Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mdk01

addikt

válasz karyo #135 üzenetére

Igen, tök igazad van....

Én hallottam olyat is hogy oylan kiegésziítő jegyzetket adnak a diákoknak a tanárok amibe az van írva hogy ''jelenleg a win95-ös oprendszer a legújabb amit kiadtak'', és mindez az ELTE-n.

Én se nagyon értem miért csinálják ezt de jó lenne megreformálni most már mert ez így nem jó.....persze lehet nem sokat számít ez, mert ez a szak nem a nyelveket tanítja meg a hallgatóknak hanem megtanítja őket úgy gonolkodni hogy ha elvégzik a sulit, utána 3-4hét alatt képesek lesznek megtanulni bármilyen nyelvet legyen az windows, linux vagy stb, alatt és sokkal könnyeben hárítják el a hibákat és gyorsabban.
    A gondolkodást nem nagyon lehet autodidakta módon megatnulni de an yelveket már annál inkább, és ezt tudják a prof.ok is.....sztem.

• Lortech

addikt

Nem, majd egyből védett módra, taszkváltásra tanítják az embert, meg sse3 optimalizációra, mikor még azt se tudja az emberfia, mi az a megszakítás.
    Hiába hangoztatom, hogy nem a gyakorlati alkalmazása miatt tanítják az asm-et, hanem hogy legyen erre is rálátása, tanuljon meg logikusan gondolkozni, tudjon precízen programozni, szerintem jó készségfejlesztő, alapozó hatása van, egész másképp nézel ezekután akárcsak egy ma már szintén elavultnak számító pascal fejlesztői környezetre. Nem csak konkrét asm tudást ad, hanem megtanít egy szemléletre, alapvető programozási készségre, amit magasabb nyelveken szerintem igenis hasznosíthatsz.
    Programozókat, programtervezőket képeznek( nem pedig java, c, vagy c# ''programgyártó szakmunkásokat''), tehát ilyen módon a nyelv maga mellékes igazából, az a lényeg, hogy fejlődjön a problémamegoldó készség, elsajátítsa az alapvető progtechnikákat, ehhez a szükséges alapismeretek meglegyenek, matek pl. Nem attól lesz jó programozó valaki, hogy bevágja a c szintaktikát, azzal még semmire sem megy, ha jó programozó valaki, úgyis nyelvfüggetlenül oldja meg a problémát, a levezetést összelegózni egy adott nyelvre már általában a kisebb kunszt.

[Szerkesztve]

• zoty314

aktív tag

Írtam én olyat, hogy a munkahelyek 99%-a esetében az Assembly a meghatározó? :U Én csak annyit mondtam, hogy valahol az optimalizáció a fontos (szerencsére még vannak ilyen munkahelyek) és ott az Assemblyt max. csak a gépi kód tudja leverni. Na, mindegy. Inkább hagyjuk.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés