Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tknof1871
őstag
Üdv! Elnézést kérek! Nem Excel-t hanem a Google Táblázatokat használom. Másik topikban kaptam választ. Remélem van elég átfedés a két rendszer között hogy ugyanaz a megoldás mindkettőben.
Van egy Google táblázatom 12 munkalappal. Mindegyik munkalap ugyananazon oszlopában de eltérő sorában egy cellában egy számtani művelet eredménye. Hogyan lehet ezeket az eredményeket egy 13. munkalapon 12 cellába másolni?
Egyébként arról van szó, hogy a kiadásaim (kategóriákba/oszlopokba csoportosítva) és a bevételeim (kategóriákba/oszlopokba csoportosítva) minden hónapban egy külön munkalapon jegyzem fel. A dátum az A oszlopban, A 1 cella üres, A 2 cella a hónap első napja, stb így lefelé. A hó végén összesítem (az utolsó három oszlopban) egy külön oszlop hó végi cellájában (ezért változik melyik sorba fog esni a cella) az összes kiadást, egy másik oszlop hó végi cellájában az összes bevételt, egy harmadik oszlop hó végi cellájában a kettő különbségét. -
tknof1871
őstag
Üdv!
Az excel tudja azt, hogy ha elkezdek egy oszlopot kitölteni és megadom az adatokat, A2=0, A3=50, A4=100, A5=150, ..., ezt automatikusan folytassa? Láthatóan 50-el növekszik minden cella lefelé haladva az A oszlopban. -
tknof1871
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Utánajártam néhány dolognak (ahogy időm engedte), szerintem az y=742,46e↑-0,001x egyenletet kell/lehet (nem tudom eldönteni) más képletté "lefordítani" az excel számára.
Az egyenlet részei:
742,46. Ezt az excel állapította meg.
e. Ez egy állandó, Euler-féle számnak vagy Napier-állandónak is nevezik. A természetes logaritmus alapja.
-0,001x. Ezt az excel állapította meg.Szerintem így kell a képletet felírni: =742,46*KITEVŐ(-0,001*A3).
A =7,42E+48^-0,001*A3, vagy inkább =740-7,42E+48^-0,001*A3 képlet (hogy a lassuló test sebességét kapjuk) más adatokat ad, mint a =742,46*KITEVŐ(-0,001*A3). Persze, a meghatározott távolságokhoz tartozó ismert sebességeket ez az új képlet se találja el.
(#8570) perfag
Két tehén? Ez mi? -
tknof1871
őstag
válasz
tknof1871
üzenetére
Próbálgatással csináltam egy másik képletet, az excel által meghatározott egyenletből készült =740-7,42E+48^-0,001*A3 helyett ezt: =740-7,42E+135^-0,001*A3. Szerintem amit próbálgatással finomítottam, az pontosabb. Amikor a trendvonalat felveszem a diagramon, akkor a determinációs együttható is megjeleníthető az egyenlet mellett. Hogyan tudom meg, hogy az eredeti adatsor és az én képletemből származó becsült adatsor között milyen a determinációs együttható?
-
tknof1871
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Valami megragadott a haditechnika azon területében, ahol egy testet felgyorsítanak és valamit el akarnak találni vele. Ez pusztán kíváncsiság. A konkrét példa is egy létező lövedék sebességének változását mutatja a távolság függvényében. Ez még az egyszerűbb része a témának.
A trend/regresszió típusa a sebességnél és az energiánál exponenciális, a röppálya magasságánál meg polinomiális? A röppálya magassága kilövés után növekszik, aztán a gravitáció miatt csökken. A polinomiálisnál a sorrend mit jelent? A Trendvonal formázása ablakon vannak egymás mellett. -
tknof1871
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
THX!
Közben rájöttem, így nem jó a képlet. Így, =740- 7,42E+48^-0,001*A3 adja a várt eredményt.
De nem lett pontos a becslés. Az eredeti x/y (x a távolság, y a sebesség) adatok, amikből kiindultam ezek voltak (hivatalos táblázat adta meg):
0/740, 50/700, 100/662, 150/625, 200/589, 300/521
A 0/740-et kiindulásnak megtartva a képletből ilyen x/y párok jöttek ki:
0/740, 50/695, 100/651, 150/606, 200/561, 300/472.
Valamit elrontottam, lehet a képletet finomítani, vagy ennyit lehet elvárni?Amikor felvettem a diagramon a trendvonalat, közben az ismert adatokhoz tartozó pontok közül némelyiket négyzet vett körül, sarkaiban karikákkal, némelyik pontot viszont nem. Ennek mi az oka?
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Diagramon ábrázoltam adatokat és felvettem a trendvonalat. Megjelenítettem az egyenletet, ami a következő: y = 742,46e-0,001x (A "-0,001x" wordben felsőhivatkozás, szóval itt hatványozás van, "-0,001x"-ediken)
Ebből milyen képletet kell írni, hogy elfogadja az excel? Ezt nem fogadta el: =742,46e^-0,001*A3
A célom az, hogy egy lineárisan változóhoz, mint ami az x tengelyen van (legyen távolság), annak tetszőleges pontján megtudjam egy nem lineárisan változó valami értékét. A képletben is azért van A3, mert a képletet celláról cellára másolnám, szóval ez egy relatív hivatkozás.
Az „e” mit jelent az egyenletben?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3893
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / magyar / 27%-os ÁFÁS
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Fferi50