de biztosan nem évek óta.
Viszont nálad visszatáplálós az inverter. Azt meg tudnád mondani, hogy az inverter hogyan csatlakozik a hálózathoz? Tehát a visszatáplálást mérő órának van egy csatlakozási pontja az inverter felé ? Samott fotójából ez nem derült ki nekem.
-
Vodike
tag
válasz
NauTiLUS_HUN #109305 üzenetére
Nem elég leengedni a vizet a fűtésrendszerből és már ilyen megrezgetett vízzel feltölteni?
Nekem ez a tervem.
-
Vodike
tag
válasz
NauTiLUS_HUN #109213 üzenetére
Beszéltem a figurával, elég furcsa
viszont azt mondta a feltekerendő drót lehet víz alatt is akár, nem érdekes neki. Egyedül a dobozt ne érje víz. Kíváncsi leszek a cuccra, ma adja fel postán.
Max kidobtam az ablakon 30ezret, buktam már nagyobbat is. Így voltam anno a víztisztítóval is amit a konyhai mosogató hideg ágára kötöttem, hogy vajon mit tudhat 15 rongyért, aztán nagyon bevált: [link]
-
Vodike
tag
válasz
NauTiLUS_HUN #109209 üzenetére
Ha ez tényleg igaz, akkor rendelek egyet :-) az nem baj, hogyha koszos lesz a tekercs? Mert én ezt a vízóra aknába tudom beszerelni, az pedig nem a legtisztább hely :-)
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #108542 üzenetére
Alakul
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #108539 üzenetére
Van, persze.
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #108536 üzenetére
DC áramot elvezetni az házban összevissza az sem jó dolog, mert pöppet sok a veszteség és vastag réz kell hozzá. Szóval mindenhogy vannak veszteségek.
-
Grillo
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #108519 üzenetére
Ja, pénteken jönnek elvileg ablakot cserélni, meg feljárót a háromszögbe, aztán megnézem, mi a helyzet ott fent, mindenképp rakok le valamit, ha most nem lépésálló (és miért is lenne az, csak ugye kérdés, hogy mit meg mennyiért.
Meg egy-két helyen olyan, mintha sérült volna a párazáró, szóval most ránézünk, aztán lehet nyáron benéz egy nagyobb kivitelezés, legalább felhasználom az állami támogatást... -
npera
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN #108449 üzenetére
De mi a f@szomnak megy a számítógép nyáron?????
-
válasz
NauTiLUS_HUN #108449 üzenetére
De mi a faszomnak megy a szárítógép nyáron?
a mindenféle állatok szőreit is kiválóan leszedi. mondjuk nekem eleve kicsi erkélyem van, amit szép időben nem szárításra használok, rossz időben meg minek
bent pedig nagyon rosszul viselem a ruhaszárítót.
-
Samott
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN #108479 üzenetére
A futopatron orultseg, csak a dragan megtermelt aramodat pazarlod vele. Akkor mar inkabb egy hoszivattyus bojlert hasznaljunk mar. De igazabol ilyen arak mellett a gazbojler a legolcsobb.
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #108479 üzenetére
Nem csak télen kell melegvíz.....Kiszámoltam, hogy kb mennyi forintnyi gáz megy el fűtési szezonon kívül.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest