Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bteebi

veterán

válasz Mutt #40534 üzenetére

Szia!

Kipróbáltam, működik :R. Le a kalappal a képletek előtt, a nagyobb részüket már meg is értettem. :)

Aztán a végén véletlenül szinte biztos, hogy találtam egy hibát: a K oszlopban lévő képlet látszólagosan figyelmen kívül hagyja az autótípust, és a márka és szín alapján szűr (bár azok alapján, arra a két paraméterre, jól):

Az ELTOLÁS függvény és a névkezelő viszonyát nem értettem, ezért erről beteszek egy képet:

Az Érvényesítésnél meg ez van:

Ettől teljesen függeltenül írtam egy makrót, ami egyelőre látszólag teljesen jól működik, és némi hibakezelés is van benne. Bemásolom ide, még jó kiindulási alap lehet másnak.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

Dim rendszamok As String
    Dim sor As Long
    Dim usor As Long

'utolsó sor megkeresése
    usor = Sheets("Feladat").Cells(Sheets("Feladat").Rows.Count, 1).End(xlUp).Row

For sor = 2 To usor

'Oszlopok összehasonlítása és a megfelelő rendszámok hozzáadása a rendszamok nevű listához
    If Sheets("Feladat").Cells(sor, 1) & " " & Sheets("Feladat").Cells(sor, 2) & ", " _
    & Sheets("Feladat").Cells(sor, 3) = Sheets("Feladat").Range("F2") Then
    rendszamok = rendszamok & Sheets("Feladat").Cells(sor, "D") & ","
    End If

Next sor

'Ha valamiért nem lenne megtalálható az adott típus, pl. hibás adatbevitel, akkor lépjen ki
    If Len(rendszamok) < 1 Then

Application.EnableEvents = False

With Sheets("Feladat").Range("G2")
    .ClearContents
    .Validation.Delete
    End With

Application.EnableEvents = True

MsgBox Sheets("Feladat").Range("F2") & " típusú autó" & vbCr & "nincs a listában. Ellenőrizd.", vbCritical, "Hiba!"
    Exit Sub

Else

'Az utolsó vessző eltávolítása
    rendszamok = Left(rendszamok, Len(rendszamok) - 1)

End If

'legördülő lista létrehozása a "rendszamok" nevű lista elemeivel
    With Sheets("Feladat").Range("G2").Validation
    .Delete
    .Add Type:=xlValidateList, AlertStyle:=xlValidAlertStop, Formula1:=rendszamok
    End With

End Sub

Ha van találat:

Ha nincs találat:

Új hozzászólás Aktív témák