- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
- Árnyékos sarok
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tgumis
tag
Sziasztok!
Csak én vagyok balfék vagy tényleg nem szeretik a makrók a "táblázatként formázott " táblázatokat.
Nekem a beillesztés sem sikerül makróval
Valaki tudja ezt miért így van -
tgumis
tag
Sziasztok!
Adott egy makró:
Sub keplet_helyett_ertek()
Range("a1").Select
'Képleteket tartalmazó tartományok kijelölése
Selection.SpecialCells(xlCellTypeFormulas, 23).Select
'A keletkezett területek bejárása és képlet-érték csere
For Each akt_range In Selection.Areas
akt_range.Formula = akt_range.Value
Next
End SubHogyan tudom átírni, hogy futtatáskor a munkafüzet összes lapján hajtsa végre ne csak azon amelyiken állok?
-
tgumis
tag
Sziasztok
Van arra lehetőség, hogy képlet egy képlet eredményétől függjön , hogy egy cellába írhatunk e vagy sem.
Pl:
A1 cella értéke "IGAZ" akkor a C1 cellába írhatunk ha az A2 cella értéke "HAMIS" akkor a C1 cellába nem Írhatunk semmit.
Makeó nélküli megoldás előny. -
tgumis
tag
Sziasztok!
Hogyan tudom azt megmondani, hogy az összes A001 közül azt vegye figyelembe amelyiknél az A001 előtti szám nagyobb. Tehát a 43466A001 előtti cellába írja ki a képlet hogy "nem" a 43497A001 előtti cellába meg azt hogy "Igen",Semmi nem jut rá eszembe. A számok az A00X előtt dátumból lettek átalakítva.
43466A001 A001
43466A002 A002
43497A001 A001
43497A002 A002
43497A003 A003
43497A004 A004
43497A005 A005
43497A026 A026
43497A006 A006
43497A007 A007
43497A008 A008 -
tgumis
tag
Sziasztok!
Tud valaki egy olyan makrót ami mondjuk egy 50 vagy több munkalapos munkafüzet minden egyes munkalapját bemásolja külön egy új munkafüzetbe és elmenti. Kvázi létrehoz 50 vagy több új munkafüzetet ugyanabban a könyvtárban ahol az eredeti fájl található. Mentésnél a munkalap nevét adja névnek.
-
tgumis
tag
Sziasztok!
Valaki találkozott már olyannal, adatérvényesítésnél a nem megfelelő érték beírásakor nem történik semmi hanem megeszi simán az excel.
Érvényesítésnek egy meghatározott tartomány van beállítva. -
tgumis
tag
válasz
Delila_1 #39531 üzenetére
Köszi!
Sajnos az auto szűréssel az a baj, hogy pepecselős. És ha 500 embert kell végig pötyögni az sok. Az egyes szervezetek megküldik az emberik friss ellátottságáról az adatokat és én a jelenlegit szetetném vele felülírni. Gondolkodtam olyanon hogy a beküldött munkafüzeteket behivatkouom csak éppen nem tudom hogy melyik hány soros lesz így nem állíthatom be hogy A2:A100 záhony
A101:200 pladány stb.A törzsszám generálás nem ok azt tudom de semmi mas ötlet nincs hogy kellene generálni( sajnos aratvédelem miatt nem kaphatom meg az igazo törzsszámokat.
-
tgumis
tag
Sziasztok
Szeretném hogy:
- egy bevitel nevű munkalapon beírom egy ember törzsszámát(vagy akár többet ) listázódjon ki nekem a meghatározott adatok pl az itt látható adatok küzül mind
- Ha valaki kap valamilyen anyagot ami a letárolt adatokban 0( példáúl Minta Géza eddig 0 db kalappal rendelkezett de most kapott akkor ha itt a kilistázott adatoknál átírom a kalap mennyiségét 2 db-ra akkor szeretném ha a letárolt adatoknál is átíródjon hogy neki 2 db kalapja vanA letárolt adat alatt egy adatbázis értek ahol kb 3000 ember összes ruházati felszerelése szerepel és az egyes egységek mikor megküldik, hogy ki mit kapott esetleg pótoltak akkor automatikusan tudjam felülírni és ne kelljen egyesével keresgélnem benne
[ Szerkesztve ]
-
tgumis
tag
válasz
Delila_1 #39235 üzenetére
Sziasztok!
Ez a dolog csak így működtethető (laphoz rendelve) vagy sima makróként is tehát hogy egy gomb nyomásra hajtsa végre.
Mondjuk csinálok egy makrót ami egy adott cellából kimásol egy értéket és azt beilleszti ebbe a cellába ahonnan hivatkozik akkor már is megvan. De ha lehetne akkor egy lépésben oldanám meg. -
tgumis
tag
Sziasztok!
Ismét előállt egy probléma amiben szeretném a segítségeteket kérni.
Vagyis kettő:
1. lehet olyan makrót csinálni ami azt csinálja, hogy ha a K1 cellába beírom mondjuk a 20180001-et akkor az összes olyan sort kitörli a (nem csak az értéket hanem magát a sort) táblázatból amelyiknek az A oszlopban az szerepel, hogy 20180001.
De csak az A oszloptól az F oszlopig.(sárgával jelölve)
2. olyat tudok csinálni, hogy ha beírom az N oszlopba, alma akkor leszűri a táblázatot a azokra az ahol a B oszlopban alma szerepel.[ Szerkesztve ]
-
tgumis
tag
Delila_1 fainul megoldotta a problémámat. Nagy segítségemre lesz az általa átformált makró.
Köszi.
Majd felteszem a kész makrót hátha szüksége lesz valakinek egy hasonló makróra. -
tgumis
tag
válasz
Delila_1 #37549 üzenetére
Nagyon zsír
Már csak az a probléma (és természetesen ezt sem sikerül megfejtenem) hogy az összesítés munkalapon az A oszlopban nem sorszámozás történik hanem a b oszlop lemásolása és beillesztése
pedig ezzel kísérleteztem:Application.CutCopyMode = False 'kijelölés megszüntetése
'talán ez a sorszámozás
Range("S2:V2").Copy Destination:=Range("S" & Asor & ":S" & Bsor - 1)
For i = Asor To Bsor - 1
Range("A" & i) = Range("A" & i - 1) + 1
Next i
'talán itt a sorszámozás vége
de nem jártam iskerrel
Persze a jelszavazás jó helyre helyezés után nagyon jól müxik -
tgumis
tag
válasz
Delila_1 #37546 üzenetére
Nos én nagyon béna vagyok
a munkafüzet minden lapját levédtem
jelszónak pw adtam meg és ugyanaz a hiba jön
Ne haragudj az értetlenségem miatt de már nincs ötletem.Sub Szur_Masol_Torol___()
Dim usor As Long, WSBev As Worksheet, WSOsz As Worksheet
Dim Bsor As Long, Csor As Long, valasz
valasz = MsgBox("Áttölthetem az adatokat?", vbYesNo + vbQuestion, "Választás")
If valasz = vbNo Then Exit Sub
'lapok védelmének feloldása a makró számára
WSBev.Protect Password:="pw", UserInterfaceOnly:=True
WSOsz.Protect Password:="pw", UserInterfaceOnly:=True
'értékadások
Set WSBev = Sheets("bevitel")
Set WSOsz = Sheets("ÖSSZESÍTÉS")
Bsor = WSOsz.Range("B" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
usor = WSBev.Range("D2").End(xlDown).Row
'szűrés OK-ra
WSBev.ListObjects("bevitel").Range.AutoFilter Field:=17, Criteria1:="=OK"
'másolás és érték beillesztés
WSBev.Range("D2:T" & usor).Copy
WSOsz.Range("C" & Bsor).PasteSpecial xlPasteValues
'képlet, majd érték beillesztés a B oszlopba
Csor = WSOsz.Range("C" & Rows.Count).End(xlUp).Row
WSOsz.Range("B" & Bsor & ":B" & Csor) = "=B" & Bsor - 1 & "+1"
WSOsz.Columns(2).Copy
WSOsz.Range("B1").PasteSpecial xlPasteValues
'T2:W2 képlete az új sorokba az Összesítés lapon
WSOsz.Range("T2:W2").Copy
WSOsz.Range("T" & Bsor & ":W" & Csor).PasteSpecial xlPasteFormulas
Application.CutCopyMode = False 'kijelölés megszüntetése
With WSOsz.Range("B1").CurrentRegion 'keretezés
.BorderAround LineStyle:=xlContinuous, Weight:=xlThin
.Borders(xlInsideVertical).Weight = xlThin
.Borders(xlInsideHorizontal).Weight = xlThin
End With
WSBev.ListObjects("bevitel").Range.AutoFilter Field:=17 'OK-ra szűrés megszüntetése
WSBev.Range("D2:E200,G2:G200,H2:I200,B1:B6").ClearContents 'törlés
End Sub -
-
tgumis
tag
válasz
Delila_1 #37540 üzenetére
Szia
Köszi logitechhés Delila_1
A logitechh verziója müxik viszont Delilia a tiédnél valamiért már az elején hibát dob:
Mikor okoz észrevehető lassulást a logitechh által készített verzió?
Mert - félre ne értsd logitechh - inkább a Delila_ verzióját preferálnám ha nagyon lassít. Már csak attól a hiba üzenettől kellene megszabadulni vhogy.
Amúgy közveb kisérletezgettem a msg boxal és sikerült nekem is kitalálni egyfajta megoldást. Persze gondolom ennél jóval egyszerűbb a Delila megoldása( de ő profi míg én lelkes amatőr lennék)
Íme:Sub message_box_szur_masol_beilleszt_()
Dim Answer As String
Dim MyNote As String
'itt adod meg a kérdést
'Place your text here
MyNote = "Rögzíted az adatokat?"
'itt adod meg a msg box címét
Answer = MsgBox(MyNote, vbQuestion + vbYesNo, "Rögzítés")
If Answer = vbNo Then
'Code for No button Press
MsgBox "Az adatok nem lesznek áttöltve az ÖSSZESÍTÉS munkalapra!"
Else
'Code for Yes button Press
MsgBox "Az adatok áttöltéser kerülnek az ÖSSZESÍTÉS munkalapra viszont nem kerülnek törlésre a BEVITEL munkalapról!" & _
vbCrLf & "A folyamat nem visszavonható!!!!!!" '&vbCrLf & ez a sortörést jelzi
' bevitel munkalapon kijelöl másol összesítés munkalapon szűrés alapra álítása
' mindkét munkalapon jelszavas védelem feloldás másolás munkalapon a másolás utána jelszavas védelem beállítása
'
' kezdet
'
' bevitel munkalap védettség feloldás
Sheets("bevitel").Unprotect Password:="pw1234"
' összesítés munkalap védettség feloldás
Sheets("összesítés").Unprotect Password:="pw1234"
' összesítés munkalapon az 2.sorban a szűrés kikapcsolása majd bekapcsolása
' azért így van megoldva mert ha le van szűrve akkor minden sort megjelenít
' ugyanis nem tudni előre milyen szűrés volt alkalmazva az összesítés munkalapon
Sheets("összesítés").Select
Rows("1:1").Select
Selection.AutoFilter
Selection.AutoFilter
' szűrés a bevitel munkalapon a 17. oszlopban
Sheets("bevitel").Select
Sheets("bevitel").Range("D2").Activate
Sheets("bevitel").ListObjects("bevitel").Range.AutoFilter Field:=17, Criteria1:="=OK", Operator:=xlAnd
usor = Range("D2").End(xlDown).Row
' bevitel munkalap védetté tétele
Sheets("bevitel").Protect Password:="pw1234", UserInterfaceOnly:=True, AllowFiltering:=True, AllowFormattingColumns:=True
' másolás
Range("D2:T" & usor).Select
Selection.Copy
'összesítés munkalap kijelölése
Sheets("összesítés").Select
Dim Asor As Long
Dim Bsor As Long
Dim i As Integer
' A oszloputolsó adat megkeresése majd a következő sor B oszlop elemét jelelöli ki
Asor = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
Range("B" & Asor).PasteSpecial xlPasteValues
Bsor = Range("B" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
' S3:V3 tartományban található képletek másolása és beillesztés a következő sorba
Range("S2:V2").Copy Destination:=Range("S" & Asor & ":S" & Bsor - 1)
For i = Asor To Bsor - 1
Next i
With Range("A1").CurrentRegion
End With
Sheets("összesítés").Protect Password:="pw1234", UserInterfaceOnly:=True, AllowFiltering:=True, AllowFormattingColumns:=True
Sheets("bevitel").Select
Sheets("bevitel").ListObjects("bevitel").Range.AutoFilter Field:=17
End If
End SubEz a logitechh makrójára épül mert akkor még nem láttam Delila_1 megoldását.
-
tgumis
tag
Abban tudnátok segíteni hogy azt hogy kell megoldani, hogy egy üzenet jelenjen meg a makró indítása után ami rákérdez :
biztos átvigyem az adatokat?
igen
nem
és ha az igenre kattint akkor átmegy ha nem akkor leáll a makrómármint hová kell helyezni a makrómban
Sub atvitel_enged()
Dim iAnswer As Integer
iAnswer = MsgBox("Áttölthetem az adatokat", vbYesNo Or vbQuestion)
End Sub -
tgumis
tag
Az összesítés munkalapról
És igen rosszul írtam mert 4 oszlopnyi.
Nem egy oszlopba szeretném hanem addig ameddig tart a beillesztések után a táblázat
Csak gondoltam ez a legcélszerűbb ha a 2. sorból veszi a képleteket:
tehát a összesítés munkalap T2 ből másolja a összesítésT3 ba U2 ből U3 ba és így tovább addig ameddig a beillesztés után adatot tartalmaz
T2=HA(O2="Kiadás";G2*-1;G2)
U2=C2&"_"&D2&"_"&F2&"_"&H2
V2=HAHIBA(INDEX(készleinformációk[Induló_készlet_készlet];HOL.VAN(U2;készleinformációk[Induló_készlet_KOD_ECSK_KLCS_EAZ];0));0)
W2=V2+SZUMHA($U$2:U2;U2;$T$2:T2)
[ Szerkesztve ]
-
tgumis
tag
válasz
Delila_1 #37533 üzenetére
Köszi a gyors segítséget
viszont a T2:w2 ben lévő képletek másolását kihagytad azt hová kell beraknom?
Az eredeti makróban így van:Range("T2:W2").Copy Destination:=Range("T" & Bsor & ":T" & Csor - 1)
(legalább is azt hiszem ez az a rész ami megmondja a makrónak hogy másolja le azt a 3 oszlopnyi képletet)[ Szerkesztve ]
-
tgumis
tag
sziasztok
Ismét makró összefűzéssel kapcsolatos problémába ütköztem
adott két makró:
1.(ezzel másolok a bevitel munkalapról)Sub D2_T_szurt_taromany_masol()
'
' munkalap védettség feloldás
Sheets("bevitel").Unprotect Password:="pw"
' szűrés
Sheets("bevitel").Range("D2").Activate
Sheets("bevitel").ListObjects("bevitel").Range.AutoFilter Field:=17, Criteria1:="=OK", Operator:=xlAnd
usor = Range("D2").End(xlDown).Row
' munkalap védetté tétele
Sheets("bevitel").Protect Password:="pw", UserInterfaceOnly:=True, AllowFiltering:=True, AllowFormattingColumns:=True
' másolás
Range("D2:T" & usor).Select
Selection.Copy
End Sub2. ezzel illesztem be az előző makróval kimásolt tartományt de egy másik munkalapra aminek a neve összesítés ÖSSZESÍTÉS
Sub beilleszt()
Dim Bsor As Long
Dim Csor As Long
Dim i As Integer
Range("C" & Bsor).PasteSpecial xlPasteValues
Csor = Range("C" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
Range("T2:W2").Copy Destination:=Range("T" & Bsor & ":T" & Csor - 1)
For i = Bsor To Csor - 1
Range("B" & i) = Range("B" & i - 1) + 1
Next i
With Range("B1").CurrentRegion
End With
End SubSzóval a bevitel munkalapon állva indítanám a makrót és neki automatikusan át kellene rakni az összesítés munkalapra az egészet. plusz ráadásnak még szeretném a végén mindegyik munkalapot visszakódolni és a bevitelnél a törlést alkalmazni egy tartományban amire már kész a makró:
Sub bevitel_torol()
' bevitel munkalapon törlés Makró
' munkalap védettség feloldás
Sheets("bevitel").Unprotect Password:="pw"
' szűrés kikapcsolása
Sheets("bevitel").ListObjects("bevitel").Range.AutoFilter Field:=17
' munkalap kijelölt celláiból érték törlése majd visszaállás az A2
Range("D2:E200,G2:G200,H2:I200").Select
Range("H2").Activate
Range("D2:E200,G2:G200,H2:I200,B1:B6").Select
Range("B1").Activate
Selection.ClearContents
Selection.ClearContents
' munkalap védetté tétele
Sheets("bevitel").Protect Password:="LiliLufi140127", UserInterfaceOnly:=True, AllowFiltering:=True, AllowFormattingColumns:=True
End Subösszegezve:
tartomány szűrése másolásra majd átugrás másik munkalapra ott beillesztés keretezés majd visszaugrás a bevitel munkalapra és ott törlés. Majd minden munkalapot lekódolok. ha lehet munkalaponként kódolást szeretnék nem egyben a munkafüzetet.[ Szerkesztve ]
-
tgumis
tag
válasz
tgumis #37489 üzenetére
Feltettem a munkafüzete tide:
http://excellprobagy.atw.hu/ -
tgumis
tag
Sziasztok
O oszlopban kellene szerepelni ennek=
NYITÓ KERET PLUSZ A DÁTUMIG JÓVÁHAGYOTT KERETMÓDOSÍTÁS(vagyis a jóváhagyott göngyölítettkeret) MINUSZ A DÁTUMIG GÖNYGLÍTETT FELHASZNÁLÁS
Nyitó keret 1A kódon volt 4 000 000 majd 01.02 plusszolva lett 4 000 így lett 4 004 000 majd 01.09 én plusszolva lett 5 000 000 így lett a vége 9 004 000
viszont ki is lett adva 01.06-án 15 000 ami a 4 004 000 ből kell fogyatékolni így lett a maradvány 3 989 000
majd a 01.07-én ki lett adva 1000 (göngyölítve 16 000) amit még mindig a 4 004 000 ből kell fogyasztani mert csak 01.09-én lesz plusszolás így a végeredmény 3 984 000
10 én kiadás 1000 az viszont már a 9004000- ből történik fogyasztásra mert 01.09 én lett emelve a keretsegítsetek légyszíí
-
tgumis
tag
Sziasztok
Adott ez a makró:Sub beillesztes()
'
' előre másik munkalapból kimásolt 4 oszlop szélességü tartományt beilleszt a B oszlop első üres sorától
' kezdve a B oszloptól az E oszlopig majd az A oszlopot kitölti sorszámmal illetve az T oszloptól az X oszlopig
' az T2:X2 tartomány képleteit másolja be addig a sorig ameddig a B oszlop tartalmaz elemet
'
Dim Asor As Long
Dim Bsor As Long
Dim i As Integer
Asor = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
Range("B" & Asor).PasteSpecial xlPasteValues
Range("T2:X2").Copy Destination:=Range("T" & Asor & ":T" & Bsor - 1) 'a végén a -1 azt jelzi hogy nem az utlsó kitöltött
' sor plusz egy sorba másolja a képletet hanem csak az utolsó sorig
For i = Asor To Bsor - 1 'számláló rész a Bsor esetén plusz egy sort beszámoz viszont ha csak a kitöltött celláig akarunk számozni akkor a-1 kell
Next i
'innen kezdődik a keretezés
Range("A1").CurrentRegion.Select 'CTRL+a kijelöli a teljes táblázatot
Selection.Borders(xlDiagonalDown).LineStyle = xlNone
Selection.Borders(xlDiagonalUp).LineStyle = xlNone
With Range("A1").CurrentRegion
End With
End Sub
Sub beillesztes__()
'
' előre másik munkalapból kimásolt 4 oszlop szélességü tartományt beilleszt a B oszlop első üres sorától
' kezdve a B oszloptól az E oszlopig majd az A oszlopot kitölti sorszámmal illetve az F oszloptól az L oszlopig
' az F2:L2 tartomány képleteit másolja be addig a sorig ameddig a B oszlop tartalmaz elemet
'
Dim Bsor As Long
Dim Csor As Long
Dim i As Integer
Range("C" & Bsor).PasteSpecial xlPasteValues
Csor = Range("C" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
Range("T2:V2").Copy Destination:=Range("T" & Bsor & ":T" & Csor - 1) 'a végén a -1 azt jelzi hogy nem az utlsó kitöltött
' sor plusz egy sorba másolja a képletet hanem csak az utolsó sorig
For i = Bsor To Csor - 1 'számláló rész a Bsor esetén plusz egy sort beszámoz viszont ha csak a kitöltött celláig akarunk számozni akkor a-1 kell
Range("B" & i) = Range("B" & i - 1) + 1
Next i
'innen kezdődik a keretezés
Range("B1").CurrentRegion.Select 'CTRL+a kijelöli a teljes táblázatot
Selection.Borders(xlDiagonalDown).LineStyle = xlNone
Selection.Borders(xlDiagonalUp).LineStyle = xlNone
With Range("B1").CurrentRegion
End With
End SubA lényege hogy egy 17 oszlop széles tartomány (amit egy mások munkalapról másolok egy másik makróval) beilleszti a B oszlop első üres sorába majd másolja a képleteket.
vagyis másolná:
hiába van ez a képlet a U2 cellában ez a képlet =SZUM($K$22) ahogy lefut a makró átírja a képletet
U3 cellá:=SZUM($K$23)
U4 cella:=SZUM($K$25)
U 5 cella:=SZUM($K$25)
illetve az X 2 ben hiába van ez a képlet =W2+SZUMHA($V$2:V2;V2;$T$2:T2)
az X3 ba ez lesz:=W3+SZUMHA($V$2:V3;V3;$T$2:T3) ez jó
az X4 ben meg ez: =W4+SZUMHA($V$2:V5;V4;$T$2:T5) ez hibás
az X5 ben meg ez :=W5+SZUMHA($V$2:V5;V5;$T$2:T5) ez is jóvan ötlete valakinek?
-
tgumis
tag
válasz
tgumis #37447 üzenetére
hA ESETLEG VALAKINEK SZÜKSÉGE VAN RÁ ÉS ÉRDEKLI MEGOLDÓDOTT:
=HA([@mennyiség]>0;HA(ÉS(DARABTELI(bevitel[@[Megnevezés]:[me]];"ERROR")=0;(VAGY((HA([@mennyiség]=1;"IGAZ";"HAMIS"))="IGAZ";(HA([@mennyiség]-DARABÜRES([@EAZ])+1=[@mennyiség];"IGAZ";"HAMIS"))="IGAZ"));DARABÜRES(bevitel[@[kód]:[mennyiség]])=0;(VAGY([@[Utalvány szám]]<>0;[@[E.biz.szám.]]<>0));[@átadó]<>0;[@átvevő]<>0);"OK";"NEM OK");"")
=HA([@mennyiség]>0;HA(ÉS(DARABTELI(bevitel[@[Megnevezés]:[me]];"ERROR")=0;(VAGY((HA([@mennyiség]=1;"IGAZ";"HAMIS"))="IGAZ";(HA([@mennyiség]-DARABÜRES([@EAZ])+1=[@mennyiség];"IGAZ";"HAMIS"))="IGAZ"));DARABÜRES(bevitel[@[kód]:[mennyiség]])=0;(VAGY([@[Utalvány szám]]<>0;[@[E.biz.szám.]]<>0));[@átadó]<>0;[@átvevő]<>0);"OK";"NEM OK");"")
[ Szerkesztve ]
-
tgumis
tag
Sziasztok
A képen látható táblázatban kellene valahogy hogy ha az azonosító oszlopban érték van akkor a mennyiségnek csak 1 lehessen beírni. Vagy az utolsó oszlopban a NEM OK felirat szerepeljen ha van azonosító és a mennyiség nagyobb egynél. a cella értéke amúgy nem csak egész szám lehet. Remélem érthetően kérdeztem -
tgumis
tag
Sziasztok!
Combobox problémám van.
Office 2016 al dolgozom
Anno csináltam egy táblázatot ahol:
A oszlopban elhelyeztem A18 tól A37 ig 30 comboboxot
ahogyan a comboboxban elkezdtem begépelni valamit akkor szűkített listából választhattam ki amit kerestem majd ez megjelent a B oszlopban
No most ha szűrök kikapcsolom a szűrést vagy a törlök( makrókkal van megoldva) összerántja az összes comboboxot a 30. sorba és a 4 től lefelé nem engedi már a comboboxot használni sem
Csatolva 2 kép a munkafüzetről és a comboboxot tulajdonságai( bal oldalt az egyes jobb oldalt a 30 -as)
Van ötletetek mi a gond? -
tgumis
tag
Sziasztok
Van egy (számomra borzasztoan nagy )kb 700000 soros excel táblám.
Egyszerűen nem tudok benne keresni mert ha bekapcsolom a szűrést kettő karakter beirása után gondolkodik majd semmi. (2016-os excelt használok) probálkoztam power pivottal de a 40 megás munkafüzet mellé így kaptam még egx kb 60 megás másikat is.
Valami ötlet?
Köszi -
tgumis
tag
válasz
Delila_1 #34326 üzenetére
Köszi
Amúgy mi ennek a neve? Mármint a kis gomboknak mert sem ikon sem gombként nem találom.
Próbáltam a Office könyvtárban megkeresni hogy melyikek tartalmaznak valamiféle kép kiterjesztést de semmi. Nem emléxel véletlenűl a progi nevére? Engem nagyon zavar már hogy semmi egyedit nem tudok íde berakni -
tgumis
tag
sziasztok
hogy tudok ide saját készítésű ikonokat vagy gombokat berakni
van mappa ahol ezeket tárolja az excel
köszi -
tgumis
tag
Sziasztok
Szeretnék egy makrót arra hogy ha bezárom az Excel munkafüzetemet akkor mentse másként. A mentéskor kérdezze meg, hogy milyen néven kívánom menteni. Nekem annyit sikerült amit a rögzítővel vettem fel, hogy folyton azon a néven akarja elmenteni.
Sub Makró2()
'
' Makró2 Makró
'
'
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:= _
"C:\Users\tgumis\Desktop\Munkafüzet1.xlsm", FileFormat:= _
xlOpenXMLWorkbookMacroEnabled, CreateBackup:=False
End SubPersze előtte még van egy makró amit szeretném ha lefuttatna
Sub osszetett_összesito()
Sheets("ért_és_anyagkiad_lap").Unprotect Password:="Jelszo81"
Sheets("ért_és_anyagkiad_lap").Range("$L$1:$L$763").AutoFilter Field:=1
Sheets("összesítő").Unprotect Password:="Jelszo81" 'felold
'Dim oszlop As Integer
oszlop = Sheets("Kezdőlap").Range("C9") + 4 '>>>>>ITT HATÁROZZUK MEG A BEILLESZTÉS OSZLOPÁT Sheets("Kezdőlap")Range("C9") + 4
Sheets("ért_és_anyagkiad_lap").Range("G15:G423").Copy Sheets("összesítő").Cells(11, oszlop) '>>>>>CELLS (11, =A BEILLESZTÉS HANYADIK SORBAN KEZDŐDJÖN >>>>>Sheets("adat").Range("B2:B5") A MÁSOLANDÓ TERÜLET MEGHATÁROZÁSA
Sheets("összesítő").Select
Range("E11:AI419").Select
Selection.Locked = True ' cellatulajdonságra vonatkozik
Selection.FormulaHidden = True ' cellatulajdonságra vonatkozik
Sheets("összesítő").Protect Password:="Jelszo81", UserInterfaceOnly:=True _
, AllowFiltering:=True _
, AllowFormattingColumns:=True
Sheets("ért_és_anyagkiad_lap").Protect Password:="Jelszo81", UserInterfaceOnly:=True _
, AllowFormattingColumns:=True '>>>>>munkalap lekódolása
Sheets("összesítő").Activate
Sheets("összesítő_műanyag_élelmiszer").Unprotect Password:="Jelszo81" 'felold
'Dim oszlop As Integer
oszlop = Sheets("Kezdőlap").Range("C9") + 4 '>>>>>ITT HATÁROZZUK MEG A BEILLESZTÉS OSZLOPÁT Sheets("Kezdőlap")Range("C9") + 4
Sheets("ért_és_anyagkiad_lap").Range("F456:F461").Copy Sheets("összesítő_műanyag_élelmiszer").Cells(3, oszlop) '>>>>>CELLS (11, =A BEILLESZTÉS HANYADIK SORBAN KEZDŐDJÖN >>>>>Sheets("adat").Range("B2:B5") A MÁSOLANDÓ TERÜLET MEGHATÁROZÁSA
Sheets("összesítő_műanyag_élelmiszer").Select
Range("A1:AJ261").Select
Sheets("összesítő_műanyag_élelmiszer").Protect Password:="Jelszo81", UserInterfaceOnly:=True _
Sheets("ért_és_anyagkiad_lap").Protect Password:="Jelszo81", UserInterfaceOnly:=True _
Sheets("összesítő_műanyag_élelmiszer").Activate
Sheets("összesítő_műanyag_élelmiszer").Unprotect Password:="Jelszo81" 'felold
'Dim oszlop As Integer
Sheets("ért_és_anyagkiad_lap").Range("F499:F740").Copy Sheets("összesítő_műanyag_élelmiszer").Cells(9, oszlop) '>>>>>CELLS (11, =A BEILLESZTÉS HANYADIK SORBAN KEZDŐDJÖN >>>>>Sheets("adat").Range("B2:B5") A MÁSOLANDÓ TERÜLET MEGHATÁROZÁSA
Sheets("összesítő_műanyag_élelmiszer").Select
Range("A1:AJ261").Select
Sheets("összesítő_műanyag_élelmiszer").Protect Password:="Jelszo81", UserInterfaceOnly:=True _
Sheets("összesítő_műanyag_élelmiszer").Activate
End Sub -
tgumis
tag
Sziasztok!
Lehet olyat csinálni, hogy A oszlopba felsorolok egy mappában lévő fájlneveket (mindegyik kép) és automatikusan a mellette lévő cellába beilleszti vagy valami hasonlót csinál. És persze ha átrendezem a táblázatot vagy szűröm akkor is mellette marad. a lényeg hogy automatizált legyen a folyamat. . A hivatkozás megadása egyenként az nagyon lassú több száz képről lenne szó.
Előre is köszi -
tgumis
tag
válasz
Fferi50 #31335 üzenetére
Szia!
Bocs késő volt már. Szóval mindig hibát ír vagyis megáll . Eddig a különböző egyszerű makrókat csak simán egymás után bemásoltam de most nem fut végig. A " Dim oszlop As Integer " résznél akad meg. próbáltam beírni hogy next de nem segített. Van valami általános szabály hogy kell két makrót összefűzni?
Hová tudok feltölteni egy munkafüzetet, hogy esetleg lássátok is a problémát? -
tgumis
tag
Sziasztok
hogy tudom ezt a két vagy esetenként más makrót is egybefűzni. Eddig nem volt ilyen gondom de most mindig hibát ír
Sub Osszesites_M()
Sheets("adat_bekér").Unprotect Password:="tigris98"
Sheets("adat_bekér").Range("$L$1:$L$768").AutoFilter Field:=1
Sheets("összesit1").Unprotect Password:="tigris98" 'felold
Dim oszlop As Integer
Sheets("adat_bekér").Range("F456:F461").Copy Sheets("összesit1").Cells(3, oszlop) '>>>>>CELLS (11, =A BEILLESZTÉS HANYADIK SORBAN KEZDŐDJÖN >>>>>Sheets("adat").Range("B2:B5") A MÁSOLANDÓ TERÜLET MEGHATÁROZÁSA
Sheets("összesit1").Select
Range("A1:AJ262").Select
Selection.Locked = True
Selection.FormulaHidden = True
Sheets("összesit1").Protect Password:="tigris98", UserInterfaceOnly:=True _
Sheets("adat_bekér").Protect Password:="tigris98", UserInterfaceOnly:=True _
Sheets("összesit1").Activate
End Sub
Sub Osszesites_E()
Sheets("adat_bekér").Unprotect Password:="tigris98"
Sheets("adat_bekér").Range("$L$1:$L$768").AutoFilter Field:=1
Sheets("összesit1").Unprotect Password:="tigris98" 'felold
Dim oszlop As Integer
Sheets("adat_bekér").Range("F499:F741").Copy Sheets("összesit1").Cells(9, oszlop) '>>>>>CELLS (11, =A BEILLESZTÉS HANYADIK SORBAN KEZDŐDJÖN >>>>>Sheets("adat").Range("B2:B5") A MÁSOLANDÓ TERÜLET MEGHATÁROZÁSA
Sheets("összesit1").Select
Range("A1:AJ262").Select
Selection.Locked = True
Selection.FormulaHidden = True
Sheets("összesit1").Protect Password:="tigris98", UserInterfaceOnly:=True _
Sheets("adat_bekér").Protect Password:="tigris98", UserInterfaceOnly:=True _
Sheets("összesit1").Activate
End Sub -
tgumis
tag
Köszi
sziasztok
van arra makróval megoldás hogy van egy táblázatom ami sok sok adatot tartalmaz. A G15:G423 tratomány minden nap végén feltöltésre kerül adatokkal. Szeretnék egy olyan makrót hogy ezt a tartományt kijelölöm és minden nap végén ha lefuttatom egy másik munkalapon ugyanannyi sorból álló táblázat megfelelő oszlopába rakja Ezt az oszlop számot a dátumból határoznám meg. Szóval 31 oszlop lenne és egy kezdőlap munkalapon beállítom a dátumot ekkor a makróm tudja hogy az adatokat tartalmazó táblázat G15:G423 tartományát kimásolás után az összesítő táblázat megfelelő napjának oszlopába rakja.[ Szerkesztve ]
-
tgumis
tag
Sziasztok!
Feltételes formázást tudok ugy hogy mondjuk ha a B1 cella értéke 0 akkor a B sor zöld ha nagyobb mint 0 akkor a B sor piros
Vagy csak a B410 tartomány.
-
tgumis
tag
sziasztok
hogyan tudok munkalap nevet képlettel megadni egy másik függvényen belül:
Van egy pár munkalapom
102;104;111 stb
ezeken a munkalapon a B oszlopban számok vannak például a 102 es munkalapon 102.1.34.56 vagy 102.1.2.3. sb tehát az első szám mindig egyezik a munkalap nevével
az utolsó munkalapomra bemásolok hasonló formátumú számokat 102.1.2.3.vagy 111.1.3.12
amikről egyenlőre nem tudom hogy van e már valamelyik munkalapomon ebből a számból
most úgy keresem hogy minden egyes új számnál át kell irnom a munkalap nevét a függvényben:
B1=101.1.13 =HOL.VAN(B1;'101'!A:A;0)
B2=102.1.4.257.6 =HOL.VAN(B2;'102'!A:A;0)
ugye a Bal függvényből meg tudom határozni az első 3 számjegyet de nem tudom hogy lehetne ezt bele applikálnom a HOL.VAN függvényben ezt használja
szóval hogy '101' helyett függvény adja a 101 et BAL(B3;3)
remélem érthető -
tgumis
tag
válasz
Nowitzki #31202 üzenetére
Ha volt beállítva akkor ugye eltünteti és nem hozza létre oda ahová én állítottam be.
Ha nem volt beállítva akkor mindegy, hogy hova mert megadom nekiéds létrehozza.
Az lenne a lényeg, hogy ha van akkor azt módosítsa arra ahová én akarom ha meg nincs akkor rakja oda ahova én akarom. -
tgumis
tag
Sziasztok!
Hogy tudnám azt megoldani hogy ne kelljen kétszer is futtatnom a lenti makrót azért, hogy az autó szűrő működjön. Szóval fixen az itt beállított soron legyen a szűrés. Mert vannak munkalapok amelyiken van beállítva csak más soron van amelyiken nincs és van amelyiken a makróban megjelölt sorban. Mert most csak akkor kerül oda ha nincs bekapcsolva ha már van szűrés a munkalapon akkor a futtatás után eltűnik.
Illetve hogyan tudnám azt megcsinálni, hogy az összes munkalapon egy indítással fusson le az egész.
Ja esetleg annyi hogy az ablaktábla rögzítést fixen az az A 10 cellán állva szeretném.
Sub fejlec_formazas()
ActiveSheet.Unprotect Password:="Lufi09"
With ActiveWindow 'ablaktabla rogzites
.SplitColumn = 1
.SplitRow = 10
End With
ActiveWindow.FreezePanes = True 'ablaktabla rogzites vége
Range("I1:I3").Select 'szinezés
With Selection.Interior
.Pattern = xlSolid
.PatternColorIndex = xlAutomatic
.Color = 14336204
.TintAndShade = 0
.PatternTintAndShade = 0
End With 'szinezés vége
Range("B1:D3,B8:D158,I8:J158,M8:N158,P8:P158,S8:V158,Y8:Y158").Select 'cellatulajdonságok nem zárolt nem rejtett
Selection.Locked = False
Selection.FormulaHidden = False
Range("A6:J6").Select 'autoszűrő
Selection.AutoFilter
'kodolás
ActiveSheet.Protect Password:="Lufi09", UserInterfaceOnly:=True _
, AllowFormattingColumns:=True, AllowFiltering:=True
ActiveSheet.EnableSelection = xlNoRestrictions
End Sub
Remélem tudtok segíteni.[ Szerkesztve ]
-
tgumis
tag
-
tgumis
tag
válasz
Fferi50 #31045 üzenetére
Megcsináltam de valamiért hármassával számoz egy helyett ahol rejtve vannak a cellák
Sub szamoz()
'
' szamoz_Makró
''
sorsz = 1
For xx = 15 To 16
If Not Cells(xx, 1).EntireRow.Hidden Then
Cells(xx, 1).Value = sorsz
sorsz = sorsz + 1
End If
Next
End Submi lehet a probléma valaki tudja?
-
tgumis
tag
miert nem tudok belepni ?
[ Szerkesztve ]
-
tgumis
tag
válasz
Delila_1 #30765 üzenetére
Nem. Az első oszlop is tartalmaz adatokat viszont az nem folytonos ott vannak üres és egyesített cellák.
Az N oszlopot feltöltöttem csupa egyessel és ott folyamatosan van adat ahogy tegnap kérted. Most átírtam az A oszlopot a makróba N re és az oszlop 1 nél az egyest 14 majd mikor kérdezi hogy hány oszlop legyen akkor ha beírok -7 et akkor is ugyan ott hagyja az oldaltörést. -
tgumis
tag
válasz
Delila_1 #30761 üzenetére
Nem akar működni a dolog pedig átírtam N oszlopra az A oszlopot és feltöltöttem az N oszlopot 1 -ekkel így végig van érték az oszlopban. arra tegnap rájöttem , hogyha egy " ActiveSheet.ResetAllPageBreaks " részt beszúrok akkor észhez tér a makró de most nem segít.
A legelején egyszer megcsinálja a soronkénti oldaltörést de oszloponként nem oda teszi amennyit beírok neki értéket. Ezért kell visszaállítanom az oldaltörést de utána semmi.[ Szerkesztve ]
-
tgumis
tag
válasz
Delila_1 #30730 üzenetére
Mondtam, hogy jó fej vagy. Megtaláltam a témaösszesítőt asztali gépen nem volt nehéz
és jól tippeltem és jól is csináltam meg. És amit javasoltál az A oszlopot kijavítottam N oszlopra most már jól működik csak egy a bibi. Szűrt táblázatnála sorok számához igazodik. Így az elrejtett sorokat is belevonja.
Ezt ki lehet küszöbölni? De azért hálás vagyok mert ez is is haladás csak sokszor szűrt adatokat tartalmazó táblázattal dolgozom.
-
tgumis
tag
válasz
Delila_1 #30727 üzenetére
De Te nagyon jó fej vagy. Be kell vallanom én is azt hittem nem segítesz többet de mint mondtam jófej vagy. De mostmár mindig megköszönöm és igyexem udvarias lenni. Roppant szégyeltem is magam amiatt. És igazad is volt. És már sokszor irtam hogy hálás vagyok a segítségedért.
[ Szerkesztve ]
-
-
tgumis
tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszí
Egy munkafüzetben bizonyos cellák esetében a tulajdonságoknál a zárolásból kiveszem a kis pipát de amikor lapvédelmet állítok be sehová sem enged írni. Sose láttam ilyet és megöl a düh. -
tgumis
tag
válasz
szatocs1981 #30604 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Remélem meg tudom csinálni.
-
tgumis
tag
válasz
szatocs1981 #30592 üzenetére
Köszi de az a rész lényegtelen. Akinek kell az tudni fogja, hogy hogyan oldja fel a szűrêst. Az első részében segitsetek légyszíves mert azt nem tudom. Szóval megnyitaskor szűr záráskor kikapcsolja a szűrést.
-
tgumis
tag
Sziasztok!
Hogyan tudom azt megoldani,hogy ha megnyitok egy munkafüzetet akkor egyes munkalapok D oszlopán automatikusan szűrjön a nullánál nagyobb értékek jelenjenek meg csak.Amikor viszont bezárom a táblázatot akkor ismét jelenjen meg az összes sor. Természetesen menet közben akinek kell tudja megnézni a nullás sorokat is.
Előre is köszi a választ.
Alapesetben makróval és szűrővel meg tom oldani de olyanok használják akik csak nézhetik és nem vágják az excelt alap szinten sem. -
tgumis
tag
Sziasztok.
Van rá mód excelben hogy az egyik oldalt állítva nyomtassam a másikat fektetve -
tgumis
tag
Sziasztok!
Tudtok segíteni?
Olyan makróra lenne szükségem amely bezáráskor bizonyos cellák értékét törli és a felhasználó ezt ne kerülhesse meg.
Köszi. -
tgumis
tag
válasz
slashing #25567 üzenetére
A megrendelés szám az lehet többször de a jjr szám az csak egyszer fordulhat elő. vagyis 1 megrendelés számhoz max 6 jjr szám tartozik de egy jjr szám csak egyszer fordulhat elő.
Remélem érthetően magyaráztam. Magyarul a kettő metszéspontja megadja a szerződeskivonat számát[ Szerkesztve ]
-
tgumis
tag
sziasztok
van olyan lehetőség hogy két feltétel teljesülése után az idex függvény visszaadjon valami eredményt olyan szumhatöbb szerű megoldás
vagy makró kell hozza[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Petabájtos SSD-ről ábrándozik a SanDisk
- EAFC 25
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- BMW topik
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...