- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
tényleg így gondolod?
20 tétel, napi 6 vagy 7 vizsgázóval, minden nap utolós emberének marad még 13 vagy 14 tétel, ebből te nem számítasz ki semmit, főleg, hogy egyszerre hívnak be 5-6 embert, mikor mennyit, és amikor bemész, még 15 tételt kell tudnod a 20-ból.
semmi értelme erre számolni
-
Gazala
aktív tag
nyelvtannal a feladat a legfontosabb, amit kapsz, irodalomnal pedig elvileg lesz "hivoszoveg", mint ervelesnel vagy hasonlo, hogy mit varnak el, mit mondj. szoveggyujtemenyt pedig neked kell kivalasztani vagy a konyvet, ha kisregeny a tema vagy hasonlo. nalunk mondta a tanar, hogy ha rossz szoveggyujtemeny valasztasz ki es neki kell odavinnie a jot, akkor pontlevonas.
a masik pedig, hogy a feleletben mindenkepp legyen idezet, ezt kiirhatod a gyujtemenybol, de legyen es kapcsoldjon is a mondokahoz.
-
Sk8erPeter
nagyúr
József Attila, Radnóti Miklós, Örkény István és Madách - Az ember tragédiája tételeim vannak kidolgozva (nem általam, így felelősséget nem vállalok érte
), hogy milyenek, fogalmam sincs, de szerintem van közöttük használható, elküldhetem, ha gondolod - legalább egy pár dokumentummal több, amit majd később ki lehet selejtezni...
Szerk.: az első három szerzőről kidolgozott tételek nem specifikusan arra vannak kidolgozva, amit írtál (pl. kései költészete, groteszk látásmód), de ez könnyen kimazsolázható a tételek valamelyikéből.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ha 20 tétel, akkor nem kb. erre gondolsz? Itt is 20 tételt sorol fel, és egész tűrhető, bár nagyon rövid tételkidolgozások vannak itt.
Viszont ami az OKM honlapján szerepel, az iszonyat részletes... ennyire alaposan át kéne látni a témákat??
Ez durva... -
Sk8erPeter
nagyúr
Nincs info tanárom, mivel az OKÉV-en keresztül osztottak be egy suliba. Már van egy diplomám, de érdekel a BME mérnökinfo, ezért jelentkeztem, de annak idején informatikából nem érettségiztem, és a felvételihez meg pótlólag ezt meg kell csinálnom.
Teccikéjteni?
Szóval nem kaptam tételsort. De ez nem ugyanaz lenne, mint amit linkeltem? -
Szabesz
őstag
Te is le akarsz hordani, hogy hogy tudom így benézni a témát, pláne ha van fél órám a felkészülésre ?
Tisztában vagyok vele, tudom, mindenesetre eléggé dühít (mert visszatekintve megintcsak nem olyan ördöngős feladat).
Az op rendszermagjának és segédprogramjainak főbb feladatai, példákkal levezetve.
A gond ott kezdődött, hogy a segédprogramjai alatt én a különböző felhasználói programokat kezdtem boncolgatni, vagyis nem az oprendszerbe épített programokat. -
Szabesz
őstag
-
(Kolombusz)
veterán
Nekem a holnapi a sorsdöntő.
A nyaram fasza lesz:
-június 19-23: Ausschwitz, Dél-Lengyelország
-utána pici Erdély
-júli 3-11: balcsi a haverokkal+Offspring koncert
-júli 20-tól kb. 10 nap nyaralás valahol az Adrián
-augusztus 6-tól ph tábor 10-ig
-utána meg gólyatábor valamikor-plusz a be nem tervezett utak és még egy Észak-Lengyelországi hétvége
-
FireShadow
senior tag
hat körülneztem, SAT vagy ACT ezeket kell megirni, lehetőleg így tehát okosnak kell lenni, folyekony angol kell, meg egy amcsi állampolgárság hogy jobb eséllyel kapj tamogatast, hogy ne kelljen 30milliot kifizetni a 4 évre itt
német iskolák közt van a game academy de az nem jó
ugy tünik maradok az ugyancsak fizetős de célorientáltabb kisebb tanfolyamoknál
de lényeg hogy elméletem beigazolodni latszik az érettségi semmit se szamit ha külföldön akarsz mókázni
-
Gergello
addikt
Progiból 5-öst teljesen kihagytam, 8-asnál létrehoztam a kimeneti fájlt és elkezdtem az alapokat. (ez max részpont) és nem ment a beolvasás
Weblapban nem hibáztam szerintem, excelben valami apróságot nem állítottam, adben pedig nem tudtam hónapok szerint csoportosítani (addig van meg, hogy naponkét csoportosítottam a bevételt)
-
raczger
őstag
x=1, mely csak akkor teljesül, ha gyök alatt x=-1 blabla, szóval ezt még odírtam, mert simán nem elég az x=1 megoldás, mert amit majd behelyettesítünk, az egyik részét ki kell zárnunk, és mint sok más feladatnál, itt sem árt egy ilyen szöveges kizárás!
x=1, ha gyökx =-1, és gyökx != 1 -
raczger
őstag
pontosan, bár én azt figyeltem meg, hogy inkább 1 szivatós van a végén ami kb 13 pont
az elég sok...
de volt olyan feladat is, hogy mondtam, hogy már vége is?még akarok feladatot csinálni vazz
na mind1, az emelt infóra van több mint 1 hét felkészülési idő a többi közép után nekem, ugyhogy remélem ki is fogom használni
-
Legyen igazad
Csak akkor ott a próbléma,hogy melyikre menjek.Mert én műszaki középből jövök,ezért jó ha műszaki felé megyek tovább(5 év előny a gimisekkel szemben
De mivel tudom mit jelent a műszaki tanulás szempontjából,inkább nem erre mennék tovább.Digitális technika,elektronika fúj.Inkább erős fizika(gépészen)mert ott mégtöbben tudnak segíteni,mert többen tanulnak azért fizikát mint elektrót.
Majd nagyon későn meg az MSC.Amúgy a BSC diplomának számít vagy nem?Vagy akkor mi az?Ezt még nem vágom semennyire.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Synology NAS
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Autós topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Asustor NAS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- Sony PlayStation 5 ( PS5 ) Sony PlayStation VR2 Csomag
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest