Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: A RAMválság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
mhmpista
üzenetére
Na megnéztem ezt az USB power on kérdést. Tehát nekem AM1H-ITX lapom van, a legfrissebb biosszal. A legutolsó AM1B-ITX bios verzió más, de a dátuma ugyanaz.
Az USB csatlakozón kikapcsolt állapotban is ott van az 5V.
A gépet kikapcsolt és alvó állapotból is fel tudtam kelteni USB egérrel, billentyűzettel és wake on LAN-nal is.
A szükséges beállítás a bios Advanced/ACPI beállításban van. Az egér és a billentyűzet engedélyezése értelemszerűen az "USB leyboard/remote power on" illetve az USB mouse power on" engedélyezésekkel történik. A WOL trükkösebb, ahhoz a "PCIE power on"-t kell engedélyezni.Ami még fontos. Az ébresztés csak akkor működik, ha a leállítás előtt az egér/billentyűzet rá volt dugva a gépre. Ha gép kikapcsolt állapotában dugod rá ezeket vagy a gép tápja elvész kikapcsolt állapotban, akkor nem megy az ébresztés.
Úgy vettem észre, hogy alvó illetve kikapcsolt állapotban más billentyűkre ébred fel a gép. Kikapcsolásból a space, Ctrl, enter illetve valamelyik Fn gomb is ébresztett, míg alvó állapotból csak valamelyik Fn-re reagált. Fura.
Ha az a gond, hogy minden félére felkel a gép, akkor én első körben az USB mouse power on-t letiltanám. Hátha.Mivel a CEC adapterem még úton van, konkrétabb beállítási javaslatom nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3340M I 8GB I 500GB HDD I DisplayPort I 15,6" HD I Garancia!
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 7320 i5-1145G7 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4079, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest