Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Geri Bátyó #7 üzenetére
A vállalt garancia egy dolog.
Minden gyártó ismeri a termékét, így bátran tehet nagyobb vállalást is rá.Mindenki retteg a QLC-től nagyon... De ha egymás mellé teszek két azonos gépet, nem fogja megmondani senki, főleg DRAM cache mellett, hogy mi a szitu.
Itt meg még a vezérlő is spécibb.
Olvasáscentrikus környezetbe meg nincs értelme mondjuk írástűrésről hebegni. Nem az a prioritás.
-
Amacs
aktív tag
De a profitnak nem tesz jót. A megcélzott területre a minél nagyobb tárhely minél kisebb költségek árán fejlesztés irányvonala.
Konzumer QLC vonalon pedig egyértelműen nem mi, szakmailag tájékozott felhasználók vagyunk a célközönség, hanem a többség, akik a mai napig nyugodtan lennének laptop vinyón is akár. -
Green69
csendes tag
Mióta a RAID-et feltalálták, nem hiszem, hogy akkora kihívás lenne ezt egy SSD-n belül megvalósítani. Ehhez természetesen új vezérlő kell, de a mai technológiák mellet szerintem megoldható, hogy 1 db 2,5"-os burkolaton belül a vezérlőt, és 2-4 vagy több QLC tömböt helyezzenek el.
Az írási- olvasási sebességnek is jót tenne. -
Amacs
aktív tag
válasz
Geri Bátyó #3 üzenetére
A HBF is SanDisk, és tényleg olyan környezetbe szánják, ahol nem sűrűn történik írás, ahogy ezt az erről szóló híradásokban is olvasni lehet, ezáltal az általad felvázolt jelenség viszonylag ritkán lesz tapasztalható.
-
thedioda
tag
válasz
Geri Bátyó #3 üzenetére
Ezt azoknak az adatoknak szánják amiböl a modelt tanítják, szóval egy írási ciklust kibír akkor a célnak már megfelelt, és az olvasási sebessége a fontos.
-
Azt gondolom nem ez a probléma.
Az újra felhasználhatóság nem elsődleges szempont az üzleti kategóriában. A biztonsági mentések számára tökéletes tárhely.A linkelt cikkből nem derül ki. Valahogy meg kell oldani a lézersugár irányítását. Nagyon pontosan, íráskor és olvasáskor is.
A tárgyat is lehet mozgatni. A mérteket figyelembe véve talán már a hőtágulás is bejátszik.Az új kutatások döntő többsége kerül a kukába. Vagy drága vagy lassú vagy megbízhatatlan. Esetleg aktualitását veszti, mire termék lehetne belőle.
-
Chiller
őstag
válasz
kriszpontaz #16 üzenetére
Nem nagyon tudják megoldani az újraírhatóságot.
Persze ettől még nekem jöhetne ilyen BD leváltásra, ha pld 1PB-ot tudna BD/DVD lemez méretben. Csak hát mit tennének rá, egy teljes kiadói gyűjteményt? Akkor ki venne 10 dolcsiként filmeket/albumokat, 70dolcsiért játékokat, meg ki fizetne havidíjakat?
-
kriszpontaz
veterán
Volt valamikor egy nagy hype a holografikus tárolási technológiáról. Azt miért nem nyomja senki?
-
ParadoxH
aktív tag
A mostani SSD-k is lehetnek petabájtosak csak 0, után kell még pár 0
-
csibe1
addikt
Én is, 30 ezerért; ami 5000PTB írást kibír.
Köszi.
Mikor jön? -
És meg kell hozzá nyerni a lottót, hogy tudjak venni egyet?
-
Ajándékok
aktív tag
Szerintem a felhasználok 5-10 évente cserélik az adattárolókat.
Pl az általánosan használt videó tömörítési formátum legalább 2-3 évig megmarad.
Vagyis ha az ssd 4 újraírást kibír, akkor a YouTube-nak megfelel. -
Geri Bátyó
addikt
Tényleg sok a variáció. Annak idején amikor MLC-ről TLC-re váltottak, nagyon sokat esett az irástűrés, de a 3D NAND visszahozta a tartósságot (sőt, még jobb is mint anno az MLC), de a QLC azért nem csak írástűrésben, hanem tempóban is gyenge.
