Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
tgumis
üzenetére
Az eredeti kérdésed úgy szólt, hogy "ha a K1 cellába beírom". Ehhez írtam az eseményvezérelt makrót.
A laphoz rendelt makrót nem töröltem, csak kommentbe tettem. Itt az átírt fájl.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
tgumis
üzenetére
Szia!
Ez a makró egy eseményhez kapcsolódik, ami egy adott helyzetben fut le. Ezért van munkalaphoz kötve.
Semmi nem tiltja azonban, hogy egy parancsgomb megnyomása esetén ezt az eseményt hívja meg a makró, de akkor át kell adja a target paraméter értékét:Sub makro1
Worksheet_Change Range("A1") vagy Range("A1") helyett Selection
End Sub
A gombhoz a makro1-et kell rendelni.
Ez az eseménykezelő Private, azaz csak azon a munkalapról lehet meghívni, amelyikhez rendelted. Általános kódlapra nem teheted, de amit csinál (ami Sub - End Sub között van) lehet modulba tenni, természetesen megfelelő körültekintéssel.
Az eseménykezelést lehet a Thisworkbook kódlapjára is tenni, ott aPrivate Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
'műveletek
End Sub
tartalmazhatja a feladatokat. Itt látod két paraméter van, az Sh az a munkalap, amelyen az esemény történt, a Target pedig az a tartomány ahol történt. Ebben az esetben elég ide betenni a műveleteket, természetesen figyelve arra, ha egyik munkalapon más műveletet szeretnénk, mint a másikon. Ezt az Sh paraméter alapján dönthetjük el.
Remélem jól értettem a kérdésed, mert számomra nem volt eléggé világos.Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Samsung Galaxy Z Flip 7 256 GB Kék Használt állapot 12 GB RAM 6 hónap garancia
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i5 - i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M32U Arm Edition 31,5 144Hz IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Mi Note 10 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Fferi50