Hirdetés
- ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
- DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után
- Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Victoryus: Hp T630 thin client, htpc
- GoodSpeed: Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- GoodSpeed: Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mutt
senior tag
válasz
pirit28 #19100 üzenetére
Hello,
..Szeretném ebből a táblából egy másik táblába kigyűjteni a neveket akik A műszakosak.
Kiindulni az if függvényből indultam el ,úgy hogy megnéztem az illető A műszakos-e vagy B.ezt az R és S oszlopban rögzítettem...
A problémám az az hogyha elfogynak a nevek akkor #num hibaüzenet fogad,amit szeretnél eltüntetni valahogyan, de nem tudom hogyan.
Ezt úgy tudod megoldani, hogy megszámolod hány értéket lehet kiírni, és ha annyit már kiírtál, akkor a semmit iratod ki.A COUNTIF(C:C;"A") megmondja hogy hány értéked van, hogy hányadik írod ki az pedig a SMALL-nál vhogy megadod. Vagyis a képlet vmi ilyen lehet:
=IF(COUNTIF(C:C;"A")<=small-ban a k értéke;eredeti képleted;"")Azonban hadd javasoljak egy másik megoldást is.
Ha nem akarod ABC sorrendben, akkor nem is kell az R és az S segédoszlop, mivel egy képletben meg lehet oldani. Én az alábbi mintával dolgoztam.
Ekkor az E3-ba ez a képlet kell:
=IF(ROWS(E$3:E3)<=COUNTIF($C:$C;E$2);INDEX($B:$B;AGGREGATE(15;6;ROW($C:$C)/($C:$C=E$2);ROWS(E$3:E3)));"")Ezt másolhatod lefele és jobbra is hogy a B műszakosok is meglegyenek.
Ha ABC sorrend is jó lenne, akkor kell egy segédtábla. A mintámban a G és H-oszlopok ezek.
G3-ban ez a képlet:
=IF(COUNTIF($B:$B;"<="&$B3)*($C:$C=G$2)>0;COUNTIF($B:$B;"<="&$B3)*($C:$C=G$2);"")Ez kihasználja azt, hogy a COUNTIF (DARABTELI) függvényben lehet kisebb v. nagyobb operátort is használni, és ezzel sorrendet meghatározni. pl. COUNTF(B:B;"<Dénes") megszámolja hogy Dénes előtt hányan vannak a listában. Szóval a képlet vagy visszaadja az ABC sorrend szerinti helyezést, vagy egy üres mezőt ad.
Ezek után már csak a SMALL segítségével a sorszámokat növekvő sorrendben ki kell olvasni, majd egy MATCH (HOL.VAN) függvénnyel megkeresni, hogy ez hol van és az ahhoz tartozó nevet INDEX-el kiíratni.
A képlet az I3-ban ez:
=IF(ROWS(I$3:I3)<=COUNTIF($C:$C;I$2);INDEX($B:$B;MATCH(SMALL(G:G;ROWS(I$3:I3));G:G;0));"")üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mozilla Firefox
- Lelövi a Messengert a Facebook Windowson és Macen
- alza vélemények - tapasztalatok
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Formula-1
- Építő/felújító topik
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E14 G2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I W11 I Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- Samsung Galaxy A56 Awesome Graphite 120 Hz Super AMOLED, AI-kamera 8/128 GB 2027. 08. 17-ig
- Corsair K100 RGB Optix (CH-912A01A-FR) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest