Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Piftuka

veterán

válasz Jahno #14932 üzenetére

Hát érdekes álláspont.

Elég jól értek a kutyákhoz... bizonyos fajtákat viszonylag könnyen (de ideje korán) lehet nevelni arra, hogy szokják a durrogtatást. Egyes fajták, vagy még inkább egyedek olyan szerencsés géneket örököltek, hogy egyáltalán nem érdekli őket a puskalövés, petárda, ágyúzás, stb.

A zöménél azonban ez komoly probléma.

Mint említettem, mi annyit tehetünk, hogy vele vagyunk. Az előbb pl. a vacsoránál az asztalunk lábánál bámult bennünket, szólt a rádió, és mivel a finomságokra koncentrált, mi pedig nyugodtak voltunk mellette, így ő is nyugodt maradt, nem érdekelte a tűzijáték. (Éppen a szomszéd kertben lövöldözte fel valaki.)

De vannak olyan kutyák, akiket konkrétan el kellene altatni ideiglenesen, vagy teljesen benyugtatózni, hogy ne rémüljenek halálra. Enélkül, az ilyen kutya gazdája ugyan mit tehetne? Bizony sok példa volt rá, hogy ilyen nagyobb testű kutya még az ablakon is keresztültört, szétdöntötte (vagy átugrotta) a kerítést, és világgá szökött...

Én magam is azt gondolom, hogy petárdázni, durrogtatni (maximum otthon, a lencsétől) nem kellene inkább. Soha nem értettem meg azt a fene nagy "poént" ebben az egész tűzijátékban. (Engem az augusztus 20-i sem érdekelt soha. Sem a helyi, sem a budapesti...)

Új hozzászólás Aktív témák