Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BullZeye

veterán

válasz BullZeye #38099 üzenetére

Na szuperul működik, köszönöm újfent, de most rájöttem, hogy ez így tök jó, de kellene még valami.

Van nekem egy listám, van a kollégámnak egy listája, ugyanazok a cikkszámok szerepelnek, csak a végén még dátum szerepel. nálam pl Alma_180528, nála Alma_170714.
    Amiben kaptam segítséget, egy szuper függvény, ami ignorálja az utolsó 6 karaktert, és tökéletesen megtalálja az én listámban szereplő értéket a kollégám cikkszámához.

Viszont amit elfelejtettem, hogy amikor felhasználnám ezt az értéket, az ÉN cikkszámommal kellene szerepelnie, és jelenleg az Ő cikkszámával szerepel az én értékem.

Na gondoltam egyet sebaj, Fkeres/keres/Hol.VAN függvénnyel visszakeresem az értéket a cikkszám alapján, viszont hülye vagyok, mert 1 érték szerepel többször, így ott üres, és nincs adat, és a fkeres/keres függvén pedig az első hasonló találatot megtalálja, ami nem bizonyult pontosnak.

Simán tökéletesen elég lenne, ha valahogy az ő cikkszámos listájában rákeresne függvény az én cikkszámomra, és kihozza a találatot az én cikkszámomra az én listámról.

Példa, mert leírva nekem is magas, pedig tudom mit szeretnék.

Új hozzászólás Aktív témák