- Asszociációs játék. :)
- Ég veled, KEndre! :(
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mindent a StreamSharkról!
- Elektromos rolleren is fontos az index!
- Napkollektor - csak úgy
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
Új hozzászólás Aktív témák
-
mongi_
aktív tag
válasz Gergello #4623 üzenetére
Van valami módszer amellyel a tételeket memórizálni lehet, és nem kavarodik össze az ember a szóbelin a vizsgadrukk hevében?! Ha szisztematikus fogom tanulni a tételeket napról-napra, és nem egyszerre az összeset akkor gondolom nem lehet baj... Ti, akik már érettségiztetek, hogy csináltátok?
[ Szerkesztve ]
booty time booty time across the USA
-
mongi_
aktív tag
válasz Gergello #4621 üzenetére
Az érvelésnél meg magának az érvelésnek a fajtáit kell ismerni, formai szabályait, nem árt ha szépen és helyesen is ír az ember persze, és azzal nem lesz gond, illetve remélem, hogy nem lesz.
A szövegértés meg olyan, hogy arra készülni se lehet. De akkor minek kellenek a nyelvtan tételek, vagy az csak szóbelinél dukál?
-
mongi_
aktív tag
válasz Gergello #4604 üzenetére
Irodalom írásbelire nem készültem semmit, szerintem nem is lehet. Amiket beadtak amellett csak az érvelést volt értelme választani.
Szerintem is általában az érvelést szokták választani a diákok, mert gyakorlatilag azokhoz nem kell semmiféle tudás a különböző költőkről, és a műveikről... Az összehasonlító elemzéshez és a vers/szöveg elemzéshez annál inkább. Ezért én egy picit bajba vagyok, hogy mélyüljek-e bele, tanuljam jól meg az írásbeli részere a különböző költők életútját / verseinek elemzését (mondjuk szóbelire ugyis kell), ha gyakorlatilag jövő májusban is lesz érvelés része a magyar érettséginek, kérdés, hogy nekem feküdni fog-e az a téma...
[ Szerkesztve ]
-
mongi_
aktív tag
válasz Gergello #4604 üzenetére
Egyébként a szóbelin sokat lehet "húzni" az érettségi százalékain az adott tantárgyból, vagy ezt már nagy részben behatárolja az írásbeli? Gondolok itt arra, hogyha az írásbeli nem sikerült olyan jól, akkor akár a szóbelin 1-2 jeggyel fel is lehet tornázni az érdemjegyet?
Valamint a történelem érettségin közép szinten sokat segít az atlasz? Gondolom a kronlógia része...
-
Jenő
aktív tag
válasz Gergello #4299 üzenetére
Amit idéztél, az másra vonatkozik. (Például, hogy van valakinek egy emelt szintű angol érettségije, ami jeles [60%+], és így középfokú nyelvvizsgával egyenértékű, akkor ő nem fogja megkapni az emelt szintért járó +40pontot is, meg a +35-öt a nyelvvizsgáért, hanem csak a +40-et.)
Esetedben azt kell nézni, hogy a 100%-os közép szintű érettségiért több pontot kapnál-e, mint az X%-os emelt szintű érettségidért (az érte járó 40 ponttal). A versenyért járó 50 pontot elvileg meg kell, hogy kapd. De ha a 100%-os közepedért fogsz pontot kapni (mert például az lenne az előnyösebb), akkor az emelt szintért nem fogsz kapni 40 pontot.
Remélem, valamivel tisztább így.
-
raczger
őstag
válasz Gergello #4141 üzenetére
a fellebbezésbe beleírtam, hogy csak azért ne tessék lepontozni a fogalmazásomat, mert egy kettes tanuló nem lehet jobb, kíváncsi vagyok ehhez mit fog szólni (és megsúgom, keresztéy suli, és állandóan nyáladzanak, hogy hú de jó, frankó, stb, aztán nem jobbak mint egy átlag, csak nem képesek észrevenni sokszor)
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
Senhi
aktív tag
-
aXXon
őstag
válasz Gergello #3700 üzenetére
Miért, nem köbgyök volt???
A töri valami veszélyesen könnyű volt, egy atlasszal már simán meg van akárkinek a 3as. A végén az ipari forradalmat, a nyelvújítást és 56ot választottam. Akiknek nem volt elég a hely, miért nem kértek pótlapot?
"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov
-
Eagle16
addikt
válasz Gergello #3652 üzenetére
Én az origósat néztem, de mikor megláttam a 17-es feladat megoldását...inkább majd a hivatalosat nézegetem. Amúgy nemtudom gond-e hogy nem írtam válasznak mindenhová fél kilóméter szöveget...tételnél is csak annyit írtam oda pl. hogy: Pitagorasz tételt kell használni, mivel a háromszög derékszögű...meg ilyesmi. Az origón meg több a szöveg mint a szám
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
-
raczger
őstag
válasz Gergello #3263 üzenetére
Turbo Pascal powa!
t1: hát, például a függvényt megjeleníteni képes számológépeknek mind nagy képernyőjük van, és ezekneka jó része, de lehet hogy az összes tud szöveget tárolni, és szerintem azért talán egy nem matek szakos is tudja, bár ki tudja mennyire okos/hülye a felügyelő tanár
egyébként meg néztem, hogy mit lehet vinni emelt számtech gyakorlatra, és ez volt: vonalzó
hát, osztálytársammal sokat gondolkoztunk mire is lehet jó, azon kívül, hogyha unatkozol mindennek a méretét megméred? de most komolyan?www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
Senhi
aktív tag
-
Senhi
aktív tag
válasz Gergello #3097 üzenetére
Idén a reneszánsz éve van: Balassi Bálint. Meg idén van a Nyugat 100. évfordulója (1908-ban alapították). Összes láma szóbajöhet aki valahi írt bele... főleg az elején :S ...Utóbbi ráadásúl nagyon necces, mert akár érvelő szöveget is lehet belőle csinálni. Amin jelen állás szerint csúnyán elvéreznék...
Matek állítólag, (belső infók alapján... valakinek a valakilyének a 3. fokú unokatestvére.. ő lesz az informátor ), könnyű lesz. Vagy legalábbis a tavalyinál könnyebb lesz. Meglássuk
-
Sipi16
őstag
válasz Gergello #2959 üzenetére
Nekem csak a levelekkel van bajom. Most őszintén ti szoktatok írni magyarul is legalább 100-120 szavas leveleket???
Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Gyúrósok ide!
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Lenovo Ideapad 320 : I3-6006U /// 4GB DDR4 /// 128GB SSD /// Windows 10
- LENOVO ThinkCentre M710q Mini PC, I5-7500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVME SSD WIFI, Bluetooth, Win 11, 27
- Dell Optiplex 3050 PC, I5-6500 CPU, 8GB DDR4,512GB NVME SSD, Win 11, 27% áfás számla, 1 év garancia
- Új HP OMEN Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% i5-13420H 8Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz!
- Lenovo ThinkPad T470 : I5-7300U / 8GB DDR4 / 512GB M.2 / Full HD
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest