Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- CinemaVision plugin ismertető a Kodihoz
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
válasz
Delila_1 #33316 üzenetére
Igen, a darabszámot meg tudom számolni. A probléma az alábbi
Van 1 munkalap, amint mintavételi eredmények találhatóak, többek között egy sorban megadva a vonatkozó recept sorozatszámát és az egyik alapanyag tipust. Egy munkalapon néhányszáz minta van, a csoportosítás alapját képpező alapanyag 4-5 féle lehet, pl CEM II/B-S 42,5 N; CEM II/A-S 42,5 N, a recept azonosítója pedig 4 jegyű kód. Egy receptúrából évente több minta is van. Nem minden receptből van minta.
Van egy másik munkalap, amin termelési adatok vannak, 4 jegyű kódonként egy sorban.
Elemzért kell készítenem az azonos alapanyabül készült minták alapján, aminek a része az összes, ilyen alapanyaból gyártott termék termelési adata.
Tehát azt szeretném, hogy az 1 munkalapon szűrővel kiválasztom az adott alapanyagot és a 2-es munkalapról összeszámolja nekem az ehhez tartozó legyártott mennyiségeket. Magát az összesítést szumhatöbb- szépen elvégzni, csak a kritériumot nem tudom neki megani, ezt mivel tudnán neki, makró nélkül megadni. (makrók futtatására nincs lehetőség policy alapján), cask függvényekkel tudok dolgozni.
Így talán érthetőbb.
Másik, hogy Adatok->érvényesítés->lista alapján csinálok legördülőt, amiben a forrást a fenti mintás táblázatból adom meg, viszont nem tudom az ismétlődéseket kivenni. A párszáz mintáből kb 4-5 fajta alapanyag van és a listában megjelenik a teljes lista. Ezt le lehetne valahogy szűrni, hogy az ismétlődések ne jelenjenek meg?
Köszi képen
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPad Mini 6 64GB,Átlagos,Töltővel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Fractal Design Core 2500 ADATA 600W
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest