- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- plevips: Sorozatkövető v 1.1
- Candy: IGPU dGPU passthrough, avagy a nem minden arany, amin megy a Furmark
- sziku69: Szólánc.
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Sziasztok,
némileg komplex kérdésre keresném a megoldást:
Adott két .XLSX fájl, legyen a nevük IN.xlsx és TEMP.xlsx. Az input.xlsx fájl alapján szeretnék adatokat frissíteni a TEMP.xlsx fájlban.A fájlok struktúrája:
IN.xlsx, sok lapfül, változó hosszúságú tartalom lapfülenként (van ahol mondjuk 20 sor, máshol meg 500), de a struktúra ugyanaz:
A | B | C
id | lényegtelen adat | adat amit beolvasnék
TEMP.xlsx, csak két lapfül, csak az elsőn dolgoznék:
A | B
id | adat, amit frissítenék az IN.xlsx-ből, id egyezés eseténA két fájl között az id mezők lennének kulcsok, ennek alapján szeretném frissíteni a TEMP.xlsx adatait. Az IN.xlsx-ben sokkal több adat van szétszórva a különféle lapfülekre, a TEMP.xlsx ennek egy nagyon szűk szeletét tartalmazza, egy lapfülön listázva.
Elsőre adná magát egy VLOOKUP, de sajnos rugalmatlan a megoldás az IN.xlsx-ben levő sok lapfül, és az ezekre "szétszórt" azonosítók miatt, azaz majdnem minden sorra új VLOOKUP-ot kellene írni, ill. később a TEMP.xlsx-ben levő sorok száma változhat (akár bekerülhetnek új sorok, akár kikerülhetnek régiek, és nem tudható előre, hogy az új sor tartalmát az IN.xlsx melyik lapfüléről kell összevadászni éppen).
Tudtok javasolni valamilyen univerzális, és szép elegáns megoldást? Köszönöm előre is a segítséget!
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Fferi50
üzenetére

Köszönöm, az első linket még a hozzászólás írása előtt megtaláltam/végignéztem; a második viszont nem volt meg, és abban a megoldás: kinagyítani az comment ablakát annyira, hogy a végére rejtett eredeti megjegyzés olvasható legyen (ez mondjuk valami hihetetlen béna, unintuitív és rettenetesen rossz UX-ű megoldás, hogy az érdemi tartalom elé berak az Excel több sornyi generic szöveget).Lényeg a lényeg, hogy ez így már használható, még ha rettenetes UX is.
Köszönöm a segítséget!
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Sziasztok, egy fogós rejtvényt hoztam nektek, Excel-mágusoknak!

Adott egy Excel fájl, amit OneDrive-ból megosztva, többen szerkesztünk online. A probléma az, hogy a cellákhoz fűzött megjegyzések az Excel Online-ban ill. nálam az Excel for Mac-ben (v16.45) rendben látszódnak, a többieknél viszont [Win] Excel 2016 (v2012) alatt csak annyi látszik, hogy "[Threaded comment] This version of Excel allows you to read... (itt le van vágva a szöveg többi része)", viszont a leírtakkal ellentétben sehol nem jelenik meg olvasható módon a megjegyzés.
Keresgéltem kicsit, és azt találtam, hogy az MS átvariálta a dolgokat (ami korábban a megjegyzések funkciója volt, azt most a jegyzetek vették át, és a megjegyzések meg ilyen interaktív válaszolgatós izévé bővültek), ezzel effektíve feltalálták a saját magukkal SEM kompatibilitást, hatalmas taps nekik ezúton is.
Valakinek sikerült ezt valahogy fájdalommentesen orvosolnia? (Nekem az is megfelelne akár, ha egy gombnyomással a jelenlegi [új verziós] megjegyzéseket át tudnám alakítani a régi, most jegyzetnek nevezett formába, de "természetesen" ilyenre nincs mód (ill. nem találtam).)
Új hozzászólás Aktív témák
- Vedd szemügyre a Poco X8-akat!
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Forza Horizon 6 - Vár ránk Japán!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Beleremegett Hollywood Brad Pitt és Tom Cruise AI harcába
- További aktív témák...
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4294
- HP ZBook Studio G8 i7 32GB RAM 1TB SSD RTX A3000/Garancia
- Apple iPhone 13 128 GB Pink 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest