Hirdetés
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
2022. április 9. 10:00 - 15:00
a legközelebbi FEJhallgatós találkozó időpontja.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Nem érzem jobbnak, csak picit másnak a vintage-t a bass mod-os modern DT880-hoz képest, szerintem kb. egy szinten vannak.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
Egy kedves ismerősnek, aki felhívta a figyelmemet a DT880 avx-es hirdetésére, ezt írtam (persze szubjektív vélemény):
A hangja viszont jó. Szerintem kb. a DT990-hez hasonló, egy picit szárazabb, jobban fókuszált, picit kevesebb részlettel (kevésbé is veszik el bennük), nagyon jó közepekkel, elég konkrét, de nem túlzásba vitt basszustartománnyal. A magasa nem bántó.
DT990 alatt a nekem is meglévő vintage változatot értem persze. A Te bass mod-os, modern DT880-adnál, amit volt alkalmam hallgatni , szerintem picit melegebb a hangja, a Tied még egy fokkal szárazabb előadásmóddal rendelkezik a vintage változatnál.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
-
Honkydoo
őstag
Sziasztok!
Engem is érdekel a találkozó! (remélem tudok jönni)
Ha valakit érdekel, el tudom hozni a fejesemet (AKG Q701) és a DAC-omat (Audio-GD NFB5)
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
Tim82
félisten
válasz BigBlackDog #4590 üzenetére
Egy dolog miatt szentségeltem, amikor megkaptam tegnap este: valamelyik előző tulaj konkrétan beragasztotta a foszló-málló párnákat a DT880-ba. Szerencsére le tudtam szedni-takarítani. Írtam az avx-es eladónak, ő azt mondja, hogy nem tudott róla (ő sem elsó tulaj).
Egyébként a hangja jó, meg az állapota is rendben van a korához képest. A külső fémrács részen lehetne egy picit egyengetni (itt-ott nem vészesen, de horpadt), valamint kell neki egy új belső nemez fejpánt. No meg párnák - átmenetileg a DT770-em levetett, szakadozó bőrpárnái vannak rajta, de valószínűleg kap modern DT770 velúrpárnákat.
Most már van vintage DT770-DT880-DT990-em, tegnap este egy kicsit a DT990-nel hasonlítgattam kisDAC-kártyás, LM6172 OPA-s Presenter 2-ről. A DT880 picit kevésbé veszik el a részletekben, valamint megfogottabb basszustartománya van, de nehéz lenne a kettő közül "győztest" hirdetni.
Hétvégén majd meghallgatom a többi DAC/erősítő opciókkal is (Hivox Lupus S, Steinberg UR12 + Digidesign 882).
-
-
Tim82
félisten
válasz BigBlackDog #4587 üzenetére
De az, teljesen "véletlenül".
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #4587 üzenetére
És mért nem tartottatok?
-
Tim82
félisten
válasz contaxg #4584 üzenetére
A tematika maradna a lemezjátszó köré szervezve?
Egyébként nekem is jobb az április, addigra a frissen beszerzett vintage DT880 is kap új párnát, pántot, szóval bemutatható lesz.
-
contaxg
veterán
Mi ez a punnyadás Uraim??
Nerm szeretnétek fejestalt??A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
-
gabesz345
csendes tag
Bizonyos mértékben igaz amit mondtok, az xmos tényleg nem rossz jitter-ü, csak most ott a bogárka, hogy ezt még lehetne csökkenteni. De nem is ezért csinálom most ezt a kitérő hanem igazán szeretném kihasználni, hogy mindjárt I2S-et használnék, így kihagyva az USB adatfolyam átalakításokat, amik bizony csak rontanak a hangon, legalább is a külföldi fórumokon sok helyen olvasni ezt. De itthon is igen jó hangról számolnak be közvetlen Raspi I2S meghajtással egy jó dac-ra. Ill lenne egy közvetlen I2S bemenet is a cuccon, így ha vki hoz egy I2S kimenetű dolgot akkor rá lehetne kötni, Persze ez utóbbi még későbbi projekt.
Az usb Xmos meg azért lenne benne mert azért az a legelterjedtebb összeköttetés PC dac között, főleg egy laptopon nehéz I2S hangkarit installálni
A I2S váltás elektromos váltón megy (csip), hogy ne kelljen átdugdosni, zárt doboznál nehéz is. (elvileg kis jitter növekménnyel, de ez után újra van ám clockolva ez is).
Ha minden jól megy a dacra ultra alacsony jitterű jel kerülhet (U.FL coax kábelezéssel), mivel mindenhova a a lehető legcsendesebb LDO-k kerülnek, ill Salas táp is lesz a dacnál, azt is csúcs minőségű alkatrészekből csinálom. Ugyan nem Blackgate kondik lesznek, de közel olyan jó Rubycon lesz benne.
De majd meglátjuk, vagy sikerül vmi jó hangú készülék vagy nem, de bizakodom. -
bkercso
nagyúr
Úgy értem, ha át is van kapcsolva a mux az egyik irányba, a magas és alacsony szintek váltakozása miatt akkor is kapcsolgat.
Dehogy!Én is az USB-t multiplexelném, pont azért, hogy mindkét forrás (PC, Raspi) esetén élvezhető legyen az XMOS kis jittere.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
.DLL
veterán
válasz bkercso #4574 üzenetére
Úgy értem, ha át is van kapcsolva a mux az egyik irányba, a magas és alacsony szintek váltakozása miatt akkor is kapcsolgat.
Igen a relét én is neccesnek tartom, billenőkapcsoló valószínűleg ugyan úgy "nagy kiállás" lenne, akkor viszont inkább ezt vezetném a mux-ba, és utána az Xmos "rendet tesz". az I2S meg rövid úton mehet a DAC chip-hez.(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz bkercso #4572 üzenetére
Hát ezaz, én félnék egy ilyen multiplexertől minden kapcsolása, kapcsolási ideje egy kicsit más (=jitter) és kérdés, hogy vajon mennyire mérték ezt, specifikálták-e egyáltalán.
Ha a Raspi tudna USB bemeneten fogadni (talán a 2 tud) akkor az X-most kötném rá, és két áramkörös váltó kapcsolóval/relével váltanék, hogy oda vagy a hátsó/külső USB csatlakozóra legyen-e kötve.
I2S már érzékenyebb jel.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
bkercso
nagyúr
válasz gabesz345 #4571 üzenetére
Vagyis Raspi esetén a Raspi állítaná elő az I2S jelet, nem az xmos? Pedig az XMOS direkt erre való, kis jitterű, én biztis ezt használnám minden esetben, ha már benne van.
Az I2S multiplexernek majd nagyon jó tápot adj, nehogy elrontsa az XMOS kis jitterét!kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
gabesz345
csendes tag
válasz bkercso #4570 üzenetére
Nem, hanem lenne egy szokásos usb bemenet xmos -I2S átalakító panel, ez menne majd a dac felé, ill párhuzamosan vele egy I2S váltón lenne egy Raspi is ami szintén a dac felé menne. Így sima laptop/PC-ról is menne, viszont lenne Raspi usb amire rádugva a HDD-t lehetne lejátszani a zenét. Érdemes lenne egy kis kijelzőt persze szerezni hozzá, ha vhova viszi az ember, akkor is lehessen használni.
Persze a Raspit is felturbózom, vmi rendes rezgővel, ill. reclock-olom az I2S, mivel elég gyatra jitter szempontjából a Raspi sajna. -
gabesz345
csendes tag
válasz bkercso #4566 üzenetére
Még darabokban van, csak pár panel, meg egy kibelezett tunerdoboz van hozzá. Elvileg márciusra lehet vmi belőle.
AD1862 dac ic lesz a végén, ami az egyik legjobb hangú multibites, a 1865-ös nagytesója, remélhetőleg még jobb hanggal. Az elképzelés hogy komolyabb jittercsökkentő áramkörök küldik a jelet a dacra, remélhetőleg nagyterű kristálytiszta hang lesz a kimeneten. Az I/V fokozat bipoláris tranyós lesz, továbbfejlesztett Zen módra, talán az egyik legjobb megoldást hozza ha szerencsénk lesz a kimenő I/V megoldások közt.
A pikantéria, hogy a szokványos usb bemeneten kívül, a dobozba egy Raspi B-t is beszerelnék, amiről szintén mehetne a cucc, tehát átlehetne kapcsolni az usb receiver-röl. A raspi tápját kell majd megoldani egy csendes LDO-val, meg is van melyik ic lesz, ami 2-3 A-t is lead. -
emiki6
veterán
Nem sietitek el ahogy látom...
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
-
gabesz345
csendes tag
Helloka!
Ha esetleg Bp-en lenne megint vmi találka, úgy márciustól, akkor lehet hogy vinnék egy pöpec Dac-ot. Április talán még jobb lenne. Persze még darabokban van a dac , most épül, még egy csomó alkatrészre várok, de tavaszra, lehet hogy hang is kijön belőle.
-
GML
őstag
Esetleg bármelyik vasárnap? A boltok úgy is zárva.
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #4560 üzenetére
Nem tudtam, csak bedobtam egy véletlenszerű napot, amikorra már remélhetőleg kiheverem az időeltolódást
-
.DLL
veterán
-
addikt
nekem mindegy, csak ráérjek
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #4556 üzenetére
Április 9?
-
Dorien
veterán
Zene nélkül nem élet az élet.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
contaxg
veterán
válasz BigBlackDog #4553 üzenetére
Szerveződik.
Annyit tudok, hogy a Humánosoknak van egy egy új kütyüje ami a régi szuper erősítő, de van benne már egy USB DAC. Hivox/Szabó Zoli is lehet hogy eljönne ha időben megfelelő neki....továbbra is lesz analóg LP-ről fejhallgatózás mint téma. Az időpont erősen bizonytalan, ötleteket várok..
Üdv, r:.)
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
-
GML
őstag
válasz vodkaboy22 #4542 üzenetére
Akkor először vegyél neki, oszt rájössz, hogy neked már nem is kell
Én olcsón megúsztam, Kapott tőlem egy jó fejes, oszt ennyi. azóta meg külön kassza. Ő fizeti a nyaralást, éttermet én meg az erősítőt és tankolom a kocsit
-
.DLL
veterán
válasz vodkaboy22 #4542 üzenetére
Fejhallgatós láncoz képest nem kell egyből durván drágább rendszer hangfalból, hogy sokkal durvábban szóljon. Nekem a hangdobozaim kerültek 75k-ba (újan), nagyjából annyi, mint a DT880 600Ohm ára. És pedig pici hangfalak, 5"-os mély, de durván jobban szól, és részletességben is ott van azon a szinten. Mondhatni ár/érték arányban jobb, amin azért meglepődtem. Viszont a beállítással, elhelyezéssel sokat kell babrálni, a fejest meg felveszem és boldogság van, ráadásul más sem hallja.
(P.H.)
-
vodkaboy22
addikt
-
bkercso
nagyúr
válasz vodkaboy22 #4539 üzenetére
Inkább vásárlás előtt 1 héttel vegyél neki is valami hasonlóan drága dolgot (ne hifit!).
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
törölt tag
válasz vodkaboy22 #4539 üzenetére
Azt sem könnyű, modellszám és Google... Addig kell bevásárolni, amíg nincs asszony. Én most pont ezt csinálom
-
törölt tag
válasz vodkaboy22 #4537 üzenetére
Pedig hangfalat elég nehéz lesz elrejteni szerintem IEM-et simán, fejest talán, de hangfalat? Vagy csinálsz egy titkos szobát a szekrényből?
-
vodkaboy22
addikt
válasz bkercso #4530 üzenetére
Én úgy fogalmaznék, hogy van az a sziklaszírt a leejtőn, amin meglehet addig kapaszkodni, hogy az ejtőernyő hátizsák hevedereit meghúzd...
Viccet félre téve van az a szint amiről inkább arra felé kacsingatsz, hogy jó jó, de hogy szólhatna így mondjuk a hordozható cuccom, a stereo hangfalas rendszerem vagy a kocsim hifije (erős kétely, de... mi lenne ha?)....
Én pl nagyon is jól megvagyok a hordozható és az otthoni fejes rendszerrel. Talán még egy jó agybadugós ami érdekelhet hordozásra, fej/fülhallgatók helyett most inkább hangfalak irányába kacsingatok... Csak asszony meg ne tudjaVillamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
-
emiki6
veterán
válasz bkercso #4533 üzenetére
Tudod, mikor véletlen leejti a HD800-at... Betonra... Az első emeletről... Az erősítőjével együtt... (mármint tényleg véletlen, nem szarkasztikusan)
Legalább is én így képzelem.[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Radomer
aktív tag
Nálam egy kis leejtőt követően a Mariana árok legmélyén találtam magam.
-
.DLL
veterán
Vannak azért fennsíkok, ahol meg lehet akadni és elidőzni. Nekem ilyen a DT880 600ohm, ami alá érdemes rendszert építeni és nagyon sokáig elvan vele az ember. Persze ehhez kellett egy fél év hallgatózás és mindenféle fejes kipróbálása ami a közelemben volt.
Szerintem más is megtalálhatja azt amit egy jó ideig nem kell lecserélnie.(P.H.)
-
törölt tag
Én majd az április-májusi találkozóra megyek inkább
-
addikt
feliratkozom
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
GML
őstag
Mit is mondtatok, mikor lesz a következő, tavaszi találkozó?
-
mcguyver
csendes tag
Nemrég vásároltam egy AKG Q701-es fejhallgatót. Ez lenne az első komoly fejhallgatóm, amit tulajdonképpen "karácsonyra kaptam".
Szeretnék hozzá egy jó DAC-ot, bár a témában rengeteget olvastam utána, mégsem merek dönteni.
Van-e esetleg valakinek egy jó javaslata? Sajnos nem szeretnék nagyon sokat költeni rá, kb 50.000 Ft az már a maximum lenne.
Ha hangkártyát javasoltok, az is jó lenne, mert úgyis le kéne cserélnem az audigy 2Zs kártyát.köszönöm a válaszotokat
-
emiki6
veterán
válasz contaxg #4512 üzenetére
Én elviszem a Steelseries Siberia V2-t is annak ellenére, hogy nem valami jó. Meg egy Sennheiser 280 pro-t is, ha itthon lesz, azt se azért, mert jó...
-
contaxg
veterán
ha egyszer kész lesz a helyiségem akkor lehet jönni bármikor... 4-5 fős minitálikra biztos lesz hely.
(#4511) krx21
Nyilván lehet mindenféle, csak azért jó ezt így is meghirdetni (néha), mert csomóan azért nem mernek eljönni, mert nekik öreg (= vacak?) fejesük van.(#4510) bkercso
problem solved[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
-
.DLL
veterán
válasz contaxg #4499 üzenetére
Ha a tilos rész módosul "nem ér"-re akkor szerintem oké, max. az új fejhallgatókra rosszalló pillantásokat vetünk.
Mondjuk ilyen kuriózum fejesek nincsenek a környezetemben.Beyer DT331, Beag FDS 26 amit így hirtelen tudnék hozni. Egyik ~15 második 35 éves is meglehet.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Lexus, Toyota topik
- Autós topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- PlayStation 5
- Asszociációs játék. :)
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest