- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Megoldások IBS/IBD-re
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jani-wan
tag
-
jani-wan
tag
Ha meg tudod cserélni a két oszlopot hogy a szám legyen elöl akkor:
=FKERES(MAX(A:A);A:X;2;0)így kiválasztja a legnagyobb értéket és az alapján keres a kijelölt táblában
ha nem megy a csere akkor nem tudomés itt nálad mintha lenne harmadik oszlop is
szerk:
hogy tiltom le az emotikont? elrontja a képletetaz X valójában B de itt emotikon lesz belőle
[ Szerkesztve ]
-
jani-wan
tag
válasz m.zmrzlina #12457 üzenetére
köszi értem
akkor ezt el is felejtem gyorsan -
jani-wan
tag
válasz jani-wan #12438 üzenetére
No, arra már találtam leírást hogy lehet sort töröltetni dátum alapján:
Sub DeleteRowbyDate()
Dim x As Long
For x = 1 To Cells.SpecialCells(xlCellTypeLastCell).Row
Debug.Print Cells(x, "B").Value
If CDate(Cells(x, "B")) < CDate("12/31/2012") Then
Cells(i, "B").EntireRow.delete
End If
NextEnd Sub
de sajnos nem értem egészen
Jól látom hogy ez
If CDate(Cells(x, "B")
a B oszlop x cellájában található dátumot megvizsgálja hogy kisebb-e mint "az általam megadott dátum", és ha igen akkor törli a "B" oszlop 9. sorát?viszont lövésem sincs az utasítás elején mit csinál.
mi a csuda az ott az x?
mert ha itt
If CDate(Cells(x, "B")
az x-et átírom a dátumot tartalmazó cellára akkor
itt
For x = 1 To Cells.SpecialCells(xlCellTypeLastCell).Row
mi a csuda folyik????
Ezt is át kell írnom?Arról nem beszélve hogy ez csak egy sor töröl, vagy be lehet álltani hogy több sort töröljön?
És ha már kérdezek akkor még egy dolog amit nem tudok, hogy van-e makro ami időnként lefut saját magától, és nem kell nekem aktiválni minden alkalommal?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
jani-wan
tag
Hali és boldog új évet mindenkinek
Két dologban kérnék segítséget.
Az első, hogy problémám van weboldalon lévő adatok excelbe másolásával. Sajnos a legtöbb helyen a nem egész számok esetében nem vesszőt használnak hanem pontot, és a másoláskor az excel ezt dátumnak értékeli. Így a 4.6 excelben 2011 árilis 6.-a ként jelenik meg. És ebből nem tudok 4,6-ot csinálni sehogy sem.
Ez ugye egy-két számnál nem jelentene nagy gondot ,de párszáz esetében már kihullik a hajam.
Az lenne a kérdésem hogy ezt a problémát meg lehet valahogyan oldani, illetve ha igen akkor hogyan?A második hogy lehetséges-e VBA-val mindent adatot törölni az összes, vagy csak egy lapról, cellaérték alapján.
Ha igen akkor örülnék egy leírásnak.Köszönöm
-
jani-wan
tag
válasz m.zmrzlina #12363 üzenetére
Ó akkor itt a hiba.
És akkor gond is van, mert ha ahhoz kell rendelnem ahol kiválasztom a statokat, az teljesen máshogy van elrendezve, mert nem csak ezt kell ott kiválasztanom, szóval az egy kontroll központ ami ráfér a képernyőre,
És ott 10 oszlopba van rendezve a stat kategória választó.
Ezen a lapon ahol a közel 60 oszlopnyi adatot nézem, viszont csak egymás mellé rendezve oldható meg.Igazság szerint van egy harmadik lap is ahol más funkciók is vannak beállítva, de ezek a kiválasztások legalább jelentkeznek egy sorban, mint 1 vagy 0 érték.
Én innen hoztam át erre az lapra az értékeket, ami meghatározza magát a stat fajtáját, illetve hogy van-e egyáltalán stat.
csak hogy ne legyen egyszerű, nem ugyanaz a sorrend mint ezen a lapon mert más is van ott is, és ezen a lapon is, mivel azon a funkcionalitás volt a cél, ezen meg a gyors átláthatóság.Szóval ezen a lapon a C2 cella, ami meghatározná hogy látszódjon vagy legyen elrejtve az oszlop, így néz ki:
=HA(lscontrol!H25>0;lscontrol!H26;"")
a G2 cella meg így
=HA(lscontrol!J25>0;lscontrol!J26;"")
tehát, ha nem tévedek, ez a kód a beállító lap meghatározott celláit veszi figyelembe sorban oszloponként.
