Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mutt
senior tag
válasz
pirit28
üzenetére
Hello,
..Szeretném ebből a táblából egy másik táblába kigyűjteni a neveket akik A műszakosak.
Kiindulni az if függvényből indultam el ,úgy hogy megnéztem az illető A műszakos-e vagy B.ezt az R és S oszlopban rögzítettem...
A problémám az az hogyha elfogynak a nevek akkor #num hibaüzenet fogad,amit szeretnél eltüntetni valahogyan, de nem tudom hogyan.
Ezt úgy tudod megoldani, hogy megszámolod hány értéket lehet kiírni, és ha annyit már kiírtál, akkor a semmit iratod ki.A COUNTIF(C:C;"A") megmondja hogy hány értéked van, hogy hányadik írod ki az pedig a SMALL-nál vhogy megadod. Vagyis a képlet vmi ilyen lehet:
=IF(COUNTIF(C:C;"A")<=small-ban a k értéke;eredeti képleted;"")Azonban hadd javasoljak egy másik megoldást is.
Ha nem akarod ABC sorrendben, akkor nem is kell az R és az S segédoszlop, mivel egy képletben meg lehet oldani. Én az alábbi mintával dolgoztam.

Ekkor az E3-ba ez a képlet kell:
=IF(ROWS(E$3:E3)<=COUNTIF($C:$C;E$2);INDEX($B:$B;AGGREGATE(15;6;ROW($C:$C)/($C:$C=E$2);ROWS(E$3:E3)));"")Ezt másolhatod lefele és jobbra is hogy a B műszakosok is meglegyenek.
Ha ABC sorrend is jó lenne, akkor kell egy segédtábla. A mintámban a G és H-oszlopok ezek.
G3-ban ez a képlet:
=IF(COUNTIF($B:$B;"<="&$B3)*($C:$C=G$2)>0;COUNTIF($B:$B;"<="&$B3)*($C:$C=G$2);"")Ez kihasználja azt, hogy a COUNTIF (DARABTELI) függvényben lehet kisebb v. nagyobb operátort is használni, és ezzel sorrendet meghatározni. pl. COUNTF(B:B;"<Dénes") megszámolja hogy Dénes előtt hányan vannak a listában. Szóval a képlet vagy visszaadja az ABC sorrend szerinti helyezést, vagy egy üres mezőt ad.
Ezek után már csak a SMALL segítségével a sorszámokat növekvő sorrendben ki kell olvasni, majd egy MATCH (HOL.VAN) függvénnyel megkeresni, hogy ez hol van és az ahhoz tartozó nevet INDEX-el kiíratni.
A képlet az I3-ban ez:
=IF(ROWS(I$3:I3)<=COUNTIF($C:$C;I$2);INDEX($B:$B;MATCH(SMALL(G:G;ROWS(I$3:I3));G:G;0));"")üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG UltraGear 32GS60QC-B VA Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / FreeSync
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Apple MacBook Neo 13" 512GB Touch ID Indigó Bontatlan / 27% áfás ár
- Owl Labs Owl Bar 4K Videokonferencia Rendszer FRS100
- Dell Latitude 7340 2-in-1 i5 13.gen, 16GB DDR5, 512GB SSD, QHD+ érintőkijelző, ÚJ ÁLLAPOT!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Fferi50