- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hali!
Na, hát sikerült ezzel a feladattal mind engem, mind Delila_1-et jól "átverni", mivel mindketten automatikusan elfogadtuk, hogy a feladatot úgy kell megoldani, ahogy azt Te leírtad, nevezetesen így
"arra lenne szuksegem, hogy a b oszlop tagjait megkeressem d oszlopban es a c oszlopba bemasoljam e-bol a b-hez tartozo email cimeket"
Nos ezt a feladatot lényegesen egyszerűbben meg lehet oldani, méghozzá úgy, hogy "megfordítom" a keresést, azaz nem a B oszlop tagjait keresem D oszlopban, hanem a D oszlop tagjait "keresem" a B oszlopban. Innentől a megoldás ennyire egyszerű:
C1-be -> =HA(DARABTELI($B$1:$B$4;D1)>0;E1;"-") majd ezt lemásolod, ameddig a D oszlopban vannak a vezetéknevek.
Angol megfelelője =IF(COUNTIF($B$1:$B$4,D1)>0,E1,"-")Mint látható, így nem kell makró, sem bonyolult képlethalmaz, ráadásul az egy emberhez több Email cím is letudva.
Fire.
UI: Szerintem Delila_1 is befonja a szemöldökét, ha ezt olvassa...
-
Delila_1
veterán
A megoldás, hogy az I1-ben hozza a B1-es ember első e-mail címét, J1-ben a másodikat, K1-ben a harmadikat, stb., ameddig jobbra másolod a képletet. Akinek nincs 2., 3. címe, ott üresen hagyja a cellát.
Ezeket a képleteket együtt lemásolod addig a sorig, ameddig a B oszlopodban tartanak a nevek. -
-
-
-
m.zmrzlina
senior tag
Továbbra sem vagyok biztos benne, hogy jól értem a feladatot de ha csak azt kell megoldani hogy minden linknek legyen n darab másolata arra két egymásba ágyazott ciklus megfelel.Ezek ugyan nem linkek csak karaktersorozatok és továbbra sem tudom mire kell mutatniuk.
A oszlopban vannak az eredeti linkek, B-K-ban pedig amit a ciklus generált.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Honor X7b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest