Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tgumis
tag
Tud valaki egy olyan makrót prezentàlni amegy mondjuk 411 értékből kiszűri az ismètlődő sorokat?
Manuàlisan meg tudom adni csak egyeszerű felhasznàlóknak szànt tàblàzatba kell ès 2003 as excellen is futnia kellene.
Szóval c2:c700 tartomànyba egy èrtèk kb 6o szor van ès egy kattintàssal a d oszolpba minden èrtkèk csakn1 szer jelenjen meg mundjuk 10 èrtéket làssunk össz vissz
Tudom a 2007 ben màr van az ismètlődő sorok eltüntetèse de azt most nem alkalmaznàm. -
tgumis
tag
válasz Fferi50 #23659 üzenetére
Köszi de se a Te se a Delila makrója nem működött. Biztos ën vok bal/sz leírnàtok melyik rèsze a makrónak mit jelent hàtha megfejtem.
A spec szűrő viszont jó bàr valamièrt mindig csinàl olyat hogy az eggyik elemet de csak eggyet ²szer rak bele az első elem az. Szóval a szűrendő lista első elemèt 2szer szerepelteti -
tgumis
tag
Sziasztok!
Kèt kèrdèsem Lenne:
Van egy tàblàzatom (kaptam ) amiben van egy oszloo ès ha annak az oszlopnak bàrmelyik cellàjàba klikkelek jobb gombbal akkor eltünik az èrtèk ès egy szöveg jelenik meg benne.sajnos visszavonni sem lehet. Ez valami makró? a vb kódokat nem tudom megnèzni mert jelszót kèr. Ezt a jelszóval vèdettv vb lapot mivel tudnàm kikódolni?
A màsik kèrdès
Hol lehet azt beàllítani hogyha autoszűrőt hasznàlok akkor amikor lenyitom a listàt hogy mit szűrjön akkor legyen egy beviteli mező amibe ha írok akkor azokat az èrtèkeket szűrje amben benne van az a szövegrèsz amit a beviteli mezőbe írtam. Remèlem èrthető a kèrdès. A melóhelyen így működik az autoszűrő.
Előre is köszi a segítsègeteket -
tgumis
tag
válasz m.zmrzlina #23912 üzenetére
nem tudok
az egész munkafüzeteMás
lehet olyat excelben is mint a worldben hogy az első oldal álló a második fekvő és az x edik megint álló a nyomtatáskor.[ Szerkesztve ]
-
tgumis
tag
Sziasztok hogy oldom azt meg hogy van egy munkafüzet ami 8 másikból szedi az adatokat és ha az átmásolom egy másik gépre akkor ne a ne a pendriven lévő munkafüzetekre hivatkozzon hanem a gépen lévőre hisz az egész mappát átmásolom amiben ezek a munkafüzetek vannak.
légyszí segítsetek
előre is köszi[ Szerkesztve ]
-
tgumis
tag
válasz m.zmrzlina #23920 üzenetére
Kösz ezt olvastam már de közben müxik csak az alején kell emgedélyezni a tratalmat.
Ismét egy kérdés:
Van valaki aki tud egy olyan makrót ami megoldja a problémám.
Van 12 munkafüzetem
mindegyik munkafüzet 64 munkalapból ál.
Én hülye védetté tettem a munkalapokat és elfelejtettem az évszámot úgy megoldani hogy hivatkozzon.
Szóval az első munkalap G7 cellájának értékét kellene behivatkozni mind a 63 munkalap H4 cellájába.
Természetesen védett munkalapok szóval a kikódolásnak is szerepelni kellene a makróban.
légyszí segítsetek[ Szerkesztve ]
-
tgumis
tag
Nincs megoldàs a problèmàmra?
-
tgumis
tag
válasz m.zmrzlina #23926 üzenetére
Ha csak ötlet is de köszönöm. Ès mindenkinek minden segítsègèt köszönöm. Sokat tanultam màr itt tőletek.
Külön köszi Delila -
tgumis
tag
-
tgumis
tag
Sziasztok4
Át tudja nekem variálni valaki ezt a két makrót hogy a munkafüzetemben lévő sok lapon ne kelljen eggyenként végigfuttatni hanem automatikusan mind a 90 munkalapon végigfusson ha elindítomSub kodolas()
'
' munkalap védetté tétele
ActiveSheet.Protect Password:="xxxxxx", UserInterfaceOnly:=True
End Sub
Sub kikodolas()
'
' munkalap kikódolás
ActiveSheet.Unprotect Password:="xxxxxx"
End Sub[ Szerkesztve ]
-
tgumis
tag
válasz m.zmrzlina #24035 üzenetére
sajna nem megy:S
-
tgumis
tag
válasz m.zmrzlina #24038 üzenetére
szia kösz a kikódolás az működik viszont a lekódolás valamiért nem.
Van valakinek ötlet.
valószínű az active sheet az ami bezavart tegnap -
tgumis
tag
válasz m.zmrzlina #24040 üzenetére
müxik csak az utcsó munkalap nem volt kikódolva így amiatt megállt.
KÖSZI KÖSZI KÖSZI
egy délutánnyi időt spóroltál meg nekem.[ Szerkesztve ]
-
tgumis
tag
Sziasztok
Segítsetek! Meg lehet azt oldani makróval,hogy:
Adott egy x(pl: 60 munkalapból àlló munkafüzet
Meg kellene oldani, hogy az összes munkalapon a AL1:AO49 tartományban az utolsó oszlop 0nàl nagyobb ra szűr majd a szűrt erednényt màsol majd egy tetszőleges munkalapra beilleszti (irányított) csak értéket. De ezt kérdès nélkül a munkafüzet összes lapjára tegye meg -
tgumis
tag
válasz m.zmrzlina #24224 üzenetére
Hálás köszönet èrte. Majd ha asztali gép közelébe jutok lepróbálom. Mégegyszer köszi.
-
tgumis
tag
sziasztok tudtok segíteni?
Selection.AutoFilter Field:=4, Criteria1:=">0"
usor = Range("AY2").End(xlDown).Row
Range("AY2:BD" & usor).Select
Selection.Copynem tudom megoldani hogy a nem 0 értékeket szűrje mert ha a criteia-hoz <>0 írok akkor nem csinál semmit hanem az egész tartományt kijelöli viszont a >0 val az a baj hogy vannak negatív értékek is. és azt nem hozza.
ötlet? mit lehet tenni, hogy a nem nulla értékeket szűrje[ Szerkesztve ]
-
tgumis
tag
Sziasztok!
Kellene csinálnom egy táblázatot baromi sok adatot tartalmazna és hát olyanok használnák akik finoman szólva rossz viszonyban vannak az excellel.
Szóval van olyan lehetőség hagy egy beviteli panelen beüti az adatot és a program a megfelelő munkafüzetben egy új sorba pakolja az adatokar?
A legmegfelelőbb az accees lenne de excelbe kellene megoldani. -
tgumis
tag
Sziasztok!
A keresés függvények mindig csak az első találatot adják eredményül?
Szóval ha 3 szor szerepel egy adat és az ahhoz tartozó másik adatot szeretném megjeleníteni azt tudja az excel? -
tgumis
tag
válasz Fferi50 #24737 üzenetére
Először is mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget.
A feltöltött mintafájlt leszedtem de nem történik semmi .
De majd próbálkozom hátha megértem.
Amúgy valami hasonló adatbázist kellene összehoznom de nem tom excelben menni fog e és a végén ugye összesítve kellene kimutatnom
Persze több munkalapon lennének az adatok és egy beviteli panelen kellene bevinni az adatokat ami megint csak a megfelelő táblázatba rakná az adatokat. -
tgumis
tag
sziasztok
hogy tudom azt megoldani makróval hogy a sárgával jelzett részen lévő adatok kijelölése után egy másik munkalapon a piros színnel jelölt részre irányított beillesztés transzportálással a munkalap utolsó üres sorába kerüljön
Próbálkoztam userformmal de macerás és egy csomó hiba van benne és sürgésen prezentálnom kellene de nem megy légy szí segítsetek. -
tgumis
tag
válasz Fferi50 #24826 üzenetére
Mint írtam készűl egy szebb megoldás viszont most csak egy olyan makrót szeretnék ideiglenes megoldásnak,hogy kijelöl egy adott területet(a sárga tartományt) az 1. munkalapon majd azonnal be is illessze a 2.munkalap utolsó üres sorába. A gond ott van, hogy hogyan adom meg neki a transzportálást és az utolsó üres sort.
-
tgumis
tag
-
tgumis
tag
válasz Fferi50 #24836 üzenetére
Sub megrendeo_nyil_tart_masol()
'
' megrendeo nyilvantartas masolasa utolso ures sorba a 2-es munkalapramasol Makró
'
usor = Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row + 1
Munka2.Cells(usor, 1).Value = Munka1.Cells(2, 2).Value
Munka2.Cells(usor, 2).Value = Munka1.Cells(3, 2).Value
Munka2.Cells(usor, 3).Value = Munka1.Cells(4, 2).Value
Munka2.Cells(usor, 4).Value = Munka1.Cells(5, 2).Value
Munka2.Cells(usor, 5).Value = Munka1.Cells(6, 2).ValueEnd Sub
ez a makróm de nem müxik
-
tgumis
tag
Sziasztok van olann az excelben hogy más más szeméjnek más más jogosúltságot engedéjzek?
-
tgumis
tag
Sziasztok
Makrórögzítővel rögzítettem egy makrót. Semmi bonyolút csak annyi hogy törölje a
D1
D36
D1217
D20 cellák tartlmát.
Erre az történik, hogy az aktív cella értéke az első ami töröl és onnan továbbhaladva.
Pl ha az A1 en állok akkor A3:A6 A12:A17 A20
Ez miért van? -
tgumis
tag
sziasztok
van két dátumom
A1 cella 2015.03.01. 16:00:00
A2 cella =most()
A3 ba hogy tudom kiírni milyen formátumot kell használjak hogy x nap x óra x perc x másodperc
sehogy sem sikerül
mit tehetek -
tgumis
tag
sziasztok
van olyan lehetőség hogy két feltétel teljesülése után az idex függvény visszaadjon valami eredményt olyan szumhatöbb szerű megoldás
vagy makró kell hozza[ Szerkesztve ]
-
tgumis
tag
válasz slashing #25567 üzenetére
A megrendelés szám az lehet többször de a jjr szám az csak egyszer fordulhat elő. vagyis 1 megrendelés számhoz max 6 jjr szám tartozik de egy jjr szám csak egyszer fordulhat elő.
Remélem érthetően magyaráztam. Magyarul a kettő metszéspontja megadja a szerződeskivonat számát[ Szerkesztve ]
-
tgumis
tag
Sziasztok!
Tudtok segíteni?
Olyan makróra lenne szükségem amely bezáráskor bizonyos cellák értékét törli és a felhasználó ezt ne kerülhesse meg.
Köszi. -
tgumis
tag
Sziasztok.
Van rá mód excelben hogy az egyik oldalt állítva nyomtassam a másikat fektetve -
tgumis
tag
Sziasztok!
Hogyan tudom azt megoldani,hogy ha megnyitok egy munkafüzetet akkor egyes munkalapok D oszlopán automatikusan szűrjön a nullánál nagyobb értékek jelenjenek meg csak.Amikor viszont bezárom a táblázatot akkor ismét jelenjen meg az összes sor. Természetesen menet közben akinek kell tudja megnézni a nullás sorokat is.
Előre is köszi a választ.
Alapesetben makróval és szűrővel meg tom oldani de olyanok használják akik csak nézhetik és nem vágják az excelt alap szinten sem. -
tgumis
tag
válasz szatocs1981 #30592 üzenetére
Köszi de az a rész lényegtelen. Akinek kell az tudni fogja, hogy hogyan oldja fel a szűrêst. Az első részében segitsetek légyszíves mert azt nem tudom. Szóval megnyitaskor szűr záráskor kikapcsolja a szűrést.
-
tgumis
tag
válasz szatocs1981 #30604 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Remélem meg tudom csinálni.
-
tgumis
tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszí
Egy munkafüzetben bizonyos cellák esetében a tulajdonságoknál a zárolásból kiveszem a kis pipát de amikor lapvédelmet állítok be sehová sem enged írni. Sose láttam ilyet és megöl a düh. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Opel topik
- Nyomtató topik
- Elektromos autók - motorok
- Hálózati / IP kamera
- SSD kibeszélő
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.