Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bakabaka
csendes tag
Előre is elnézést kérek a láma kérdésért, de már rettentően bosszant a dolog

Ha írok egy makrót, amiben pl. van egy inputbox, de csak ellenőrzött értéket lenne szabad elfogadnia, és a hibásan írt kódom miatt végtelen ciklusba keveredik, akkor én csak úgy tudom leállítani, hogy kilövöm a teljes Excel-t, és emiatt a kódom elszáll, ha frissen nem mentettem. Se ctrl-c, se a VBA reset gomb, se más nem használható, mert még fent van az inputbox.
Tudtok valami ügyes módszert ajánlani, hogy úgy lépjek ki a makróból, hogy mégis megmaradjon a kódom?
Kössz a segítséget! -
bakabaka
csendes tag
válasz
alfa20
üzenetére
Igen, kössz a segítséget, eddig én is nagyjából így gondoltam, viszont igazán biztos akkor lennék, ha megértettem, ha mind a négyféle hivatkozást rutinból tudnám kezelni. Mivel nem akarok visszaélni az időddel és a segítőkészségeddel, úgy érzem, az lenne igazán hatékony, ha két kérdésre teljesen rövid, konkrét választ kaphatnék:
1. Mi az alábbi két parancs közötti lényeges különbség, mikor melyiket használhatjuk/használjuk:
Range("D4").Formula =
Range("D4").FormulaR1C1 =2. Maradva az eredeti felállásnál, tehát D4-ben állunk, és a B3-as cellára hivatkoznánk, konkréltan milyen makróparancs hatására kerülnek bele D4-be az alábbi képletek:
=$B$3 (amennyire megértettem, ez "=R3C2)
=B3 (amennyire megértettem, ez "=R[-1]C[-2])
=B$3 (amennyire megértettem, ez "=R[-1]C2)
=$B3 (amennyire megértettem, ez "=R3C[-2])Bocsi, de azt hiszem, hogy nekem ez a dedós módszer kell ahhoz, hogy biztonsággal tudjam használni

-
bakabaka
csendes tag
Sziasztok!
Sürgős makrósegítségre van szükségem, aki tud, kérem segítsen!
Olyan (online), lehetőleg magyar nyelvű leírást keresek, ahonnan még én is világosan megértem, hogy hogyan tudok egy cellában képletet megadni abszolút, relatív és vegyes hivatkozással. Eddig úgy vélem, hogy pl. ilyeneket értek:
Range("D4").Formula = "=B3*10" ez a D4-be beírja "=B3*10"-et
Range("D4").FormulaR1C1 = "=R3C2*10" ez a D4-be beírja a 3. sor 2. elemének 10-szeresét, tehát ugyanúgy "=B3*10"-et
Range("D4").FormulaR1C1 = "=R[-1]C[-2]*10" ez a D4-be beírja a tőle 1 sorral fentebb, de 2 oszloppal balra lévő cella 10-szeresét, tehát "=B3*10"-et
De mi az általános? Pl. A []-ben lévő szám mindig relatívat jelent? és hogy tudnám beírni pl. a B$3-at?
Köszönöm a tanácsokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Elemlámpa, zseblámpa
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Arc Raiders
- Gaming notebook topik
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Exkluzív órák
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 14 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Dell Latutide E7270, 7280, i5- i7, 8GB RAM, 256gb ssd, EU bill., számla, 6 hó gar - több db
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest