Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• föccer

nagyúr

válasz Delila_1 #33316 üzenetére

Igen, a darabszámot meg tudom számolni. A probléma az alábbi

Van 1 munkalap, amint mintavételi eredmények találhatóak, többek között egy sorban megadva a vonatkozó recept sorozatszámát és az egyik alapanyag tipust. Egy munkalapon néhányszáz minta van, a csoportosítás alapját képpező alapanyag 4-5 féle lehet, pl CEM II/B-S 42,5 N; CEM II/A-S 42,5 N, a recept azonosítója pedig 4 jegyű kód. Egy receptúrából évente több minta is van. Nem minden receptből van minta.

Van egy másik munkalap, amin termelési adatok vannak, 4 jegyű kódonként egy sorban.

Elemzért kell készítenem az azonos alapanyabül készült minták alapján, aminek a része az összes, ilyen alapanyaból gyártott termék termelési adata.

Tehát azt szeretném, hogy az 1 munkalapon szűrővel kiválasztom az adott alapanyagot és a 2-es munkalapról összeszámolja nekem az ehhez tartozó legyártott mennyiségeket. Magát az összesítést szumhatöbb- szépen elvégzni, csak a kritériumot nem tudom neki megani, ezt mivel tudnán neki, makró nélkül megadni. (makrók futtatására nincs lehetőség policy alapján), cask függvényekkel tudok dolgozni.

Így talán érthetőbb.

Másik, hogy Adatok->érvényesítés->lista alapján csinálok legördülőt, amiben a forrást a fenti mintás táblázatból adom meg, viszont nem tudom az ismétlődéseket kivenni. A párszáz mintáből kb 4-5 fajta alapanyag van és a listában megjelenik a teljes lista. Ezt le lehetne valahogy szűrni, hogy az ismétlődések ne jelenjenek meg?

Köszi képen :R

Új hozzászólás Aktív témák