A probléma hogy míg a C2 cella a H25-ből vesz adatot addig a G2 a J25-ből.Így az egyik lapot teljesen át kellene szerveznem, úgy hogy megfeleljenek egymásnak, és így a megfelelő oszlopokat rejtse el.
Erre igen kicsi az esélya legegyszerűbb az lenne ha csak erre a lapra szólna a macro ahol a statokat szeretném látni az alapján hogy a cella értéke "" vagy valami.
Erre van megoldás?
-
jani-wan
tag
válasz Fire/SOUL/CD #12355 üzenetére
tehát a
For i = 1 To 60
If Cells(2, i).Value <> "igen" Thenazt jelenti hogy
Ha a cellák értéke a második sorban minden oszlopban 1-től 60-ig nem egyenlő Igen-nel akkor
vagy tévedek?mondjuk ezt a nem egyenlő "igen"-nelt sem igazán értem.
én biztos úgy írtam volna hogy
If Cells(2, i).Value <> "" Then
igaz én nem tudok egy kicsit sem programozniha elkészül nem szeretném módosítani, de Hofinak igaza van, szóval felírom magamnak menet közben mit csinálok.
-
jani-wan
tag
válasz m.zmrzlina #12353 üzenetére
Nem megy.
Miután beírom feldobja a kisablakot, hogy adjam meg a makro nevét,
beírom hogy
oszlopelrejt
utána nyomok egy
createés ezt kapom
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
For i = 1 To 60
If Cells(2, i).Value <> "igen" Then Sheets("Munka1").Columns(i).EntireColumn.Hidden = True Else Sheets("Munka1").Columns(i).EntireColumn.Hidden = FalseNext
Sub elrejt()End Sub
de ez így nem tűnik jónak, és nem is csinál semmit.
viszont ha a
Sub elrejt()
áthelyezem az elejére,Sub elrejt()
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)For i = 1 To 60
If Cells(2, i).Value <> "igen" Then Sheets("Munka1").Columns(i).EntireColumn.Hidden = True Else Sheets("Munka1").Columns(i).EntireColumn.Hidden = FalseNext
End Sub
majd F5 és utána futtatom, akkor kiírja hogy
compile error:
Expected End Sub -
jani-wan
tag
válasz m.zmrzlina #12345 üzenetére
Az önműködő oszlopelrejtést is le tudnátok írni, mert úgy tűnik arra van szükségem.
Illetve, hogy mit kell változtatnom a kódban, ha nem az A1, B1 ... hanem az A2, B2 stb.. cellákban keresse ki az értéket, hogy elrejtse az oszlopot vagy sem
Köszi
-
jani-wan
tag
válasz m.zmrzlina #12345 üzenetére
Műkszik köszönöm.
a cella értékét (HA) képlettel oldottam meg ami egy másik munkalapról veszi az értéket.
HA(munkalap1!A2="igen";"stat név";"")
Elég egyszerű.
Viszont 54 statisztikai oszlop van, és az eléggé áttekinthetetlen.
Úgy szeretném megoldani hogy csak azok a statisztikai oszlopok látszódjanak amelyekre szükségem van adott esetben.
Ezt állítom be egy másik munkalapon.Hogy lehet megcsinálni önműködőre?
És akkor már megkérdezem tőled hogy sorokat is el lehet így rejteni?
Mert én azt Feltételes formázás képlettel oldottam meg, tehát a sor ott van csak átszíneztem a cellákat és a betűt háttérszínűre, és így nem látszik.
Viszont ha van makrós megoldás az biztos jobb, és gyorsabb. -
jani-wan
tag
válasz Delila_1 #12342 üzenetére
nem műkszik
nem tudom mit csinálok rosszul.
igaz most csinálok ilyet először.Szóval a fejlesztőeszközöknél megnyitottam a Visual Basic editort, ott duplán kattintva a lapon amelyikre a makrót akarom tenni, nyitottam egy dobozt, és belemásoltam amit írtál, majd elmentettem makróbarát formátumban.
És semmi.Az adatvédelmi központban engedélyeztem az összes makrót, ill. raktam pipát a VBA projecthez.
mi lehet a gond?
-
jani-wan
tag
Hali
Az lenne a kérdésem a szakértőkhöz, hogyan lehetséges oszlopokat elrejteni.
De automatikusan, megadott cellaérték alapján:Ha A1="" akkor az egész A oszlop legyen rejtett
Ha B1="" akkor az egész B oszlop legyen rejtett
és így tovább..gondolom VBA-ban van rá lehetőség, de sajnos azt nem vágom, ezért elkelne kis segítség
Előre is kösziJ
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest