Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
nünüke1975
aktív tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Epson l 386 arról nem beszélve hogy most visszatérítés van
-
penszel
csendes tag
válasz
johnywalker
üzenetére
jolvan este volt, sötét volt, lámpánál meg nem úgy láttam

na meg meg voltam ijedve mert mielőt piszkáltam volna patronokat előte fekete fehér szöveget vízszintes fehér kihagygyást csinált a betűkben, egy két helyen utána csináltam fuvóka ellenőrzést és látszódott a mintán hogy ki hagyot na mindegy szenvedtem vele sokat még majd csinálok egy két fej tisztítást hogy a felcserélt színt teljesen át tisztázza sárga talán még nem az igazi de kicsit mintha még fakult lenne de legaláb sárga
-
penszel
csendes tag
válasz
johnywalker
üzenetére
meg van a hiba! ha valaki így járna 2 színt felcseréltem a patron be hejezésnél ajaj
de megoldodot a szin nyomtatás, most már minden színt szín szerint nyomtat
úgy megijedtem! 
de jo lett köszönöm a segítséget
-
mcll
senior tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Igaz még nem telt el 3 hónap, csak a fele, azonban nagyon meg vagyok vele elégedve. Tettszik hogy nem kell USB-n csatlakozni (P50-essel ellentétben ami bedöglött és ezért kellett a csere), hanem megy WiFi-n vagy LAN kábelen. Ezen felül a szkenner része is nagyon jó. További előnyök amiket eddig tapasztaltam: Automatikus be/kikapcsolás, az ajtót automatikusan kinyitja ha be van csukva nyomtatáskor. Gyors. 2 papírtálca, ami nagy előny. Touchscreenes LCD kijelző, mindent mutat, festékszintet is folyamatosan, továbbá itt is be lehet mindent állítani.
A nyomtatásról: Szebb a nyomat mint a P50-en volt, legyen az sima papír, vagy fotópapír. Nem gyári festéket használok hozzá, hanem utántöltő szettem van. Kevesebb festék fogy a P50-hez képest. Igaz a PGBK fekete (amit csak dokumentumokhoz használ) hajlamos a csíkozódásra (ez Canon betegség), mert könnyen lelevegősödik vagy mi, de könnyen orvosolható.
Egyszóval eddig nagyon meg vagyok vele elégedve!Apropó, akit érdekel eladó a hibás Epson P50! Light magenta és Light Cyan döglött meg benne, nem vagy csak hiányosan nyomtat. Más baja nincs. Adom hozzá az auto resetes utántölthető patronokat, meg van még némi festék is a patronokban és a flakonok alján is valamennyi.

Ha kell valakinek így a nyominga, az kérem dobjon egy mailt az "mcll kukac mcll pont hu" boxomba árajánlattal együtt.
-
mcll
senior tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Hu köszi! Ezt nem is láttam eddig. Átnézem mit tud. (max papírsúly, CISS létezik-e hozzá, stb.)
-
juve600
nagyúr
válasz
johnywalker
üzenetére
marad a gyári
a 4 egyforma utángyártottal nem jó sajnos,zsir új patronok
-
juve600
nagyúr
válasz
johnywalker
üzenetére

tehát akkor meg kell vennem a másik 3 szint is -
atala
Topikgazda
válasz
johnywalker
üzenetére
Nálam nem dugulás volt. 5620-as nyomtatóm van, ott csak 4 patron van.
Olyan meg nincs, hogy eldugul, 3 tisztítás után sem javul meg, utána az eredeti patront betéve megjavul.
Ami érdekes, hogy az után csinálta, miután készítettem egy fúvóka ellenőrzést. (néha szoktam, hogy lássam minden rendben van-e)
Tehát egyből a fúvóka ellenőrzés után.
Én azt is feltételezem, hogy ezt direkt csinálja a nyomtató. Amit látja, hogy nem eredetit használsz, néha bedob valamit, hogy megkeserítse az életedet.
-
Cickánykoma
tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Nem teljesen értem a kérdést. A nyomtató egy Win10-es konfigra van kötve (természetesen a gép kap kifele netet, valamiről netre kell jutni) és arról nyomtattam eddig. Az Epson tulajdonságoknál 6.60-at ír most, nem tudom gyári lemez hiányában hogy ez újabb vagy az alap... de mint írtam már, eddig évekig semmi baja nem volt, az utóbbi hetekben kezdte alkalmanként eldobálni az egyes patront a négyből, főleg fejtisztítás vagy nyomtatás után, amin még akkor segített a reseter, most már az sem rakta helyre.
-
Cickánykoma
tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Ez próbaképp jó ötlet, csak tudja a fene hol lehet évek óta a gyári CD-je.