Mondjuk az is igaz, hogy ha a tempó jó, akkor azért az írástűrés kevésbé mérvadó. Nekem a mostani gépemben egy 512-es 970 EVO plus van. 3.5 év alatt kb 15 TB írás van rajta! Ezzel az erővel még 70 évig jó lesz!
-
azbest
félisten
válasz
Geri Bátyó #1 üzenetére
Érdemekes megnézni, hogy mennyi írást garantálna a modernebb ssd-knél. Van egy általában lineáris növekedés mérettől függően adott fajtán belül. De a különböző gyártók különböző nandjai esetén van meglepő ígéret.
Nem tudom, hogy stabilabban tartják-e már a jelszintet a modern nandok, mert a többedik LC mód azért szokott bizonytalanabb lenni, mert elveszti a sok szint megkülönböztethetőségét egy cellán belül ahogy romlik.1TB meghajtónál ránézésre crucial p3 220-at, kingston nv3 qlc 320TBW-t ígér, van ami 1000-et (kingston fury renegade), kc3 800-at, másik 600-at (samu 990 pro), apacher 750/800at. Valamelyik enterprise cucc meg 1752-őt.
Szóval elég nagy különbségek vannak. A régebbi fajták a gyengus qlc-k, de középmezőnyben hasonló ígérettel már vegyesen vannak régebbi tlc és újabb qlc fajták.
A másik meg a méret. Ha mocskosul nagy méretű, akkor jellemzőbben ritkábban íródik felül ugyanaz a terület, mert sok felhasználási módnál nem kell mindig az egészet újraírni. Nem cache drive és nem videószerver. És lehet azzal is trükköznek, hogy akkor visel el sok írást, ha nincs telepakolva, mert akkor más módban használja a drive egy részét. Amíg nem kell a kapacitást kihasnálni, addig lehet jól elvan slc cache módban egy része.
Kíváncsi lennék, hogy a mostani qlc képes nandok mit birnának slc módban.
Ja meg, hogy mikor terjed el jobban az, hogy analóg AI -hoz nand-ot használjanak, magát a tárolt jelet használva, nem pedig a bináris reprezentációját. [link] -
PTM
aktív tag
válasz
Geri Bátyó #7 üzenetére
Ja, hát a kettő közül ilyenkor nyilván inkább az EVO.
De a Euronicsban most akcióban 52 ezer a 2 TB QVO, annyiért már érdekesebb. -
Soulles
aktív tag
SLC kifulladása után mennyire esik be az írási sebesség?
-
PTM
aktív tag
válasz
Geri Bátyó #3 üzenetére
Ehhez nem tudok fejből hozzászólni, majd megoldják maguknak. A Gigabyte AI TOP család alapján nem feltétlenül az eddig látott adatokból kell kiindulni. Én viszont csak nagyobb konzumer meghajtókat reméltem, amikor megnyitottam a cikket.
-
PTM
aktív tag
válasz
Geri Bátyó #1 üzenetére
Ez is QLC. Illetve a leírásból ezek nem konzumer meghajtók lesznek, ha lesznek. Mert elég ambícózus, nekem nagyrészt bullshitnek hangzik. (Rákeresve 30 terás a jelenlegi legnagyobb EDSFF SSD.)
-
Geri Bátyó
addikt
A tartósság lesz a lényeg. A QLC eleve vacak, de ez mi lesz? Néhány tucat újraírás?
Új hozzászólás Aktív témák
ph Ezt az UltraQLC platformmal hoznák össze, és ennek a lényege a speciális vezérlőben rejlik.
- Eladó 8 db Kingston DC500R 960GB SATA SSD Datacenter szintű megbízhatóság!
- Új 128GB - 256GB SanDisk Ultra , Extreme MicroSDXC kártyák . Árak és típusok a hirdetésben .
- 1 Tb-os NVME-k Beszámitok! Tőbbféle ár!
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- HP S700 - 500 Gb Sata SSD 91 nap / 170 Gb
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 16GB G.SKILL Trident Z Royal 4600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest