Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bsh

addikt

válasz Delila_1 #29406 üzenetére

miért van annyi képlet? ezt kérdezd attól, aki a táblázatot csinálta :O gondolom fogott egy képletet és autofillel lerántotta a végtelenbe és tovább, hogy "biztosamibiztos" :U
    de a ctrl+end az működik ezeken a táblázatokon rendesen, az utolsó értéket tartalmazó sorra (és oszlopra) ugrik, képlettől függetlenül. ezt kéne valahogy kihasználnom vba-ból.

a "táblázattá alakítás" az egy teljesen másik projekt, semmi köze nincs a lastrow-os dologhoz, sőt az excelhez sincs egyáltalán semmi köze. és kimaradt egy lényeges sor a kódból, mert figyelmetlenül másoltam be:
    For Y = 1 To RefDocs.Count
    Call CreateRow(Y)
    FrmTáblázat.Frame1.ScrollHeight = FrmTáblázat.Frame1.ScrollHeight + RowHeight
    Next Y

és a rowheight az egy konstans.
    de a lényeg, hogy szerintem meg van adva a userform mérete is, na.
    az event kezelés csak arra kellene (de végülis nem életbevágó), hogy csak azokat az értékeket kelljen visszaírni a megfelelő ojjektumokba, amiket megváltoztat a user (vagy a makró, lehet teszek bele ilyen autocorrect funkciót). nekem annyi elég lenne, hogy ha egy (közös, many-to-one) combobox_change event lenne, ami tudná a változott "cella" nevét (amiből én tudom, hogy azt hová kell majd visszaírni) és mondjuk az adott *box .tag-jét beállítom "changed"-re, onnan már sima ügy.

Új hozzászólás Aktív témák