Más opció nincs esetleg manuálisan leszedni ilyen gyári drivert neki? -
Cickánykoma
tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Mit értesz Epson menüje alatt? Hol tudom ezt megnézni?Közben megtaláltam. 6.60-as verzió van fent szerinte. Frissítéseket hol lehet kikapcsolni?
Eddig nem volt ilyen problémám éveken át az utángyártottakkal. Most az elmúlt hetekben kezdett igy meghülyülni a nyomtató. Vettem már újabb patroncsomagokat és nagyon bosszant, hogy gyakorlatilag dobhatom el őket telin, mert nem ismeri fel (vagy max 1-2 fejtisztitás után szállt el velük)

-
Cddd
csendes tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Köszi,
Sajnos nekem az olcsó utángyártott patrontól száradt be egyik korábbi nyomtatóm. -
törölt tag
válasz
johnywalker
üzenetére
A másik irányból is lehúztam. (kilátszik a furat)
-
csibor
addikt
válasz
johnywalker
üzenetére
Ez volt az alap probléma. Az előbbi hsz tegnap jutott az eszembe. Nyilván nem frissítek, vagy keverem a patronokat, ha tisztában vagyok a dolgokkal. De nem voltam. Utólag meg kaphatom a jó tanácsokat
A vége gyári patron lesz. Megszívtam, megfuttattam a köröket. Így jártam. -
atala
Topikgazda
válasz
johnywalker
üzenetére
Még jobb, hogy az egyik ablaktisztító, a másik szélvédőmosó.

Én ma veszek nyári szélvédőmosót, megjáratom vele a magenta színt. -
Thrawnad
senior tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Jééééééééééééééééé
Tényleg.
Valahogy nem jutott az eszembe.... -
geogabcsi
tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Köszi! Most keverve van és működik, tesztek lefutnak. Elhasználom az eredetiket, aztán csak utángyártott lesz benne!
-
csibor
addikt
válasz
johnywalker
üzenetére
Igen. Akkor megvan a hunyó

-
csibor
addikt
válasz
johnywalker
üzenetére
Idáig gond nélkül ment vegyesen.

-
atala
Topikgazda
válasz
johnywalker
üzenetére
Itt nem érvényes a dos-os alapelvek. Ha kettőspontot teszek az elérési útba, akkor nem fogadja el.
Próbálta a hálózat többi gépén, és ott sem jártam sikerrel.
-
johnywalker
őstag
válasz
johnywalker
üzenetére
Nah, a visszaper jel kérdés eldőlt, az a dos-sal való indításnál, és total commandernér is egy db a C: után.
-
atala
Topikgazda
válasz
johnywalker
üzenetére
Ha beírom a kettőspontot, akkor érvénytelen bevitelt ír ki.
epzon: Igen, meg van osztva a szken mappa, és nem írás védett.
-
Samtya
senior tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Igen az utolsó HP-re vonatkozik, ezért is kérdeztem, hogy az Epsonnál mi a helyzet.
Mondjuk 80% fekete és 20% színes nyomtatási átlagnál van-e valakinek tapasztalata? Csak kb 25%-nyi színes fogy egységnyi fekete mellett, vagy mondjuk 50%? Esetleg lehet-e az, hogy a színesek kb együtt fogynak a feketével?
Azt persze tudom, hogy a színes nyomtatás lapköltsége sem sokkal több ennél a tipusnál, most nem is ez a lényeg. -
Samtya
senior tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Több olyan cikket is találtam, ami arra utal, hogy a fekete nyomtatáshoz is használ(hat)nak a színes tintából.
Arra lettem volna kíváncsi, hogy az Epson L210 kb mennyit használ.
Itt vannak: első, második, harmadik.
A harmadikban írják, hogy az illesztőprogram színbeállításával megadható, hogy a nyomtatáshoz a készülék csak fekete tintát használjon (a nyomtatási beállításokban a „szürkeárnyalatos nyomtatás csak a fekete tintapatronnal" opcióval). -
agroman
aktív tag
válasz
johnywalker
üzenetére
igazad van, a csatlakozo 25 polusu anya db25, olyan amit rs232hoz is hasznalnak..
az hogy itt mire hasznaljak azt a bekotese es a hozza adott drivere szabja meg. -
IO.sys
őstag
válasz
johnywalker
üzenetére
Jogos. Az epson és a canon egykutya, mindkettőt a seiko gyártja.

-
atish15
aktív tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Még akkor is ha 2 hetes nyomtatóról beszélünk és alig nyomtattam vele?
-
atish15
aktív tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Arra miért van szükség? Szebb lesz a nyomtatás is?
-
Kasya
nagyúr
válasz
johnywalker
üzenetére
-
gzozo72
csendes tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Visszaolvastam.
tehát vagy szétszedem és beáztatom a fejet, erről több videó és leírás is van, vagy az egyszerűbb, hogy töltsünk tisztitót a patronba.
??
Ezt jól értelmeztem?
Hogyan, hol, és felismeri-e a nyomtató,? -
gzozo72
csendes tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Köszi. Közben több "szakértő" ugyanezt állította.
Igazuk lehet.
Cserélni nem éri meg úgy hallottam..
Faxa...
-
Ottó58
senior tag
válasz
johnywalker
üzenetére
O.K. Köszi!
-
Ottó58
senior tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Keresgéltem a patronok közt és valóban találtam úgy feltüntetve, hogy XP600 és 800-as nyomtatóhoz, de kompatibilis a 610 és 810-el.
Tehát akkor olyat kell keresnem, amire 610 van írva? -
Ottó58
senior tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Régebben azt írták Epson nyomtatóknál, hogy az eredeti patronok cseréjekor, ha utángyártottat teszünk bele, nem biztos, hogy nyomtatni is fog. Tehát rögtön utángyártott patronnal kell "etetni"?
A festék keveredésével indokolták. Ez valóban igaz? Szerinted az XP610 esetén nem igaz, sőt még az eredeti - és utángyártott patronok keverhetőek?
Mit jelent: "Ha nem a legújabb chipek vannak rajta, be sem ismeri."- nem egyformák a chipek? -
Thrawnad
senior tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Évek óta erről megy az okítás!!!!
NEM MENNEK VEGYESEN AZ UGY ÉS EREDETI PATRONOK!!!!!!
Thrawnad
-
doki23
csendes tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Arra én is gondoltam! és a szkenner áramellátását lehúztam a panelról de ugyanazt produkálja.
-
atala
Topikgazda
válasz
johnywalker
üzenetére
Akkor le van tiltva a chip. Meg kell próbálni egy új sorozatú chippel.
A kérdezett gépet nem tudom mit tud, nézz utána. -
atala
Topikgazda
válasz
johnywalker
üzenetére
Mindig egyszerre kell cserélni az összes patront, már csak a tinta miatt is, hogy ne keveredjen, de szerintem nem emiatt nem ismeri fel. Az epson előszeretettel tiltja le az után gyártott chippeket. Ezért nem szabad firmware-t, és drivert frissíteni, de ha már hálózatra van kötve a nyomtató, és van internet is, akkor is le tudják tiltani a chippeket.
Azért próbáld meg kikapcsolni a nyomtatót, kiszedni az összes eredetit, és tedd be az után gyártottat, majd kapcsold be. Esetleg az érintkezőket is megpucolhatod.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Villanyszerelés
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bontatlan iPhone 16 Pro (128 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

úgy megijedtem!

atala